Πόσο μεγάλη μαλακία μπορεί να είναι αυτό το tree of life…
για πες μας
Όποιος δεν το έχει δει καλύτερα να μην το κάνει… Η πρώτη 1 ώρα είναι πιο αδιάφορη και από μπετό που πήζει… Ο τύπος ξεκινάει να αναλύσει το θέμα του να είσαι ενάρετος ή παρτάκιας και κάπου στο 20λεπτο ξυπνάει ο Κιούμπρικ μέσα του και πετάει για 30 λεπτά κλασική μουσική με εικόνες από το διάστημα και την δημιουργία της ζωής, που είναι εντελώς άσχετες από την υπόλοιπη ταινία… Θυμήθηκα εποχές VHS όπου είχες μια ταινία στην κασέτα και κατά λάθος έγραφες από πάνω κάτι άλλο… Και χώρια από αυτό, ψιθυρίζουν συνέχεια…σε επίπεδα που καταντάει τέρμα κουραστικό…
Κοντράρει στα ίσια το κάπτεν αμέρικα για χειρότερη ταινία της χρονιάς που πέρασε…
ενναλακτικα, αν και θα αναφερθω εκτενεστερα σε μερικες μερες, καποιος μπορει να ‘τολμησει’ και να δει μια απο τις καλυτερες ταινιες της χρονιας…προφανως, οχι για ολους…
Σίγουρα τα πάντα είναι θέμα του τι ψάχνεις σε μια ταινία και πως αντιμετωπίζεις τον κινηματογράφο σαν τέχνη… Αλλά ρε μαν με κούρασε πολύ η ταινία…
Βασικά ο Τέρενς Μάλικ είναι πολύ ιδιαίτερος σκηνοθέτης, με πολύ λίγες ταινίες στο ενεργητικό του αν και υπάρχει πολλά χρόνια στο κουρμπέτι. Από το badlands του '73 μέχρι το the new word του 2005 και τώρα αυτήν έχει όλα και όλα 6 σκηνοθετικά credit. Δεν κάνει ταινίες που θα δεις για να περάσει η ώρα η απλά να συνοδεύσεις το φαγητό ή την μπύρα.
Την έχω κατεβασμένη εδώ και καιρό (μαζί με άλλες 70+ που ακόμα δεν είδα) και απλά περιμένω να είμαι στο κατάλληλο mood για να κάτσω να την δω.
Βασικά όπως είχα γράψει κι εγώ πριν λίγο καιρό που την είχα δει, είναι από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες που έχω δει, με καταπληκτικές ερμηνείες (ο Πιτ στην 2η εξαιρετική ερμηνεία του για φέτος μαζί με το Moneyball), αλλά το βρήκα κούφιο.
Και για μενα πάει στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Την πρωτιά βέβαια την έχει και πάλι ο Φον Τρίερ με τη φασιστική του Μελαγχολία η οποία είναι και η τελευταία ταινία που βλέπω από αυτόν τον τρισάθλιο σκηνοθέτη.
Α και τα Badlands και Days Of Heaven, είναι απίστευτες ταινίαρες και μάλλον οι μοναδικές ταινίες που πραγματικά μου αρέσουν από τον Μάλικ.
E αυτα πανω κατω.
Πολυ ωραια πλανα του LA και πολυ ταιριαστη η μουσικη.
Ωραια ταινιουλα,με εναν διαφορετικο λιγο Will Ferell ο οποιος τα καταφερνει (κι εδω) μια χαρα
Μετρια ως συμπαθητικη το πολυ…
…το The Ward του Κάρπεντερ είδα, και πιστεύω ότι έχει όλα τα στάνταρ του δημιουργού, αν και είναι κατώτερη των παλαιότερων ταινιών του…πάντως μια χαρά βλέπεται:):!:
Μεγα αισχος!!!
Το είδα χθες. Ταινια με πολλα αρχιδια. Το κουφο ειναι οτι το γυρισε γυναικα. Κατι σαν το American History X του χουλιγκανισμου (προφανως δεν το φτανει).
Ανατριχιλα η τελευταια σκηνη
http://www.youtube.com/watch?v=6yQM_RItF_s
ΥΓ: το σικουελ την παλευει? αξιζει να το δω? :-k
Γαμα το το 2,πολυ κατωτερο,τσεκαρε καλυτερα ID και Football Factory αν δεν το χεις κανει.
Football Factory ανωτερο απο GSH, για μενα!!
Αν και τα δυο ταινιαρες!
Ειναι κολλημα λιγο η φαση αγγλια
συμφωνώ απόλυτα και με λούπεν και κοσμά.επικεντρώθηκε στα πλάνα και πολύ λιγότερο στο κείμενο.
Άθλια, ακόμα και για τέτοια ταινία. Όχι ότι περίμενα και τίποτα καλύτερο βέβαια ;ρ
Και που να δεις κάτι έπη σε φάση Sharctopus ή Mega Shark Vs Giant Octopus! Χαχαχα!
Το γεγονός ότι διαδραματίζεται σε μια λίμνη είναι αυτό που σε τρελένει περισσότερο σε αυτή την ταινία
Ρε εδώ ο χταποδοκαρχαρίας βγαίνει και εκτός θάλασσας! Αυτός ο λιμνάτος είναι απλά ερασιτέχνης! Χαχαχα!