[B]Vanishing Point[/B]
Είχα δει μέχρι σήμερα μόνο το τηλεοπτικό remake με τον viggo mortensen και επιτέλους για πρώτη φορά είδα και την original ταινία του 1971. Αν και ποτέ δεν ήμουν φανατικός των αυτοκινήτων γενικότερα (δεν οδηγώ καν) αυτή η ταινία μου άρεσε πολύ περισσότερο από ότι περίμενα. Με πρωταγωνιστή τον πρώην επαγγελματία οδηγό αγώνων ταχύτητας Kowalski που προσπαθεί να ξεφύγει από τους μπάτσους που τον καταδιώκουν σε 3 πολιτείες για κάτι που ξεκίνησε ως απλή παράβαση του ορίου ταχύτητας και συνεχίζεται ως απλό πείσμα, ο Kowalski γίνεται σύμβολο ελευθερίας από όσους μαθαίνουν για αυτόν μέσω μιας αντισυμβατικής ραδιοφωνικής εκπομπής από έναν τυφλό μαύρο παρουσιαστή ονόματι Super Soul. Οι καταδιώξεις παραμένουν τρομερά συναρπαστικές ακόμα και σήμερα που τα έχουμε δει όλα στο θέμα, μεγάλο σκηνοθετικό credit φυσικά αυτό. Ενώ σεναριακά η ταινία δεν εξαντλείται στις καταδιώξεις αλλά παρουσιάζει μέσα από αυτήν τις ιδιαιτερότητες της εποχής στην Αμερική, στα πρόσωπα των ατόμων που θα συναντήσει ο πρωταγωνιστής στην πορεία του όπως και μερικά αποσπασματικά flash back που θα μας δώσουν μια εικόνα του χαρακτήρα του, ο οποίος πρέπει να έχει και τα λιγότερα μέρη διαλόγου από κάθε άλλο πρωταγωνιστική χαρακτήρα που είδαμε στην οθόνη.
ΤΑΙΝΙΑΡΑ το ¨¨Vanishing Point’’.Καλυτερα να την εβαζες στα b-movies/cult διοτι της αξιζει ο τιτλος!!!
Κοwalski rules!!!
Και το μωρο τρελλο νιμου!!
Με υπερηφάνεια τo πιο πρόσφατο δημιούργημα του Sion Sono. Για όσους δεν τον ξέρουν ξεκινάν άμεσα εντατικά μαθήματα με το Love Exposure. Προσωπικά είναι ένας απ’τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες απ’την Ιαπωνία, μαζί με τον Takashi Miike, κι αμφιβάλλω άν ξεπεραστούν ποτέ! Σχεδόν όλες του οι ταινίες είναι ιστορίες που περνάνε ένα μήνυμα, το οποίο αγγίζει τη ψυχούλα μας, και συνήθως στρέφεται γύρω απ’την αγάπη και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους (είτε οικογενειακά, είτε ερωτικά, είτε φιλικά). Στα της συγκεκριμένης ταινίας τώρα, κι εδώ έχουμε παραδειγματισμό της πρόνοιας πορνείας και πως οι γυναίκες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το σέξ για να βγάλουν λεφτά και να παραπλανήσουν. Συνδιασμένο καταλήγωντας (ή καλύτερα ξεκινώντας) σε ένα αποτρόπαιο οικογενειακό έγκλημα. Μου άρεσε περισσότερο από τη προηγούμενη δουλειά του το Cold Fish, αλλά η θεματολογία και οι φωτισμοί θύμισαν λίγο Enter The Void (μόνο που δεν είχε καθόλου ναρκωτικά). Δε γράφω περισσότερα μη το χαλάσω άν το δεί κανένας.
[B]Contagion[/B]
Ανία βαρεμάρα, χάρηκα που δεν πήγα να την δω σινεμά. Ή υπόθεση γνωστή, απλή και πολλάκις δοκιμασμένη, ιος που σκοτώνει μεταδίδεται με γρήγορους ρυθμούς, δημιουργεί πανικό παγκοσμίως. Περίμενα από τον Σοντεμπεργκ κάτι καινούργιο διαφορετικό αλλά απλώς περιγράφει καταστάσεις χωρίς να εμβαθύνει σε απολύτως τίποτα. Οι ιστορίες είναι η μια πιο αδιάφορη από την άλλη (ειδικά αυτή του blogger που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση) και τα 105 λεπτά μου φάνηκαν σαν να είδα ταινία 5 ωρών. Δεν νομίζω να την θυμάμαι και αύριο.
