Μόνο προσκύνημα!
Γαμω το σχολειο, εχω αποκοπει απο ταινιες τον τελευταιο καιρο…Τωρα στις γιορτες αρχιζω σιγα σιγα να ξαναβλεπω πιο τακτικα.
Τον τελευταιο 1+ μηνα εχω δει (απ’οσο θυμαμαι) τα Night Of The Creeps, The Revenant, Goodfellas και σιγουρα ξεχναω 1-2 ακομα.
Σημερα λεω να δω:
Τουτο εδω.
Αγαπημενη σταντε ταινια tv στο μεγκα μεχρι πριν καποια χρονια.Την ειχα δει πολυ μικρος και ειχα μεινει απο μια συγκεκριμενη σκηνη…
Στα συν οτι βασιζεται σε αληθινη ιστορια…
Αναφέρεται στη διαμαρτυρία των κατοίκων της Βόρειας Ιρλανδίας για τα ατομικά τους δικαιώματα το 1972, η οποία κατέληξε στο θάνατο 13 διαδηλωτών. Όποιος δε την έχει δει το κάνει ασαπ!
Έψαχνα κάτι διαφορετικό, που να μην έχουν δεί πολλοί, μα και καινούργιο. Το The Last Circus του Álex de la Iglesia (που κάνε και το Perdita Durango) είναι μία ισπανική ταινία με κλόουν σε τσίρκο εποχής λίγο μετά τον πόλεμο, όπου ας το πούμε απλά “τσακώνονται” για τα μάτια της ακροβάτριας. Μου άρεσε περισσότερο απ’ότι περίμενα και σίγουρα αξίζει!
[B]Sleepy Hollow[/B]
Καιρό είχα να το δω μια καλή επανάληψη απλά επιβεβαίωσε το πόσο ταινιάρα είναι. Εντάξει όχι στα καλύτερα του Burton αλλά και πάλι γαμάει.
Aπο Iglesia εχω δει ‘‘Perdita Durango’’(πολυ καλο!)και 800 Βalas(δεν βλεπεται!).
Αυτο ειναι καλο,ε?
νταξ, αν και ιδεολογικα το χανει-πρακτικα δεν εχει σχεδον κανενα ουσιαστικο νοημα/συμβολισμο/ιδεα/κατιτελοσπαντων για το οτι γινεται-, μονο και μονο για το γκροτεσκο της υποθεσης και για την ανεπαναληπτη εικαστικη απεκονιση της αρρωστημενης βιας, αξιζει…απλα μιλαμε για ναρκισσισμο στο φουλ, κανενα απολυτως νοημα και αποτυχημενη ή καλυτερα ανεπαρκεστατη αλληγορια περι εμφυλιου, εξουσιας κτλ-δεν ξερω καν τι ειχε στο μυαλο του ο Ιγκλεσια δλδ-…αλλα οκ, το ξαναλεω, φωτογραφια, μονταζ, καλλιτεχνικη επιμελεια, φαντασια, αρρωστια και βια, ολα χτυπανε κυριολεκτικα κοκκινο!
(αμα ειχε βεβαια και το καταλληλο υποβαθρο πλην του εξωπραγματικα τελειου οπτικου τομεα, δεν θα ηταν και απο τις αγαπημενες του λοβοτομημενου του Ταραντινο:P -για να φλεημαρω και λιγο)
Ναι δε θέλει να περάσει κάποιο μήνυμα θα έλεγα, απλά μία ιστοριούλα σου δείχνει, του λυπημένου κλόουν [SPOILER]που ερωτεύεται την ακροβάτρια και ξεκινά αγώνα διεκδίκησης απ’τον άλλον τρελό, φτάνωντας να παρανοεί κι ο ίδιος.[/SPOILER]
Τι να σου πώ, εμένα μου άρεσε γιατί δε περίμενα και πολλά και γουστάρω βία, εσένα μπορεί να σου φανεί ανούσιο, γούστα είναι αυτά. Έχω δεί πάντως επίσης Perdita Durango και Action Mutante απ’τον ίδιο, κι έμεινα ικανοποιημένος!
