Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

καλά, ταινία για να περνάει η ώρα είναι…δεν είναι για να μείνει στους αιώνες…:stuck_out_tongue:

Oldboy

Το είδα πρόσφατα και έχω να πω ότι οι Ασιάτες είναι πολύ, μα πάρα πολύ διεστραμμένοι. Επίσης πρόσφατα είδα και το Battle Royale [B]κλικ[/B] και έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν την παλεύουν κάστανο. Κορεάτικο το πρώτο, Γιαπωνέζικο το δεύτερο.
Πραγματικά αναρωτιέμαι που πάνε και τις βρίσκουν αυτές τις υποθέσεις. Τόσο καταπιεσμένοι είναι σε όλους τους άλλους τομείς και ο κινηματογράφος τους είναι τόσο βίαιος και έχουν τέτοιες υποθέσεις οι ταινίες τους???

Δεν μπορώ να πω ότι δεν τα είδα και τα δυο με ενδιαφέρον. Με κράτησαν και ήθελα να δω την εξέλιξη, αλλά ρε γαμώτο είναι η διαστροφή σε όλο της το μεγαλείο. Καλά το Battle Royale, στο οποίο απομονώνουν μαθητές και τους βάζουν να αλληλοσκοτωθούν, το βρήκα πραγματικά εξωφρενικό από θέμα σεναρίου.

το εκτέλεσες στα 3 μέτρα…
στην περίπτωση του Old boy μιλάμε για αριστούργημα…
και που να δεις τι έγραφαν κατι άλλοι αρχαίοι…:stuck_out_tongue:

και κάτι που είδα τώρα…!!!

[B]Oldboy (2012)[/B] (remake)

Stars:
[B]Christian Bale [/B] (rumored)

[B]ΚΑΥΛΑ.![/B] (αν και δεν είμαι υπέρ τον remake)

*πάω να χώσω Battle Royale

Aμαν ρε Αμερικανοι ανεμπνευστοι με τα emake σας.
Μην κανει επιτυχια ταινια απο Ευρωπη η Ασια,αμεσως remake.Eλεος!!
Το ‘‘Oldboy’’ απλα γαμαει!!!

και η Σουηδία πλέον

ε οχι ρε μαλάκες remake και το ολdboy. οχι. μια απο τις καλυτερες εβερ ταινίες έλεος. Σαμποταρετε το ριμεικ απο τωρα.

battle royale στηριζω. Το 2 ηταν ψιλομουφα βεβαια

Το oldboy ειναι εξαιρετικο, οπως ολη η τριλογια της εκδικησης. Λιγο αρρωστο ισως, αλλα εχει ολοκληρωμενο concept, καποιες στιγμες ποιητικο (στο τελος, στην εκδικηση μιας κυριας). Δεν το λες και τελειωμενο παντως. Αν παιζει ο Bale σε remake, απλα θα κατουρηθω πανω μου στο σινεμα απο τη χαρα μου, ας ειναι απ’ οπου θελει <3
Το battle royale θα μπορουσε να εχει πιο καλο τελος, δε σου/σας φανηκε αταιριαστο; Κατα τ’ αλλα το σεναριο ειναι ελκυστικο, εκτος απο εξωφρενικο :stuck_out_tongue:

ποζεράδικη ταινία με τον Christian Bale στο ρόλο πρώην στρατιωτικόυ που έχωντας επιστρέψει απ’τον πόλεμο προσπαθεί να ξαναβρεί δουλειά. Μαζί με το κολλητό του το ρίχνουν λίγο έξω με ναρκωτικά και λοιπές παρανομίες, τα ψυχολογικά του όμως τελικά τον φέρνουν σε μπελάδες. Φανταστείτε το American Psycho με λίγο αλλαγμένο σενάριο και τον Bale σε πιο street έκδοση (στο περίπου). Αξιόλογη αλλά όχι τόσο όσο οι άλλες του…

Και άλλη ταινία με τα ψυχολογικά του ο Μπέηλ;
Ηθοποιάρα, ο καλύτερος σήμερα, αλλά είδα προχθές το American Psycho (2-3 σελίδες πίσω η γνώμη μου) και μου παν να τσεκάρω και αυτό

ναι να το δεις…

και το προηγούμενο του voider δεν ήταν τόσο άσχημο…απλά δεν ηταν κάτι το ιδιαίτερο

Το έχω δεί και το The Machinist αλλά δε μου πολυάρεσε τόσο, σε κάποια φάση χάθηκα και δε καταλάβαινα τι έβλεπα. Μπορεί να φταίει ότι ήμουν μικρότερος τότε βέβαια…

To American Psycho είναι η αγαπημένη μου με αυτόν, μαζί με το Equilibrium (τα Batman εννοούντε), άντε και το Prestige.