ναι αλλά παίζει η cotillard.
Με προλαβες!:lol:
Μεγαλη ταινια
Τεραστια φιγουρα ο χαρακτηρας του Γκοσλυνγκ
O Refn ζωγραφιζει
Απο τις καλυτερες που ειδα φετος
…την ‘‘Νήσο’’ βλέπω στο Star, και αν και δεν το περίμενα, είναι πολύ καλύτερο απ’ότι περίμενα:):!:
Συνεχίζωντας πάλι με άλλη μία ταινία του Sion Sono, το Hazard. Που μας δείχνει τη περιπέτεια ενός νεαρού μετανάστη από την Ιαπωνία στη Νέα Υόρκη. Μόνος χωρίς να μπορεί κάν να επικοινωνήσει καλά καλά, δεν αργεί να πέσει θύμα. Xαμένος τριγυρνώντας χωρίς ελπίδα, βρήκε για καλή του τύχη δύο ομογενείς οι οποίοι γίνονται παρέα και του άλλαζουν τη ζωή. Μας δείχνει λοιπόν πως το διασκεδάζουν και κάνουν ότι τους έρθει, και τελικά μπλέκουν έτσι ώστε να ξαναμείνει μόνος ο πρωταγωνιστής και να τριγυρνά πάλι σαν χαμένος, ώσπου αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Άν και δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακό όσο οι υπόλοιπες ταινίες του σκηνοθέτη, σίγουρα ήταν αξιόλογο για το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει, ότι οι άλλοι δίνουν νόημα στη ζωή μας.
Ευχάριστη ταινιουλα…
Για να πω την αλήθεια όμως περίμενα κατι πολυ πιο δυνατό!!
[B]Hoop Dreams[/B]
Ανετα μεσα στα τοπ ντοκυμαντερ. Ακολουθει την πορεια δυο νεαρων φτωχοπαιδων που εχουν ταλεντο και πολεμουν μεσα στις εκατονταδες των ανταγωνιστων να αναδειχθουν στο αθλημα που ρεει στο αιμα τους.
Μιλαμε για 5-6 χρονια καταγραφη της ζωης τους. Αυτο θα πει “ζεις τον χαρακτηρα”.
Απο τις καλυτερες 3 ωρες που εχω κατσει μπροστα σε οθονη.
Hip Hop, Καρφωματα, Συστημα αμερικανικων κολλεγιων/υποτροφιων και Isiah Thomas επιδιωξη μετενσαρκωσης.
Just do it!
[B]The Change up[/B]
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια παλιά και πολυχρησιμοποιημένη ιδέα για κωμωδία γίνεται 2 ώρες ταινία. Δηλαδή πόσα αστεία gangs να βάλεις σε μια τέτοια ταινία; Κρίμα πάντως γιατί το cast ήταν καλό (Bateman και πάλι πολύ καλός) αλλά το σενάριο δεν τραβάει με τίποτα. Κούραση και μόνο κούραση. Αυτό που είδα ήταν μάλλον μια unrated έκδοση της ταινίας μιας και είχε αρκετό γυμνό για χαζοκωμωδία αλλά δυστυχώς η μόνη που δεν τα έβγαλε όλα ήταν η Olivia Wilde (η 13 από το House) και αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη απογοήτευση της ταινίας
Βραδιάτικα έκατσα και είδα και το Man Push Cart, το οποίο είναι με παρόμοια θεματολογία με το προηγούμενο, μόνο που εδώ έχουμε Πακιστανό, ο οποίος φυσικά δε καλοπερνάει καθόλου. Δράμα είναι το συγκεκριμένο και μας δείχνει καθαρά τη ζωή στο δρόμο, φτώχεια, πείνα, μοναξιά και πόσο δύσκολο είναι τα βγάλεις πέρα κάνωντας κωλοδουλειές. Καλογυρισμένη και ρεαλιστική ταινία η οποία γαμάει τη ψυχούλα και δε σε αφήνει ασυγκίνητο, ειδικά χριστουγεννιάτικα.
…το 2012…καλό για την ώρα αυτή:):!:
3? αντε ρε συ? μεχρι τα 7 του saw εχει ακομα…
ξανα ειδα αυτο(λογο ημερών για)
απλα γαματο…
Κι ομως,κι εγω τωρα το πηρα χαμπαρι…
Το δικο σου τι λεει?
χριστουγεννιάτικο για να τη δεις με την οικογένεια…
δες το ειναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ιστορία του Άι Βασίλης
Τι λες τωρα,πολυ ενδιαφερον φαινεται…