midnight g και Tommy ευχαριστώ αλλά τελικά κατέβασα κάτι άλλο γιατί νευρίασα άσχημα με την όλη κατάσταση…
‘’[B]Τhe Bank Job[/B]’’(2007) του [B]Roger Donaldson[/B]
Την Παρασκευη ειχα την τυχη να δω ενα φοβερο γαλλικο αστυνομικο,το ‘’[B]Hors La Loi’[/B]’(αποψη εδω
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=21957&page=3).Ετσι λοιπον ειπα αυτην την εβδομαδα να κανω ενα αφιερωμα σε συγχρονα και οχι μονο αστυνομικα που δεν εχω δει.Αν και καθολου fan του [B]Jason Statham[/B],αυτη η ταινια παντα κατι μου ελεγε οτι επρεπε να της δωσω μια ευκαιρια.Κατι το παλιομοδιτικο περιτυλιγμα της,κατι ο [B]Roger Donaldson[/B] του οποιου εχω δει καποιες ταινιες,κατι η Αγγλια των 70’s,κατι οτι η ταινια δεν ηταν αμερικανικη,αλλα αγγλικη ,ολα αυτα λοιπον με εκαναν να τη δω.Η ταινια εχει 70’s αισθητικη,εχει δραση,ρυθμο,αν και καπου χανεται,αλλα επανερχεται τελικα και βλεπεται πολυ ευχαριστα.Το θεμα ειναι οτι παρεμβαλλονται αρκετα προσωπα μεσα στην υποθεση και καπου μπορει να μπερδευτει κανεις,αλλα εχει ωραιους β χαρακτηρες κυριως,πλεκτανες,διεφθερμενους αστυνομικους και πολιτικα προσωπα που κανουν τα παντα για να συγκαλυφθουν οι πομπες τους και για να μην πολυλογω η ταινια ως heist movie,στεκει καλα!!!
πολυ ευχαριστη ταινια η παραπανω, την ειχα δει οταν ειχε βγει και ειχα περασει ομορφα…
Aγαπαμε Statham.
καλα, αυτο εξυπακουετε
Be Kind Rewind. Η ιστορία ενός βιντεοκλαμπάδικου που νοίκιαζε τις δικές του κασέτες. Πολλοί μαύροι κι ανάμεσα τους o Jack Black. Τίποτα το σπουδαίο αλλά λίγο σχετικό με τα clopyrights που παλεύουμε τελευταία. Περισσότερο το είδα λόγο του σκηνοθέτη που φτιάξε επίσης τα Eternal Sunshine of the Spotless Mind και The Science of Sleep.
Μια που λετε για Statham, χθες είδα killer elite.
Καλή μαλακιτσα…
‘[B]‘Τhelma And Louise[/B]’’(1991) του [B]Ridley Scott[/B]
Το ‘[B]‘Τhelma And Louise[/B]’’ ηταν ενα ανεξωφλητο γραμματειο που ειχα εγω εδω και καιρο και μετα απο πολλες αναβολες,αποφασισα οτι σημερα ηταν pay day,sτα πλαισια του αφιερωματος,δεκα ταινιων, που αποφασισα να κανω σε αστυνομικα/crime movies!
H ταινια ειναι μια ωδη στην ελευθερια και συγκεκριμενα στην γυναικεια απελευθερωση.Δυο φιλες ,η μια παντρεμενη και η αλλη σε σχεση,αποφασιζουν να πανε εκδρομη,αλλα μονο εκει δεν πανε καθως στο δρομο τους τυχαινουν πολλα απροβλεπτα περιστατικα και κατ’επεκταση προκυπτουν προβληματα στα οποια πρειπει να δωσουν λυση.Η μια καταπιεσμενη απο το γαμο της και τον αδιαφορο αντρα της,απο ενα κοριτσι ντροπαλο και συνεσταλμενο,αβγαλτο και χωρις ιδιατερες εμπειριες,οσο κυλαει η ταινια μεταμορφωνεται σε μια γυναικα με πυγμη,που παιρνει πρωτοβουλιες,που κανει πραγματα που δεν ειχε σκεφτει ποτε οτι θα εκανε,αλλα δεδομενων των συνθηκων αναγκαζεται να κανει.Ολα της τα απωθημενα,οι ανασφαλειες και τα κομπλεξ βρισκουν τροπο εκτονωσης στην αλητεια και τα ρισκα.Η αλλη,σε ολη την ταινια ειναι πιο κοντα στον εαυτο της,παρα το γεγονος οτι κανει και αυτη υπερβασεις και υπερβολες!!!Η ταινια μπορει να ειδωθει και απο μια φεμινιστικη πλευρα,καθως εξυμνει την απελευθερωση και την απαγκιστρωση των γυναικων απο τα βασανα και την καταπιεση.Βεβαια,μιλωντας καπως ‘‘παραδοσιακα’’,θα ελεγα οτι οι δυο φιλες αναγκαζονται να φερθουν καπως πιο’‘ανδρικα’’.Η ταινια εχει σε σημεια καποιες χιουμοριστικες σκηνες,ειναι ενα road movie που εκτυλισσεται μεσα στους δρομους,τα παρακμιακα motels και τα βρωμικα bars κι ετσι εχουμε τη δυνατοτητα να δουμε για αλλη μια φορα στον κινηματογραφο ολες τις οψεις της Αμερικης και της κοινωνιας των πολλων ταχυτητων.
