Όποιος θέλει να διαβάσει τους στίχους του άλμπουμ, ξανακούγοντάς το μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του και μέχρι να το αγοράσουμε επιτέλους:D , ας κάνει κλικ εδώ:
http://www.darklyrics.com/lyrics/dreamtheater/systematicchaos.html#1
8)
Όποιος θέλει να διαβάσει τους στίχους του άλμπουμ, ξανακούγοντάς το μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του και μέχρι να το αγοράσουμε επιτέλους:D , ας κάνει κλικ εδώ:
http://www.darklyrics.com/lyrics/dreamtheater/systematicchaos.html#1
8)
Ωραίος! :thumbup:
Αντιστέκομαι και δεν κάνω κλικ…
Θα περιμένω μέχρι τις 5 Ιουνίου για να διαβάσω στίχους…
Suit yourselves! Εγώ πάντως έχοντας αγαθές προθέσεις το πόσταρα το link!
:lol: :lol:
Na prostheso ki ego me ti seira mou tin gnomi mou gia to telefteo ponima ton Dream Theater to opoio einai … SIGLONISTIKO!! Foveros diskos, idika komatia opos In the presense of enemies Pt2, Prophets of War, Repentance kai Ministry of lost souls de grafode kathe mera!
Evge!
H ηχογράφηση για τους Dream Theater έχει καταντήσει μια τυποποιημένη διαδικασία. Χωρίς ουσία, χωρίς έμπνευση, χωρίς πειραματισμό. Ουσιαστικά κάνουν δίσκους στον αυτόματο πιλότο. Ακολουθώντας διαδικασίες, πεπατημένες μη προσφέροντας τίποτα το νέο, το ριζοσπαστικό. Είναι σαν να έχουν κάνει ένα πρόγραμμα το οποίο να παράγει κομμάτια. Αυτή είναι και η παγίδα του “progressive” rock. Δεν φαίνεται ότι θα επανέλθουν ποτέ. Πάω να ξανακούσω το Images and Words γιατί αυτό εδώ δεν αντέχετε
Δεν έχω ακούσει το καινούριο για να έχω άποψη αλλά την καλύτερη δουλειά θα κάνεις.
Μα γιατί είμαι ο μόνος που θεωρεί ότι το Awake είναι καλύτερο άλμπουμ από το Images And Words;;; :-s :-s :-s :-s :-s
To metropolis τα πατάει όλα χάμου!!!
Μην είσαι απόλυτα σίγουρος γι’αυτό!
Kai ta dyo einai ypertata albums opote min sou fainetai parakseno!
Αν και διαφωνω πληρως με τα οσα γραφεις για το δισκο(μια και γουστα ειναι αυτα),χωρις ωστοσο απ την αλλη και να θεωρω το systematic chaos ρηξικελευθο σε οποιοδηποτε τομεα,θα συμφωνησω απολυτα οταν λες οτι αυτο ειναι η παγιδα του progressive rock(και θα προσθεσω και metal).Θεωρω πως ειναι παρα πολλες οι μπαντες που πεφτουν σ αυτην την “παγιδα” και καταντουν αναχρονιστικες αντι για προοδευτικες.Αν βαζαμε ταμπελες παντως,κατ’εμε οι πραγματικα προοδευτικοι δισκοι της τελευταιας 10 ετιας εχουν ερθει απο καλλιτεχνες που ποτε δεν μπηκαν κατω απ την ταμπελα “progressive”.
δεν εχεις αδικο
Όλοι αυτοί όταν έπαιζαν αυτήν τη μουσική στο παρελθόν ήταν πραγματικά προοδευτικοί (progressive). Γι’ αυτό και ονομάστηκαν έτσι άλλωστε.
Τώρα πια καθιερώθηκε να ονομάζουμε progressive όλα τα συγκροτήματα που παίζουν μουσική που μοιάζει με αυτούς. Π.χ. ένα καινούριο συγκρότημα που παίζει μουσική παρόμοια με theater θεωρείται progressive, παρόλο που στην ουσία δεν είναι προοδευτικό.
Για τα πραγματικά προοδευτικά σήμερα χρησιμοποιούμε την ταμπέλα experimental ή avant-garde…
Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον, παρόλο που βαριέμαι να βάζω ταμπέλες.
