To Kάποτε στην Αμερική το είχα δει πριν καμιά πενταετία και το είχα βρει πολύ υπερεκτιμημένο…
Για το βράδυ ετοιμάζω μαραθώνιο με “Spirit” και “Worlverine”. Αύριο οι εντυπώσεις.
Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του Luis Bunuel. Κλασσική ταινία, νταξει. Τραβάει από τα μαλλιά (χωρίς να γίνεται αρχαία ελληνική τραγωδία ή θρίλερ) τις σχέσεις εξουσίας μεταξύ των ανθρώπων και τις αντιδράσεις τους που ξεπερνάνε την μέση ανθρώπινη συμπεριφορά και όλα αυτά μέσα από μια ερωτική σχέση. Αρκετά καλή.
Συμπαθητικό. Παίζει και ο “Merry” από τον Άρχοντα.
Και στο Λοστ παιζει :Ρ
Gran Torino και τα σπασε άγρια. Clint Eastwood άπαιχτος.
oυ να μου χαθεις…:p:p…κουραστικο παντως,ειναι ανα σημεια…αλλα αντιθετως,το θεωρω πολυ υποτιμημενη ταινια…
σταθερη και υπερανω κριτικης αξια ο κλιντ,αγαπαμε και στηριζουμε παντα…
…οντοπικ εγκεν,ειδα το hana-bi χτες,του κιτανο,και υποκλιθηκα απλα,μπροστα στο χαλι εξαιρετικης μουσικης,απειρων συναισθηματων και ποιησης που ξεδιπλωσε μεσα σε 2 ωρες…αριστουργημα και μαλλον η καλυτερη του ταινια…(η μουσικη του hisaishi,μονιμου συνεργατη του Μιγιαζακι,απλα δεν υπηρχε,στοιχειωνε την ταινια σε καθε πλανο…)…προτεινετε ανεπιφυλακτα!!
Εγώ σε παρόμοιο κλίμα με Lupin είδα Planet Terror.:lol:
Παίζει να ναι ότι πιο φρικιαστικό έχω δει ποτέ. Έλεος ρε. Πάντως ωραίες γκόμενες και κάποιες δυνατές σκηνές.
Παρασκευή Και 13 Νο 9…μιλάμε για μαύρα χάλια#-o:!:
Προχτες ειδα το Slumdog Millionaire.Ωραιο ητανε.Σημερα λεω να δω το κυμα, μου εχουν πει αρκετοι οτι ειναι πολυ καλο.
να το δεις να δροσιστείς και λίγο.
Eσύ ξέρεις από κασέρι.
Το συγκεκριμένο του Ροντρίγκεζ τα σπάει.
ακυρο
Ειλικρινά δεν ξέρω ούτε έναν άνθρωπο που να μην του αρέσουν ταινίες που έχουν σχέση με πολύπλοκες ληστείες… Εκτός όμως από τις mainstream ταινίες που ξέρουμε όλοι, ίσως να υπάρχουν και άλλες που δε γνωρίζουμε… Οπότε πείτε εδώ τί έχετε δει, να δώσετε και σε κανέναν άλλο ιδέες για ταινία:
Αρχίζουμε με τις γνωστές:
-
Ocean’s 11/12/13 έχουμε δει όλοι, αλλά αξίζει να δούμε και την πολύ διαφορετική ταινία του Σινάτρα (δεκαετίας '60)
-
The Italian Job: πολύ καλές και οι δύο εκδόσεις… Η παλιά είναι με Μάικλ Κέην (respect) και από όσο ξέρω το cast του remake επανενώθηκε και τελειώνει το γύρισμα για το sequel “The brazilian job”
-
Snatch/ Lock, Stock & Two Smoking Barrels/ RockNRolla: Οι 3 ταινίες του guy ritchie που μπορεί να μην ασχολούνται με το σχεδιασμό της τέλειας ληστείας, αλλά μια ληστεία φέρνει τα πάνω κάτω…
-
Τhe bank job: Πολύ καλό σενάριο, διαδραματίζεται στο Λονδίνο των 70s…
Συνεχίζουμε με κλασσικές:
-
To catch a thief: Hitchcock/ Cary Grant/ Grace Kelly στην πανέμορφη γαλλική ριβιέρα που πλήτεται από ένα μυστηριώδη κλέφτη…
-
Topkapi: Mε τη Μελίνα…
ΔΕΝ έχω δει: (προτείνετε την καλύτερη) the heist, heat, flawless…
και εκτός θέματος, αν σας αρέσουν οι παλιές ταινίες, δείτε το “Arsenic and old lace”, την καλύτερη κωμωδία καταστάσεων EVER… :lol:
Πολύ καλές μερικές από τις από πάνω.
Να προστεθεί πάραυτα και η Σκυλίσια Μέρα - Dog Day Afternoon, από τις πρώτες ταινίες του Αλ του Πατσίνου.
Μεγάλη ταινία, αλλά η ληστεία μόνο τέλεια δεν είναι.
Με συνοπτικες διαδικασιες,θα διαγραψετε ολες τις παραπανω απο τη μνημη σας και θα το τοποθετησετε αυτην εδω:
,που κανει τις παραπανω ανεκδοτο απεναντι της…(και δεν το λεω για πλακα,Γκαι Ριτσι θεος,Σκυλισια μερα κλασσικο κτλ αλλα ολα κι’ολα,δεν υπαρχει συγκριση ουτε για αστειο…)…best ταινια με ληστεια,η σκηνη της ληστειας και αυτα που ακολουθουν κανουν την αδρεναλινη να χτυπησει κοκκινο και ποτε,μα ποτε,σε καμια ταινια δεν ακουστηκαν τοσο ρεαλιστικοι οι πυροβολισμοι που νομιζεις οτι θα φας και συ καμια ή πως ριχνουν απεξω απο το σπιτι σου…Ντε νιρο-Πατσινο ρεσιταλ,ενα σωρο γνωστοι ηθοποιοι τα δινουν ολα,το φιναλε συγκλονιστικο και ποτε κανενας σκηνοθετης δεν κατεγραψε τοσο εντονα και δυνατα την ανδρικη μοναξια των ‘‘περιθωριακων’’,μετα απο τον Μαικλ Μαν…οποιος δεν το εχει δει,ε,ας το κανει…δεν τιθεται θεμα…μεσα στις καλυτερες ταινιες των 90ς και σιγουρα ολοκληρου του αμερικανικου κινηματογραφου…(οι φαν του Dark Knight,ας το δουν μιας και αποτελεσε την εμπνευση για την ταινια,συμφωνα με το Νολαν…)…
Τον τεραστιο Θαναση Βεγγο στο “Πολυτεχνιτης και ερημοσπιτης”.
Τι να λεμε τωρα?
burn after reading
καλο
το περιμενα καλυτερο
Jumper, μαλακιούλα πρώτη διαλογής, δεν πειράζει τουλάχιστον πέρασε μιαμίση ώρα απο μια βαρετή ημέρα.