Και το 3:10 to Yuma ηταν καλο, οπως και το Rescue Dawn. Ηθοποιαρα γενικα, αγαπαμε.

Λοιπον για μενα ο Christian Bale ειναι ολυ καλος ηθοποιος,οσοι δεν εχουν δει το ‘‘The Machinist’’ να το πραξουν αμεσα,αλλα το ‘‘American Psycho’’ ειναι μια απο τις μεγαλυτερες …που εχω δει ποτε,το απολυτο αισχος θα ελεγα,αλλα ακομη και σ’αυτην την αηδεια ο Bale παιζει πολυ καλα.
Αλλα το ξαναλεω,το ‘‘The Machinist’’ ειναι εξαιρετικο απ’ολες τις αποψεις.(σκηνοθεσια,ηθοποιοι,σεναριο,ερμηνειες).

Scourge, να το δεις το Machinist. Καλύτερο από το American Psycho-όχι τίθεται θέμα σύγκρισης, αλλά μιας και το έθιξες. Πάντως ντάξει, ο Christian Bale δεν είναι και ηθοποιάρα. Είναι σίγουρα καλός, αξιοπρεπής και τα σχετικά, αλλά το θέμα είναι ότι ξέρει να διαλέγει ταινίες και ότι όλες είναι αξιόλογες, έχει τύπο που δεν περνάει απαρατήρητος γενικώς, αλλά όχι και να τρελαίνεσαι. Στο Public Enemies με τον Johnny Depp δεν την πολυπάλευε μάλιστα(αν και αυτό νομίζω ήταν γενικό πρόβλημα της ταινίας-έχει και 7 στο imdb τρομάρα της).
Εγω είδα και προτείνω αυτήν

Δεκαετία ‘40 και ο Paul Newman/ψύχραιμος Λουκ μπαίνει φυλακή και δε συμβιβάζεται με το σύστημά της. Δεν κάνει άνω κάτω τα πάντα, απλά αυθόρμητα, ξέρει να περνάει καλύτερα και να τ’ αντιμετωπίζει όλα μ’ αισιοδοξία, ωφελιμιστικά και ψύχραιμα. Με τον τρόπο του ενοχλεί βεβαία. Περισσότερο ασχολείται με τον πρωταγωνιστή, αλλά το κοινωνικό μήνυμά της το 'χει. Είναι και ευχάριστη γενικώς και στοχευμένη. Βασισμένη σε βιβλίο που πρέπει να είναι καλό. Μου ξύπνησε την επιθυμία να ξαναδώ τον Πεταλούδα πάντως.

ενα ονομα μονο.ΚΙΟΥΜΠΡΙΚ.

[SPOILER]αν και ο πιτερ σελλερς σαρωνει τα παντα[/SPOILER]

Για μένα είναι ηθοποιάρα γιατί έχοντας πάρει οποιονδήποτε ρόλο (τι κάνουν αυτοί οι μάνατζερ όπως λες) ήταν παντού άψογος. Στο Public Enemies το χαμε ξαναπεί κάπου, γενικά η ταινία υστερούσε. Δηλαδή και στον ρόλο του, δεν γίνεται ο μπάτσος που κυνηγά ολόκληρο Ντίλινγκερ να ΜΗΝ είναι αρχίδι.

Εγώ είδα το[B] Attack on the Block[/B] που ποσταρίστηκε πριν.
Ωραίο, αξίζει. Εχει και το δράμα του μέσα πολύ.
Επανάληψη: Δείτε [B]Doghouse[/B], [B]Paul[/B] όσοι δεν έχουν δει.

