Θεωρείται από τις καλές ταινίες του 2011, με υποψηφιότητες για τις επερχόμενες Χρυσές Σφαίρες.
Δυνατό χαρτί της ταινίας η ερμηνεία της Τίλντα Σουίντον. Με ένα βλέμα της μόνο, μας φανερώνει όλη την εσωτερική πάλη και τις ενοχές που νιώθει για τις πράξεις του γιου της. Από την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας, το βάσανο των ενοχών είναι το κυρίαρχο θέμα της ταινίας. Νομίζω από τις πιο δυνατές ερμηνείες φέτος, άμεση και περιεκτική.
Πολύ καλός και ο νεαρός στο ρόλο του γιου: ο σαδισμός, η αντικοινωνικότητα και η αντίσταση στην προσαρμογή σε όλο του το μεγαλείο.
Η ταινία πάντως ενδέχεται να κουράσει μερικούς, λόγω των αργών ρυθμών και των συνεχών flashback μέσα στο μυαλό της μητέρας. Συνίσταται όμως σε όσους προτιμούν ταινίες χαρακτήρων-σχέσεων.
Ό,τι ακριβώς λέει εδώ η κυρία. Scanner Darkly ταινιάρα και Waking Life ακόμα μεγαλύτερη ταινιάρα. Richard Linklater ρε. Πιο θεός πεθαίνεις (γαμάτο οξύμωρο κιέτς).
Επίσης πρέπει να δω επιτέλους κάποια στιγμή το γαμημένο το The Guard, από το καλοκαίρι μου λένε διάφοροι “δες το αυτή η ταινία γυρίστηκε για σένα”.
Τέλος Τζιόπα είσαι πολύ αμπαλαέα για να λες υπερτιμημένο ηθοποιό τον Ντάουνι Τζούνιορ.
Σταδιάλα.
[SPOILER]Και πλιζ μη συφιλιαστείς πάλι κι αρχίσεις να με βρίζεις ε, με αγάπη σε κράζω.[/SPOILER]
Και ότι περίμενα κάποιον να ποστάρει κάτι για το αποπάνω. Το trailer είναι εντελώς παλαβό. Αν και έχω κάπου 60 ταινίες στον σκληρό που ακόμα δεν έχω δει θα την κατεβάσω και αυτήν
οι προφητείες ηταν αληθινές…οι μάγια, οι ινκας και τα στρουμφακια είχαν δίκιο…το 2012 θα μπει με μια μεγάλη ένταση και θα ολοκληρωθεί με τον όλεθρο…
στο χωριο Μάτσου Πίτσου, ήδη οι κάτοικοι προσεύχονται να μην εξαπολυθεί το μεγάλο κακό
[SIZE=“4”]
[B]PREPARE FOR THE LAST DAYS [/B][/SIZE]
[B]The Cathedral of Light is shining
Open graves eat hungry men
Ashes burning, masses dying
Eternal sin for us and them[/B]
Πριν γραψω αποψη ,καθηστε να συνελθω λιγο απο το σοκ που υπεστην…Καλα,τι ειδα τωρα ρε???
Το [B]’‘Crash’’ [/B]δεν ειναι η αφηγηση μιας,αλλα πολλων και διαφορετικων ιστοριων,πολλων και διαφορετικων ανθρωπων,που εστω και τυχαια,συναντιουνται η γνωριζονται μεταξυ τους.Το κυριο θεμα εδω ειναι ο ρατσισμος,ειδωμενος ομως απο ολους.Απο λευκους προς μαυρους,απο μαυρους προς λευκους,απο Ασιατες προς μαυρους,απο μαυρους προς Πορτορικανους κλπ.Δεν παρουσιαζεται ολο αυτο ομως ετσι απλα.Ο [B]Haggis [/B]εχει γραψει ενα σεναριο πραγματικα απιστευτο και εχει σκηνοθετησει κατι σκηνες που πραγματικα σε καθηλωνουν στην καρεκλα.Να πω την αληθεια σε κανα δυο σημεια βουρκωσα(ναι,ρε και οι metalheads κλαινε!!!),διοτι η ταινια ξεχειλιζει ανθρωπια,ουσια,πονο και πραγματικα ειναι απο τις λιγες στιγμες που ενοιωθα τοσο μα τοσο εντονα να σκεφτομαι κ να παρακολουθω ταυτοχρονα.
Στη φαρετρα του [B]Haggis[/B] κι ενα cast γνωστων αστερων του [B]Hollywood[/B],οπως ο [B]Don [/B][B]Cheadle[/B],o [B]Matt [/B][B]Dillon[/B],o [B]Brendan [/B][B]Fraser[/B] και η Sandra Βullock.Επειδη ομως η ταινια δεν ειναι film χαρακτηρων,οι ηθοποιοι δεν παιζουν σαν star,αλλα σαν διεκπαιρεωτες ρολων.
Σιγουρα μια απο τις καλυτερες ταινιες της δεκαετιας που εφυγε!!!
Το crash είναι άνετα μια από τις πιο υπερεκτιμημένες ταινίες ever. Ειδικά η σκηνή με τον πυροβολισμό και το πιτσιρίκι στην αγκαλιά του άλλου (εντάξει δεν έδωσα λεπτομερείς για να είναι spoiler) είναι από τις πιο γελοίες που έχω δει, συναισθηματικός εκβιασμός χείριστου τύπου.