το ‘δα τελικά. θύμιζε Guy Richie επειδή ήταν αγγλικό και με πολλούς μπλεγμένους, κατα τ’ άλλα το feeling καμία σχέση. γενικώς “σοβαρή” ταινία, δεν αρκείται στο πιστολίδι, αλλά δεν είναι και πολύ στυλάτη όπως ο Ρίτσι. πολύ καλή με λίγα λόγια. o σκηνοθέτης είναι ο ίδιος με το xmen: first class!
Χαιρομαι που σου αρεσε κι εγω οπως ειπα το βρηκα αξιολογο και πολυ γρηγορο κ ρυθμικο.
Το βραδυ εχω προγραμματισει να δω μια ταινια απο την οποια,λογω πρωταγωνιστη κυριως,εχω απαιτησεις.
Δεν θα αποκαλυψω ποια,αλλα θα γραψω το βραδυ αφου τη δω.
Αστυνομικο της τελευταιας διετιας!!!
το Brooklyn’s Finest??:-k
Oxi,ρε συ.
Για το ‘‘Layer Cake’’ λεμε.
οχι ρε συ…ποιο θα δεις το βράδυ λέω…
Δες και αυτό με το βούτυρο
Συμφωνώ και επαυξάνω. Αν και σε όλες τις ταινίες του (από αυτές που έχω δει τουλάχιστον), ο Μάρλον Μπράντο είναι φανταστικός, το Last Tango In Paris, είναι για μένα η κορυφαία στιγμή του (άντε ίσως μαζί με το A Streetcar Named Desire).
Λοιπόν σήμερα ξαναείδα την ταινία Yip Man του 2008 η οποία πραγματεύεται την ζωή ενός κορυφαίου κινέζου δασκάλου του Wing Chun (τεχνική Kung Fu). Υπαρκτό πρόσωπο, ήταν μάλιστα και ένας από τους δασκάλους του Bruce Lee, βέβαια η ταινία λογικά είναι σε τεράστιο βαθμό fictional φαντάζομαι. Ή μήπως όχι…?;!:p8)
Τέλοσπάντων, πολύ ξύλο και συγκίνηση. Πάρτε εδώ την πιό επική σκηνή της ταινίας με τον sifu Yip-Man να κανονίζει 10 γιαπωνέζους καρατέκα μαζί:
ευχαριστώ για τις προτάσεις άν και κατέβασα κάποιο άλλο…
Το IpMan γαμάει φίλε, τα έχω δεί και τα δύο, ότι πιο αξιόλογο σε martial arts movies, κι ότι καλύτερο από Donnie Yen! Νομίζω κυκλοφόρησε άλλη μία με άλλον ηθοποιό αλλά δεν έκατσα να τη δώ, δεν έψαξα κάν αν ήταν καλή. Ιστορικά μιλώντας, από τι έχω διαβάσει, δεν ήθελε να χρησιμοποιείτε η τεχνική αυτή, και δεν την μάθαιναν εύκολα…
Εγώ σήμερα μόλις είδα ότι υπάρχει και prequel αλλά δεν το έχω τσεκάρει ακόμα. Δεν ήξερα ότι είναι 3 οι ταινίες. Εσύ το prequel έχεις δει; Σίγουρα θα το νοικιάσω να το δω κι αυτό.
Η πλάκα είναι ότι την ταινία μου την είχε προτείνει πριν 2 χρόνια ένας φίλος ο οποίος είχε κάνει στο παρελθόν Wing Chun και το γούσταρε κάργα. Τώρα κατά πόσο όντως ήξερε ή μας δούλευε δεν το γνωρίζω, αλλά μου είχε δείξει και μερικές βασικές κινήσεις και είχε πολύ πλάκα. Δυστυχώς, έφυγε επαρχία σε κάποια φάση και τον έχασα αλλιώς θα είχα γίνει πολεμική μηχανή! Χαχα!
