Dungeons & Dragons : Pen & Paper

Εχω παιξει μονο τις εκδοσεις 3 και 3.5 του d’n’d και επειδη ξαναπαιζουμε αυτο τον
καιρο κατεβασα τα core books της 4ης εκδοσης.
Ξεφυλλισα μονο το phb και πραγματικα εχουν αλλαξει παρα πολλα !
Καταρχας εχει επιπλεον races.Dragonborn,Eladrin και Tiefling βρισκονται στο πρωτο
phb.Νεα classes εχει επισης.
Levels 1-30 με τα classes να πηγαινουν ανα 10 lvl.Δηλαδη rogue 1-10,μετα εχεις να επιλεξεις
ενα απο τα 4 paragon paths (cat burglar,daggermaster,master infiltrator και assassin) για τα
lvl 11-20 και στα epic levels οπου πλεον ειναι epic destiny υπαρχουν τα archmage,demigod,
eternal seeker και deadly trickster.
Για να μην γραψω ολες τις αλλαγες θα ελεγα να τα κατεβασει και κανενας αλλος για να συζητησουμε
για τις αλλαγες.

Πω λοιπόν μόνο 3,5 εγώ. Τώρα παίζουμε ένα session και έχω ένα μαμιά Wizard lvl 88)8)

Τώρα για την 4η έκδοση επειδή και εγώ κατέβασα το php…Άθλιο ότι έχω διαβάσει, το έχουν κάνει πιο απλό και από puzzle με 2 κομμάτια. Μέχρι και τα feets, πλέον είναι “κουτάκια”, δλδ αντί να λες “30 feets”, λες “6 κουτάκια”. Να πεις ότι ήταν περίπλοκο αλλά τέσπα…

Επίσης έχουν αλλάξει πολλά με τα power αν δεν κάνω λάθος( έχω και καιρό να το διαβάσω, καλή ευκαιρία να ασχοληθώ πάλι γιατί ήθελα με κάποιον να το συζητήσω) στις κλάσεις. Δλδ δεν έχει πλέον νόημα ο μάγος για μένα, αν και ένας fighter μπορεί να έχει το κατά δύναμη και αυτός μαγικές ικανότητες. νταξ όχι τόσο δυνατές αλλά και πάλι WTF! ο fighter είναι απλά ωμή δύναμη μούσκουλα και μπράτσα…

Επίσης παίρνεις ability scores για την πλάκα. Κάθε 4 lvls παίρνεις 2(ότι να ναι) και κάθε 10 lvls +1 σε όλα τα stats. Δλδ κάνεις ένα γαμιά παίχτη στο έτσι χωρίς να προσπαθήσεις καθόλου…

Άντε πείτε πείτε, μπορώ να θάβω όλη μέρα!

Eγω δεν εχω καταλαβει τι λεει σε 10 ολοκληρες σελιδες για τον καθε χαρακτηρα !
Τι ειναι αυτα τα attacks,utilities ?

Εγω rogue 7lvl/fighter 1 εχω μεχρι στιγμης και μετα παω για thief acrobat στo 11o/12o lvl.

Rogue πάει μόνο για assassin, στεγνά8)

Σε άλλα σημεία το έχουν κάνει νηπιαγωγείο και σε άλλα πυρηνική φυσική. Πραγματικά δεν θέλω ποτέ να δοκιμάσω να παίξω την 4 έκδοση. Πολλά πράγματα και για μένα ανούσια. Δυστυχώς για μένα καμιά έκδοση δεν θα ξεπεράσει την 3.5.

E assassin εχω ξανακανει ρε.Ειπα να κανω κατι διαφορετικο :stuck_out_tongue:
Αν και μπορει απλως να παρω 4 lvl fighter και μετα rogue και παλι.

Eγω να δεις τι βα-βα επαθα που κοιταξα λιγακι την 4η εκδοση ενω ειχα να παιξω απ τη 2η.:stuck_out_tongue:

Αγαπημενη περιπετεια-μια φορα κι εναν καιρο δυστυχως πλεον-το Dragon Mountain…Ειχαμε και γαματο DM και ειχε βγει απιστευτη.

Πάει καιρός απο την τελευταία φορά. Μου λείπουν… λίγο!

(αν και ομολογώ με τον τρόπο που παίζαμε εμείς, πιο πολύ ενδιαφέρον είχαν οι μουσικές που βάζαμε, οι μαλακίες που λέγαμε και οι πίτσες που τρώγαμε :P)

και εμείς έτσι ήμασταν…πιο πολυ γελάγαμε με τις μλκιες που κάναμε και λέγαμε όταν παίζαμε παρά με τοπαιχνίδι αυτό καθαυτό:p

για τη 4η έκδοση έχω ακούσει ότι είναι μούφα…δλδ οι περισσότεροι προτιμούν την 3.5… ασέ που με τις καινούριες φυλές το γαμάνε λίγο… τι tiefling και dragonborn, αυτά είναι τσατσιές[-X