Θεωρω οτι απο τις δυο γυναικειες ερμηνειες,τα ευσημα τα κερδιζει περισσσοτερο η [B]Susan Sarandon [/B]που δινει μια πραγματικα δυνατη κι εντυπωσιακη ερμηνεια.Στα συν της ταινιας η φοβερη φωτογραφια και τα πλανα με τα φαραγγια,τα βουνα,τους δρομους της Αμερικης επαρχιας!!!
Υ.Γ.Να υποθεσω οτι το επομενο βημα μου ειναι να δω το ελληνικο τηλεοπτικο remake της ταινιας,με τιτλο ‘’[B]Ο Δρομος[/B]’’ με [B]Ελενη Καστανη[/B] και [B]Δημητρα Ματσουκα[/B]?#-o
γενικοτερα δεν βρισκω το παραμικρο νοημα στο να κραζω προτασεις τριτων απο τη στιγμη που οι ταινιες η η μουσικη εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο απο το προσωπικο γουστο του καθενος.
ωστοσο ειδα αυτη την ταινια που νομιζω ειχε προταθει στα horror και πραγματικα παρα την οποια καλλιτεχνικοτητα ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να δειξει οτι εχει, την βρηκα αθλια. το μεγαλυτερο προβλημα της ηταν οτι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΗΜΑ. τι νοημα μπορει να εχει μια ταινια που καταπιανεται με μια γυναικα που γουσταρει να χαρακωνεται και να βγαζει κ να τρωει το δερμα της?
αν καποιος την εχει στα υποψιν, ας την αποφυγει καλυτερα…
λιγο νωριτερα ειχα δει αυτο το οποιο ειναι πραγματικα μια πολυ ιδιαιτερη ταινια. στο τελος μου αφησε αμφιταλαντευομενα συναισθηματα αλλα πραγματικα αξιζει τον κοπο!
Γαμάτο ήταν το In My Skin κι αρκετά ρεαλιστικό ώστε να σε κάνει να ανατριχιάζεις (ή να σιχαίνεσαι). Αλλά οκ ο καθένας έχει διαφορετικό γούστο, ειδικά με τον γαλλικό κινηματογράφο που δεν είναι για όλους…
Αυτες ειναι ταινιες ρε πουστη.
αυτο ναι, το καταφερε. ωστοσο η ταινια δεν ειχε ουτε μια υποτυπωδη πλοκη η κατι το οποιο τελικα να εχει νοημα. αυτο με ξενερωσε τοσο πολυ…
Το ‘‘Ιn My Skin’’ δεν το εχω δει ακομη,αλλα το ‘’[B]The Reflecting Skin[/B]’'ειναι πολυ ιδιαιτερο οπως σωστα λες και το βρηκα γαματο,γι αυτο και το ειχα προτειενει και το ειχα βαλει στη δεκαδα.
Μια απ?τις πιο μελαγχολικες ιστοριες του Bukowski , ?the most beautiful woman in town?, με πρωταγωνιστες τον Ben Gazzara και την Ornella Muti στα ντουζενια της.
Οσοι την παλευουν με την ποιηση και γενικα την ιδιαιτερη προσωπικοτητα του Bukowski θα το βρουν ενδιαφερον.
κοβει τιν πιτσα με το ψαλιδι!!!
το ξανα-κατεβαζω τωρα!
δεν αντεξες τιν cult-ιλα ή μου φαινεται?? :lol:
Do you ever get involved?