Μου αρεσε το Alive. Δισταζω βεβαια να ξαναμπω σε αεροπλανο καθως μου αποτυπωθηκε αρκετα εντονα η στιγμη της συγκρουσης :Ρ. Πολυ καλη ταινια παντως, αποδειξη κιολας πως ο ανθρωπος μπορει να καταφερει πολυ περισσοτερα απ’οσα νομιζει!
Σημερα το πρωι εχω τον απολυτο συνδυασμο…Ακυρωμενο μαθημα και τεμπελιασμα με καρτουν (Despicable Me) + σπιτικη μηλοπιτα + corn flakes με μελι και γαλα + ζεστη σοκολατα. Priceless
[B]Your Highness[/B].Περιμενα να ριξω γελιο αλλα εκτος απο κανα δυο δυνατες σκηνες,σκυλοβαρεθηκα.(και η Portman εκτος απ?την σκηνη με την κωλαρα της,γιατομπουτσο!)
Καπακι ειδα και το [B]Rare Exports[/B] το οποιο μου φανηκε συμπαθητικο.
Ανάλαφρη προφητική κωμωδία δείχνωντας πως οι ηλίθιοι θα υπερισχύσουν των εξύπνων.
…το Tree Of Life…ταινιάρα, αριστούργημα…το 11-11-11, πολύ καλύτερο απ’ότι περίμενακαι μια επαναληψούλα στις ''Τρελές Σφαίρες 2 1/2, έτσι για ξελαμπικάρισμα:):!:
[B]’‘Goodnight,And Good Luck’’(2005)του George Clooney[/B]
Eστω κ με καθυστερηση καποιων ετων ειδα κι εγω τη συγκεκριμενη ταινια.Αρχικα δηλωνω μη fan του [B]Clooney [/B]ως ηθοποιου και star.Μετα το εξαιρετικο ομως [B]’‘Confessions [/B][B]Of [/B][B]A [/B][B]Dangerous [/B][B]Mind’’ [/B]ειχα μεγαλη περιεργεια για την επομενη σκηνοθετικη του προσπαθεια.Εδω εχουμε να κανουμε με την ιστορια του δημοσιογραφου [B]Εd [/B][B]Murrow [/B]και την προσωπικη του κοντρα με τον Γερουσιαστη [B]McCarthy [/B]που ηγειτο τοτε των διωξεων κατα των κομμουνιστων.Ο [B]Clooney [/B]συνεπικουρουμενος απο ενα εξαιρετικο cast και μια απιστευτη,εκπληκτικη,φανταστικη ασπρομαυρη φωτογραφια και διαλογους ολο ζουμι και ουσια,καταδεικνυει τον ρολο της τηλεορασης,των απειλων στον εργασιακο χωρο,την επιβολη της εξουσιας και το ποσο παραμυθιασμενος και αδρανης ειναι ο αμερικανικος λαος που δεχεται οτι του σερβιρουν.Σιγουρα τα θεματα δεν ειναι πρωτογνωρα ουτε πρωτοτυπα και μετα το επισης αριστουργηματικο [B]’‘Νetwork’'του [/B][B]Sidney [/B][B]Lumet [/B]οι ταινιες για τα Μ.Μ.Ε δεν ειχαν να προσδωσουν κατι νεο.Εδω ομως θεωρω οτι η σκηνοθετικη μαεστρια του [B]Clooney [/B]που επιστρατευεται το ασπρομαυρο film για να συνταυτιστει με την εποχη στην οποια αναφερεται ειναι κι ο λογος που η ταινια αν και αργοσυρτη και βασισμενη στο μπλα-μπλα και τα ντοκυμαντεριστικα αποσπασματα,εχει στοιχεια αξιολογα και σιγουρα στο τελος δινει πολυ food for thought!
[B]Edward Scissorhands[/B]
Μιας και έπιασα τις επαναλήψεις σε Tim Burton είπα να πιάσω και αυτό. Απλά υπέροχη ταινία.
