Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Πρεπει να 'ναι απιστευτο. Μικρες ταινιες για τις 10 εντολες. Τα εχω βρει στο ιντερνετ :smiley:

Μόλις είδα το This Is England. Πρόκειται για αυτοβιογραφική ταινία του Σέιν Μίντοους που βγήκε και κέρδισε πέρσι το βραβείο καλύτερης ταινίας στα BAFTA. Έχει να κάνει με την είσοδο ενός 12χρονου παιδιού στον κόσμο των Σκίνχεντς. Πολύ καλή, διαφοροποιείται ελαφρά από τις ταινίες του είδους, με πολύ καλό σενάριο. Ίσως οι ερμηνείς είναι λίγο εκτός αφού κατά κόρον πρωταγωνιστούν νέοι ηθοποιοί (συν τον “Τόμι” από το Σνατς του Ρίτσι). Προτείνεται αλλά σίγουρα ουτε καν πλησιαζει το αριστουργηματικό American History X του Καγιέ.

The Good, The Bad & The Ugly: Επιτέλους το βρήκα!:smiley: Λοιπόν, καταλαβαίνω γιατί ο Ταραντίνο το αποκάλεσε την καλύτερα σκηνοθετημένη ταινία έβερ… Ο Λεόνε πάνω σε μια πολύ αδύναμη πλοκή χτίζει ένα τεράστιο αριστούργημα, με συναρπαστικούς χαρακτήρες και μνημειώδεις σκηνές. Ο μινιμαλιστικός διάλογος είναι υπέροχος, ενώ για το soundtrack θα προτιμούσα να μη μιλήσω… Ειρωνία πώς οι 3 πρωταγωνιστές, ενώ αρχικά αντιστοιχούν στον τίτλο, μετά ταυτίζονται και γίνονται κάτι σαν “Ο κακός, ο κακός κι ο κακός”… Και γαμώ λέμε!!!

το τελος ε?νεκροταφειο…απιστευτη σκηνη…εχεις δει τα αλλα 2 της τριλογιας?

Η τριλογία και ειδικά το The Good…είναι στις αγαπημένες μου ταινίες.
Αθάνατη μουσική από τον Ennio.8)

το σαουντρακ της τριλογιας εχει βγει σε πολυ φτηνη τιμη, το χω τσιμπησει απο τα μετροπολις

To A Fistful Of Dollars έχω δει, και το Once Upon A Time In The West από τις ξεχωριστές.

το fistull of dollars,το for a few fistfull more κ good bad ungly ειναι η τριλογια των δολλαριων,το west ειναι μετα κ δεν εχει σχεση με τους χαρακτηρες αυτων των ταινιων…δες το for a few fistfull more,ειναι κ καλα το πριν τον καλο κακο ασχημο κ δειχνει κ την πρωτη συναντηση του κλιντ με τον λι βαν κλιφ-τον κακο-…

1. Τόχω υπόψιν μου να το δω.
  2. Ξέρω πια είναι η τριλογία.
  3. Fistful με 1 L

σωστος για το fistful…’‘πια’’ με οι…:stuck_out_tongue: :lol: :lol: :lol:

For A Few DOLLARS More…:stuck_out_tongue:

-Amator
-Dog day afternoon

Αφού τα αναφέρεις γράψε και 2 - 3 σειρές σχόλια…:wink:

πολυ εξυπνο κλεισιμο

Αφού τα αναφέρεις γράψε και 2 - 3 σειρές σχόλια…

Εχεις δικιο.
Tο Amator ειναι του Krzysztof Kieslowski και εχει να κανει
με εναν τυπο που γινεται πατερας κ που γι αυτο αγοραζει μια κινηματογραφικη καμερα,στη συνεχεια ομως γινεται αντιληπτο το ταλεντο του και συμμετεχει κ σε φεστιβαλ, η ενασχοληση του ομως με τις ταινιες εχει ως αντιτιμο να τον παρατησει η γυναικα του που στο μεταξυ δυσανασχετει με την καινουρια του αυτη ασχολια.
Εμενα μου αρεσε πολυ.:slight_smile:

πολυ εξυπνο κλεισιμο

αχα :wink:

To Dog day afternoon ειναι του Sidney Lumet και πρωταγονιστει ο Al Pacino .Προκειται για μια αληθινη ιστορια ληστειας η οποια επροκειτο να διαρκεσει λιγα λεπτα αλλα εξελιχθηκε σε ολοημερη περιπετεια ας πουμε.Ειναι ενδιαφερον το οτι παρατηρουμε τις αντιδρασεις των ληστων αλλα και των υπαλληλωντης τραπεζας.
Πολυ καλο

Πωπω! Το ειχα δει ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ενα βραδυ (2+ στην Νετ) πριν χρονια και αν μου εμεινε κατι ειναι η σκηνοθεσια και το soundtrack! Βαλε το οτι ημουν πολυ μικρη κι εβλεπα τετοια ωρα ταινια, γι’αυτο- τι να θυμαμαι και τι να εκτιμησω;

εδιτ/ Ολοι Κισλοφσκι βλεπουν αυτο τον καιρο; :stuck_out_tongue:

Xτες ειδα το In Brudges,αγγλικη μαυρη κωμωδια-δραμα…διαμαντακι,παρα πολυ καλες ερμηνειες,ακομη κ απο τον κολιν φαρελ,που τα εδωσε ολα,οσοι φαν του ειδους σπευσατε…τρομεροι διαλογοι,κορυφαια μουσικη κ μια μελαγχολικη-καταθλιπτικη ατμοσφαιρα μεσα σε ολη την ταινια…μου αρεσε πααρα πολυ…

Όντως καταπληκτική ταινία. Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο εκτός από το ότι παίζουν 3 ηθοποιάρες (Κόλιν Φάρελ, Μπρένταν Κλίζον και Ράλφ Φάινς) και συναγωνίζονται στο ποιος θα παίξει καλύτερα. Ίσως ο Φάρελ να κερδίζει στο νήμα. Η καλύτερη ταινία που έχω δει εδώ και πολύ καιρό.

:slight_smile: Έξοχη κωμική ερμηνεία από τον Ντάστιν, πολύ καλή και η Μrs Robinson, όπως κι η σκηνοθεσία. Το σενάριο δεν ήταν σπουδαίο, αλλά, δε βαριέσαι…

Ειδα το Misery. Προβλεψιμο και Αμερικανικο σαν σεναριο αλλα η σκηνοθεσια σ’ εκανε ν’ αγχωνεσαι και να μην μπορεις ν’ αναπνευσεις. Ο,τι πρεπει για θριλερ δηλαδη. Πολυ καλη ερμηνεια απο την Kathy Bates. Παλι η σκηνοθεσια την στηριξε αρκετα. Οχι στις αγαπημενες μου, αλλα ωραια!