Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Τι να λέμε τώρα. Οι τύποι γαμήσανε με αυτή την ταινία. Είναι ακριβώς στη δική τους νοοτροπία, έχει έντονα κωμικά στοιχεία (πράγμα όχι τόσο σύνηθες για ταινία από’κει σα πάνω) και την all time classic spooky ατμόσφαιρα των Σκανδιναβικών φιλμ.

επίσης την παρασκευή είδα αυτό:

[B]the visitor[/B]

καθηγητής μπαίνει στο διαμέρισμά του οπού εχει καιρό να πάει και βρίσκει δυο ξένους…
η αγάπη του για την μουσική, θα τους ενώσει…
και μετά…

απλή, όμορφη ταινία, που δείχνει το ποια πράγματα ειναι σημαντικά , και το πόσο πραγματικά μας γεμίζει κάτι έστω και αν είναι κάτι απλό…
δείχνει και κάποια άλλα πράγματα , αλλά καλύτερα να την δει κάποιος.

*λατρεύω τις απλές ταινιες

Κurt Russell και Ray Liotta.

Καλα να περασετε!!!

Όμορφη ταινία το The Visitor

on topic

Blast from the past. Είχα να την δω αιώνες, από τις ταινίες που έχουν μια ξεχωριστή μαγεία να την δεις πιτσιρικάς. Δεν ξέρω αν την έβλεπα για πρώτη φορά σήμερα τι εντύπωση θα μου είχε κάνει.

Το Μπεν Χουρ, μετά του 4χρονου ανηψιού μου, που ειδικά την σκηνή της ναυμαχίας την καταευχαριστήθηκε:):!:

λοιπον αυτο το σκ ειχαμε διημερο ασπρομαυρου κινηματογραφου!
χτες ειδα

Jim Jarmusch - Dead Man (1995)
ισως το καλυτερο ουεστερν που χω δει στη ζωη μου! το σεναριο ειναι εντελος αντι/ουεστερν και σε πολλα σημεια τριπαρεις η σκηνοθεσια του τζαρμους σε αυτη τη ταινια αγγιζει τον θεο και ανακαλυπτουμε εναν ντεπ ισως σε εναν απ τους καλυτερους ρολους που χει παιξει ποτε του! αν βαλουμε και τα ιμπροβ του νηλ γιανγκ απο πισω εχουμε μια ταινια αριστουργημα (ισως λιγο πιο κατω απ το γκοστ ντογκ)…
σημερα ειχαμε στο προγραμμα παλιο κινηματογραφο…

Orson Welles - Citizen Kane (1941)
και εχω μεινει μαλακας
δεν ειχα δει αλλη ταινια του ουελς και πραγματικα εμεινα εκπληκτος… ποση φρεσκαδα σε μια ταινια του 40… σκηνοθετικα εχει μια τεχνικη που αν την χρησιμοποιουσε καποιος σκηνοθετης σημερα πρωτη φορα θα μιλουσαν για πρωτοπορια, σεναριο λιθος ουελς μεγαλος σε ολα φωτογραφια αψεγαδιαστη σε μια ταινια που μαλλον δικαια θεωρειται απ τις κορυφαιες ολων των εποχων…
και μετα το βραδακι ειδαμε και αυτο

Robert Wiene - The Cabinet of Doctor Caligari (1920)
σουρεαλισμος στο μεγαλειο του! αν σκεφτουμε οτι ειναι βουβη ταινια του 20 απλα σεναριο και σκηνοθεσια δεν υπαρχουν… αλλα και το μεγαλειο των ηθοποιων ειναι φοβερος αν σκεφτουμε οτι χωρις φωνη τα συναισθηματα βγαινουν πολυ πιο δυσκολα…
το ατου ειναι η σκηνογραφια, δαιδαλωδες και αποκαλυπτικη οσο δεν παει παιζει με τα νευρα και την ηρεμια σου με εναλλαγες που σε αφηνουν καθαρα μαλακα…
ωραιο σκ ειχαμε :stuck_out_tongue:

Βολαρα μου,συνεχιζεις με Welles τωρα με:’‘Touch Of Evil’’,’‘The Stranger’’,’‘Mr Arkadin’’ και ‘‘Othello’’.
Γι αυτο τον εβαλες και στο avatar,ε?

Ολες οι ταινιες που ειδες ειναι αριστουργηματα!!!

ωραιος, θνξ για το σατζεστ! σημερα καηκαν τα ματια μου απο κουλτουρα και μπαλα γενικως, ναι εμεινα στο σιτιζεν κεην γι αυτο και το αβαταρ οπως λες και εσυ :stuck_out_tongue:

Aν και είχα ψιλιαστεί τι θα παιχτεί στο τέλος η ταινία ήταν γαμάτη!
Πολύ σασπένς…είχε και αυτό το soundtrack που σε κρατάει σε αγωνία συνέχεια…
Έπρεπε να την έχω δει εδώ και καιρό(μόνο τη σκηνή του μπάνιου είχα δει-κλασικά)

Ποιές άλλες να τσεκάρω από Hitchcock?
:-k

Φεστιβάλ κινηματογράφου χθες στο σπίτι μου, μέρα μεγάλης σαπίλα και 3 ταινίες στα καπάκια. Χρόνια έχω να το κάνω αυτό.

Ωραίο σε γενικές γραμμές, αλλά σε μερικά σημεία νιώθω ότι το ξεχείλωσαν. Μισή ώρα θα μπορούσε άνετα να λείπει.

Αυτό ήταν πολύ ωραίο, και με ωραίες ατάκες, εγκρίνουμε και θαυμάζουμε το 51 ετών ΜΙΛΦ Julianne Moore!

Περιπέτεια, δράση, πιστολίδια, εφέ, καιρό είχα να δω κάτι τέτοιο!

Vertigo, Τα πουλιά και Rear Window. Δεν έχω δει τα πάντα από Hitchcock, αλλά αυτά μου άρεσαν πολύ :wink:

καλο αλλα θα μπορουσε να ειναι καλυτερο

Πω μωρη πουτανα ντεντ τι μου θυμησες!!!Κατεβαινει ΤΩΡΑ οπως και αυτο:

που ΓΑΜΑΓΕ!αθανατο MEGA που τα βαζε κατι κυριακες μεσημερια

πω πω! υπερταινια! μου αρεσε παρα πολυ! και λατρευω αυτο τον μπατσο μαφιοζο (αυτο νομιζω ηταν, δεν θυμαμαι)! του παει τρελα ο ρολος!

ειχε εκπληκτικες σκηνες η ταινια αυτη! απο τις αγαπημενες μου περιπετειες εβερ!

σημερα ειδα το δεκατρια με τον τζεισον στειθαμ!!αρκετα καλο θα ελεγα:D

Το the birds το έχω βάλει να κατεβαίνει…θα τσεκάρω και τις υπόλοιπες

Να δεις το πρωτότυπο 13 Tzameti

http://www.imdb.com/title/tt0475169/

Το πόσο αγαπώ αυτή την ταινία δεν λέγεται.

…πόσο αγαπώ τον Πολάνσκι…δεν λέγεται:):!: