Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

μπορω να γραφω σελιδες επι σελιδω για τον Μπουνιουελ, αλλα καντε σεις τοπικ γιατι αυτη τη στιγμη κανω παραλληλα κατι αιτησουλες για δουλεια και θα τα μπλεξω εν παρασυρθω:p

Oτι λεει το παληκαρι αν και δεν ειμαι φαν του Γουντυ.

επειδη αναφερατε μεξπλοητεησον

Stoya σε παρακαλω σταματα να εισαι κοντρακτ γκερλ στην ξενερωτη digital playground με τα βαρετα σεναρια και την ξενερωτη υπερεκτιμημενη jesse jane που την τρωμε στην μαπα σε καθε ταινια

Stoya σε αγαπω

Ενταξει πολυ παιδικη η ταινια.Θυμιζει παρα πολυ Τζουμαρου η ολη φαση.Για το μονο που αξιζει να την δει καποιος ειναι για τα εφε!!!

…το Immortals…καλό φαίνεται:):!:

μολις ειδα το another earth…πολυ καλη ταινια…

[B]The Treasure of the Sierra Madre[/B]

Η ταινία θέλει δύο άνεργους αμερικανούς που ψάχνουν για δουλειά στο Μεξικό να επηρεάζονται από τα λόγια ενός γέρου και να ξεκινάνε να ψάξουν χρυσό στα βουνά. Ο “πυρετός του χρυσού” που είχε καταβάλει τους Αμερικανούς κάποτε, μεταφέρεται ωραία σε αυτή την ταινία και μια απλή αναζήτηση χρυσού μετατρέπεται σε θρίλερ με σταδιακή κλιμάκωση προς ένα φινάλε που θα μπορούσε να είναι πιο σκοτεινό (και ίσως να ήταν στο χαρτί) αλλά φροντίζει να κλείσει με έναν αισιόδοξο σχετικά τόνο. Δεν χαλάει την ταινία απλά θα μπορούσε να είναι διαφορετικό.
Ο Bogard σε κάτι αρκετά τελείως διαφορετικό από τους συνήθεις ρόλους του τσαλακώνει αρκετά την εικόνα του (κάτι που θα κάνει αργότερα και στο The African Queen) και δικαιώνεται δίνοντας μια πολύ καλή ερμηνεία στο ίσως πιο σκοτεινό χαρακτήρα που έχει ερμηνεύσει. Εδώ δεν υπάρχουν έξυπνες ατάκες που φεύγουν με ταχύτητα πυροβόλου ενώ η εικόνα του δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με αυτή του γόη που είχε καθιερώσει ως τότε.
Ωραία ταινία που μου είχε διαφύγει ως σήμερα.

H παραπανω ταινια,για μενα δεν ειναι απλα μια ωραια ταινια,ειναι η επιτομη της κινηματογραφικης τεχνης!!!

Το 12 πιθηκοι το ειδα στον κινηματογραφο απο σποντα. Ειχα διαβασει ενα αφιερωμα στους monty python και στο τελος ελεγε : η καινουρια ταινια του terry gilliam παιζεται στους κινηματογραφους. Πηγα να την δω ο μαλακας για να γελασω :slight_smile: Στο διαλειμμα ειχα μεινει αποσβολωμενος. Δεν κουνηθηκα απο τη θεση μου. Απλα προσπαθουσα να διανοηθω τη εβλεπα. Την εχω δει αλλες καμμια δεκαρια φορες απο τοτε και μπορω να πω ειναι η αγαπημενη μου ταινια. Βεβαια τιποτα δεν μπορει να συγκριθει με την πρωτη φορα στο cinema.

‘’[B]Τhe Ghost Writer[/B]’’ (2010)του [B]Roman Polanski[/B]

Aυτη ηταν επανοδος,οχι αστεια!!!Ο [B]Roman Polanski[/B] παραδιδει μαθηματα στο πως να κανει κανεις ενα σφιχτοδεμενο,αρτιο,καλλιτεχνικα εντυπωσιακο πολιτικο thriller.Ο [B]Ewan McGregor[/B] ξαναανεβηκε στην υποληψη μου διοτι ενσαρκωνει τον ρολο του ghost writer πολυ μαγκικα.Με humour,cool διαθεση,εξυπνακισμους,αλλα και παθος για να βρει την αληθεια…
Λιγα λογια για το story της ταινιας.Eνας ατζεντης με γνωριμιες σε γνωστο εκδοτικο οικο κλεινει μια πολυ καλη ,φαινομενικα, δουλεια για εναν πελατη του,που ειναι το να συνεχισει τη συγγραφη των απομνημονευματων του πρωην πρωθυπουργου της Αγγλιας([B]Pierce Brosnan)[/B],μετα το θανατο του προκατοχου του.
Ο σκηνοθετης,με τεχνικες και φιλοσοφια [B]Hitchcock[/B] ξεδιπλωνει σιγα σιγα την ιστορια με μαεστρια και πολυ μα πολυ ατμοσφαιρικο τροπο.Αυτη ειναι για μενα και η μαγεια της ταινιας,το οτι δλδ εχει πολυ καλη ατμοσφαιρα.Θα ελεγα οτι σε αυτο το κομματι μου θυμισε το εξισου κλειστοφοβικο ‘’[B]Shutter Island[/B]’’.
Aπο την αλλη οσο περναει η ωρα βλεπουμε πολιτικες αλητειες,εγκληματα πολεμου,υποκρισια των πολιτικων και δεν συμμαζευεται!Αν και ο[B] Polanski[/B] ασχολειται περισσοτερο με τον χαρακτηρα του [B]McGregor[/B] και του εχει γι αυτο το λογο μονιμως μια καμερα κολλημενη πανω του,δεν χρειαζεται να μας πει περισσοτερα για το πολιτικο background.Μεσα απο αποσπασματα ειδησεων,απο ‘‘ντοκυμαντεριστικα’’ σε υφος σκηνοθετικα τερτιπια,καταλαβαινουμε ακριβως το ποσο υποκριτες ειναι οι πολιτικοι,το οτι η πολιτικη σαπιλα βασιλευει ανα τον κοσμο και το οτι ενας ανθρωπος που παλευει εστω κι απο περιεργεια να βρει την αληθεια,την βρισκει,αλλα δεν καρπωνεται το οτι τα καταφερε!!!
Μπορω να πω οτι η ταινια ειναι ενα πολιτικο θριλερ εξοχα φτιαγμενο κι αυτο γιατι λειπουν οι πολλες φανφαρες,τα ανουσια special effects και οι επιτηδευμενες κι ακυρες δραματοποιησεις.Στα συν της ταινιας και η καταπληκτικη μουσικη που δενει με το υφος και δημιουργει εξισου εντυπωσιακη ατμοσφαιρα και suspense!!!

ωραίος ο jiopas!
Έχοντας δει και το carnage νομίζω ότι πλέον ο Polanski μετά και το μέτριο oliver twist έχει βρει καλό μομέντουμ και κάνει ταινίες όχι μεν υπερβατικές (εντάξει Ένοικος δεν ξαναγυρίζεται), αλλά με πολύ καλή αισθητική και ρυθμό. Επίσης καταφέρνει και παίρνει πολύ καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς. Εντάξει στο carnage ήταν και εύκολο λόγω της θεατρικής φύσης του έργου. Ο MacGregor δεν ξέρω γιατί είχε πέσει στην εκτίμηση σου. Προσωπικά τον θεωρώ από τους πολύ καλούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο [B]Μc Gregor[/B] ειναι καλος,δεν λεω.Απλα εκανε κι αυτος κατι μετριες επιλογε για τα φραγκα υποθετω.
Το ‘’[B]Carnage[/B]’’ δεν το εχω δει ακομη.Εχω σκοπο να το κανω προσεχως!!!

Καλά ναι. Ίσως και το ότι είναι Άγγλος και αυτό φαίνεται να μην το βοήθησε να πάρει ρόλους σαν αυτούς που παίρνει ο Ντικάπριο. Αν θες, από πιο παλιές του ταινίες, δες και το Young Adam

Βέβαια είναι Σκωτσέζος…

Έχω δει αρκετά asian/japanese horror/thriller και κάποια από αυτά μου άρεσαν και μου είχαν κάνει εντύπωση για την πρωτοτυπία τους αλλά και την ατμόσφαιρα που έβγαζαν.
Το συγκεκριμένο όμως, με άφησε αδιάφορο. Υπερβολικά αργό, επιτηδευμενες σκηνές “τρόμου” που κάνουν μπαμ ότι έγιναν μόνο για εντυπωσιασμό άνευ ουσίας και περίπλοκο και καλά σενάριο με ανατροπές που τις περιμένεις.
Όσοι δεν έχουν δει αντίστοιχες ταινίες, ίσως το βρουν ενδιαφέρον.

edit: Στα πλην της ταινίας και η εντελώς άκυρη μουσική που παίζει στο background σε σκηνές τρόμου και έντασης.

Οταν ακουσα τις υποψηφιοτητες για τα φετινα οσκαρ αμεσως ετρεξα να κατεβασω το Artist. Οι προσδοκιες μου ηταν πολυ μεγαλες καθως ακουγα απο ολους οτι προκειται για μια ταινια αριστουργημα,καλυτερη ταινια της δεκαετιας και αλλα τετοια. Εχοντας δει την ταινια μπορεσα να μπω-οσο αυτο ειναι δυνατο στο κλιμα της δεκετιας των 20’s.το σεναριο πολυ συνηθισμενο,ενω η ερμηνεια του πρωταγωνιστη αρκετα καλη.Συνοψιζοντας θεωρω πως προκειται για μια αεκετα καλη ταινια αλλα επουδενι λογο δεν προκειται για ενα αριστουργημα,οπως καποιοι θελουν να μας πεισουν οτι ειναι.ελπιζω φετος να αποδοθει δικαιοσυνη στα oscar(χλωμο το βλεπω) και το artist να μην παρει τη μεριδα του λεοντος.

καποιος το ειχε ποσταρει στα θρεντ του jiopas για τα θριλερ και περιμενα να το ποσταρω εκει οταν μαζευα κι αλλες ταινιες ομως αφου ειπες ολοιδια γνωμη με αυτη που εχω ΔΡΑΤΩΜΑΙ της ευκαιριας να πω: [B]αδιαφορο, βαρετο, ανουσιο[/B]. με κουρασε τοσο πολυ που ακομα και το συμπαθητικο τελος μου φανηκε κακο.

ναι σωστό. αλλά: Some hate the English. I don’t. They’re just wankers. We on the other hand are colonized by wankers. Can’t even find a decent culture to be colonized

Τάδε έφη Renton (the character) βέβαια ε, όχι McGregor (the actor). :lol:

ναι βρε. Πριν ήθελα να πω ότι είναι αρκετά Βρετανός για να πάρει κάποιους ρόλους στο χόλιγουντ.
επειδή ξέρω την (χμμμ) συμπάθεια σου στην Eva Green, δες αν δεν το έχεις κάνει ήδη το perfect sense, στο οποίο συμπρωταγωνιστεί με τον Ewan. (από τον σκηνοθέτη του young adam)