Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

[B]Kαταχρηση Εξουσιας(1971)[/B]

Eιπα να κανω ενα μινι αφιερωμα στον Κουρκουλο!!!
Αυτη η ταινια ειναι σαφως πιο αστυνομικη και κατ’εμε καλυτερη απο το ''Θεμα Συνειδησεως".
Με θεο Μανο Κατρακη να κανει τον πρωην φυλακοβιο και νυν πρεζεμπορα.Παλι στο υφος των γαλλικων αστυνομικων και με αναλογη μουσικη η ταινια ειναι φοβερη!!!Ειχα πραγματικα λησμονησει ποσο ταινιαρα ηταν!!!

Γιατι πλεον δεν γυριζονται αστυνομικες ταινιες οπως τοτε και οι Ελληνες κινηματογραφιστες γυριζουν κατι μαλακιες τυπου:’‘Safe Sex’’,’‘Θηλυκη Εταιρεια’’,’‘Ενας Κι Ενας’’,’‘Εφ’Απαξ’’,’‘Ι Love Sοula’'κι ενα ματσο σκουπιδαριο!!!

Να πω και κατι για το ‘‘True Grit’’(2010).
H ταινια ως γνωστον ειναι remake.Η αρχικη ταινια ειναι εξισου κορυφαια και κατ’εμε το remake ταν αχρειαστο.
Η ταινια των Coen ειναι φυσικα καλη μεταφορα,αν και πιστη,αλλα ο Jeff Bridges ειναι καλος μεν,αλλα υπερβολικα υπερβολικος σε σημεια κι αυτο ειναι θεμα σκηνοθεσιας νομιζω και κατευθυνσης ηθοποιων!!

Ειχε λιγο γελιο αλλα κατα τα αλλα τιποτα το ιδιαιτερο!!!

1. [B]Fallen[/B] : ενα detective movie με εξαιρετικό καστ, το οποίο όμως δεν αρκει για να καλύψει τις σκηνοθετικές και σεναριακές αφέλειες.

[B]Βαθμός : 5[/B]

1. [B]Kill The Irishman[/B] : μετά από αρκετά χρόνια το gangster cinema, δίνει μια θαυμάσια δημιουργία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Eξαιρετικός ο Ρει Στίβενσον. Περιμένω και το Irishmen του Σκορτσεζε.

[B]Βαθμός : 8[/B]

1. [B]Βody Heat[/B] : ένα απο τα κορυφαία ερωτικά crime thriller ever. Tρομερή πλοκή και ξεδίπλωμα χαρακτήρων με τους Γουίλιαμ Χαρτ και Καθλιν Τερνερ να δινουν μια από τις πρώτες θαυμασιες ερμηνειες της νιότης τους.

[B]Bαθμός : 9[/B]

[B]The Rite[/B]

Μόλις τελείωσε
Nothing special και γενικά κατώτερο από άλλες ταινίες του είδους…
Περίμενα λόγω Χόπκινς να κάνει τη διαφορά αλλά μπαααα

Μπραβο ρε φιλε,μου εδωσες την καλυτερη πασα που εψαχνα για να πω κατι που μαλλον θα προκαλεσει το ban μου απο αυτο το forum.
Παιδια,χαρηκα για τη γνωριμια,ενταξει θα πεσω ηρωικα.
Ποιος Anthony Hopkins,ρε σεις???
Ο ηθοποιος του οποιου η καριερα αρχισε το 1991 με το ‘‘Silence Of The Lambs’’ φυσικα και μαλιστα σε ηλικια 54 χρονων???
Ο ηθοποιος λοιπον που μετα τη συγκεκριμενη ταινια,ο,τι ρολο και να παιζει μα κωμικο,μα τραγικο,μα δραματικο παιζει λες και παιζει στη ‘‘Σιωπη Των Αμνων’’???
Ειλικρινα,αποψη μου ετσι,αν γινοταν ενα thread με υπερτιμημενους ηθοποιους που θεωρουνται τεραστιοι αυτος θα σηκωνε την κουπα.Πρωτο πρωτο θα τον ειχα!!!

Υ.Γ.Eνταξει παιδια,ξερω τις συνεπειες των πραξεων μου.Και παλι χαρηκα!!!

:bye:

Eχεις μια βαση σε αυτο που λες, οτι απογειωθηκε με τη σιωπη των αμνων, και γενικα εχει χρησημοποιηθει σε παρομοιους “creepy” ρολους.
Αλλα γενικα ειναι ενας καλος ηθοποιος αλλα και πολυ οπτικος χαρακτηρας. Σε πολλους ρολους δλδ ταιριαζει τελεια οπτικα και δενει με το concept .

Την ερμηνεία του Hopkins στην ταινία “remains of the day” ούτε στον ύπνο τους δεν μπορούν να την φτάσουν οι υπόλοιποι. Αν όχι η καλύτερη ερμηνεία ever σίγουρα μέσα στις 5 καλύτερες ever.:slight_smile:

Πρωτα απ’ολα εγω δεν ειπα οτι ειναι κακος ηθοποιος.Ειπα οτι ειναι μονοδιαστατος κι ως εκ τουτου υπερτιμημενος.
Δευτερον,εχει παιξει και στο '‘Elephant Man’'του David Lynch και ηταν πολυ καλος,αλλα μην κανεις οτι δεν καταλαβαινεις Dead τι εννοω.Ειναι πολυ σαφες αυτο που λεω!!!

Δε θα διαφωνήσω και σε πολλά απο αυτά που λες.

Καλός ηθοποιός, με δυνατότητες, αλλα δε μπορεί με τίποτα να σπάσει την εξάδα Πατσίνο-Ντενίρο-Χόφμαν-Νίκολσον-Ιστγουντ-Καιτέλ.

Ακριβως αυτο εννοουσα,οτι εκει μεσα δεν χωραει!!!:slight_smile:
Για μενα στους μεγαλους βαλε και Nταφοε,Γουοκεν!!!

• 1 για Κρίστοφερ Γουόκεν !

• Ντένις Χόπερ αν το τραβήξουμε και πιο πέρα.

…αντε μετα απο αυτούς ας μπει και ο Αντώνης…

[B]The Lady Vanishes(1979)
[/B]
Aχρειαστο,πλην ομως συμπαθητικο remake της ομωνυμης ταινιας του Hitchcock.Στην ταινια παιζουν η γνωστη απο το ‘‘Taxi Driver’’ Cybill Shepherd, o φοβερος και τρομερος Elliott Gould(The Last Goodbye),η Αngela Lansbury(η γνωστη Συγγραφεας/Ντετεκτιβ) και γνωστος απο τη συμμετοχη του στη σειρα ταινιων Pink Panther με τον Peter Sellers.
Η ταινια παταει πανω στην πρωτοτυπη,ειναι πιστη αντιγραφη της,αλλα καθε συγκριση με ταινια του Hitchcock ειναι αβασιμη και ατυχης.Λειπει η μαγεια,το μυστηριο και το αυθεντικο βρετανικο φλεγμα των ταινιων του’‘Maitre’’.
Σαν remake ομως βλεπεται,δεν ειναι ασχημο!!!

Σας προτεινω φυσικα να δειτε αρχικα την ταινια του Hitchcock!!!

Πολυ καλη ταινια που χωριζετε σε 2 μερη.Αυτο ειναι το πρωτο.Το δευτερο αναμενετε.Το μονο μειονεκτημα οτι ειναι γαλλικο :smiley:

πολυ χαβαλε…8)

Γενικά μου αρέσει η ιδιαίτερη σκηνοθεσία του Jodorowsky και όλοι αυτοί οι συμβολισμοί που χρησιμοποιεί. Το El Topo μου άρεσε αλλά μάλλον από αυτή και τις άλλες δύο που έχω δει, το Santa Sangre και το Holy Mountain, προτιμώ το Santa Sangre. Θέλω βέβαια να τις ξαναδώ όλες γιατί ξέρω ότι όλο κ κάτι θα παρατηρήσω που δεν είχα δει πιο πριν :stuck_out_tongue:

πολυ καλη ταινια…και πολυ καλυτερη αποσο περιμενα

Το μοναδικό αμάρτημα του Hopkins είναι κάποιες κακές επιλογές του από την στιγμή που πήρε το οσκαρ και μετά. Σαν ηθοποιός πάντα ήταν κορυφαίος.

on topic

[B]Paul[/B]

Το περίμενα πολύ καλύτερο μιας και το σενάριο το υπέγραφαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές (σεναριογράφοι και του κορυφαίου shaun of the dead). Έχει τις στιγμές του αλλά λίγες, πολύ λίγες.

Epic fail…