With a woman?
Πω πω, συγκίνηση! Και έχει και την 80s κομματάρα
[B]Down By Law[/B]
Κιε γαμω τις ταινιες.
Φοβεροι χαρακτηρες,Μπενινι θεος του γελιου,Tom Waits φοβερος και
ο τριτος της παρεας πολυ πειστικος και αυτος.
Ατμοσφαιρα και μουσικη για οσκαρ.Σκηνοθεσια τελεια.
Ε αυτα.
Η παραπάνω είναι ίσως η αγαπημένη μου ταινία από Jarmusch.
και μενα(μαζι με stranger than paradise)
i scream,you scream,we all scream for ice cream
:!::!::!:
εμενα μαρεσει αυτη η σκηνη
-κανει κακο στην υγεια σου
-ποιο?
-εγω
…το ‘‘Θίασο’’ μετά από πολύ καιρό…απ’τις καλές του μακαρίτη:):!:
[B]The ides of March[/B]
Ωραίο πολιτικό θρίλερ που παρακολουθεί την πορεία ενός ιδεαλιστή νέου υπάλληλου της καμπάνιας γερουσιαστή από το ενθουσιώδες ξεκίνημα του στην μεγαλύτερη καμπάνια που έχει αναλάβει μέχρι το μπλέξιμο του με το βρώμικο παρασκήνιο και την αναπόφευκτη απορρόφηση του από το σύστημα. Αποφεύγει τις πολλές φλυαρίες (πόσα καινούργια να πεις για τη διαφορά και τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια των εκλογών που δεν τα έχουν πει τόσοι και τόσοι) και τις υπερδραματοποιήσεις και μαζί με τις χαμηλών τόνων ερμηνείες ενός έξοχου καστ κερδίζει πολλούς πόντους αν και τελικά ούτε κάτι το συνταρακτικό είναι ούτε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. 90 λεπτά μόνο αλλά ο Κλούνει σκηνοθετικά δεν αφήνει ούτε δευτερόλεπτο χαμένο.
Steel Toes. Δράμα με σκινά να δικάζεται και εβραίο δικηγόρο. Φανταστείτε το American History X τις σκηνές της δίκης και τη προετοιμασία πρίν απ’αυτή μέστη φυλακή, και καταλαβαίνεται περίπου τι είναι. Οι ηθοποιοί δεν ήταν και τόσο διάσημοι, ούτε είχε και τόση βία (εκτός απ’την αρχή), όμως βλέπετε μιά χαρά χωρίς να βαριέσαι και τόσο.
…το ‘‘Τζόνι Ήνγκλις II’’, που αν κιεχει χαζή υπόθεση, στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, που βλέπω, έχω πεθάνει στα γέλια:):!:
Ενας πρώην μαχητής του ΙΡΑ επιστρέφει στα πάτρια εδάφη με σκοπό να κάνει μια καινούρια αρχή, εκπαιδεύοντας πυγμάχους. Οι δεσμοί του, όμως, με το παρελθόν δεν τον αφήνουν να προχωρήσει…
…τους ‘‘Ιππείς Της Πύλου’’, ακόμα μια φορά, γιατί μιλάμε για ταινιάρα:):!:
‘’[B]Frailty[/B]’’ (2001)του [B]Bill Paxton[/B]
Και το αφιερωμα συνεχιζεται με μια ταινια που δεν ειναι αμιγως αστυνομικη.
Το ‘’[B]Frailty[/B]’’ το ειχα δει οταν ειχε πρωτοβγει,αλλα σκαλιζοντας το thread με τα καλυτερα horror films της δεκαετιας 2000-2010 το ανεφερε εκει ενας φιλος και το ξαναθυμηθηκα.Προκειται για ενα ψυχολογικο thriller με στοιχεια δραματος,αλλα και αστυνομικης ταινιας και προκειται για την πρωτη σκηνοθετικη δουλεια του Bill Paxton,που δεν τα πηγαινει και ασχημα εδω!!
