Dream Theater

Δεν το χεις “νιωσει” :rofl:

Περα απο την πλακα, για μενα ειναι υπερανω ολων, τελειως υπερβατικο κομματι απο τα ελαχιστα στα οποια θα εδινα αυτο τον ορο γενικα στη μουσικη μας.

To cheesy δεν το σχολιαζω καν :stuck_out_tongue:

2 Likes

Για μένα είναι ξεκάθαρο δεκάρι ακατέβατο. Δεν έχει να κάνει με το κράξιμο που είχε φάει, δεν με είχε απασχολήσει καθόλου για την ακρίβεια. Όπως είπες, θέμα γούστου είναι.

4 Likes

Ίσως και το χειρότερο του δίσκου :stuck_out_tongue:

Συνεχίστε.

9 Likes

Τωρα μάλιστα…θέλω τοσα πολλά να σχολιάσω για αυτα τα δευτερόλεπτα…εχω ακουσει τα πάντα εκει μεσα.

1 Like

α) πλιτς με το αποπάνω

β) όταν οι DT υπέγραφαν στην IO, είχα πει ότι τότε πραγματικά άνοιξαν οι πόρτες για την επιστροφή Portnoy. Αλλά, δεν θα γινόταν άμεσα, ούτε άκομψα. Θεωρώ πως οι LTE είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και μέρος της όλης στρατηγικής που είχε στο κεφάλι του ο Thomas όταν αναλάμβανε το project των Theater.

1 Like

Στοίχημα ότι αν αυτό ήταν teaser από άλμπουμ Theater αντί να ΧΥΝ_ΜΠΑΜΙΕΣ™ όπως τώρα θα λέγαμε “πάει, θα κάνουν ολόκληρο δίσκο με Raw Dog αυτοί” :upside_down_face:

1 Like

γινεται να γυρισει και ενας απο τους παλιοτερους πληκτραδες;

3 Likes

πάντως για να επανέλθω στα χρόνια του FII και το πόσο μπροστά ήταν η μπάντα τότε, θυμάμαι ο τύπος(εγώ),αγοράζει την βιντεοκασετα 5years in a livetime και μέσα στα κομμάτια σκάει απο το πουθενα εκτελεση damage inc με τον Barny και ο τύπος απλά μάζευε τα σαλια του απο το πατωμα με αυτο που έβλεπε κ άκουγε…νταξ κάτι τέτοιο δεν γινεται σε εποχές μετα-πορτνόι…

4 Likes

Το βασικό πράγμα που μπορεί κανείς να αγαπάει τον portnoy είναι ότι ακόμη σκέφτεται σαν fan. Κι έτσι σκεφτόταν κ ως αρχηγός της μπάντας, για αυτό βλέπαμε αυτά τα setlists, τα bootlegs, τα extras στα DVD, τα τζαμαριζματα, τα covers…

Αυτό το κενό έχει μείνει ανεκπλήρωτο στη μπάντα, αναμφίβολα.

5 Likes

Πω πω εμεινα μαλακας… ο Portnoy απλα unhinged.
Εχω ΠΟΛΥ καλο feeling για αυτο το πραγμα.
Ποσο λατρευω τον ηχο του Portnoy στα τυμπανα διαχρονικα.

WDADU εντελως ζμπουτσας ε? :sweat_smile: :joy:

Για μενα ουτε δευτερολεπτο filler. Ολα τα τραγουδια εκπληκτικα καλα.
Επισης, ειλικρινα δεν αντεχω πλεον να χρησιμοποιειται αντικειμενικα λανθασμενα ο ορος filler.
Αν δεν σας αρεσει ενα τραγουδι γραψτε οτι το κανετε skip. Αυτο δεν το κανει filler. :kissing_heart: :stuck_out_tongue:

10αρι ακατεβατο χωρις καμια εκπτωση το Falling, απο το 1997 εως σημερα.
Και πολυ μπροστα για την εποχη του. Καθολου τυψεις. Απλα δισκαρα.

Ελα ομως που δεν ειναι…

Θα καθομουν να ακουσω σοβαρα νεο DT μετα απο 10 χρονια!

4 Likes

Αντικειμενικά filler τι είναι ρε; Το Don’t Tread On Me;

2 Likes

Με βαση τον ορισμο, αυτα που γραφτηκαν απο καλλιτεχνες για να γεμισει ο δισκος και να κυκλοφορησει ως full length αντι για EP, πολλες φορες μετα απο πιεση της εταιριας.

Το Anna Lee, το οποιο το υπερλατρευω και το ακουω τωρα στην διαπασων γιατι μου το θυμησατε, γραφτηκε με ψυχη και συναισθημα και μαλιστα εχει και γαματο νοημα και στιχους. Αυτο που οποιο τραγουδι δεν μας αρεσει το βαφτιζουμε filler εμενα μου φαινεται γενικα αστειο, οταν υπαρχουν 10 τροποι να δηλωσουμε οτι δεν ειναι οσο καλο οσο τα αλλα (που παραμενει υποκειμενικο).

Και αν εχω γραψει εγω για το Don’t Tread On Me ή οποιοδηποτε αλλο οτι ειναι filler, κι εγω μαλακια εχω γραψει :stuck_out_tongue:

3 Likes

Το you not me είναι φιλερ του κερατά

2 Likes

Καλα που το ειπες, θα το βαλω κι αυτο στην διαπασων για να θυμηθω ποσο γαμαει!!! :stuck_out_tongue:

Το καλυτερο με το Falling Into Infinity ειναι ποσο καλα εχει γερασει.

Το συγκεκριμενο τραγουδι θα μπορουσε ανετα να το βγαζει φετος μπαντα του συγχρονου Prog.

Θα ΗΘΕΛΑΝ να εχουν τετοιο τραγουδι οι HAKEN σε οποιονδηποτε δισκο τους.

#sorrynotsorry

3 Likes

ειναι στα 2-3 πιο αγαπημενα απο αυτον τον δισκο…το ρεφραιν του ειναι απο τα πιο πιασαρικα και ωραια που εχουν γραψει…
συμφωνω με quintom για αυτον τον δισκο…δεν εχει περιττο δευτερολεπτο…

2 Likes

Καλά οι Haken συγκεκριμένα όχι, αλλά είναι κομματάρα.

@QuintomScenario, έχεις δικιο για αυτό που λες για φιλλερ.
Οκ, το anally δεν μου αρέσει σαν κομματι, γιατί μου φαίνεται αδιάφορο. Προφανώς έχοντας έναν διπλό δίσκο (ο οποίος γάμαγε σαν διπλός κιόλας), δεν υπάρχει υποψία φίλλερ.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πορτνόυ στο falling into infinity demos υπήρχαν 3 κομμάτια που γράφτηκαν με το σκεπτικό να έχουν air-play (hollow years, cover my eyes, you or me), που βέβαια και τα 3 γαμάνε και είναι κρίμα που δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε το cover my eyes με σωστό ήχο.
Όπως επίσης και το, τελικά, you not me, είναι ανώτερο του demo, καθώς από το ρεφραιν έφυγε ένα σημείο που δεν πολύ-χρειαζόταν. Τέλος το ξεχώρισμα που έγινε στα hell’s kitchen και burning my soul, ενώ ήταν ένα κομμάτι ουσιαστικά, ήταν μεγάλη κίνηση.
Γενικά 10άρι από τα λίγα, διαχρονικός δίσκος, δεν έχει γεράσει δευτερόλεπτο, ενώ είναι 23 ετών. Ο ήχος του δε, είναι φοβερός και απίστευτα ταιριαστός (όπως και σχεδόν στο change of seasons) και μακάρι να δίνανε στον shirley τον δίσκο επιστροφής του Πορτνου(με το καλό…).
Βέβαια ένα προτζεκτ, με sherinian/portnoy/petrucci με κάποιο τραγουδιάρη, θα μου έκανε εξίσου.

Summary

και λέει κάνουν αυτό το πρότζεκ, με τον τραγουδιάρη των χακεν,αχαχαχαχ

3 Likes

ελπιζω πως οχι για το τελευταιο γιατι ο τυπος παιζει να εχει την πιο αδιαφορη φωνη στο προγκ μεταλ…

3 Likes

Μεχ, τους βαριεμαι πολυ. Ειπα HAKEN συγκεκριμενα γιατι εχουν παρεμφερη τραγουδια σε υφος στα πιο εμπορικα τους.

Θα ηταν φοβερο αν το ειχαν κυκλοφορησει με τις 5 κομματαρες που τελικα μπηκαν στο Cleaning Out The Closet.

Συμφωνω οτι συνολικα το You Not Me κι εγω το προτιμω, αλλα μου αρεσουν πολυ καποια σημεια στο You Or Me, και ειδικα η χρηση samples. Do you need some pencils? Ισως ενα κραμα των 2 να ηταν καλυτερο κι απο τα δυο?

Θα ηταν εγκλημα να εχουν κυκλοφορησει μαζι αυτα τα δυο. Και το Hell’s Kitchen λειτουργει ως αψογη εισαγωγη στο Lines In The Sand ετσι οπως βγηκε.

:heart: :heart: :heart:

Οποιονδηποτε αλλον εκτος του HAKEN! Φερτε Richie Kotzen με την φωναρα με το γρεζι.

3 Likes

Ειναι επειδη δεν υπαρχουν Dream Theater χωρις Labrie :stuck_out_tongue:!

3 Likes