[B]Cars 2[/B]

Από τις περιπτώσεις που το σικουελ είναι πολύ καλύτερο από την πρώτη ταινία. Το πρώτο cars δεν ήταν και η καλύτερη ταινία της pixar, είναι η μοναδική ταινία που δεν θα ξαναέβαζα να δω από όσες έχουν κάνει, αλλά αυτή εδώ τα έσπασε.

Το αμέρικαν ψυχό ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά θα σου πω γιατί. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας έχει μαζεμένα όλα τα στοιχεία που σιχαίνομαι σε έναν άνθρωπο. ΤΟΝ ΜΙΣΩ! Και το γεγονός ότι με κάνει να τον μισώ τόσο πολύ σημαίνει ότι είναι καλός ηθοποιός, τουλάχιστον παίζει άψογα αυτόν τον ρόλο. Ρε τον μισώ λέμε, ευχαρίστως θα τον έσφαζα στο γόνατο και μετά θα λουζόμουν στο αίμα του. :lol:

το American Psycho ειναι απο τα καλυτερα κρυφα ‘διαμαντια’ τως '00ς, η απολυτη παρακμη της ψυχης και του μυαλου του συγχρονου γιαπη…μαζι με τα fight club, ice storm κτλ, στη πρωτη γραμμη για τον χλευασμο του αμερικανικου ονειρου και του συγχρονου δυτικου τροπου σκεψης και ζωης…

Αυτο ακριβως που λες. Το American Psycho και το Fight Club δειχνουν τι ειναι πραγματικα το “american dream” και παιζουν με την εννοια. Το The Ice Storm δεν το εχω δει, καλο?

Ο Christian Bale αν και παιζει να ειναι πολυ “σαπιος” σαν ανθρωπος ειναι πολυ καλος ηθοποιος. Καλυτερες ταινιες του για εμενα το The Prestige, το 3:10 to Yuma, το American Psycho, το Batman Begins και το The Dark Knight. Και φυσικα το εξαιρετικο Equilibrium με ολο το Orwellian συστημα. Το The Machinist με ειχε κουρασει.

Εγω ειδα τις προηγουμενες μερες το The Beyond

του ιταλου Lucio Fulci που ειναι μετρ στα θριλερ. Μου αρεσε παρα πολυ, εχει να κανει με μια κοπελα που κληρονομει ενα ξενοδοχειο και ανακαλυπτει πως εκει βρισκεται μια απο τις 7 πυλες της κολασης. Πολυ αξιολογο splatter, απο τα καλυτερα της εποχης του (1981).

Επισης ειδα και το The Black Dahlia

το οποιο το ειχα ξαναδει και δεν μου αρεσε, αλλα ειπα να του δωσω αλλη μια ευκαιρια γιατι λατρευω το βιβλιο. Ε λοιπον δεν αλλαξε η γνωμη μου, μετριοτατη ταινια, απο τις χειροτερες του φοβερου Brian De Palma. Εχει ωραια ατμοσφαιρα, αλλα τα μπλεκει χωρις λογο και στο τελος σε αφηνει ανικανοποιητο. Δεν υπαρχει καν συγκριση με το υποδειγματικα καλογραμμενο βιβλιο που ειναι απο τα καλυτερα νουαρ βιβλια που εχω διαβασει.

Ειδα και το Scream 4

το οποιο αν και εχει μια ενδιαφερουσα ιδεα στο σεναριο, ειναι κακο. Αθλιες ερμηνειες σχεδον απο ολους τους ηθοποιους και κατανταει γελοιο σε καποιες στιγμες.

Και τελος ειδα και το Rebel Without A Cause

που ηθελα να το δω καιρο μιας και δεν το ειχα δει ποτε. Καλη ταινια, ωραια η ερμηνεια του James Dean αλλα μεχρι εκει. Δεν καταλαβαινω γιατι τοσος ντορος. Μου αρεσε πως εθετε το θεμα της εφηβειας και τα προβληματα στην ψυχολογια των εφηβων αλλα δεν ηταν και το αριστουργημα.

και μου φανηκαν πολυ ηλιθια καποια πραγματα, οπως π.χ. οι αγωνες με τα αμαξια στο γκρεμο που εκαναν. Δεν μπορουσα να συσχετιστω ουτε στο ελαχιστο σκεπτομενος πως ενιωθα οταν ημουν εφηβος, δεν ειναι κατι που θα εκανε ο καθε νορμαλ εφηβος.