Γρακχε,χρονια πολλα,καλη χρονια!!!
jiopas νομίζω πως πρέπει να δεις αυτή την ταινία.
http://www.imdb.com/title/tt0290210/
Δεν είναι κανένα αριστούργημα, απλά συμπαθητική την βρήκα προσωπικά αλλά δείχνει λιγάκι την πορεία του Χιτλερ πριν γίνει η “σατανική” φιγούρα που όλοι ξέρουμε και εκεί μπορείς να δεις και μερικά άλλα κομμάτια του χαρακτήρα του. Για μένα κάνει ωραία σύνδεση με την Πτώση αν και κινηματογραφικά δεν αποτελεί μέρος της.
Στο μυαλο μου εισαι Dead.Αυτην εψαχνα να βρω σημερα.Την εβρισκα μπροστα μου στα Seven οταν ειχε βγει,αλλα για καποιο λογο δεν την ειχα νοικιασει.
[B]’‘Τesis’’/B του [B]Alejandro [/B][B]Amenabar[/B]
Αυτη ειναι η πρωτη ταινια του σκηνοθετη του υπερτιμημενου για μενα [B]’‘The [/B][B]Others’’[/B](Γρακχε,συγγνωμη ρε φιλε που δεν μου αρεσε,δεν θα το ξανακανω.Περιμενω σεντονι για να με πεισεις για το αντιθετο,με το νεο ετος τωρα) και του κορυφαιου [B]’‘Mar [/B][B]Ardento’’[/B].Φοιτητρια θελγεται απο τη βια και θελει να κανει διατριβη πανω στο θεμα,ζητωντας τη βοηθεια του καθηγητη της.Απο εκει κ περα γνωριζει ατομα επικινδυνα και μπλεκει σε καταστασεις που σε καμμια περιπτωση δεν περιμενε να συναντησει.
Η μια ανατροπη διαδεχεται την αλλη,ολοι παρουσιαζονται ως υποπτοι,αλλα δεν μπορει να ειναι ολοι.
Απο την πρωτη της στιγμη η ταινια σε στοιχειωνει με την κλειστοφοβικη της ατμοσφαιρα και σε γοητευει με τις σινεφιλικες της tribute αναφορες της σε cult/horror movies που λατρευουμε ολοι,απο σταμπες σε μπλουζακια μεχρι poster και graffiti σε τοιχους.Η ταινια για μενα ειναι αφ’ενος ενα εξαισιο ντεμπουτο κ ενα φοβερο δειγμα ταινιας μυστηριου,αλλα κ τρομου,αλλα αφέτερου και μια σπουδη στη βια και το ποσο απεχει η ηδονοβλεπτικη της αντιμετωπιση απο το να γινεις μυστης κ κοινωνος βιαιων πραξεων,οπως για παραδειγμα το να γυρισεις η να συμμετασχεις σε μια snuff movie.
Δεν λεω αλλα,προκειται για καταπληκτικη ταινια του ειδους…
Υ.Γ.Μονο σε μενα η ταινια θυμησε σε μεγαλο βαθμο giallo και [B]Argento[/B]?
φοβερο θριλερ το tesis, δινει ρεστα ο αμεναμπαρ.
την εχω ερωτευτει αυτη τη ταινια, πρεπει να την εχω καμια 10αρια φορες και οποτε συζηταω με καποιον για καλα θριλερ παντα τη λεω πρωτη πρωτη αλλα με κοιταζουν ολοι σαν ανωμαλο οταν λεω οτι εχει σχεση με snuff films[-X
ενα επισης πολυ καλο θριλερ που ειδα προσφατα ειναι το Nattevagten
Δανεζικο του 94 που εγινε ριμεικ με τον McGregor αργοτερα.
το οριτζιναλ βεβαια ειναι κλασεις ανωτερο, ενας φοιτητης νομικης που πιανει δουλεια σα νυχτοφυλακας σε νεκροτομειο, στο οποιο αρχιζουν να μαζευονται τα πτωματα ενος serial killer. συντομα οι υποψιες πεφτουν πανω του…
Εψες ειδα το:
Παρα παρα πολυ καλη ταινια. Ο Spacey κλασσικα μορφη, πολυ αγαπημενος ηθοποιος! Επισης, φαινεται ευκολα θαρρω ποσο εγωιστικη αποψη εχει ο ανθρωπος για το ειδος του και ποσο μικρα σκεφτομαστε.
[SPOILER]Τι κριμα να μην ειναι Κεηπαξιανος τελικα, με χαλασε αυτο λιγο, αλλα δεν πειραζει. Στην περιπτωση ομως που δεν ειναι, πως ηξερε τοσα για το συμπαν, πως ανιχνευε υπερυθρες ακτινες, πως μιλουσε στο σκυλο?!?!?![/SPOILER]
[SPOILER] την εχω δει πολυ καιρο τωρα αλλα αυτο που θυμαμαι οτι ειχα καταλαβει ειναι οτι ειχε ας πουμε μπει μεσα του με καποιο τροπο το πνευμα του κεηπαξιανου και τη μερα που υποτιθεται οτι θα φευγε ο Σπεισι, εφυγε ουσιαστικα αυτο το πνευμα απο μεσα του[/SPOILER]
:?::?::?:
Wtf
Άλλη δουλειά δεν είχα μωρέ
By the`way,εσενα σου αρεσαν τα ‘‘Tesis’’ κ ‘‘The Others’’?
Το The Others έχω δει. Καλό ήταν αλλά όχι και κανένα αριστούργημα. Ωραία έπαιζε η Νικόλ όμως και καλή ανατροπή στο τέλος. Βέβαια πάνε και χρόνια από τότε που το είδα, μπορεί σήμερα να το ξαναδώ και να ξεράσω, δεν ξέρω.
Αυτά να τα πει κάποιος στον άκερφελντ πλιζ, που σε 3 δισκους των όπεθ έχει προσπαθήσει να αναπαραστήσει τη φανταστική ατμόσφαιρα της ταινίας.
Ωραία κουβέντα τις τελευταίες σελίδες. Δύο σημειώσεις. +1 για το Τhe Guard, από τα καλύτερα που είδα φέτος, τρομερό μαύρο χιούμορ. Άντε γιατί κωμωδία δεν είναι ό,τι παίζει ο Φέρελ, ο Γαλιφιανάκης ή ο Χαραλαμπόπουλος (νο προμπ με αυτούς) .
Επίσης +1 στο Γράκχο για το Downey Jr, για μένα μαζί το Γκοσλιγκ και καναδυό αλλους είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει το αμέρικα τα τελευταία 20 χρόνια. Βέβαια αν και στο Καληνύχτα και καλή τύχη ήταν συγκλονιστικός, θεωρώ πως του λείπει η one and only ταινία που θα παραμιλάνε όλοι με την πάρτη του.
υπαρχει και λεγεται Chaplin:)
Αυτό ακριβώς εννοούσα, να μην παίξει κάποιο ιστορικό πρόσωπο όπως ο Murrow ή ο Chaplin και παρόλα αυτά να διαλύσει τα πάντα.
έπειτα από λίγο σπαμ που έπεσε στο fb είδα το Παλτό του Νίκου Τριανταφυλλίδη στην et1.
Γυρισμένη σε φιλμ το 1996, για λογαριασμό της ΕΡΤ, το “Παλτό” είναι ένα κυβερνοπανκ χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τον κόσμο που φεύγει.
Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ και η σκηνοθεσία του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
'Ενας ηλικιωμένος αποθηκάριος (Ντίνος Ηλιόπουλος) σε μιά εταιρεία παιχνιδιών αποφασίζει την πρωτοχρονιά να κάνει δώρο στον εαυτό του ένα καινούργιο παλτό ραμμένο στα μέτρα του. Και ένας βετεράνος απόμαχος ράφτης (Βασίλης Διαμαντόπουλος) επιστρέφει στην ενεργό δράση για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του.
Ράφτης και πελάτης βρίσκονται άθελα τους μακρυά από το παλιό, ξεχασμένο ραφείο και περιπλανιώνται σε μια παράλληλη διαδικτυακή πραγματικότητα…
Ψυχοπλάκωμα, τίγκα στην αλληγορία και με την κατάλληλη ένταση. Είχε και κάποια αποφθέγματα φιλοσοφικού χαρακτήρα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Καιρό είχε να μου το προξενήσει ταινία αυτό. Ο Ηλιόπουλος απίστευτος, γνωστό αυτό. Ενθουσιάστηκα από την αμεσότητα και την απλοϊκότητα του.
Στο Goodnight And Good Luck,δεν παιζει ο Robert Downey Jr.τον Edward Murrow
Για μενα παλι,ο,τι καλυτερο εχει βγαλει το Αμερικα σε ηθοποιους τα τελευταια χρονια ειναι ο William Macy και o Paul Giamatti.
O γνωστός Τριανταφυλλίδης του Γκαγκάριν είναι αυτός, σωστά; O γιός του Χάρρυ Κλυν/Bασίλη Τριανταφυλλίδη;
Everything Must Go
πολύ καλή ταινία με έναν εξαιρετικό will ferrell
Μη ρωτήσει κανείς γιατί. Η σαπίλα των ημερών ευθύνεται μάλλον…
Πλακα ειχε, καλτ καταστασεις και μου αρεσε. Δεν τραβαει και πολυ σε διαρκεια, οτι πρεπει για να περασεις την ωρα σου. Κουκλα η Simone Griffeth επισης.
Αν δεν επηρεαστηκε απο αυτο το Carmageddon, τοτε δεν ξερω απο που αλλου
[SPOILER]Αφηστε που πεθαινει ο Σταλονε, σχεδον δεν το πιστευα!![/SPOILER]