Όχι, εγώ έχω δεί μόνο τα δύο τα κανονικά με τον Donnie Yen! Το prequel που λές είχε για πρωταγωνιστή τον Yu-Hang To, και δεν ξέρω άν αξίζει τόσο (6.8 πήρε στο imdb).
[B]’‘Harry Brown’’/B του [B]Daniel Barber[/B]
Holy Shit!!!
O Michael Caine στα ογδοντα του γινεται Charles Bronson και ως αλλος vigilante ξεβρωμιζει το Λονδινο απ’τα σκατα???
Κι ομως δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα!!!Πριν φτσασουμε σε αυτο που σας ειπα,η ταινια εχει φροντισει να κανει εναν προλογο,παρουσιαζοντας την αιτια(βια κι εγληματικοτητα) ως φλεγον κοινωνικο φαινομενο.Δεν αποκαλυπτω περισσοτερα πραγματα,απλα θα πω οτι η ταινια με συνεπηρε κανονικα και θαυμασα εναν λατρεμενο μου ηθοποιο σε εναν ρολο-σταθμο.
^OMFG!!!
Από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει στη ζωή μου. Ένα προπαγανδιστικό, φασιστικό, ρατσιστικό σκατό και τίποτα περισσότερο.
Γιατι ρε φιλε το λες αυτο?
Θυμαμαι καποτε και καποιος αλλος χρηστης το ανεφερε αυτο.
Προφανως το λες διοτι παιρνει τα πραγματα πανω του με αυτοδικια ,απαντωντας στη βια με βια!!!
Δεν εχεις αδικο ως ενα σημειο,αλλα προφανως ο σκηνοθετης δεν ηθελε να κανει μια ταινια στην οποια να δειχνει καποιον να κανει κυρηγμα για την παταξη της βιας.
Φυσικα και διαφωνω με την αυτοδικια,αλλα νομιζω οτι υποβοσκει μεσα σε ολους μας κι απλα περιμενει να εκδηλωθει.
Για παραδειγμα,ποσες φορες στο σχολειο τα μαλακισμενα πειραζαν εμας η τα αδερφια μας και μετα τους την πεφταμε για να παρουμε το αιμα μας πισω?
Ε ναι. Όλοι οι εγκληματίες είναι ανεγκέφαλοι ψυχοπαθείς (γιατί απλά μερικοί άνθρωποι γεννιούνται ψυχοπαθείς), γι’ αυτό παίρνουμε ένα όπλο, τους καθαρίζουμε όλους και στο τέλος παίρνουμε και την καθολική δόξα γιατί έτσι πρέπει να γίνεται σε έναν “τέλειο” κόσμο.
Πάρε την προσέγγιση του Barber στο Harry Brown και σύγκρινε την με την προσέγγιση του Eastwood στο Gran Torino, που πραγματεύεται το ίδιο θέμα. Χαώδης διαφορά.
Nαι,ετσι διαβασα .Δεν το εχω δει το ‘‘Gran Torino’’.Tες πα,αν και το τελος ηταν λιγο ηλιθιο,μου αρεσε το ‘‘Harry Brown’’.
Βy the way,πολυ ενδιαφερον το blog σου!!!:thumbup:
Τουτο, επαιζε λιγο κι ο Tom Waits. Ψιλοκαταθλιπτικο λογω θεματος, αλλα ηταν παραξενο και ομορφο. Προτεινεται.
:oops: Θενκς φίλος!
Χθες το βράδυ μια μικρή επανάληψη
[B]Young Frankenstein[/B]
Τι να γράψω τώρα απλά μια από τις καλύτερες σατυρικές κωμωδίες όλων των εποχών. Αν και σε περίπτωση που ο Mel Brooks μάθαινε τότε πως η συνέχεια του είδους τις τελευταίες δεκαετίες θα ήταν σκουπίδια τύπου Scary movie κτλ ίσως να πετούσε τα σενάρια σε κανένα ποτάμι.