περί The Abyss, όποιος δεν το πήρε, να το πάρει. έχει και τις 2 εκδόσεις της ταινίας! κι επειδή δε βρίσκω (τι περίεργο…) το θρεντ με τα επιστημονικής φαντασίας κι έχουν περάσει πολλά χρόνια απ’ όταν την είδα, ας μας πει κάποιος ποιά έκδοση να προτιμήσουμε…
Α εχει 2 εκδοσεις. Ημουν λιγο μπερδεμενος γιατι μετα το reccomendation του Lupin μπηκα να ψαξω λιγο trailer κλπ και ουτε το εξωφυλλο που ειχα δει στο dvd παλια ηταν το ιδιο, ουτε η πλοκη ηταν ακριβως ετσι. Αναρωτιομουν μηπως ειχα σταμπαρει αλλη Αβυσσο :-k. Μαλλον γι’αυτο
Την καρακάλτ ταινία τρόμου ‘‘Ο Θάνατος Ήρθε Στο Μπόρνεο’’, μία απ’τις ταινίες της Χάμμερ…θα ψάξω να βρω και τις άλλες της σειράς:):!:
το Ειμαι ο Ερωτας με την τιλντα σουιντον
αναμεικτα συναισθηματα
πανεμορφο cinematography/μουσικη
αλλα
καμια συμπαθεια για τους χαρακτηρες/σεναριο
Προχθες το Stand By Me
που ειχα να το δω απο μικρος. Λιγα πραγματα θυμομουν. Πολυ ομορφη ταινια, η υποθεση ειναι για μια παρεα 4 φιλων που πανε ενα μικρο “ταξιδι” για να βρουν το νεκρο σωμα ενος αγνοουμενου αγοριου. Περναει πολλα ωραια μυνηματα για την αθωοτητα της παιδικης ηλικιας, την εννοια της φιλιας, της οικογενειας. Ευαισθητη ταινια που εχει να πει κατι σε ολους μας και να μας θυμισει κατι απο αυτη την τρυφερη και τοσο ιδιαιτερη παιδικη ηλικια. Πολυ συγκινητικο και το τελος.
Χτες ειδα το The Four Feathers
το οποιο ειχα δει το 2002 που ειχε βγει και τοτε μου αρεσε. Τωρα μου φανηκε μετριοτατο, εως εκνευριστικο στο τελος. Η ιστορια εχει να κανει με εναν Αγγλο στρατιωτη που αρνειται να παει στο Σουδαν για να πολεμησει, λογω φοβου και της πιθανοτητας να μην γυρισει στην αγαπημενη του με την οποια εχει μολις αρραβωνιαστει. Λογω αυτης του της πραξης δεχεται 4 φτερα, τα οποια ειναι συμβολο δειλιας, απο 3 φιλους του και την κοπελα του. Και απογοητευμενος απο αυτη τους την κινηση ξεκιναει μυστικα να παει μονος του στο Σουδαν να βρει τον αγγλικο στρατο και να καθαρισει το ονομα του. Η ταινια ειχε ωραιες σκηνες, ειδικα στο Σουδαν και πολυ ωραιες ερμηνειες απο τον Heath Ledger και τον Djimon Hounsou, αλλα τελικα στο τελος “εχανε” πολυ.
Με εκνευρισε και η σταση του κολλητου του, που πηγε και εκανε προταση γαμου στην κοπελα του, αλλα ακομα περισσοτερο που τελικα στο τελος αυτη κατεληξε με τον Heath Ledger και ολα μελι, γαλα… Ο οποιος Heath Ledger παρα τα οσα καταφερε για να ικανοποιησει τους αλλους, παρεμεινε τοσο υποδουλος τους, οπως στην σκηνη που συναντιεται με τον στρατιωτικο πατερα του στο τελος. Επισης στο Σουδαν εκανε πολυ ωρα μεχρι να εμφανιστει στους αλλους, χωρις να καταλαβαινω τι ακριβως περιμενε.
Δεν μου αρεσε σε γενικες γραμμες.
