Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

john bless you…

[B]Leon The Professional[/B]

Εξαιρετικη ταινια. Ο Reno σταθερη αξια, σχεδον σε ολες τις ταινιες που εχω δει με αυτον ειναι τουλαχιστον καλος και εδω νομιζω οτι εχει μπει για τα καλα στο πετσι του ρολου. Η Portman πιτσιρικα αλλα φαινοταν απο τοτε ποσο γκομεναρα θα γινει και επισης δινει ρεστα με την ερμηνεια της και ο Oldman ειναι απο τους κακους σε ταινιες που λες “Ψοφα ρε καθαρμα και ασε τους ησυχους” :Ρ.

χθες πηγα και ειδα το Faust του Σοκουροφ. Εξαιρετικα επιτηδευμενη σκηνοθεσια.πολλες φορες η ταινια ξεφευγε και παλινδρομουσε συνεχως σε σκηνοθετικες κοινοτυπιες.

[B]’‘Ο βασιλιάς’’[/B] του Γραμματικού, για τρίτη φορά. Και κάθε φορά με αγγίζει το ίδιο. Δεν έχει χάσει καθόλου.

:’) οσοι ξέρουν απο yoshihiro δεν χρειάζεται να πω κατι, κατεβάζουν αμέσως…

οι υπολοιποι chek this

Η εκδίκηση ενός νεαρού για το φόνο της μητέρας του.

Υπέροχη, φοβερό φινάλε.

‘’[B]Appaloosa[/B]’’ 2008 του [B]Ed Harris[/B]

Οταν βλεπεις στο cast ονοματα οπως οι :[B]Ed Harris,Jeremy Irons,Viggo Mortensen[/B],αλλα και [B]Τimothy Spall[/B] και φυσικα την cult φιγουρα [B]Lance Henricksen[/B],σιγουρα δεν μπορεις να αδιοφορησεις.
Oι [B]Harris[/B] και [B]Μortnesen[/B] ειχαν συνεργαστει επιτυχημενα και στο μετριοτατο ‘’[B]A History In Violence[/B]’’ του [B]David Cronenberg[/B],οποτε με κεκτημενη ταχυτητα απο εκει ενωσαν ξανα τις δυναμεις τους.
Προκειται για ενα western με εμφαση στη σπουδη και στη δημιουργια χαρακτηρων,παρα στη δραση και το πιστολιδι.Τις εντυπωσεις θα ελεγα οτι τις κλεβει ο [B]Viggo Mortensen[/B],του οποιου τον χαρακτηρα και το παιξιμο βρηκα εξαιρετικα ενδιαφεροντα.Η μουσικη της ταινιας ,με επιρροες απο spaghetti western like soundtrack δενει αρκετα με το υφος της.Πολυ καλη φωτογραφια,κλασσικοι και χιλιοειδωμενοι,αλλα συναμα γοητευτικοι χαρακτηρες,προδοσια,ταση για επιβολη και ξεκαθαρισματα αποτελουν τη βαση της ταινιας.
Ομως ενω περιμενεις τον ρυθμο να ανεβει προς το τελος,θεωρω οτι ο [B]Ed Harris[/B] σκηνοθετικα το χανει καπως διοτι η ταινια στο τελευταιο εικοσαλεπτο της βριθει σεναριακων κενων,εχει εντελως διεκπεραιωτικο χαρακτηρα,εχει ολοκληρωθει βιαστικα και ειναι πολυ εμφανες αυτο,τουλαχιστον στα δικα μου ματια.
Δεν ξετρελαθηκα με το ‘[B]‘Appaloosa’[/B]’,αλλα το προτεινω στους fan του ειδους και οχι μονο.

Υ.Γ.Στη δεκαετια 2000-2010 γυριστικαν καποια western.Δεν μιλαμε φυσικα σε καμμια περιπτωση για αναβιωση του ειδους μια και καποια εξ αυτων ηταν remake παλιοτερων ταινιων([B]’‘3:10 To Yuma’’,’‘True Grit’’[/B]),αλλα εγιναν καποιες ενδιαφερουσες προσπαθειες.Απο αυτα λοιπον εχοντας τα δει σχεδον ολα,εχω να πω οτι μακραν καλυτερο ηταν το απιστευτο ‘’[B]Open Range[/B]’’ και χειροτερο το αισχος που λεγεται ‘’[B]Blueberry[/B]’’.

Πολύ καλό remake από τον σκηνοθέτη του Εξορκιστή William Friedkin της ταινίας με τίτλο The Wages Of Fear του 1953. Οι πρωταγωνιστές Roy Scheider, Bruno Cremer, Amidou και Francisco Rabal, παίζουν τον ρόλο τους με άνεση και πειθώ.
Έχω δει και το αυθεντικό αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο μου άρεσε περισσότερο!!!
Το συσγκεκριμένο πάντως έχει πιο πειστικές σκηνές… Το συστήνω στους λάτρεις της καλής περιπέτειας.

Το δράμα ενός ευνουχισμένου γομαριανού. Βέλγικη φετινή παραγωγή, λίγο αργή (2 ώρες) αλλά περνάει μεγάλο μήνυμα.

