Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

αντέγραφε και Paranormal Activity σε μεγάλο βαθμό

Ειδκά το τέλος είναι τρελό κακέκτυπο…

Νιωθω τυχερος που το ειχα δει στο σινεμα οταν ειχε πρωτοβγει…μαζι με το There will be Blood και το Cache η αγια τριαδα των 00ς για τον παγκοσμιο σινεμα…

Αριστουργημα!

μια χαρα μ ειχε φανει εμενα στο σινεμα. τιποτα το συγκλονιστικο (δεν θυμαμαι και πολυ την παλια πανε 10 χρονια) αλλα πολυ ευχαριστη για σινεμα. φοβομουν οτι θα ειναι μαλακια αλλα εφυγα ικανοποιημενος. φυσικα ειναι μια ψυχαγωγικη ταινια κ τπτ παραπανω.

Τις προηγούμενες δύο μέρες:

[B]’‘The cube’’[/B]: το γνωστό κλειστοφοβικό θρίλερ, αν και δε μου φάνηκε πια τόοοσο κλειστοφοβικό όσο διάβαζα. Και γενικά μάλλον το περίμενα λίγο καλύτερο, δεν ξέρω τι με χάλασε, ίσως οι όχι και τόσο ιδιαίτερες ερμηνείες ή το ότι μάλλον περίμενα και μία εξήγηση για την όλη φάση. Κατά τ’ άλλα πολύ ωραία φάση το πώς έδειχνε να ‘‘αλλάζει’’ ο χαρακτήρας των πρωταγωνιστών καθώς πέρναγε η ώρα.

[B]’‘My left foot’’[/B]: τρομερή ερμηνεία από τον Daniel Day Lewis, πραγματικά ήταν και λες και ήταν πραγματικό. Ακόμα και το παιδάκι που έπαιζε τα νεανικά του χρόνια πολύ καλό. Απότομο τέλος λίγο, αλλά πολύ ωραία ταινία γενικά.

Ντάξει, μετριούτσικη ταινία δράσης. Όχι κάτι καλύτερο ή χειρότερο απ’αυτό που περίμενα είναι η αλήθεια…

‘[B]‘Seconds[/B]’’ (1966) του [B]John Frankenheimer[/B]

Το να καθισω να σχολιασω ποσο τεραστιο κεφαλαιο ηταν για την εβδομη τεχνη ο [B]John Frankenheimer,[/B]νομιζω ειναι περιττο.Μιλαμε για τον ανθρωπο που μας εχει προσφερει το ‘’[B]Birdman of Alcatraz /B’’,το αριστουργηματικο ‘’[B]The Manchurian Candidate (1962)[/B]’’(δεν μιλαω φυσικα για το remake) και το εξισου κορυφαιο ‘’[B]Seven Days In May[/B]’’.Tα δυο τελευταια μαζι με το ‘’[B]Seconds[/B]’’ που μολις ειδα αποτελουν μια ανεπισημη τριλογια,την επονομαζομενη ‘‘Paranoia Trilogy’’.
Και εδω εχουμε μια πολυ σκοτεινη,αποκοσμη και καταθλιπτικη ιστορια με sci-fi στοιχεια,αλληγοριες και παιχνιδια του μυαλου κυριολεκτικα.Η ταινια ξεκιναει πολυ ατμοσφαιρικα και στο πρωτο της 25λεπτο,τοσο εμεις οσο και ο πρωταγωνιστης προσπαθουμε να μαθουμε τι γινεται.Δεν αποκαλυπτω περισσοτερα για την υποθεση ,διοτι θα το χαλασω σε αυτους που θα ηθελαν να την ψαξουν.Απλα θα πω οτι απο τα τρια μερη της τριλογιας,αυτη εδω μου αρεσε καπως λιγοτερο διοτι το ‘’[B]Manchurian Candidate[/B]’’ δεν παιζεται με τιποτα.Αυτο που κανει συνηθως ο σκηνοθετης και το κανει και εδω,ειναι το πλασιμο χαρακτηρων και η εξαιρετικη εμβαθυνση σε αυτους,σε σημειο ελαφρως κουραστικο ωρες ωρες.Πολυ καλη η φωτογραφια,απολυτα εναρμονισμενη και η μουσικη,καποιες σκηνες πραγματικα σπερνουν,ατμοσφαιρα σκοτεινη και υποτονικη,απλα για παραδειγμα η sequence με τη διονυσιακη λατρεια,αλλα και το μεθυσι στο σπιτι ηταν καπως τραβηγμενες σε διαρκεια.Αν θελετε ενα drama με neo-noir αισθητικη,ασπρομαυρη φωτογραφια και παρανοια,αναζητηστε το…
Εγω προτεινω σε ολους να ψαξουν το εργο του [B]Frankenheimer[/B] και να ξεκινησουν με τις προαναφερθεισες ταινιες…
Trust me…

1> BLUE VELVET (more again!!!)

