Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

το scanner darkly ειναι απο τα αριστουργηματα της τελευταιας δεκαετιας και απο τις ταινιες-σταθμους στο sci-fi…επισης δυναμη ειναι παλι του Θεου Λινκλεητερ το παραισθησιογονο waking life, 5 χρονια πριν το σκανερ

για τους ενδιαφερομενους, με την ιδια οπτικη τεχνικη αλλα τελειως διαφορετικο θεμα, πιο φιλοσοφικο-υπαρξιακο

Χθες ειδα το Despicable Me, που λετε…Μου αρεσε πολυ, καιρο ειχα να δω καρτουν και να το χαρω! Απειρα συμπαθητικη φατσα ο Γκρου!

Επισης, γαμω τις μπηχτες που κατω απο επιγραφη BANK OF EVIL, εγραφε με μικρα γραμματα “Formerly Lehman Brothers” :smiley:

Το A Scanner Darkly δεν το εχω δει, αλλα το Waking Life ναι. Και μου αρεσε ναι μεν και ο σχεδιασμος της ταινιας, τρελενομαι για το θεμα που καταπιανεται αλλα καπου καπου θυμαμαι οτι το εχανα καπως. Καλο παντως, οποιος ψαχνεται και ενδιαφερεται με τετοια θεματα, ας το δει!

Lupin,oταν εγραφα για το '‘A Scanner…’'εσενα ειχα στον νου μου και ημουν σιγουρος οτι θα σχολιαζες και θα αποθεωνες!!!

ε ναι:D …οn the bottom line, μονο και μονο που παιζει ο Ρηβς και δεν βγαζω σπυρια στη μουρη, αυτο ειναι επιτυχια!

…το σώζει όμως ο Τζακ…πολύ καλός κιεδώ:):!:

[B]’‘Mala Educacion’’/B του [B]Pedro [/B][B]Almodovar[/B]

Αρρωστος γαρ,κανω ταινιοθεραπεια καθ’οτι η ωρα δεν περναει αλλιως!!!Αλλη μια ταινια λοιπον που ισως να επρεπε να εχω δει νωριτερα,αλλα [B]επιτελους [/B]ειδα τελικα.Εχω να πω οτι απο το 2000-2010 ο Ισπανος δημιουργος,μας εχει δωσει πραγματικα πολυ καλες ταινιες,πολυ ωριμες,μεστες και ουσιαστικες!Τα θεματα που συνανταμε σε αλλη μια ταινια του ειναι γνωστα,oμοσεξουαλικοτητα,χρηση ναρκωτικων,ερωτικη απογοητευση,εγκλημα και εδω εχουμε και ενα αγαπημενο δικο μου θεμα,ξεμπροστιασμα του χριστιανισμου,και συγκεκριμενα του καθολικισμου.Παπαδες αντιπροσωποι του Θεου επιδιδονται σε ανιερες πραξεις με επακολουθα φυσικα.
Η ταινια του [B]Almodovar [/B] ειναι φυσικα ενα μελοδραμα,μια ταινια που αλλοι για τα ιδια θεματα κανουν σαπουνοπερες για κυρατσες κ χαζογκομενες,ενω ο Ισπανος ταινιες με νοημα.Κι εδω δεν λειπει το kitsch/trash στοιχειο με τις σοκαριστικες ερωτικες σκηνες και το υφερπον αυτοσαρκαστικο humour,αλλα προσωπικα δεν με κουραζει καθολου.
Φοβερη ταινια θα ελεγα με το αγαπημενο παιδι του [B]Inarritu[/B],[B]Gael [/B][B]García [/B][B]Bernal[/B],που οσο κι αν προβαλεται για γοης και Λατινος εραστης,προσωπικα θεωρω πολυ καλο ηθοποιο.Κι εδω πραγματικα παιζει κοντρα ρολο.

Πάντως η ατμόσφαιρα που βγάζει το La mala education, μου φάνηκε πιο σκοτεινή από τον μέσο όρο των ταινιών του. Σαν να έχει ένα film noir άγγιγμα

Eντελως.Aπο ατμοσφαιρα και απειλητικη μαυριλα,αλλο τιποτα.Τι να λεμε,φοβερη ταινια!!!

Travelissimo! Ροκ δράμα γυρισμένο με κωμικό τρόπο, διηγώντας μας την ιστορία της τρανσέξουαλ τραγουδίστριας. Θύμισε λίγο Pink Flamingos με τη θεματολογία του, όχι τόσο τραβηγμένο όμως και με πιο πολλά τραγούδια.

Ταινιαρα απο τις λιγες!!!Cult,οσο δεν παει!!!

^^^
[B][U]σας θερμοπαρακαλώ να ακούσετε τα τραγούδια της ταινίας [/U][/B]

1. Tear Me Down
  2. Origin Of Love
  3. Angry Inch
  4. Wicked Little Town (Tommy Gnosis Version)
  5. Wig In A Box
  6. The Long Grift
  7. Hedwig’s Lament
  8. Exquisite Corpse
  9. Midnight Radio
  10. Nailed
  11. Sugar Daddy
  12. Freaks
  13. In Your Arms Tonight
  14. Wicked Little Town (Hedwig Version)

οχι του μιούζικαλ αλλά απο την ταινία…αγαπημένος δίσκος!

[B]’‘Εdmond’’/B του [B]Stuart [/B][B]Gordon[/B]

Και τριτη ταινια σημερα,ταινιοθεραπεια ειπε ο γιατρος και θα γινω περδικι…

Λοιπον,επι του θεματος τωρα,ο [B]Stuart[/B][B]Gordon[/B]([B]Re[/B]-[B]Animator[/B],[B]From [/B][B]Beyond[/B],[B]Dagon[/B]) αφηνει για λιγο τα horror movies και σε συνεργασια με τον αγαπημενο μου θεατρικο κ μη συγγραφεα [B]David [/B][B]Mamet[/B] καταπιανονται με το προσωπικο δραμα κ τις αντιδρασεις ενος ανθρωπου απογοητευμενου απο την μεχρι τοτε ζωη του.Τον ανθρωπο αυτον τον υποδυεται εξαιρετικα η λατρεια που λεγεται [B]William [/B][B]Macy[/B].Αναζητηση στους πιο αποκρυφους χωρους της πολης,σε πουταναδικα,στριπτιτζαδικα,peep-shows,μπουρδελα,μασατζιδικα,μπλεξιματα με ανθρωπους του περιθωριου και της νυχτας,εγκληματα και τελικα λυτρωση…
Ο [B]Gordon[/B],που ειχα προσφατα αποθεωσει για το [B]’‘Dagon’’[/B],εξελισσεται σε αγαπημενο σκηνοθετη μου τελικα και σε εναν αψογο δημιουργο b-ατμοσφαιρας.Η ταινια δεν ειναι b-movie,αλλα δεν απεχει και πολυ κι αυτο ειναι προς τιμην της.Στα συν η jazz μουσικη και τα cameos απο ([B]Joe [/B][B]Mantegna[/B],[B]Mena [/B][B]Suvari [/B]και φυσικα [B]Jeffrey [/B][B]Combs[/B]),αλλα αυτο που δεν μου αρεσε ηταν ο καπως διδακτικος της τονος,τα κυρηγματα του Macy και οι μακροσκελεις διαλογοι.
Συνολικα ομως θεωρω την ταινια αντιπροσοπευτικη του δημιουργου της και τερμα underrated δυστυχως!!!

Σχολιο να γραψω εδω η στο θεμα για τα Spaghetti westerns?

[B]The muppet christmas carol[/B]

what can I say… με έχει πιάσει για τα καλά το κλίμα των ημερών (και όχι δεν με έχει βάλει γκόμενα να δω όλες αυτές τις χριστουγεννιάτικες ταινίες που έχω ποστάρει τελευταία). Αυτή την βλέπω για δεύτερη μόλις φορά και είναι εξαιρετική όπως κάθε ταινία των muppet. Με τον τρισμέγοστο Michael Cane στον ρόλο του Scrooge.

Pano Stargazer,βγαλε flash και στριψε για Spaghetti western thread.
Περιμενω σεντονιαδα!!!

Εφυγαααααααααααααα!!!

ουφ, αντε να γραψω και εγω ενα δυο πραματα…

Ξανα-ειδα το The Guard, απλα για να σιγουρευτω οτι ειναι μια απο τις καλυτερες ταινιες που ειδα φετος…δεν θα πω πολλα, imdb κτλ τα ξερουμε, ζητατε εκει στοιχεια για υποθεση κτλ, απλα τονιζω οτι ο σκηνοθετης-σεναριογραφος, ειναι ο αδερφος του σκηνοθετη του In Brudge…

Oπωτε απλα και ομορφα, σε οποιον αρεσε το In Brudge και θελει να δει μια μαυρη κωμωδια, με πραγματικο φλεγματικο χιουμορ και παραλληλα διαχυτη μελαγχολια, να τιμησει το The Guard…επισης ας μην λεω μαλακιες, οποιος γουσταρει αγγλικες κωμωδιες και αντιστοιχο χιουμορ -η ιστορια διαδραματιζεται σε ενα χωριο της Ιρλανδιας, οπωτε get ready για προφορες, κελτικες καταστασεις, ενα σωρο μπηχτες για τους UK και γνησια(οχι γραφικη) ιρλανδεζικη νοοτροπια- να τιμησει αφοβα…

και τελος, οποιος αγαπαει τον Brendan Gleeson

και θελει να τον δει και μια φορα-αφου τον λατρεψε ως β’ ρολο σε οτι ταινια εχει παιξει- ως πρωταγωνιστη, να δινει μαλιστα και την καλυτερη ερμηνεια της καριερας του, ας σπευσει…

επισης, τις προαλλες με μια παρεα μερακλωσαμε και ειδαμε ολοι μαζι το Warrior, το οποιο δεν ξερω αν τελικα θα προβληθει ποτε στην ελλαδα…

Με ακομα πιο απλα λογια, οτι ηταν ο πρωτος Ροκυ το70κατι που βγηκε, ετσι ειναι και το Warrior για τη σημερινη γενια.-
Κλισε σε ολα του ΑΛΛΑ με χαρακτηρες αληθινους, ευκολο να ταυτιστει μαζι τους ακομα και ο πιο ασχετος με το σπορ που αναλωνεται το εργο - MME, οπου και γω δηλωνω ασχετος, και αρκετα προκατηλειμμενος πριν το δω- αλλα και ο πιο δυσπιστος, καθως δινει εμφαση στους ανθρωπους και οχι στα μπουνιδια…

α, και σε μια δικαιη ζωη, ο Νικ Νολτε θα κερδιζε φετος οτι β ανδρικου ρολου υπηρχε σε βραβειο…
Τιμιο κλισε μελοδραμα, μονο για ανδρες!

Τελος, ειδα και το Horse of Turin του Μπελα Tαρ, για δευτερη φορα, και παλι για να σιγουρευτω οτι αυτη ειναι η καλυτερη ταινια που ειδα φετος…

μινιμαλ αλληγορια πανω στο αδιεξοδο της υπαρξης μας, ειδικα πανω στο τελος του πολιτισμου μας…για σκληροπυρηνικους φανς μονο, των αργων εσωτερικων ρυθμων και της σχολης Ταρκοφσκι…

Αριστουργημα!

Lupin,θα τσεκαρω ‘‘The Guard’’ διοτι απο καιρο το εχω στα υπ’οψιν και γιατι μου αρεσει ο Gleeson.
Toυ Bela Tar,θα το δω στο Μεταξουργειο,ειναι προγραμματισμενο να παιχτει εκει.

συμφωνώ σε οτι λέει ο Lupin για το the guard.
η μελαγχολία που βγάζει ο Gleeson ανεβάζει επίπεδο την ταινία και τον χαρακτήρα του σε αυτή.
πάντως ειναι θεός…τον βλέπεις απλά, και σου ανοίγει η καρδιά :smiley:

btw, το αλογο το δινει δωρο και το περιοδικο ΣΙΝΕΜΑ αυτου του μηνα