Εχει πολυ γελιο στεφ…το 'χα δει στο σινεμα οταν ειχε πρωτοβγε…πολυ συμπαθητικη ταινια!!!
[B]Inherit the wind[/B]
Ταινία του 1960, την βλέπω για δεύτερη φορά. Δάσκαλος σε επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ διδάσκει τις θεωρίες του Δαρβίνου στους μαθητές του παρά τον νόμο που το απαγορεύει. Η σύλληψη του μετατρέπεται σε σταυροφορία και τελικά σε μια πάλη επιστήμης και θρησκείας, λογικής και φανατισμού. Ίσως σήμερα πολλές από τις σεναριακές εμπνεύσεις να φαίνονται υπερβολικές και προφανείς αλλά δεν συνέβαινε το ίδιο στην Αμερική των '60. Εξαιρετική ταινία που στο μεγαλύτερο μέρος της περιορίζεται στο εσωτερικό μιας δικαστικής αίθουσας και στην διαμάχη μεταξύ των μεγαλοδικηγόρων αλλά και παλιών φίλων που πήραν διαφορετικό δρόμο, ενός αγνωστικιστή που υπερασπίζεται τον δάσκαλο και ενός θρησκευόμενου που θεωρεί τον Δαρβίνο απειλή για τους μαθητές. Ακόμα και αν σε πολλούς φανεί ξεπερασμένη η αριστουργηματική σκηνοθεσία, που μετατρέπει την ζεστή λόγω υπερβολικά θερμού καλοκαιριού αίθουσα σχεδόν σε καθαρτήριο και για τις 2 πλευρές, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Εξαιρετική ταινία.
Το ‘’[B]Inherit The Wind[/B]’’ ειναι φοβερο,μεγαλες ερμηνειες απο [B]Fredric Μarch[/B] και [B]Spencer Tracy[/B] και το τελος το θυμαμαι ακομα.
Πολυ καλοι διαλογοι.
Μολις ειδα το παρακατω
‘’[B]Spoorloos[/B]’’(Aka ‘[B]‘The Vanishing[/B]’’) του[B] George Sluizer[/B]
To ??[B]Spoorloos[/B]?? είναι μια ιδιαιτερη γαλλοολλανδικη ταινια του [B]George Sluizer[/B] η οποια εκανε μεγαλη εμπορικη και καλλιτεχνικη επιτυχια με βραβεια σε διαφορα φεστιβαλ,αναγκαζοντας τον ιδιο τον σκηνοθετη να γυρισει ένα αγγλοφωνο remake το 1993.Ενα ζευγαρι ,μετα από έναν καβγα,συνεχιζει το ταξιδι του,τα βρισκουν μεταξυ τους τελικα και σε ένα βενζιναδικο η γυναικα κατεβαινει για καφε,αλλα δεν ξαναεπιστρεφει.Τρια χρονια μετα,ο αντρας της την αναζητει ακομα???..
Με μια αμιγως ευρωπαικη σκηνοθεσια,καπως ελλειπτικη δλδ αφηνωντας πολλα στο θεατη,παρακολουθουμε αυτην την αναζητηση.Η ταινια δεν εχει πολύ γρηγορο ρυθμο,παρεμβαλλονται αρκετα συχνα καποια flashbacks που αποσυντονιζουν καπως,αλλα εχει αρκετο μυστηριο κι αγωνια.Διαθετει καποιες εντυπωσιακες σκηνες κι ένα τελος πολύ ενδιαφερον,εχει καλες ερμηνειες,εντυπωσιακη φωτογραφια,καλη αναλυση χαρακτηρων και ??ξεκαρφωτη ??μουσικη,που δεν κολλαει,αλλα μας αρεσει.
Ενδιαφερουσα ταινια,αν ψαχνετε κατι αντισυμβατικο ???.
Y.Γ.Eνα ευχαριστω στο χρηστη DeKay που μου προτεινε πριν χρονια την ταινια.
Υ.Γ2.Το remake με [B]Jeff Bridges[/B] και [B]Kiefer Sutherland[/B] απ΄’οτι ξερω ειναι απογοητευση!
Με αφορμη το Inherit The Wind που διαβασα παραπανω να πω ότι χθες ειδα το Religulous.
Σαν ντοκιμαντερ/κωμωδια για την θρησκεια,σε καποια σημεια μοιαζει με το πρωτο μερος του Zeitgeist.Δεν με ενθουσιασε ιδιαιτερα,μου φανηκε καπως απλοικο και αυτος ο Bill Maher ελαφρως αντιπαθητικος.Εχει παντως καποια ξεκαρδιστικα σημεια που ειναι να απορεις με τη βλακεια που δερνει καποιους θρησκοληπτους.
…και γέλιο…και την όμορφη Σμαράγδα:):!:
Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί την ακριβή αντιστοιχία του Τhe Hunter των Mastodon: με μεγάλη διαφορά η καλύτερη ταινία του 2011. Η σκηνοθεσία του Nicolas Winding Refn είναι επιεικώς αριστουργηματική, διατηρώντας μία συνεχή ροή, με σταθερά χαμηλή ταχύτητα και επιτυγχάνοντας τη διατήρηση μιας αγωνίας στο θεατή, ανεξάρτητα της πλοκής (υπάρχουν πολλές οριακές/άβολες καταστάσεις και απουσιάζουν τα κλισέ). Υπάρχουν σαφείς αναφορές στο Mulholland Dr., με έντονο ωστόσο το προσωπικό στοιχείο. Ο ίδιος σκηνοθέτης είχε δώσει καλά στοιχεία στο [B]Bronson[/B]τρία χρόνια πριν. Ο Ryan Gosling για άλλη μία φορά είναι καταπληκτικός, αποδίδοντας έναν από τους πιο ενδιαφέροντες κιν/κούς χαρακτήρες τελευταία.
