Όλα για τους drummers

μια ερώτηση που μάλλον θα έχουν κανει πολλοί εδώ αλλά δε ψάχνω τώρα 120 σελίδες ποστ :stuck_out_tongue:

σκέφτομαι να ξεκινήσω drums στα γεράματα…αρχική ερώτηση: τι τιμές παίζουν σε ωδεία και τι τιμές σε ιδιαίτερα??? γενικά μιλάμε πάντα!

Ωδείο που πήγαινα για ένα φεγγάρι έδινα 70 το μήνα. Πολλά λεφτά γμτ και γι’ αυτό και το σταμάτησα, αλλά νομίζω ήταν απ’ τα φθηνότερα που είχα βρει.

να υποθέσω οτί πιο πολύ σημασία έχει η εξάσκηση για να αρχίσει να νιώθει κάποιος ε??χωρίς να έχει drum kit σπίτι παίζει να κάνει τπτ μόνο με μαθήματα??
γενικά δε θέλω να γίνω και επαγγελματίας, χαλαρά πράγματα! μήπως κάνουμε με φίλους κανένα ψευτογκρουπάκι και ξεσκάμε λίγο εκεί απο τα γραφεία κτλ κτλ.
τώρα τι ρωτάω θα μου πεις :stuck_out_tongue:

Drum kit ούτε εγώ έχω σπίτι, εξάσκηση σε μαξιλάρια ή καμιά επιφάνεια (πχ ξύλινη). Βέβαια υπάρχουν διάφορα pads για εξάσκηση, κάτι τέτοιο πχ:

Προσωπικά, τύμπανα άρχισα μόνος μου να μαθαίνω κάπου στο Λύκειο, κυρίως σε μαξιλάρια ή στον αέρα (ξέρω ότι είναι γελοίο, αλλά βοηθάει πάρα πολύ) και αργότερα πήγα για 2 χρόνια ωδείο, για να μάθω αξίες και καμιά τεχνική. Θεωρώ πως είμαι σε ένα μέτριο προς καλό επίπεδο, βέβαια η έλλειψη drums στο σπίτι μου έχει στερήσει κάποιο βαθμό εξέλιξης, αλλά τι να κάνεις :stuck_out_tongue:

Για εξασκηση ισως μπορεις να πας σε καποιο στουντιο πρωινες ωρες (που δε θα ειναι κλεισμενες οι ωρες) και αναλογα με το ατομο που το χει να παιζεις/μελετας εναντι ενος ευτελους ποσου ανα ωρα, σε συνεννοηση με αυτον που το 'χει.

Εγω αυτο εκανα (αν και, νταξ, αυτος που μου κανει εχει δικο του προβαδικο, αλλα ξερω κι αλλους που κανουν το ιδιο).

αυτά τα ηλεκτρονικά κιτ που παίζουν λένε τπτ???
ακουστικά πολύ χλωμό γιατι θα με διώξουν απο τη πολυκατοικία γμτ :stuck_out_tongue:

εχω μια απορια…ισως ειναι χαζη…μου πουλαει ενας φιλος κατι τυμπανα…ταμα…πολυ καλα…τα χε παρει γυρω στα 650 χωρις πιατινια…δεν εχει παιξει πολυ και εινια σε πολυ καλη κατασταση…η κασα ειναι ομως 18" και τα τομ λιγο μικροτερα απο τα κανονικα…υπαρχει καποια διαφορα στον ηχο?η ειναι απλα θεμα μεγεθους?

Αν ο από κάτω σου είναι κομπλεξικός ενδέχεται να έχεις πρόβλημα ακόμα και με ηλεκτρονικά. Ιδίως άν το πάτωμα σου είνα ξύλινο (σου μιλάω εκ πείρας). Τώρα βέβαια έχω δικό μου χώρο στο υπόγειο και δεν ενοχλώ κανέναν με φυσικά τύμπανα.

Έχεις χώρο δικό σου να παίξεις και να μην ενοχλείς; Αν έχεις και είναι μεγάλος πάρε κανονικό σετ. Αν είναι σχετικά μικρός πάρε πιο μικρό (σε ίντσες κάσας και snare εννοώ) Αν έχεις μεγάλα drums σε μικρό χώρο ενδέχεται να μην σου φτάνουν και οι ωτοασπίδες. :slight_smile:

http://www.adagio.gr/product.php?catid=90&prodid=1744

αυτό θα κάνει δουλειά αν το πάρω?

Edit:
βρήκα και αυτό:
http://www.kgadgets.gr/product.asp?catid=1335

elric,μπορείς να πάρεις ακουστικά,και να βάλεις παντ ή σίτες.
Ναι,μπορεί να μην είναι το ίδιο,ναι,μπορεί (όχι μπορεί,σίγουρα θα) σου βγουν παραπάνω τα χρήματα,αλλά τα ακουστικά θα τα έχεις για πάντα,είναι άααααλλη φάση,ομορφιά,μπορείς να τα κάνεις ό,τι θες,να προσθέσεις,να αφαιρέσεις,να κάνεις λάιβ σε μέρη που δεν έχουν ντραμς,και γενικά νομίζω δεν θα το μετανιώσεις.

Εγώ είχα πάρει πριν από 5 χρόνια ντραμς,τώρα πια δεν εξελίσσομαι,στην μπάντα που παίζω δεν χρειάζεται καν να κάνω πράκτις,τα έχω αφημένα σε σπίτι φίλης,αλλά ξέρω ότι όποτε γουστάρω με περιμένουν εκεί,και δεν πρόκειται να ‘χαλάσουν’ ποτέ,εκτός κι αν τα σπάσω

εχω χωρο που μπορω ναι παιζω χωρις να ενοχλω…απλα η φαση εινια οτι τα ντραμς που μου δινει ο φιλος μου γαμανε και μου τα δινει πολυ φτηνα…αντι να παρω κατι καινουριο που θα ναι πολλα περισσοτερα…γ αυτο ρωταω αν παιζει προβλημα που εινια μικρη η κασα του

Με τον ήχο σίγουρα υπάρχει διαφορά,αλλά πρόβλημα κανένα…

Και η διαφορά έχει σημασία αν παίζεις λάιβ με αυτά τα ντραμς,και έχεις θέμα με το να βρεις τον ήχο που θες.Αλλιώς αν τα βλέπεις καλά σε σχέση με αυτά που θα δώσεις,χτύπα τα!

έκανα το πρώτο μου μάθημα σήμερα, είμαι πολύ συγκινημένος :stuck_out_tongue:

thnx για τις πληροφοριες θα το σκεφτω…και καλη αρχη στον αποπανω!!και εγω εκανα το πρωτο μου μαθημα πριν μια βδομαδα και περιμενω πως και πως για το δευτερο…

thanx στον απο πάνω!λέω να πάρω αυτήν την ηλεκτρονική drums :
http://www.thomann.de/gr/millenium_mps200_edrum_special_set.htm

για πείτε οι γνωρίζοντες καμμία γνώμη!

Μιά χαρά είναι το σετ ειδικά για τα λεφτά του

thanx:!:

γιγνώσκει κανείς αν τα διπέταλα για ηλεκτρονική drums είναι τα ίδια με της ακουστικής??? η πρέπει να πάρω ειδικά???

Ίδια είναι ρε

thanx! είμαι μεγάλος γνώστης του θέματος όπως κατάλαβες :stuck_out_tongue: