Mπαααα…
Χαίρομαι! Μου κάνει εντύπωση πάντως πού ποτε δεν το αναφέρει κανείς. Όλοι αναφέρουν κλασικά Images, Awake, Metropolis. Και μιλάμε ότι έχει μέσα τις απίστευτες κομματάρες (A Fortune In Lies, The Killing Hand, Afterlife κ.α.) Όσο για Dominci, εντάξει, κατ’έμέ πολύ ανώτερος από Labrie!
Ο Labrie δυστυχώς έχει πέσει πάρα πολύ και ειδικά στα live…:-k
:?
αυτό δεν ισχύει σε καμια περίπτωση.
Ο LaBrie χρόνο με το χρόνο, κυκλοφορία με την κυκλοφορία και ιδιαίτερα live με live δείχνει να ανεβαίενει όλο και περισσότερο…
Πραγματικά αν μπορείς να πεις ότι οι άλλοι ατομικά δεν συνέχισαν να εξελίσσονται στον ίδιο ρυθμό (πράγμα απόλυτα λογικό), ο LaBrie μπορεί να θεωρηθεί στους πιο βελτιωμένους τραγουδιστές τα τελευταία χρόνια.
Mακάρι να με διαψεύσει το καλοκαίρι…:lol: :lol: 8)
Iσα ισα ρε συ,μετα απο την παρακμη και τα προβληματα που ειχε στο 6 degrees και στην περιοδεια που ακολουθησε,οπου οπως ομολογησε και ο ιδιος αλλα και ο Portnoy,παρα λιγο να παρει ποδι(και δε θα ειχαν και αδικο…σε ο,τι bootleg εχω απο κεινη την περιοδο ειναι κατω του μετριου σε αποδοση),μετα και εχασε κιλα και τη φωνη του-πιστευω-ξαναβρηκε.Τελευταια φορα που τους ειδα,περιμενα κατι αντιστοιχο με τα live στο Ροδον,οπου ηταν χαλια μαυρα(ειχε φαρυγγιτιδα απ οτι εμαθα…:-k ),αλλα τελικα τα εβγαλε περα με περισση αξιοπρεπεια.Στο score πιανει νοτες που ειχα χρονια να τον ακουσω να πιανει και σταματησε και κατι εκνευριστικες τσιριδες που δεν του εβγαιναν(βλεπε live in Tokyo περιοδο…).Το μονο μειονεκτημα κατ’εμε ειναι η καπως βαρια σκηνικη του παρουσια πλεον και θα το προτιμουσα αν ειχε ενα stand και μικροφωνο παρα να κοβει βολτες με το ασυρματο πανω στη σκηνη.Aντε και το -i lick the air-βγαλσιμο της γλωσσας! :lol: :lol:
Σε συγκριση με τον Dominici τωρα δεν μπορω να τον βαλω φιλε Eagleheart,μια και προκειται για εντελως διαφορετικες χροιες,αλλα και οι τεχνικες τους δεν εχουν καμια σχεση.Γενικοτερα ο Καναδος εχει love it or hate it φωνη.Στα προσωπικα του,ειτε με Mullmuzller,ειτε Frameshift,ειτε στο κορυφαιο elements of persuasion,ειτε στη συμμετοχη του στους Ayreon,ακουει κανεις εναν τελειως διαφορετικο La brie.Ποσο μαλλον στους Winter Rose… .Μπορει καμια φορα να φαινεται λιγος σε σχεση με τους μουσικους που τον πλαισιωνουν,αλλα χρησιμοποιει πολυ δυσκολες φωνητικες τεχνικες και αναπνοες που δεν γινονται τοσο εξωφθαλμα αντιληπτες οπως πχ τα σολο του Petrucci.Η αποδοση του Dominici στο Metropolis pt1 απ το when dream and day re-unite δεν μ αρεσε καθολου(ουτε του la brie με τρελανε βεβαια στο συγκεκριμμενο…αλλα τον καραγουσταρα στα κομματια του dream and day unite!).Ο Dominici εχει μια πιο epic-power χροια που νομιζω δε θα κολλουσε στους Theater απο ενα σημειο της καριερας τους και μετα.Τεσπα,προσωπικη αποψη ειναι.Για το what if… μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε!
Η αλήθεια είναι ότι μου τη σπάει λίγο η φωνή του LaBrie και κυρίως η χροιά του.
Όμως στους πρώτους του δίσκους με Theater ήταν πάρα πολύ καλός και μόνο ένας εμπαθής δεν το καταλαβαίνει.
Πάντως τρέμω και μόνο στην ιδέα να φανταστώ τι θα είχε γίνει αν είχε δεχτεί τότε την πρόταση του Steve…
Α πα πα…[-X
Ο LaBrie στα πρωτα ζωγραφιζε, εχει πεσει σχετικα σε σχεση με τοτε, αλλα ειναι απλα οκ. Ουτε τρισαθλιος ειναι (υπαρχουν πολεμιοι του μεσα στους οπαδους των Theater), Live δεν το εχω δει ακομα για να κρινω. Α και με τα το Metropolis pt 2 δεν ηταν και στα καλυτερα του, το The Spirit Carries on στο Live Scenes From New York το σκοτωνει στα ψιλα.