ο γιες, και με σαμπς και με τα ολα του…μεχρι παρασκευη θα τοχω δει λογικα!:smiley:

…το Labyrinth με τον Μπάουι…παλιά ταινία, αλλά πάρα πολύ καλή, και με τραγούδια του Μπάουι:):!:

[B]Lord Of The Flies (1990)[/B]

Βασισμένη σε βιβλίο του William Golding, η ταινία πραγματεύεται το θέμα της επιβίωσης όταν βρίσκεται κάποιος - μια ομάδα νεαρών ατόμων συγκεκριμένα - απομονωμένος σε ερημονήσι.
Είναι remake παλιότερης ταινίας που δεν έχω δει… αυτή εδώ είναι καλούτσικη, με μηδαμινό σενάριο και απλή στο σύνολό της! Απλά ευχάριστη.

είδα το [B]tinker tailor soldier spy[/B] και μου άφησε πολύ καλές εντυπωσείς. Ο ορισμός του ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΚΟΥ θριλερ. καλοφτιαγμένο και φοβεροί ηθοποιοί. δεν είχε πολλά ακροβατικά για να τραβήξει κόσμο ξερωγώ, ενώ λανθασμένα περίμενα μια αμερικάνικη πολιτικοαστυνομική φάση. είχε μια δικιά του κουλτούρα, κι ένα “touch of class” :stuck_out_tongue: που προσωπικά, δε θυμάμαι να έχω δει πρόσφατα. ευρωπαικός αέρας σου λέει.

^^gary oldman φοβερος ε?

[B]ΤΗΕ CROW [/B]1994
12345

Μονο Marty Feldman ρε αρκουδεηδες! Μιλαμε, φατσα που εμφανιζεται μια φορα στα χιλια χρονια. Κατα τα αλλα, αξια κωμωδια, αν θελετε να περασετε καλα, δειτε το!

Edit: Για καποιο λογο δεν εμφανιζει εικονα, μιλαω για το Frankestein Junior (ή Young Frankestein, η ιδια ταινια ειναι) του 1974!

Υ.Σ. Το Tinker Tailor Solder Spy ποτε να το περιμενουμε στους κινηματογραφους?

Στο cine.gr λέει

Πρεμιέρα στην Ελλάδα: Πεμ 16 Φεβ 2012
Διανομή: Village Films

http://www.cine.gr/film.asp?id=715244

edit/ @midnight, δεν μπορώ να πω ότι ξεχώρισα την ερμηνεία του σε σχέση με τους άλλους(ήταν όλοι και όλα πολύ καλά μετρημένα) ή σε σχέση με άλλους ρόλους του. έχει αυτή την ήρεμη δύναμη, τον “τύπο”, σε κάνει να τον κοιτάς και τον θαυμάζω σε ό,τι έχω δει.

tinker tailor σημερα το βραδυ, χτες προηγηθηκε ο Ρομαν<3

δες το παλιο αμα σαρεσε αυτο, η ακομα καλυτερα διαβασε το βιβλιο, ειναι εξαιρετικο

διαβασα το βιλβιο και ήθελα να δω την πρώτη ταινία…πρέπει να λεει αρκετά

[B]Lady from shanghai[/B]

Ρεσιταλ σκηνοθεσίας από Welles με το ένα αριστοτεχνικό πλάνο να διαδέχεται το άλλο αλλά το σενάριο είναι μεγάλο μπέρδεμα και εντελώς αποσπασματικό με αποτέλεσμα η ταινία να γίνεται κάπως βαρετή εύκολα. Μάλλον αυτό οφείλετε σε μεγάλο βαθμό και στο τσεκούρι που έπεφτε σε όλες τις ταινίες του Welles μετά τον Κειν. Πάντως έστω και έτσι και μόνο για την τελική σκηνή με τους καθρέφτες αξίζει μια προβολή. Πρώτη φορά που την είδα.

επίσης είδα και…

[B]The cabinet of Dr. Caligari [/B]

Η οποία γίνεται και επίσημα η πιο παλιά ταινία που έχω δει (1920). Απίστευτα σκηνικά βγαλμένα από εφιάλτη, ουσιαστικά η μισή ταινία είναι αυτά. Το story αλλά και η σκηνοθεσία έχει επηρεάσει όλα τα ψυχολογικά θρίλερ που έχετε δει ποτέ σας.

Εγώ την είχα δει πέρυσι, οκ οι ατάκες θανατηφόρες, συμφωνώ, αλλά ρε γαμώτο το σενάριο αδιανόητα πολύπλοκο, προάγγελος των “έξυπνων” ταινιών (βλ. Inception) που μαστίζουν το χόλιγουντ σήμερα κ γι’αυτό την πήρα με κακό μάτι. Για τους ίδιους λόγους που σου άρεσε εμένε με ξένισε. Όπως κ να’χει το noir παραμένει ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που’χει δώσει το σινεμά κ για το λόγο αυτό στηρίζω (βλέπεις κ ένα κουλό Screenplay: William Faulkner στην αρχή κ μετά άντε να συγκεντρωθείς στην ταινία)