γαμάει το λανγκολίαρς.
[SPOILER]όλα τα λεφτά ο τύπος που σκίζει σελίδες και καυλώνει με αυτό:p[/SPOILER]
είδα χθές το unknown.καλό ήταν βλεπόταν πολύ ευχάριστα.
γαμάει το λανγκολίαρς.
[SPOILER]όλα τα λεφτά ο τύπος που σκίζει σελίδες και καυλώνει με αυτό:p[/SPOILER]
είδα χθές το unknown.καλό ήταν βλεπόταν πολύ ευχάριστα.
Μολις τελειωσε το [B]Last Night[/B] του Don McKellar. Συμπαθητικο ειναι, βασικα το κονσεπτ με τραβηξε να το δω. Ε νταξ, πολυ ερασιτεχνικο μου φανηκε οσον αφορα τις ερμηνειες και την σκηνοθεσια. Αν βαριεσαι βεβαια, περναει η ωρα!
Σε ευχαριστω Lupin, κατεβαινει ηδη.
O Johnny Depp ειναι μεσα στους 5 αγαπημενους μου ηθοποιους, οποτε μου φαινεται τοσο παραλογο αυτο που λες. Απλα ξαναδες Edward Scissorhands, Ed Wood, Don Juan DeMarco, Dead Man, Nick Of Time, Donnie Brasco (που παιζει και ενας ακομα απο τους 5 αγαπημενους μου ηθοποιους ο Al Pacino), The Brave, Fear And Loathing In Las Vegas, The Ninth Gate (ΤΑΙΝΙΑΡΑ, με τρελαινει η ατμοσφαιρα της), Sleepy Hollow, Blow, From Hell, Secret Window, Finding Neverland, Sweeney Todd και τα Pirates of the Caribbean που μου αρεσουν πολυ… Το παιξιμο του ειναι παντα μοναδικο και ιδιαιτερο και μπορει τελευταια να εχει παιξει σε καποιες μετριοτητες, αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι ταλενταρα…
Εγω ειδα το Blitz
με τον Jason Statham το οποιο ηταν για να περναει η ωρα απλα. Μου την εσπασαν καποια πραγματα στο σεναριο σχετικα με την αστυνομια και το γεγονος οτι μπορουν να κανουν οτι γουσταρουν και αν και παω πολυ τον Statham εχω βαρεθει λιγο να τον βλεπω συνεχεια στον ιδιο πανω κατω ρολο. Η υποθεση εχει να κανει με εναν serial killer που σκοτωνει μπατσους και ο Statham προσπαθει να τον βρει.
Ειδα και το Horrible Bosses
που μου αρεσε τρελα και θεωρω οτι ειναι η καλυτερη κωμωδια της χρονιας εως τωρα. Φοβεροι ολοι οι ηθοποιοι στους ρολους τους και ειδικα ο Colin Farrell ηταν απιστευτος, ηθελα να παιζει πιο πολυ ομως.Πολυ γελιο, κωμικοτραγικες καταστασεις και ωραιο και το σεναριο.
Επισης ειδα το Faces Ιn Τhe Crowd
που προσωπικα το βρηκα πολυ ωραιο και με απιστευτα ενδιαφερον σεναριο. Ειχε αγωνια και θεωρω οτι ηταν μια χαρα η ερμηνεια της Jovovich, οχι κατι τρελο, αλλα μια χαρα υποστηριζε τον ρολο της. Πολυ καλο. Εχει να κανει με μια γυναικα που μετα απο την επιθεση που δεκτηκε απο εναν serial killer παθαινει σοκ και αποκτα “face blindness”, δεν αναγνωριζει προσωπα και καθε φορα που κοιταει καποιον τον βλεπει και με διαφορετικη φατσα.
Στα καπακια ειδα και το Ils
γαλλικο θριλερ με ενα ζευγαρι που παει στο σπιτι τους στην εξοχη και ξαφνικα αρχιζουν να τους τρομοκρατουν αγνωστοι μεσα στο βραδυ. Βασικα ειναι το ιδιο σεναριο με το The Strangers με την Liv Tyler μονο που αυτο ειναι πιο low budget και θα ελεγα πιο ατμοσφαιρικο. Τιποτα το ιδιαιτερο, αλλα βλεπεται ευχαριστα και εχει τσιτα.
Το δεύτερο μέρος της μεταφοράς του γνωστού anime, δύο ώρες και κάτι, με συμπρωταγωνιστή τον αγαπητό Ματσουγιάμα Κενίτσι. Περισσότεροι χαρακτήρες προστέθηκαν, ο Κενίτσι έχει διπλό ρόλο, η ιστορία μπλέκει περισσότερο. Το τέλος όμως δεν έχει και τόση σχέση απ’όσο κατάλαβα με το anime, και μας έκανε να θέλουμε κι άλλο. Αλλά παρόλαυτα άξιζε, είναι ένα cool ιαπωνικό sci-fi όπως και να το κάνουμε, όσοι γουστάρουν κάτι με εντυπωσιακά visual effects και δράση ας το δοκιμάσουν, όσοι το γνωρίζουν από πρίν μη το χάσουν.
\m/ μονο κλαμα
Και μονο που παιζει η καψουρα μου η Charlotte Rampling ειναι λογος να δει κανεις την ταινια.
Ενταξει classic!!!
Kαι μην ξεχασω και τον θεο Richard Harris!!!
Ότι καλύτερο σε ναρκομανία μαζί με το Trainspotting και Requiem For A Dream. Όσοι δε το έχουν δεί ακόμα τρέχουν!
Τωρα…
[B]’‘Funny Games’’/Bτου [B]Michael Haneke[/B]
Η ταινια θα μπορουσε καλλιστα να λεγεται’‘Σαδισμος Χωρις Λογο’’.Κι αυτο γιατι για ο,τι ακραιο γινεται στην ταινια αυτη,εξηγηση δεν παιρνουμε.Ας τα παρουμε ομως τα πραγματα απο την αρχη:εδω ο Haneke,χωρις να κανει ενα αμιγως horror film,μπαινει σε χωραφια που ουτε πριν απο αυτην ταινια,αλλα ουτε και μετα κυριως ξαναακολουθησε.
Εδω οι κακοι,δεν ειναι στυγνοι,ασυμπαθιστοι εγκληματιες με βρωμερα προσωπα και αλητικες μουρες,αλλα δυο φλωροι,βουτυρομπεμπεδες με ασπρα παντελονακια,ασπρα πουκαμισακια και μαλλι χωριστρα,που καταφερνουν να γινουν αντιπαθεστατοι με τους ευγενικους τους τροπους και τη γλοιωδη συμπεριφορα τους στην αρχη της ταινιας.
Ενας λογος που τα βλεπουμε ολα αυτα ειναι η διασκεδαση των πρωταγωνιστων,αλλα και η θεληση τους να ικανοποιησουν την ορεξη των θεατων για βια.Επισης η ταινια παρουσιαζει το ποση αρρωστεια και ανωμαλια μπορει να παραξει το ανθρωπινο μυαλο!!!
Η ταινια,αν και βρηκα σεναριακες συμβατικοτητες και κλισε που τα περιμενα,προκαλει συγκινησεις κα ψιλοσοκαρει,μολονοτι δεν νομιζω οτι ειδα κατι που δεν ειχα ξαναδει!
Αξιζει τον κοπο να την δειτε παντως διοτι διαθετει πειστικες ερμηνειες και σοκ που σπανιως βρισκουμε σε φεστιβαλικες ευρωπαικες ταινιες,τουλαχιστον τη χρονια που γυριστηκε το ‘‘Funny Games’’.
Y.Γ.Ως γνωστον το 2007 ο ιδιος ο Haneke εκανε remake την ιδια ταινια στο Hollywood με Νaomi Watts,Tim Roth κλπ,αλλα προσωπικα με remake,sequels,prequels δεν ασχολουμαι,οποτε δεν μπορω να σας πω ποσο μουφα ειναι το remake γιατι δεν το εχω δει!!!
Άπειρο σοκ το Funny Games. Η μόνη ταινία που έχω υπ’ όψη μου στην οποία μόνος ουσιαστικά σκοπός του σκηνοθέτη είναι να κάνει το θεατή να νιώσει συνένοχος στα τεκταινόμενα - και μ’ ένα διαβολικό τρόπο το κατορθώνει.
Mπορω να πω οτι σε αυτο εχεις δικιο και μαλιστα ειχα στον νου μου οταν εγραφα την αποψη μου για την ταινι,συγκεκριμενα δυο σκηνες που το ενισχυουν αυτο ,αλλα δεν τις αποκαλυψα για να μην δωσω περεταιρω spoilers!
Όχι καλά έκανες.
Όποιος δεν έχει δει το Funny Games να το κάνει asap.
Απίστευτη ταινία το Funny Games, από τις καλύτερες των 90s και από τις πιο σοκαριστικές όλων των εποχών παρ’ όλη τη σχεδόν ανύπαρκτη βία. Μιλάμε για ψυχολογικό πόλεμο, όχι αστεία.
Νομίζω όταν κυκλοφόρησε έγινε μεγάλος ντόρος στη Γερμανία, λόγω των πολιτικών προεκτάσεων της ταινίας, γιατί υποτίθεται ότι τα πιτσιρίκια ήταν Αυστριακοί και τα θύματά τους Γερμανοί. Δηλαδή σαν να υποννοήθηκε ότι πρόκειται για μια ιστορία εκδίκησης για τα δεινά των Αυστριακών από τους Γερμανούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει αρκετές κακές κριτικές από μερικά κολλημένα μυαλά.
Γενικά, νομίζω ότι ο Χάνεκε δεν πρέπει να τους πολυπάει τους Γερμανούς, κρίνοντας και από την πρόσφατη Λευκή Κορδέλα (η οποία είναι για μένα ίσως η κορυφαία ταινία των 00s, άντε μαζί με το No Country For Old Men των Κοέν), που μοιάζει να τους χλευάζει και να προοικονομεί το ναζισμό.
Το αμερικάνικο ριμέικ το σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Χάνεκε, χωρίς να αλλάξει το παραμικρό, εκτός του ότι μιλάνε αγγλικά. Τίποτα άλλο. Σκηνικά ίδια, ρούχα ίδια, μουσική ίδια, τα πάντα ίδια. Δηλαδή είτε δει κάποιος το κλασσικό του '97 είτε το νέο του '07, είναι το ίδιο και το αυτό εκτός και αν ληφθεί υπόψιν η παραπάνω παράγραφος. Του έβγαλα το καπέλο για αυτή του την κίνηση του Χάνεκε, γιατί ήταν σαν να είπε στους Αμερικανούς, “ορίστε ρε καθυστερημένοι, αφού βαριέστε να διαβάζετε υπότιτλους, πάρτε μια απλή μετάφραση”.
Συμφωνω,σχεδον απολυτα μαζι σου!!!Παντως αν και δεν εχω δει το remake,το θεωρω αχρειαστο να γινει,εκτος κι αν τα λεφτα ηταν πολλα(που μαλλον θα ηταν!).
Η ταινια τα λεει ολα απο μονη της.Βεβαια αυτα τα περι κοντρας Γερμανων/Αυστριακων περισσοτερο σαν εμπορικα τρικ μου φαινονται.
Παραθετω και μια κριτικη απο το b-movies gr,το οποιο επισκεπτομαι συχνα-πυκνα,αλλα επειδη τα ατομα που γραφουν εκει βλεπουν αποκλειστικα κ μονο b-movies,θεωρω την αποψη τους για την ταινια καπως τραβηγμενη!
Ειχα δει το οριτζιναλ πιτσιρικας και μαρεσε πολυ, και απο τοτε αλλεσ 5 φορες στανταρ !
Το ρεμακε δεν ειναι πολυ ασχημο παντως. Περα απο το οτι ειναι η Naomi Watts που μαρεσει πολυ, και τα αδερφια παιζουν καλα.
Το remake το έκανε για να βγάλει λεφτά για τη λευκή κορδέλα. Ο τύπος από το b-movies είπε αυτό που με βασάνιζε γι’ αυτήν την ταινία, περί εγκεφαλικής προσέγγισης, να 'ναι καλά.
Καλά όλα αυτά που λέτε για το funny games αλλά όταν πήγα να δω το remake στον κινηματογράφο με έναν παλιό γνωστό μου (όχι ακριβώς φίλος), και κάργα αντι-κομουνιστή και το αναφέρω αυτό επειδή συνήθως έχει σημαντική επιρροή στο πως βλέπει μια ταινία, η αντίδραση του με προβλημάτισε αρκετά. Έπεσε κανιβαλισμός παρόμοιος με αυτόν που θα έριχνε κάποιος σε κακοφτιαγμένη ταινία φτηνού πορνό, μάλιστα η μεγαλύτερη απογοήτευση του ήταν ότι στην ταινία δεν υπήρχε τελικά βιασμός, σε στιγμές όταν βλέπαμε την ταινία μόνο που δεν το έκανε και σύνθημα. Αν ήταν κάποιος που πήγαινε για πρώτη φορά σε κινηματογραφική αίθουσα δεν θα είχα δώσει σημασία στις αντιδράσεις του αλλά είναι παλιός σινεφιλ. Η ταινία μου άρεσε αλλά μετά από αυτό άρχισα να αναρωτιέμαι αν ταινίες σαν αυτές είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση και όλα αυτά περί σοκ είναι μια τεράστια μπαρούφα.
τι εννοεις “εσωτερικη”?
Good Bye Lenin! Ή αλλιώς πως ο γιός έστησε ένα ολόκληρο παραμυθάκι για τα μάτια (και τη καρδιά) της μαμάκας. Έξυπνη ιδέα, καλές ερμηνείες, μία ΟΚ ταινία που τη βλέπεις ευχάριστα. Το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει (ή τουλάχιστον πήρα εγώ), είναι πως είναι προτιμότερο να ζείς στο κόσμο σου ήσυχος (ακόμα κι άν είναι φτιαχτός απ’τους άλλους και δεν έχει σχέση με την αλήθεια), παρά στη πραγματικότητα δυσαρεστημένος.