Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Εδώ οι 100 πιο αγαπημένες ταινίες του Δημήτρη Δανίκα: http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=16617060&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800

Ενδιαφέρουσα λίστα. Θα τσεκάρω σίγουρα αρκετές που δεν έχω δει.

αν εξαιρεσεις καμια δεκαπενταρια και τις αντικαταστησεις με καποιες αλλες (λογικο, μεσα σε ολοκληρη 100αδα), η λιστα ειναι κιε γαμω!

Προσωπικά, με χάλασε ελαφρώς το ότι δεν έβαλε καθόλου Λιντς και Τζάρμους που είναι 2 από τους πιο αγαπημένους μου σκηνοθέτες, αλλά κατά τ’ άλλα, η λίστα είναι όντως πολύ καλή. Δηλαδή, ο τύπος έβαλε στο 13 το Big Lebowski… Τεράστιο ρισπέκτ γι’ αυτό…

Πάντως, πριν 4 μήνες, όταν και ξεκίνησε να κάνει το τοπ-100 (σήμερα ολοκληρώθηκε με το νούμερο 1, Chinatown), είχε ξεκαθαρίσει ότι θα έκανε μια λίστα με τις ταινίες που αγάπησε. Όχι για τις καλύτερες.

Σπαστικοεκνευριστικογραφικός αλλά η λίστα του είναι πραγματικά εξαιρετικότατη. Έχει πράγματα που μου έχουν διαφύγει οπότε θα τσεκάρω κι εγώ.

1. :smiley:

φοβερή η λίστα!!! επιβάλλεται να δω μερικές από αυτές που μου έχουν διαφύγει…:D:D:D:D
έβαλε και το πριν ο διάβολος καταλάβει ότι πέθανες:respect:

βασικα εκει που υστερει ειναι:
στα sci-fi
στα animation
στα αλα Σπιλμπεργκ Χολυγουντ pure fan films

κατα τ’αλλα και μενα πολλοι σκηνοθετες που λατρετω-πχ Κιτανο- θα επρεπε να ειχαν μια θεση εκει αλλα κλαιν γιατι ειναι οντως πολυ δυνατη λιστα στο συνολο της…

Ναι στα sci-fi βλέπω μια έλλειψη μάλλον δεν πολυγουστάρει ιδιαίτερα…πάντως έχει Blade Runner…αποθεώση κτλ.

Πάντως αν αυτές είναι οι αγαπημένες του, ποιες θεωρεί καλύτερες δλδ…χεχε

Ανιματιον και pure fan films δεν μου κάνει εντύπωση…δλδ για άνθρωπο με μηδέν χιούμορ

Ούτε Μπέργκμαν…

Επίσης, κάτι που μου άρεσε είναι ότι έδειξε ότι έχει κι αυτός τα κολληματάκια του. Με Πολάνσκι, Κοέν, Χίτσκοκ και άλλους…

ΦΑΝΥ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ…

…σωστος, αλλα γμτ αυτο το -αρνητικο- κολλημα του με τον Gilliam, μου καθετε στο λαιμο καθε φορα που τον διαβαζω…

Έχεις δίκιο. Δεν το πρόσεξα…#-o

:lol::lol: :wink::wink:

χθες στην tv…για άλλη μια φορά άπειρο γέλιο!

[SPOILER]Don’t run!We are your friends! :p[/SPOILER]

τις περισσότερες ταινίες δεν τις ξέρω/έχω δει :stuck_out_tongue:

ρησπέκτ για τα 2046, Άσε το κακό να μπει και Oldboy.

βασικά respect για την’ περιπέτεια’ του αντονιόνι στο 4.
με διαφορά η αγαπημένη μου ταινία του ιταλικού σινεμά.

[SPOILER]α, και respect και για το ‘αποκάλυψη τώρα-redux’, αλλά λόγω nickname μάλλον είναι προφανές και περιττό να το αναφέρω. :p[/SPOILER]

[B]Buried[/B] (2010) του Rodrigo Cortes

Λίκαρε σήμερα μια R5 κόπια του, αλλά με χάλια ήχο (από κάμερα).

Ένας αμερικανός που βρίσκεται στο Ιράκ σαν οδηγός τροφοδοσίας, ξυπνάει μέσα σε ένα φέρετρο, θαμμένο σε άγνωστο σημείο, χωρίς να γνωρίζει το πως βρέθηκε εκεί.

Σίγουρα, πρόκειται για μια από τις πιο ψυχοβγαλτικές ταινίες που έχω δει στη ζωή μου. Το σενάριο είναι ευρηματικό, η σκηνοθεσία τινάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και η ερμηνεία του Ρέινολντς είναι πολύ καλή.
Το φινάλε, είναι επικό και πανέξυπνο.
Από τις πολύ καλές ταινίες της φετινής χρονιάς.

Ειδα χτες το Predator 2

που δεν το ειχα ξαναδει κιολας. Καλο ηταν και ειχε φαση που αυτη την φορα η ολη δραση λαμβανε χωρα στο Λος Αντζελες… Χειροτερο παντως του πρωτου.

Η λιστα του Δημητρη Δανικα ηταν καλη σε γενικες γραμμες, καποιες ταινιες δεν τις ξερω και θα τις ψαξω. Εχει φυσικα ελλειψεις κατ’ εμε, αλλα λογικο, τα γουστα διαφερουν.

στις 10 στον αλφα έχει [B]The Pursuit of Happyness[/B]
και
στις 11:15 σε ΕΤ1 έχει [B]Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο [/B]

Good stuff baby!!