Και οι τρεις είναι ταινιάρες
Η μεγάλη έκδοση 162’ περίπου είναι το κάτι άλλο:):!:
η μεγαλύτερη(σε διάρκεια) ειναι η Drector’s cut , ή υπάρχει και άλλη? :-s
Έλιωσα στα Γουέστερν Σήμερα:p
Έτσι αφού είδα το πρώτο True Grit (1969) με τον θρυλικό John Wayne, είπα να δω και το ρημέικ των αδερφών Κοέν με Τζεφ Μπρίτζες και Ματ Ντέιμον (μεταξύ άλλων). Εμένα μου άρεσαν εξίσου και οι δύο ταινίες με αυτή των Κοέν να έχει καλύτερη σκηνοθεσία και φωτογραφία (και πιο συμπαθητικό κοριτσάκι στο Ρόλο της Μάττι Ρος)
Επίσης είδα και το Butch Cassidy and The Sundance Kid με τους Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρεντφορντ. Μιλάμε για Έπος. Από τα καλύτερα Γουέστερν που έχω δει κάτι που ήταν αναμενόμενο αν αναλογιστούμε την αξία των δύο ηθοποιών.
=
[SPOILER][/SPOILER]
[SPOILER]Όχι ότι το Βutch… πάει πίσω φυσικά 8)[/SPOILER]
Απέφυγα να το δω ως σήμερα γιατί θεωρούσα την διάρκεια της κανονική έκδοσης ήδη αρκετά μεγάλη σε διάρκεια. Τα παραπάνω εδώ πάντως είναι λίγα και σχετικά αδιάφορα.
[SPOILER]Ουσιαστικά υπάρχουν 2 τελείως καινούργιες σκηνές, η μια στην αρχή που ξεκινάνε να βρουν την Αν με ένα δεινόσαυρο να του κόβει τον δρόμο. Σκηνή που ορθώς δεν μπήκε.
Η άλλη ήταν στο ποτάμι με μεταλλαγμένα πιράνχας. Αυτή ήταν αρκετά εντυπωσιακή και είχε μια γαμάτη σκηνή στο τέλος με τον Ντεναμ που δεν θα έπρεπε να λείψει.
Από εκεί και περα 2-3 σφήνες υπάρχουν με την μοναδική αξιομνημόνευτη και πάλι με με τον Ντεναμ.
[/SPOILER]
Γενικά ζούμε εύκολα και χωρίς την extended.
είδα το [B]Ringu[/B]…εντάξει, δεν ήταν κακό αλλά δε τρελάθηκα κιόλας. Με αυτά που άκουγα τόσα χρόνια έλεγα ότι θα ήταν ψιλοσοκαριστικό αλλά τελικά τίποτα. [SPOILER]πάντως η σκηνή που το κορίτσι βγαίνει από την τηλεόραση είχε φαση :p[/SPOILER]
Όχι αυτή είναι, και αξίζει τον χρόνο της:):!:
ευχαριστώ για την απάντηση
Four Lions
και γαμω τις ταινιες,πολυ γελιο!Δειχνει κατι αγγλους-μουσουλμανους wannabe τρομοκρατες που ειναι εντελως ηλιθιοι.Η ταινια ειναι τιγκα στις γαματες ατακες.με παρεα και τα καταληλα εφοδια ειναι οτι πρεπει.
Let’s blow up the internet!
:roll: meirelles!
Είδα και γω τη special edition της Αβύσσου. Από τις καλύτερες που έχουν βγει στην επιστημονική φαντασία.
Πάντως σε τι διαφέρει η special edition από την κανονική, ξέρει κανείς? Την είχα δει πριν πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι καθόλου πού ακριβώς υπάρχουν οι έξτρα σκηνές. Ίσως εκεί με τα τσουνάμι?..
Έχει ‘‘Μπεογουλφ’’ αύριο το βράδυ στο Σταρ…μαζί με Amon Amarth…ότι πρέπει:)!
[B]Το Ορφανοτροφείο[/B] : δε με ενθουσίασε όσο περίμενα.
[B]Βαθμός : 6[/B]