Dream Theater

Χωρις να εχω ακουσει τπτ, ηδη ολοι μιλούν για ενα απο τα πιο καλά παιξίματα της καριερας του.
Καλά ετσι και αλλιώς περιμέναμε να παιζει τον κώλο του…

Απλα κατουραει πανω στο προηγουμενο κομματι - που ας το δουμε ξανα πολυ ψυχραιμα :stuck_out_tongue_closed_eyes:- δεν ελεγε πολλα. Μαλλον καλυτερο κομματι Theater εδω και χρονια - ελπιζω να μην ξεφουσκωσει μετα απο ακροασεις.

Καλα αληθεια ειναι αυτο

ontopic:
image

Ωπα τι Tool πέρασμα ήταν αυτό;

Δεν με εντυπωσίασε το τραγούδι σε πρώτο ακουσμα, αλλά μπορεί να αλλάξω γνώμη αργότερα γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πολύ ζουμι.

Αν πρέπει ένα από τα δύο τραγούδια να κατουράει το άλλο πάντως, τότε θα έλεγα ότι το Night Terror είναι που κατουράει το Broken Man, ψιλοανετα κιόλας.

To Broken Man μου φάνηκε ως λεφτοβερ από το The View From The Top Of The World πάντως. Πολύ παρόμοια νοοτροπία, παρόμοιος ήχος, και παρόμοια δομή στο τραγούδι.

Γενικά δεν πρόκειται να εντυπωσιαστω από κανένα καινούριο τραγούδι αν δεν ακούσω κάτι πιο soft σε fusion prog φόρμες προσωπικά… Αν οι Dream Theater έχουν κατασταλάξει με το να παίζουν προγκ μετσαλ καλά κάνουν, αλλά για μένα αυτό είναι πολύ περιοριστικό ως νοοτροπία, και απλά θα διατηρήσει το στάτους που έχουν χτίσει.

1 Like

Πείτε μου ρε εσείς, είμαι μόνο εγώ που βλέπω έναν τρομερό Portnoy; Δεν μιλάω για συγκρίσεις με MM, μακριά από εμένα. Μιλάω για το drumming του στους DT. Δεν ξέρω εάν τον βοηθάει η κωδικοποίηση του Apple Music που αναδεικνύει την παραγωγή, αλλά έχω πάθει σοκ. Είναι τρομερά εντυπωσιακός!! Ι

Δεν μπορώ καν να διαβάσω greeklish

@panos_ytsejam περισσότερο θα έλεγα ότι είναι “in your face” τα τύμπανα παρά εντυπωσιακά.

1 Like

Λιγότερο εντυπωσιακό από το προηγούμενο, αν κ το άκουσα λίγο βιαστικά.

Τα μαθήματα του Pneuma έκαναν δουλίτσα

Το κομμάτι το έχω ακούσει μία φορά, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη… Αλλά το ΑΙ βίντεο κλιπ (και υποψιάζομαι και η εικόνα του single - όπως και των προηγούμενων), με ξενερώνει απίστευτα. Πολλά prog συγκροτήματα, και συγκεκριμένα στην Inside Out έχουν κάνει ήδη κατάχρηση και έχει φτηνύνει πολύ το τελικό αποτέλεσμα

6 Likes

Φτιάξτε επιτέλους το loading time στο κινητό ώστε να μην χρειάζεται να περιμένω 5 λεπτά να φορτώσει το φόρουμ :stuck_out_tongue_closed_eyes: Πάω να κάνω edit και να τα γράψω στην γλώσσα των Σπαρτιατών

Ουτε εγω ξετρελαθηκα μετα απο 2 ακροασεις… τα πρωτα 4 κατι λεπτα πολυ καλυτερα απο το υπολοιπο τραγουδι και ειδικα στο τελος στο 7ο με 8ο λεπτο δεν μου αρεσει καθολου…μπορει να αλλαξω αποψη

1 Like

Το “Night Terro” δεν έχει ξεφουσκώσει, αντιθέτως έχει φουσκώσει.

Το άλ… ε το “A Broken Man” γαμάει.

2 Likes

Is this more than just a terrifying dream?

Και εγω δεν τρελαθηκα ιδιαιτερα με το κομματι.

Το κομμάτι μου φάνηκε πολύ πιο ενδιαφέρον εκτός από το τελείωμα. Έχουν νομίζω εδώ και χρόνια ένα (μόνο?) κακό οι Theater. Κάποια σημεία όπως το τέλος εδώ, που είναι πιο πολύ ατμόσφαιρα/ μουντ, παρά μουσική που να σε γραπώνει. Και χωρίς κάποια εξαιρετική φωνητική μελωδία καταλήγουν να μου βγάζουν βαρεμάρα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω ίσως καλά αλλά το νιώθω στα τελευταία 5-6 άλμπουμ αυτό και με απωθεί από το να ασχοληθώ πιο έντονα.

Δεν έχω ακούσει κανένα τραγούδι που κυκλοφόρησαν οι DT τα τελευταία 24 χρόνια. Μάλλον με έκαψε το Scenes που το άκουγα 3-4 φορές την ημέρα, κάθε μέρα, από το Regression μέχρι και το Finally Free χωρίς skip, για κανά τρίμηνο από τη στιγμή που βγήκε.

Ξεκινωντας απο τα αρνητικα, πασχει λιγο απο generic φωνητικες γραμμες και λιγο μεγαλυτερη διαρκεια απο το ιδανικο για τη συνθεση, συχνες αδυναμιες των οψιμων Theater.

Αλλα ωραιο γενικα, με best part το ορχηστρικο 05:00-07:00, ειδικα το δευτερο μισο του που γαμει και θυμιζει, σε εμπνευση, παλιους Theater.

Πορτνοης συνεχιζει να τους ανεβαζει ενα επιπεδο, οπως και στο Night Terror.

Αρκετα καλα και τα δυο δειγματα ως τωρα.

1 Like

@Release Πρόταση για support στους DT :smiling_imp:

1 Like