2> THE HITCHHIKER’S GUIDE TO THE GALAXY (5th time)

3> DEAD BIRDS (2nd time)

Ταινιάρα! από τις αγαπημένες μου!

γαματη ταινια

…το ‘‘Η Αδελφότητα Των Λύκων’’ είδα και αυτό μετά από κάμποσο καιρό:):!:

προχθες μετα τις 12 πετιχα στην τβ αυτο

κι ομως μικρός αυτος ο τυπος ειχε στοιχειώσει τα όνειρα μου
:’)

Σχιζοφρενής πατερούλης ψάχνει τη κορούλα του, αλλά λόγο της αρρώστιας του δε καταφέρνει να ελέγξει το σώμα του, τρομάζει τους γύρω του και συμπεριφέρεται παράξενα. Ίσως ακούγεται ενδιαφέρον αλλά η ταινία μου φάνηκε κάπως άδεια κι αργή, εκτός από δύο σκηνές που ήταν λίγο ενοχλητικές (εκεί που ξυρίζεται, κι εκεί με το νύχι του).

Εποc!

σποιλερ

[SPOILER]http://www.youtube.com/watch?v=OQsm4wfoTnk

Τι να πεις τωρα γι’αυτο.

Εδω ειχαν ενδιαφερον μεχρι και τα credits που τα βαλε να σκανε συγχρονισμενα με τα μετρα του Sarabande(το κομματι δε το ξερα,το γουγλαρα) και ηταν τιγκα εθιστικο:p
[/SPOILER]

Μεγαλη μαλακια παιδια.

[B]A dangerous method[/B]

Αν και δεν την λες κακή ταινία μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα. Ψυχαναλυτικές θεωρίες πετάγονται κάθε τρεις σε μια μονομαχία μεταξύ των 2 μεγάλων ψυχολόγων που όμως με το που πάνε να αποκτήσουν ενδιαφέρον το σκηνικό αλλάζει και μεταφερόμαστε στον απαγορευμένο έρωτα του Γιουγκ με την ασθενή του που ενώ πολύ θα ήθελε ο Κρόνεμπεργκ να συνδέσει με την διαφωνία των 2 αντρών για τις μεθόδους θεραπείας αυτό δεν γίνεται σε καμία περίπτωση. Ακόμα χειρότερα μάλιστα στην μέση μπαίνει κάποια στιγμή και το μεταφυσικό στοιχείο μπουρδουκλώνοντας εντελώς την ταινία. Άψογες οι ερμηνείες των 3 πρωταγωνιστών (ακόμα και η Ναιτλι που είχα διαβάσει τα χειρότερα είναι πολύ καλή) αλλά έχω την εντύπωση πως ο Βιγκο ήταν μάλλον λάθος επιλογή για τον Φροιντ. Στις απογοητεύσεις του Κρόνεμπεργκ.

‘’[B]Τhe Thomas Crown Affair[/B]’’ 1968 του [B]Norman Jewison[/B]

Ο [B]Steve McQueen[/B] ειναι απο τις μεγαλες μου κινηματογραφικες αδυναμιες.Ετσι λοιπον ,ενω εχω δει τις περισσοτερες ταινιες του,αυτη μου ειχε ξεφυγει και καθισα να τη δω σημερα.Η ταινια ξεκιναει με μια ληστεια κατα τη διαρκεια της οποιας δεν υπαρχουν σχεδον καθολου διαλογοι και ακουμε πολυ ομορφη μουσικοι και παρακολουθουμε ολα να συμβαινουν γρηγορα και σπινταριστα.Μετα ομως απο αυτο το γεγονος,για μενα η ταινια καθεται δυστυχως.Αρχιζει το love story,η επιδειξη των hobbies των πλουσιων,ακριβα αυτοκινητα,restaurants και τα λοιπα και η ταινια αν και με αστυνομικο ενδιαφερον δεν εχει ουτε action ουτε mystery.Εχει επιφανειακη γοητεια,ρολους γαντι για [B]Steve McQueen[/B] και τη γυναικρα [B]Faye Dunaway[/B],αλλα ρε γαμω το το περιμενα πιο δυναμικο.Δεν ειναι κακο,αλλα μαλλον κατι αλλο περιμενα και γι αυτο ειμαι λιγο μουδιαμενος!
Αξιομνημονευτη η σκηνη με το σκακι ,οπου οι δυο εραστες παιζουν και αλληλλοφλερταρονται,αλλα και το φανταστικο τραγουδι των τιτλων,το ‘’[B]Windmills Of Your Mind[/B]’’.
H ταινια εγινε remake το 1999 με τον [B]Pierce Brosnan [/B]και την [B]Rene Rousso[/B],αλλα δεν το εχω δει για να σας πω γνωμη.

παρα πολυ καλη ταινια… νταξει ντε νιρο τα σπαε!!! τοσο ηρεμος αλλα τοσο τρομακτικος!!!:slight_smile:

Aπο τις αγαπημενες μου και εμενα !!! Μαυριλα και παρανοια !

αρκετά διασκεδαστικό μπορώ να πω…