Ρε νομίζω ότι είχε πει ο Labrie ότι είχε κάποιο πρόβλημα με τις φωνητικές του χορδές από το metropolis και μετά, αλλά λέει ότι από το Octavarium και μετά το έχει ξεπεράσει… Τώρα αν αυτό είναι αλήθεια ή οχι…
__Αλήθεια είναι φίλε Μάνο… Είχε πέσει πολύ μα επανήλθε (τα είπε πολύ σωστά κι ο Hocam).
__Θυμάμαι που είχα χαρεί πολύ όταν άκουσα για πρώτη φορά το Octavarium! O La Brie επέστρεψε, είπα. 8) Πολύ βελτιωμένος! Είχε βρει πάλι τον παλιό καλό του εαυτό. Μετά απο λίγο που τον είδα και στο live της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώθηκα (όπου τραγουδούσα κι εγώ μαζί του σα τρελός, μόνο αυτή η τεχνική με τη γλώσσα μου τη σπάει -χαχα, σωστός ο hocam… γιατί μωρέ δε την τραβάει κάτω όπως οι περισσότεροι να μη μας τη σπάει κι εμάς; Μαζί μου θυμάμαι που λέτε και μία SUPER κοπελίτσα, εγώ καθόμου πρώτη σειρά στο κάγκελο, μπροστά απ’ τον Μιουνγκ και αυτή πίσω και δίπλα μου, η οποία είχε φωνάρα και φοβερές αναπνοές, όλο το Spirit carries on το τραγουδούσε με τις αναπνοές του LaBrie! H άτιμη είχε την ίδια αναπνοή με εμένα που και άντρας είμαι και εξασκημένος! Με κοντό μαλλάκι… Super! Αααχ, έπρεπε να κάνω κίνηση, ήταν πολύ αξιόλογο πλάσμα… τι θυμήθηκα τώρα ε!! 8O :lol: ).
__Μακάρι να έχει βελτιωθεί κι άλλο (λίγο ακόμα μπορεί… ) στο νέο. Μακάρι το νέο να είναι καλύτερο κι απ’ το Octavarium, in Theater we trust!! 8)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
1-Ιουλίου-2005 στο Φάληρο, κι εγώ εκεί ήμουν, και ακόμα δεν έχω ξεχάσει αυτήν την συναυλία, έχει χαραχτεί στην μνήμη μου ανεξίτηλα!
Βέβαια τώρα στα πλαίσια του Rockwave, δεν θα μπορέσουν να παίξουν παραπάνω από 100-120 λεπτά (ενώ τότε είχαν παίξει πάνω από 2,5 ώρες), αλλά τι να κάνουμε! It’s ok, ακόμα και έτσι.:roll:
[-o<
Ta fonitika ligaki den mou aresoun pou einai san na mallwnoun gates, alla mousika ta spaei, to Fortune in lies sto Live at the Marquee einai all the money.
Tha diafwnhsw… Styrigmenos sto DVD “Live in Japan” opou ta vgazei para poly kala kai vlepontas poso exei pesei sto live tou Metropolis alla kai sto tour tou Octavarium pou tous eida nomizw oti isa-isa exei pesei. Studio nomizw oti einai panta poly kalos alla live tsirizei anarthres kravges…
Βασικά live θυμίζει ακόμα περισσότερο rush θα έλεγα!!
Εννοεις το Images live in Tokyo ή στο Live at Budokan,γιατι Live in Japan dvd δεν υπαρχει απ οσο ξερω?:-k
Live it Tokyo. U got that right.
Νομιζω πως ασχετα με ποια περιοδο του μας αρεσει περισσοτερο,η φωνητικη του εκταση αντικειμενικα ειναι μεγαλυτερη πλεον και η τεχνικη του εμφανως βελτιωμενη.Τσεκαρε πχ τις εκτελεσεις του Under a glass moon στο Tokyo και στο Score.Tις εχει για πλακα πλεον τις νοτες που τοτε εβγαζε μονο με γρετζο και κατι κραυγες.Κατα περιοδους ειχε σκαμπανεβασματα στις επιδοσεις του,τα ειπαμε αλλωστε,αλλα πλεον ειναι σε πολυ καλη κατασταση.Ελπιζω να μην διαψευστουμε στο Wave μονο.
I’ll check this out… Ap’to score exw akousei mono apospasmata opote tha to akousw prosektika kai tha sou pw… Pantws exei poly megalh diafora studio me live, vlepeis ta tragoudia sto Images… na einai apsoga sto cd alla sto live xanoun arketa sta dyskola parts, makari na einai kalos giati toulaxiston sta perissotera studio album tous m’aresei poly.
Από Σεπτέμβριο περιοδεύουν μαζί με Symphony X…Αυτά είναι.