Ντάξει αυτό το φαινόμενο με τους dream theater κάπου έχει παραγίνει.΄
Κράξιμο, έλλειψη έμπνευσης και διάφορα άλλα άκυρα που τους αναλογίζουν σε κάθε κυκλοφορία τους από το Six Degrees και έπειτα. Κι συνήθως αυτοί που κράζουν και θεωρούνται progressivάδες και “γνώστες”, δεν έχουν καταλάβει προφανώς για τι μπάντα μιλάμε και ότι κάθε άλμπουμ τους είναι εξαιρετικό για τα δεδομένα της σημερινής κατάστασης στο prog metal. Δλδ τι παραπάνω μπορεί να περιμένει κάποιος που δεν τους έζησε την εποχή του “Falling Into Infinity” πχ και έχει απαιτήσεις από μια μπάντα της οποίας τη δισκογραφία απέκτησε σε mp3 επειδή κάπου άκουσε ότι “wow αυτοί έπαιζαν κάποτε prog και έχουν βγάλει το Images and Words κτλ”.
Από όλα τα άλμπουμ των Theater μόνο το “Octavarium” φαίνεται να έρχεται λίγο πίσω σε προτίμηση, αλλά και πάλι περιέχει το ομώνυμο κομμάτι-ωδή στους Floyd, που από μόνο του αρκεί για να προσφέρει αυτό που μας έχουν συνηθίσει με κομμάτια τύπου “Change of Seasons”.
Επίσης, η μουσική των Theater λογικό είναι να μην αρέσει σε όλους. Το να μην αρέσει όμως και να οδηγεί σε συμπεράσματα του τύπου “τι να πουν και αυτοί;”, “καλλιτεχνικά είναι γτπ”, “μετά το Scenes δεν υπάρχουν”, είναι το λιγότερο κολλημένα και αφορούν στην ουσία οπαδούς που δεν έχουν έρθει σε ουσιαστική επαφή με μια τόσο ιδιαίτερη μπάντα. Εξάλλου το έχουν δηλώσει και οι ίδιοι. Έτσι γουστάρουν να παίζουν. Μακροσκελή σόλο, τεράστιες συνθέσεις και κομμάτια με 10 διαφορετικούς ρυθμούς. Από κεί και πέρα, λογικό είναι να μην αρέσουν σε όλους 20άλεπτα τραγούδια και 30 σόλο μετά από κάθε γέφυρα.
Όσον αφορά το νέο άλμπουμ, προσωπικά το βρίσκω καταπληκτικό μετά από συνεχείς ακροάσεις και με ορισμένες στιγμές που συγκλονίζουν. Όπως πχ το In The Presence of My Enemies pt.2 ή το Prophets of War. Η παραγωγή είναι όπως πρέπει και το bonus dvd με την 5.1 απόδοση του άλμπουμ τα σπάει και αναδεικνύει την μαγεία τους σε όλο της το μεγαλείο. Συνθετικά κινείται μεταξύ του “Train Of Thought” και του “Scenes From A Memory” αν και τέτοιες συγκρίσεις είναι ανούσιες.
Στο prog metal (και όχι στο prog rock γενικώς καθώς εκεί βγαίνουν υπέροχα άλμπουμ τα τελευταία χρόνια) οι Theater και οι Symhony X μαζί με τους Shadow Gallery εξακολουθούν να κυκλοφορούν ποιοτικούς δίσκους, ενώ η πλειονότητα των συγκροτημάτων που ξεπήδησε με το μπαμ του “Images And Words” δεν δύναται να ακολουθήσει.
Edit: Και φυσικά η έννοια του progressive, σαφώς και έχει παρανοηθεί και πλασάρεται σε κάθε συγκρότημα που προσπαθεί να παίξει σαν Theater. Πολλά άλμπουμ τελευταία είναι προοδευτικά, χωρίς να ανήκουν στο χώρο του prog metal.
Dyingfreedom τα είπες όλα. :thumbup:
Το ξέρεις ότι σε γουστάρω πολύ ρε Πάνο, όταν τα λες έτσι ωραία.
Εγώ και να ήθελα να επιχειρηματολογήσω δεν προλαβαίνω.
Για μένα σε μια καταπληκτική μέχρι στιγμής χρονιά το Systematic Chaos είναι ο δίσκος της χρονιάς.
Είμαι μαγεμένος. Και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δένομαι με αυτό το album το μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο μέσα μου.
By the way, στο Gods Of Metal έπαιξαν όλο το Images And Words.
και δω άμα παίζει κάνα linkάκι να το κατεβάσω,ας βοηθήσει κάποιος έναν φτωχό νέο που βαριέται να ψάχνει κείθε δώθε στο ιντερνέτ:)
Κάποιος αντί να διαβάζει τα post μου καθόταν και διάβαζε για πανελλήνιες!!! :evil::lightsabre:
Ώπα, λες κι εδώ να κάνουν κάτι ανάλογο και να παίξουν όλο το Images And Words ή κάποιο άλλο άλμπουμ τους;;;
Χαμός θα γίνει!!! 8) 8)
PS: Σήμερα μου το έστειλαν το Systematic Chaos από play.com
Άντε επιτέλους, να το αποκτήσουμε και original. 8)