Άσε που άκουσα ότι δεν έχει μονκ… τον αφήνουν λέει για την 4.5 :o
Τι σκατα θα παίζουμε εμείς οι μονκ;;;;

Ψώωωωνιο!:oops: :stuck_out_tongue:

Πφφ τι να καταλάβεις μικρή Cleric. Σαν σκοτώνω όλους με μια σκέψη8)

Έφτιαξα πρόσφατα μια Chaotic Good [B]Ranger[/B] (Μόλις lvl 2 τώρα) και τα ability scores της είναι:
STR: 14
DEX: 19
CON: 15
INT: 16
WIS: 15
CHA: 12

Αξίζει να πάω για prestige class [B]Arcane Archer[/B];

Ανάλογα πως θες τον Ranger. Θα κρατάει 2 σπαθιά ή να είσαι με το τόξο. Νταξ θα μου πεις από την επιλογή του prestige το δεύτερο θες. Τέσπα θα πρέπει όπως ξέρεις να ανεβάσεις και ένα επίπεδο τουλάχιστον Bard/Sorcerer/Wizard ώστε να μπορείς να καστάρεις spells επιπέδου 1. Για μένα καλό θα ήταν να πάρεις Wizard καθώς μαθαίνει περισσότερα spells και θα έχεις γκάμα στις επιλογές που θα βάζεις στα βέλη σου. Μετά τα υπόλοιπα special είναι πολύ καλά, ειδικά το τελευταίο. Βέβαια ανάλογα και τι παίζεις.

Ναι, σε συνδυασμό με Wizard σκεφτόμουν. Κοίταγα και τί special βέλη θα μπορώ να φτιάξω…με υπομονή :stuck_out_tongue:
Έχεις παίξει ποτέ ως Arcane Archer;

Έχω παίξει μόνο με Wizard και έναν Fighter/Sorcerer/Dragon Disciple που ήταν όλα τα λεφτά. Ο τελευταίος μου βγήκε τελείως στη τύχη, όσο παίζαμε.
Θα ήθελα να παίξω με Ranger, αλλά ο επόμενος που σκέφτομαι είναι Rogue για να κλέβουμε και έτσι:p:p

Χαχαχχχ μωρέ και με Ranger τους κλέβεις αν θες! Είχα δοκιμάσει για πλάκα και χαμπάρι δεν πήρε ο νάνος κλερικάς της ομάδας :stuck_out_tongue:

Γαμαει ρε!! Πολυ μπροστα.

Απο τα αγαπημενα μου class εβα. Πλεον βασικα μονο αrcane archer μπορω να παιξω. :slight_smile:

:frowning: αλλά γαμώτο φτιάχνεις μόνο ένα βέλος την ημέρα.

Οι φίλοι της φανταστικής λογοτεχνίας δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξέρουν και πόσο μάλλον να μην λατρεύουν αυτό το επιτραπέζιο (pen & pepper) παιχνίδι. Υπάρχει ένας Dungeon Master (DM)-ακα Αρχιτέκτονας (βλ inception)- που φτιάχνει στο μυαλό του όλο τον κόσμο και οι παίχτες(οι οποίοι φτιάχνουν ένα χαρακτήρα) όπου υπάρχουν μέσα σε αυτό. Είναι τελείως ελεύθερο game, ουσιαστικά μπορείς να κάνεις ότι θες, εκτός και αν έχεις ένα “κακούλι” -να το πω- DM όπου έχει βάλει σκοπό ζωής να σε σκοτώσει με κάθε παράλογο-παλαβό τρόπο μπορεί. Έχουν βγει ουσιαστικά 5 εκδόσεις, με την v3.5 να αποτελεί την καλύτερη για μένα, έχοντας ασχοληθεί βέβαια και με τις άλλες. Όποιος έχει διάθεση και φαντασία και λίγο χρόνο να αφιερώνει, θα το λατρέψει.

Έτοιμο κείμενο αλλά κλαίν. Ανοίγω αυτό για να μιλάμε μόνο για D&D και τίποτα άλλο. Θα μεταφέρω και τα ποστς από το άλλο thread. Άντε να γινόμαστε πολλοί. Θα φτιάξω και ένα poll με αγαπημένο class έτσι για να υπάρχει.

Έτοιμο και το Poll. Δυστυχώς δεν έχω 11 επιλογή ώστε να ξεχώριζα Wizard από Sorcerer αλλά νταξ τι να κάνουμε θα το υποστούμε. Για μένα φυσικά Wizard.

Καλά που τα μετέφερες τα ποστς μας! Thanks :slight_smile:

DnD + χαμηλωμένη μουσική + στρογγυλό τραπέζι + τσιμπολόγημα φαγητού = έπικ καταστάσεις.

Τώρα τελευταία αρχίσαμε να βάζουμε μουσική. Nox Arcana (που πρέπει να ακούσεις αν δεν έχεις ήδη ταιριάζει απίστευτα), Midnight Syndicate που έχουν κυκλοφορήσει ένα cd αποκλειστικά για το D&D, soundtracks ουσιαστικά. Για πείτε τι άλλα συγκροτήματα βάζετε?