Εβλεπα παλια την σειρα και μου αρεσε πολυ αλλα η ταινια ειναι τραγικη μαλακια μαγκες με το ζορι την ειδα ολοκληρη!!!
Classic για να περνάει η ώρα ή να χαζολογάς μέχρι να σε πάρει ο ύπνος το βράδυ…
Εγώ (ξανα)είδα μέσα το Σαβ./κιακο τις ταινιάρες του ιερού τέρατος του spanish κινηματογραφικού τρόμου:[B]Jaume Balaquero[/B]
[B][COLOR=“DarkRed”]*Darkness
*[REC]
- Fragile[/COLOR][/B]
[I]…ταινιάρες που σου κόβουν τ’ άντερα και ματαιοπονείς να τα ξαναμαζέψεις απ’ το πάτωμα[/I]!!!
Δεν φαίνεται η εικόνα, να βοηθήσω, ο Dekay αναφέρεται στο φετινό Drive. Συμφωνώ μέχρι κεραίας σε ότι γράφει ο φίλτατος, τα είχα γράψει κι εγώ, είναι χαλαρά η ταινία της χρονιάς…Εμένα προσωπικά μου έβγαλε και Lost in Translation στοιχεία κυρίως ως προς το πως αποτυπώνει την πόλη, την μοναξιά που την περικλείει, τα φώτα της κτλ. Η σκηνοθεσία είναι απαράμιλλη, το ίδιο και το σάουντρακ. Ο ρυθμός της είναι μάθημα για επίδοξους κινηματογραφιστές.
pure fun και χαβαλες, αιματα, 80ς αισθητικη και νοοτροπια, τιμιο ρημεηκ καλτ επιτυχιας της απεναντι οχθη του ατλαντικου της δεκαετιας του '80-οταν το ειχε φερει στο βιντεοκλαμπ εδω, μονο και μονο απο την αφισα ειχα κλασει πιτσιρικος-…κολιν φαρελ ολα τα λεφτα-seriously, απολαυστικοτατος-, επιτελους, ΚΑΚΟ και ΜΟΧΘΗΡΟ, ΑΝΤΡΙΚΙΟ βαμπιρ και οχι τα συνηθησμενα αδερφιστικα της pas decade…εφερνε πολυ σε Buffy το ολο κονσεπτ, δειτε το οι φανς, παιζει και ο Μακλαβιν ε
[B]A band with no limits, no fear and no clue![/B]
Γελιο SpinalTap-ικων διαστασεων!Ε,είναι ανακατεμενος κι ο λατρειας ο Claypool πολυ θελει?Ταμαμ!
Χα χα,εγω χθες ειδα το αυθεντικο και το σχολιασα στο thread για τα b-movies!!!
Να πω την αληθεια με remake ταινιες δεν ασχολουμαι.Kαλο δλδ?Καλυτερο απο αυτο του 1985?
ας το πω διαφορετικα:το καθενα ειναι μια χαρα για την εποχη του και τον λογο υπαρξης του:D
το καινουριο ειναι κατι σαν superbad meets Buffy meets evil dead VS TWILLIGHT:p μια χαρουλα δλδ, απο τα -λιγα η αληθεια ειναι- ρημεηκς που εχουν λογο υπαρξης
και για τους γνωστες, απλα David Tennant:bow:
edit, jiopas, θυμαμε που καπου ειπες οτι σαρεσε το Drag me to Hell (\m/)…τοτε πιστευω οτι αξιζει να ριξεις μια ματια και σε αυτο
Drag me to hell περνάει με άνεση τα στάνταρς που πρέπει να έχει μια τέτοια ταινία (καλό σαικς μετά δλδ)
Εδω εγκωμιασα το ‘‘Drag Me To Hell’’.Πραγματικα μου αρεσε πολυ!!!
http://rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=4738&page=35
Aν και ειμαι αρνητικος μωρε με τα remake,θα το τσεκαρω ομως.
The Devil’s Double. Δράμα σε φάση Πάολα Μπράτσο με τον γιό του Σαντάμ Χουσεΐν. Μπορούσε και πολύ καλύτερα…
[B]Kiss of the Spider Woman[/B] (1985)" [COLOR=“DimGray”]ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ -ΑΡΑΧΝΗΣ[/COLOR]"
την είδα σε σπίτι φίλου ([I]σε…βιντεοκασσέτα που έχει ακόμα[/I]!!) και κόλλησα! Παράξενη κ απίστευτη ταινία!
Με [B]Γουιλιαμ Χαρτ [/B](Shiamalan’s Village) και [B]Ραουλ Τζούλια [/B](Adams Familly)πολιτική, ερωτική, αλληγορική, κοινωνική, δράση…τα πάντα σε μια ταινία! Ένα απόλυτο μαστ. Αξίζει…
([I]τη ψάχνω σε ντιβιντί… [/I] )
- Why are you wearing that stupid bunny suit?
- Why are you wearing that stupid man suit?
…δεν ξέρω πως μού’ρθε, αλλά είδα την ‘‘Φανέλα Με Το 9’’ του Βούλγαρη, που είναι μεγάλος σκηνοθέτης, αλλά εδώ μάλλν είναι η πιο αδύναμη ταινία του
…μάλλον γιατί δεν ξέρει πολλά από ποδόσφαιρο, και έπιασε μόνο αυτά που ακουγόντουσαν εκείνη την εποχή, και ακούγονται ακόμα και τώρα
…βλέπεται πάντως η ταινία, αλλά είναι αρκετά πιο κάτω απ’τις άλλες ταινίες του Βούλγαρη
:):!: