ε,οι μονες αρετες,ειναι βασικα ο πρωταγωνιστης-που ομολογουμενως παιζει καλα- και η σκηνοθεσια σε γενικες γραμμες-οχι οτι δεν βγαινουν 29485 παρομοιου τυπου σκηνοθεσιας ταινιες το χρονο,απλα οκ,ειχε χαβαλε και ουσιαστικα κραταγε το οποιο ενδιαφερον ειχε η ταινια-…
Νταξ,δεν θυμαμε ποιες ταινιες ηταν υποψηφιες,αλλα νομιζω πως ηταν και το D9,το οποιο θα γουσταρα,ετσι και για σπασιμο…αλλα ναι,οκ,αυτο δεν ειχε κακους ιρακινους που βαζουν βομβα σε παιδακι επειδη ειναι ‘‘κακοι’’…
Είδα χθες πρώτα το Zombieland.
Πολύ διασκεδαστική ταινία, ιδιαίτερα σε κάποιες σκηνές πέθανα στο γέλιο.
Μετά είδα το Orphan, πολύ ενδιαφέρον σενάριο και γενικότερα μ’ άρεσε κι αυτό.
Είδα και εγώ λοιπόν το American History X.
Ναι η ταινία είναι από τις καλύτερες που έχω δει και από τις καλύτερες που έχει βγάλει ο κινηματογράφος. Ναι ο Norton είναι ΑΠΙΘΑΝΟΣ, ήδη τον είχαν ψηλά στην εκτίμηση μου, μετά από αυτή την ταινία πήγε και άλλο.
Δείχνει την πραγματική όψη του φασισμού και το πως ο άλλος εύκολα μπορεί να σκοτώσει επειδή έχει διαφορετικό χρώμα από αυτόν. Και στη συνέχεια η διαπίστωση πως όλο αυτό το μίσος τελικά δεν οδηγεί πουθενά.
Δεν έχω πραγματικά λόγια γι αυτή την ταινία. όπως διάβασα στο τοπικ της ταινίας, ίσως η καλύτερη αντιρατσιστική ταινία που έχει βγει. Το τέλος δεν το περίμενα με την καμία. Εκεί που τον είδαμε να αλλάζει, εκεί που άρχισε να σκέφτεται και τις 2 όψεις, έρχεται και στο κατεδαφίζει όλο.
Πραγματικά δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα την δω.
δεν πρεπει να εχεις δει το τρεηλερ μαλλον…λοιπον,τον εχει δεσει γιατι γινεται ζομπι σε καποια φαση απο ενα τοξικο υλικο που περιεχεται στο κραγιον-προιον μιας εταιριας φαρμακευτικης που εχει συμφωνησει με την παγκοσμια κυβερνηση για μειωση του πληθησμου της γης…η μεγκ ειναι η μονη που εχει ανοσια και στο τελος απο το dna της σωζει την ανθρωποτητα:)
25th Hour.
Χμμ στα κλασικά επίπεδα ο Norton, πολύ ωραία σκηνοθεσία από τον Lee, που μόνο το Inside Man έχω δει, αν θυμάμαι καλά. Η πιο δυνατή σκηνή της ταινίας, εκεί όπου ο Norton κοιτάζει τον καθρέπτη και αρχίζει να ρέει το μίσος για τους πάντες και για τα πάντα. Και στο τέλος, που μιλάει ο πατέρας του, και το πως θα μπορούσε να είχε μια έντιμη ζωή, όπως θα άξιζε να είχε.
Πέρα από αυτά δεν τρελάθηκα κιόλας, αλλά πέρασε ευχάριστα η ώρα.
Ο Έντουαρντ Νόρτον είναι απ’τους μεγαλύτερους ηθοποιούς των ημερών μας:):!:
Δύσκολα θα βρεις μέτρια ταινία που νά’χει παίξει, ή κάποια μέτρια ερμηνία…είναι όλες καταπληκτικές…προσθέτω και την ‘‘Υπόθεση Λάρι Φιλντ’’:):!:
Σε αυτό έχει δίκιο, τουλάχιστον για τον Norton δεν κατάλαβα πως δέχτηκε, ίσως ήθελε κάτι διαφορετικό? Αλλά και εμένα να μου έλεγες, ότι παίζει η Liv Tyler σε ταινία, ότι και να ήταν, μέσα θα ήμουν:roll: Οπότε είχε απώτερο σκοπό:p
Οταν ειχα ακουσει πως ο Norton παιζει στο Hulk ειχα ξενερωσει τη ζωη μου. Λεω τι διολο πως παει απο τις ταινιες που τον εχουμε συνηθισει στο Hulk? Κι εγω σκεφτηκα οτι ηθελε να παιξει κατι διαφορετικο.
Και ομως, ακομα και εκει, επαιξε πολυ ωραια νομιζω. Οκ, δεν ειναι η ταινια που θα προβαλει το ταλεντο του και θα πεις “ΟΥΑΟΥ γαμω τις ερμηνειες!! Θα φαω τα γενια μου!!” αλλα για το στυλ της ταινιας τα πηγε μια χαρα
Νταξ, το American History X πρεπει να ειναι η αγαπημενη μου ταινια. Λιγο δυσκολο να αποφασισω. Παντως για μενα οι καλυτερες ερμηνειες του ηταν σε αυτο και στο Primal Fear. Οσοι δε το εχετε δει, σπευσατε παραυτα.
Αληθεια εχει παρει ποτε Οσκαρ? Οχι οτι με ενδιαφερουν τα Οσκαρ… απλα απο περιεργεια… Δε το εχω ψαξει :-k