Καλό μεταφυσικό θρίλερ. Παίζει και η Cate Blanchett (μεγάλη ηθοποιός btw). Επίσης, ο Giovanni Ribisi είναι φοβερός. Του ταιριάζει φυσικά και γάντι ο ρόλος του psycho. Αξίζει και είναι αλήθεια ότι δεν είμαι μεγάλος φαν αυτού του είδους των ταινιών.
Blade Runner
Πολύ σκοτεινό. Πολύ μαυρίλα. Πολύ απαισιοδοξία. Ήθελα καιρό να το δω, αλλά το απέφευγα, γιατί το φοβόμουν σαν ταινία. Το είδα, αλλά έχω πολλές απορίες. Μάλλον πρέπει να το ξαναδώ :-s Μερικές από τις απορίες 8)
Απορία 1
Μέχρι ένα σημείο νόμιζα ότι ο Deckard (Harrison Ford) είναι και αυτός replicant. Τελειώνει η ταινία και δεν το ξεκαθαρίζει, αλλά εγώ νομίζω ότι πρέπει να είναι. Τι στο καλό γίνεται :?
Απορία 2
Απ ότι κατάλαβα ο blade runner έβρισκε τους replicants που είχαν ξεφύγει και τους καθάριζε. Μόνο ο Ford είχε αυτή την ιδιότητα??? Στην ταινία είχε και άλλους μπάτσους, αλλά δεν ασχολούνταν με αυτό
Απορία 3
Deckard (ο χρήστης του rocking) το nick σου είναι από τον ήρωα της ταινίας?Αν είναι δώσε τα φώτα σου
Η συζήτησή για το αν ο Deckard(ο κεντρικός ήρωας του blade runner, όχι ο χρήστης του rocking) είναι replicant ή όχι είναι μεγάλη.
Επίτηδες υπάρχουν νύξεις στην ταινία (κυρίως στο directors cut που μάλλον είδες) που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Deckard να είναι replicant, αλλά δεν το επιβεβαιώνουν και σαφώς. Αυτή η ασάφεια είναι ένα ακόμα από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν αυτήν την ταινία, μυθική.
Και η wiki καλά τα λέει: link
αν γράψεις και στο google “is deckard a replicant” θα βγάλει πολλά site που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.
It’s too bad she won’t live… but then again, who does?
Στο οποίο βιβλίο να σημειωθεί ότι δεν τίθεται θέμα για την ανθρώπινη υπόσταση του Deckard. Βασικά όπως θα σας πει και ο awake διαβάστε οπωσδήποτε dick, κάποια στιγμή στη ζωή σας.
sihaman, θα πάρεις δωράκι μαζί με τη μπλούζα barksdale organization.
εκτός από αυτό που θα σου πασάρω, The Man in the High Castle, Ubik και The Three Stigmata of Palmer Eldritch είναι σύμφωνα με το μέσο όρο των απόψεων τρεις από τις καλύτερες δουλειές του.
να μετακινηθούν τα τελευταία στο θρεντ του ντικ, σόρρυ…
Ναι, αλλά η και καλά ανένταχτη στάση του rambo, που καταλήγει σε πανηγύρι Αμερικανικής προπαγάνδας + το καυτηριασμός σε τραύμα από σφαίρα με χρήση μπαρουτιού και είμαι έτοιμος σε λίγα sec να σκίσω και τα υπόλοιπα κομμούνια = ανεκτίμητη αξία.
παιδες, απο καθαρα θεμα ΑΤΑΚΑΣ, οι ταινιες του Αρνι χωνουν με χαρακτηριστικη ευκολια φιλμογραφια Σταλονε(και δεν θα κανω κατεβατο γτ θα ειναι αδικο προς τον Sly που τον αγαπαμε εξισου)…αλλα μιας και το ζουμι εδω ειναι τα ακροβατικα, τα χιμπατζιλικια, οι ιδρωμενοι παλωμενοι μυες των υπερφυσικων μπρατσων τους που κραδαινουν οπλοπολυβολα και το ανεξελεκτο body count, we call it a ισοπαλια και ολα ομορφα…