…ααα από Τιμ Μπάρτον είδα την Αλίκη…, πρώτη φορά, και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλό…άλωστε είναι εγγύηση ο Μπάρτον:):!:
Ο λόγος που αυτή η πατάτα δεν μπαίνει στο thread με τα horror είναι ότι ενώ παρουσιάζεται σαν horror δεν έχει καμία επαφή με το συγκεκριμένο χώρο. Stay away ένα πράγμα που λέμε…
[B]’‘A Scanner Darkly’’/B του [B]Richard [/B][B]Linklater[/B]
[B]To’‘Α [/B][B]Scanner [/B][B]Darkly’’ [/B]ειναι μια animated μεταφορα του ομωνυμου βιβλιου του [B]Philip [/B][B]Dick[/B].To cast αποτελειται απο '‘μεγαλα’ αστερια του [B]Ηollywood[/B],oπως ο τρισαθλιος [B]Κeanu [/B][B]Reeves[/B],ο υπερτιμημενος [B]Robert [/B][B]Downey [/B][B]Jr[/B].,o ανεκτος [B]Woody [/B][B]Harelson [/B]και η σιγα τ’αυγα [B]Winona [/B][B]Ryder[/B].Σε διαφορετικη περιπτωση δεν θα καθομουν να ασχοληθω με ταινια με τοσους αποτρεπτικους παραγοντες για μενα,αλλα η ολη ιδεα μου φανηκε ενδιαφερουσα.Η ταινια ειναι μελλοντολογικη,αν και πλησιαζουμε σα αυτην την εποχη οπου να’ναι,και αν και αργη και με εμφαση στους χαρακτηρες,κυριως του [B]Παπακαλιατη [/B]του [B]Hollywood[/B],σε καποια στιγμη της αποκτα νοημα και ουσια.Προκειται για ταινια που μεχρι τη μεση της δυσκολευομουν να πω οτι την καταλαβαινα απολυτα,αλλα στην πορεια αλλαξα αποψη.Στα συν της η δημιουργια ατμοσφαιρας,η ιδεα να γυριστει σε animated μορφη,η αλητικη περσονα που παιζει πολυ καλα ο [B]Harelson[/B] και τα σεναριακα σκαμπανεβασματα της.
Στα πλην της το καπως μπερδεμενο σεναριο,που στο τελος βεβαια ξεδιαλυνεται,αλλα και η ελλειψη εξελιξης κ ρυθμου.
Παρ’ολα αυτα μου ερχονται στο νου πολλα ατομα απο εδω μεσα,που αν δεν την εχουν δει θα την εβρισκαν πολυ ενδιαφερουσα ταινια
Eιδα χτε και προχτε τα Hall Pass και Shallow Hal αντιστοιχα.
Hall Pass
Δυο φιλοι παιρνουν μια βδομαδα ‘αδεια’ απο τον γαμο και μπορουν να κανουν οτι θελουν
πραγματικα.Ειχε μερικες σκηνες που βγαζαν γελιο (παιζει να ειδα unrated version) αλλα
κατα τα αλλα τιποτα συνταρακτικο.
Ή μαλλον λαθος.Nicky Whelan
Shallow Hal
O Jack Black κρινει τις γενικες μονο απο την εξωτερικη τους εμφανιση εως οτου
αυτο αλλαξει και ερωτευτει παραφορα μια χοντρη.Ε αυτα.Τιποτα συγκλονιστικο.
Βαρεθηκα σε σημεια κιολας.
Ο Gene Wilder είναι πολύ αγαπημένος ηθοποιός, έχει απίστευτα κωμική φάτσα και τρομερό ταλέντο. O μακαρίτης Richard Pryor, επίσης. Η ταινία αυτή είναι μία μίξη κωμωδίας και περιπέτειας με το βάρος να πέφτει στο δεύτερο. Πολύ ευχάριστη και με καλό ρυθμό, σίγουρα θα περάσετε ένα ωραίο 2ωράκι!