Ο πατερας δυο αδελφων ενημερωνει τους γιους του οτι ενα βραδυ ειχε οραμα κι οτι ο Θεος του εμφανιστηκε και του ειπε να σκοτωσει εφτα δαιμονες.Απο τα δυο αδλφια ο ενας ακολουθει και ως συνεργος τον πατερα,ενω ο αλλος αντιτιθεται και απο την αρχη προβαλλει αντιστασεις.Μεσα απο flashbacks παρακολουθουμε την εξιστορηση των γεγονοτων του απο το ενα απο τα δυο αδερφια σε εναν αστυνομικο του F.B.I.
Aρχικα να πω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να παιζει ο λατρεμενος μου [B]Powers Boothe[/B]([B]’‘Tombstone’’,’‘Extreme Prejudice’’,’‘Southern Comfort’’)[/B] σε ταινια και να μην καθισω να τη δω.
Το ‘‘Frailty’’ ειναι λοιπον ενα εργο με πολυ ωραια ατμοσφαιρα,μυστηριο,καλες ερμηνειες κυριως απο τα παιδια,αλλα και απο τον [B]Μatthew McConaughey[/B] που υποδυεται το ενα παιδι σε ωριμη πλεον ηλικια.Ποτε δεν θεωρησα τον [B]Bill Paxton[/B] πρωτοκλασατο ηθοποιο και σε αυτην την ταινια ειναι για αλλη μια φορα μετριος προς ανεκτος,αλλα σκηνοθετικα κατορθωνει να κανει μια πολυ στιβαρη ταινια,με ενα πολυ ωραιο φιναλε ,στο οποιο δεν εξηγειται βεβαια γιατι ο πατερας την ειδε εξολοθρευτης των παντων.
Η ταινια μπορει να μην ειναι αριστουργημα,αλλα ειναι ενα film μυστηριου,με μεταφυσικες αναφορες,αστυνομικη πλοκη και τελος στο οποιο γινονται καλα twists!!!
η αληθεια ειναι οτι θα ειχε πολυ περισσοτερο νοημα αν μας ελεγε αν το παει προς το μεταφυσικο η προς την ανθρωπινη βλακεια αν και προφανως το αφησε διφορουμενο επιτηδες…
Ακριβως πανω σε αυτο ηθελα να βαλω ενα υστερογραφο,αλλα δεν το εβαλα.Μου δινεις αφορμη λοιπον και πασα να πω τωρα το εξης:εχω ενα γνωστο,θρησκοληπτο μεχρι αηδιας,με τον οποιο εχουμε ερθει σε κοντρα πολλες φορες για το θεμα Θεος/θρησκεια κλπ.Ο συγκεκριμενος παντα μου ελεγε για την εκδικητικη ταση του Θεου και για την καθαρση που θα ερθει με φωτια και τσεκουρι,με το Θεο που θα κατεβει στη γη με σπαθι και θα μας παρει τα κεφαλια και τετοια…
Αν αυτες οι μαλακιες σου φαινονται τραβηγμενες,πρεπει να σε φερω σε μια επαφη μαζι του,να τον ακουσεις να σου τα λεει και μιλαμε να θες να παρεις τα βουνα!!!
Εσενα Deadmeat,σου αρεσε η ταινια???
νομιζω ποσταρα για αυτην και στα χορορ θρεντ. μ αρεσε αρκετα. οχι οτι πεθανα κιολας αλλα ηταν αρκετα ευχαριστη. αν κατελληγε ειδικα και στο οτι ολα αυτα ηταν ενα νοσηρο δημιουργημα της φαντασιας του πατερα και των παιδιων θα γουσταρα ακομα πιο πολυ!
οσο για την επαφη με τον φιλο σου να μ λειπει! ο φανατισμος σε τετοια θεματα με αηδιαζει λιγο… :lol:
Κρυφό διαμάντι (θα τολμήσω να πώ) του Μάρτιν Σκορτσέζε με πρωταγωνιστή τον Νικολή τον Κέητζ σε ρόλο οδηγού ασθενοφόρου/τραυματιοφορέα/πρώτες βοήθειες. Η ταινία είναι καλογυρισμένη, με όμορφα πλάνα στο δρόμο παίζωντας με τα φώτα κάνωντας μας να νιώθουμε ζαλισμένοι κάποιες φορές απ’όσα τραβάει ο πρωταγωνιστής, ενώ προσωπικά μου θύμισε και λίγο το Limitless (στο αντίστροφο όμως). Το τέλος δε μου φάνηκε και τόσο σπουδαίο, αλλά οκ μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας.