Μεγας Alex Cox!!!Ειχε ψυχωση με το punk.
Πολυ καλο το ‘‘Walker’’!!!:thumbup:
Xθες που ειχαν πεσει τα συστηματα και δεν μπορουσαμε να ποσταρουμε ειδα αυτο :
[B]’‘Cloverfield’’[/B] του[B] Matt Reeves[/B]
Δεν μπορω με τιποτα να συγκρατησω τον ενθουσιασμο μου μετα το τελος της ταινιας αυτης και να μην βροντοφωναξω:??Πω ,πω ρε σεις τι ταινιαρα ηταν αυτή???.
Αν ζαλιζεστε από τις στροφες και αν εχετε ναυτια,μην τη δειτε.Η καμερα κανει επι 85 λεπτα,κατι στροφιλικια χειροτερα κι από αυτά στο Πηλιο!!!
Αλλα από την άλλη δειτε την για να δειτε για πρωτη φορα μια home-movie τρομου με καμερα στο χερι.
Ένα παρτυ από καλοστολισμενους Δαπιτες και λουσατες κυριλε γκομενες της ΠΑΣΠ του Γιωργακη,κανουν αποχαιρετιστηριο παρτυ.Ξαφνικα ένα ??μπαμ?? τα καταστρεφει όλα,καθως ένα τερας (!!!)εχει εισβαλλει στη Νεα Υορκη και σκορπιζει τον πανικο.
Καθ?ολη τη διαρκεια της ταινιας,όταν δεν νομιζα ότι εβλεπα ταινια,νομιζα ότι ημουν εκει και τα ζουσα όλα,κι όταν παλι ξυπνουσα κι επανερχομουν νομιζα ότι εβλεπα ντοκυμαντερ!!!Με καμερα λοιπον στο χερι,ενας εκ των φιλων που τρεχουν να σωθουν,καταγραφει τα παντα.Γρηγορος ρυθμος,παρα πολύ καλα εφφε,αλλα δεν είναι αυτό που μετραει.Εξαλλου τα εφφε ουδεποτε με τραβουσαν,αλλα το γαματο είναι ότι το τερας το βλεπουμε σχετικα λιγο.Η ταινια ασχολειται περισσοτερο με την ψυχολογια των πρωταγωνιστων,παρα με την καταστροφη της πολης.Η ταινια σου αφηνει πολλες αφορμες να τη δεις και αλληγορικα,ενώ η κινηματογραφιση του metro του Μεγαλου Μηλου,της γεφυρας του Brooklyn και του Μanhattan ,πραγματι δεν παιζεται.
The Red Eagle σήμερα. Για The Green Hornet το πήγαινα, αλλά δε το επέλεξα όχι λόγο χρώματος, απλά στο trailer αυτό φαινόταν με περισσότερο ξύλο. Τελικά μέτριο ήταν, 2 ώρες περάσαν χωρίς να ενθουσιαστώ και τόσο, παρόλο τις καλοφτιαγμένες σκηνές δράσης του (στις οποίες δείχνει και χέρι και κεφάλι να κόβεται για πλάκα). Θύμιζε και λίγο Batman στο πιο απλοϊκό του, πλέον δεν υπάρχει πρωτοτυπία στις ταινίες με σούπερ ήρωες…
Την είδα χθες και αν κρίνω από το αντίστοιχο thread είμαι από τους λίγους που δεν ενθουσιάστηκαν
Δεν ήταν κακή αλλά με όλο τον ντόρο που δημιούργησε περίμενα κάτι καλύτερο
Δεν έχανα και τίποτα τόσο καιρό
Καλη ταινιουλα που εχει σαν υποθεση την ιστορια ενος κοριτσιου που εχει δολοφονηθει και παρακολουθει απο τον ουρανο την ζωη των γονιων της και του δολοφονου της
Συγγνωμη αλλα εγω την κατατασσω στις χειροτερες ταινιες που εχω δει ανετα!
Ουτε ψυχολογια ειδα, ουτε τερας, ουτε τιποτα, απλα τρεχανε ενα γυρω, δεν εξηγουσε τιποτα κι η καμερα με παρκινσον. ΜΗΔΕΝ.
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: Δεν μπορείς να πεις πως η ταινία εμβαθύνει σε χαρακτήρες κλπ. αλλά η κινηματογράφηση της είναι πραγματικά πρωτότυπη γιατί δεν είναι η ταινία καταστροφής που βασίζεται στα εφφέ -αυτό που συνηθίζεται στην κατηγορία- αλλά στην οπτική των ίδιων των πρωταγωνιστών.
To Βlair Witch Project των ταινιών καταστροφής.
Πάντως, όπως φαίνεται, μια ταινία που προκαλεί ακραίες αντιδράσεις: επιτέλους!
Είδα το τρέηλερ και ψήθηκα ακόμα περισσότερο.
Stand by for more flaming.
Κοιτα να δεις πως το βλεπω εγω.Οταν βλεπω το τερας ελαχιστα και αντ’αυτου μια καμερα κολλημενη στα προσωποα και τις αντιδρασεις των πρωταγωνιστων,αλλα και στο που πατανε,πως τρεχουν και στο πως αγωνιουν για να μην τους τυχει κατι,μου κανει για προσπαθεια ανιχνευσης και παρουσιασης της ψυχολογιας των χαρακτηρων.Τες πα,το ‘‘Blair Witch Project’’ με το οποιο οντως εχει ομοιοτητες,το θεωρω ισως τη μεγαλυτερη σαχλα ever στο σινεμα τρομου.
GRACCHUS ,ψησου πραγματι και δες το.
Κοτα…βασικα εγω δεν ειμαι κανας ψαγμενος τυπος οταν μιλαμε για ταινιες…δλδ θα κατσω να δω μια ταινια και μεχρι εκει…αν μ’ αρεσει θα την ξαναδω αν δεν μ’ αρεσει θα την κραξω αλλα δεν ειμαι ο τυπος που θα αναλυει με τις ωρες σκηνοθετικο στιλ, κοινωνικοπολιτικα υποβαθρα και τα ρεστα…καποιοι τα κανουν αυτα επειδη γουσταρουν αλλα εγω δεν…ειμαι ο κλασικος τυπος που θα δει ταινες δρασης και μαφιοζικες και θα την καταβρει χωρις να κουρασει ιδιαιτερα το μυαλο του