Οχι και μετριο ρε Voider… !
Ταινιάρα!
[SPOILER]Όλα τα λεφτά το καταθλιπτικό ρομπότ-Snape :p[/SPOILER]
ει αυτο ειναι η ταινια του “γυριστε το γαλαξια με οτοστοπ” ξερει κανεις???
ναι αυτη ειναι.
δεν την εχω δει,αλλα αν εχει εστω και το μισο χιουμορ των βιβλιων θα ειναι επος πιστευω.
ναι τα βιβλια ειναι γαματα! το θεμα θα ηταν βεβαια να επιανε (η ταινια) και λιγη απο τη “φιλοσοφικη αναζητηση” του βιβλιου. οπως κ να χει, θα τη δω!
Τα βιβλία δεν τα έχω διαβάσει αλλά η ταινία ήταν πολύ διασκεδαστική
Τα βιβλία είναι θεϊκά. 5 όλα η ταινία βασίζεται στο πρώτο από αυτά. Η ταινία δεν είναι και τόσο καλή πάντως. Με εξαίρεση τον πρωταγωνιστή (θεούλης Freeman) το χιούμορ του βιβλίου δεν περνάει και τόσο καλά στο σενάριο. Και πάλι βέβαια την βρήκα καλύτερη από τον μέσο όρο ταινιών του είδους που βγαίνουν στο holllywood. Σε κάθε περίπτωση προτιμήστε τα βιβλία, θα λιώσετε στο γέλιο.
Ειδα χτες True Romance,παρα πολυ καλη,γαματη ατμοσφαιρα γενικα σε ολη την ταινια,παρα πολυ καλη σκηνοθεσια,και οι μικροεμφανισεις σταρ και γνωστων προσωπων (που αρκετοι τοτε λογικα ηταν στην αρχη της καριερας τους και αγνωστοι,πχ ελιωσα οταν ειδα την Μπερτα που εμφανιζεται για μισο λεπτο ξερω γω) την εκαναν ακομα πιο γαματη.
A Nightmare On Elm Street.
Δεν εχω λογια, μεσα στις 10 αγαπημενες/καλυτερες ταινιες που εχω δει. Σοκ.
‘’[B]Mørke[/B]’’(2005) του [B]Jannik Johansen[/B]
Δημοσιογραφος των [B]Times[/B] εχει αδελφη αναπηρη και σε μια οικογενιακη συναντηση η τελευταια ανακοινωνει οτι προκειται να παντρευτει εναν παχυσαρκο τυπο που γνωρισε μεσω internet.Τη μερα ομως της τελετης,η αδελφη αυτοκτονει κι απο εκει και υστερα ο δημοσιογραφος ξεκινα ερευνα για την ευρεση της αληθειας!
Οπως ολες σχεδον οι ταινιες σκανδιναβικης προελευσης,ετσι και αυτη ειναι μουντη,βαρια ,μελαγχολικη και πνιγμενη στη συννεφια και την κακοκαιρια!!Η ταινια εχει ενα ενδιαφερον σεναριο,καθως πολλες συμπτωσεις μαζεμενες,μαλλον δεν ειναι συμπτωσεις και θα μπορουσαμε να την πουμε whodunnit!!!O ρυθμος της ειναι μεν αργος,αλλα αυτο δεν στερει απο μας το ενδιαφερον κα την αγωνια για να μαθουμε την εξελιξη της υπποθεσης.Υπαρχουν καποια χασματα σεναριακης φυσεως,αλλα θεωρω την ταινια μια αξιολογηπροσπαθεια με στοιχεια μυστηριου κι αγωνιας!!!
άλλο ένα action/sci-fi/superhero movie με λίγα στοιχεία κωμωδίας απ’το Bollywood αυτή τη φορά. Άν και σεναριακά δεν είναι τίποτα σπουδαίο, στα υπόλοιπα είναι αρκετά εντυπωσιακό. 2 μίση ώρες σχεδόν, έτοιμο να το αρπάξει η Αμερική και να αντικαταστήσει τις άσχημες φάτσες.
Δεν την παλεύω με τίποτα την από πάνω!
Χθες είδα αυτό:
και έχω να δηλώσω ότι πρόκειται περί ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΟΣ! Το τελευταίο που θα περίμενε κανείς από το Χόλιγουντ είναι μια τέτοια ταινία. Και φυσικά το Ναταλάκι δίνει τα ρέστα του!
Για να εκπλήσσεσαι, προφανώς δεν γνωρίζεις τις προηγούμενες ταινίες του (ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΆΣΤΙΟΥ) Ν.Αρονόφσκυ. Από δαυτόν, ΜΟΝΟ μεγάλα πράγματα -ταινιάρες περιμένουμε πάντα: από το κλειστοφορικό “Π”,το εφιαλτικό “ΡΕΚΒΙΕΜ” και το ονειρικό-φευγάτο “ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ” μέχρι τον ΜΑΥΡΟ ΚΥΚΝΟ, ο Αρονόφσκυ κάθε άλλο παρά μας απογοήτευσε.
Τέσπα, εγώ:
-[B]ALICE IN WONDERLAND /B
-[B]DARKNESS FALLS [/B] (dvd)
-[B]BAD TEACHER[/B] (dvd)
Αγαπητέ διατρέχοντας τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ άμπαλος, σου λέω ότι ήταν μόλις η πρώτη του ταινία που βλέπω :roll:
δες και τις αλλες λοιπον, αυτη κατα τη γνωμη μου ειναι η ‘χειροτερη’ του
(σε ειδαγωγικα γτ προφανως ειναι οντως μια αξιολογη ταινια)
Μαλιστα… Τοτε δες σε πρωτη φάση τα “requiem for a dream” και “wrestler” και ακολουθως το “π”. Το “the fountain” ειναι κατα την γνωμη μου μετριο. Σιγουρα η χειροτερη ταινια του.
Παντως ο Aronofsky ειναι μαζί με Nolan οτι καλύτερο υπαρχει αυτή την στιγμή στο hollywood.
Αrian,δες ‘‘Wrestler’’ και θυμισου παιδικοεφηβικα χρονια …
Θα με θυμηθεις!!!
Το The Wrestler εμενα δεν μου αρεσε, τιποτα το ιδιαιτερο.
Απο τις αρκετες ταινιες που ειδα τον τελευταιο καιρο ξεχωρισα τις εξης.
Το The Grey
με φοβερη για μια ακομα φορα ερμηνεια απο τον Liam Neeson και πολυ καλη δουλεια στα πλανα και στην ατμοσφαιρα της ταινιας. Ισως σε φασεις να περιμενα κατι παραπανω, αλλα γενικα εμεινα ικανοποιημενος.
Επισης ειδα το The Adventures of Tintin
για το οποιο εχω αναμικτα συναισθηματα. Απο την μια εχει γινει εκπληκτικη δουλεια στα animation, ευχαριστιοσουν να την βλεπεις. Απο την αλλη ομως μιας και απο μικρος ημουν μεγαλος φαν του κομικ, την εχουν βιασει την ιστορια… Και δεν υπηρχε λογος για αυτο, ηταν τοσο γαματη απο μονη της, δεν καταλαβαινω το γιατι…
Η τανια ειναι βασισμενη στην ιστορια του τευχους “Το Μυστικο Του Μονοκερου” και της συνεχειας της στο τευχος “Ο Θησαυρος του Κοκκινου Ρακαμ”, αλλα στην ταινια εχουν αλλαξει εντελως την ιστορια εκτος απο καποια πολυ βασικα. Επισης κουλαμαρα που ο Τεν Τεν δεν γνωριζε απο πριν τον καπετανιο Χαντοκ. Του οποιου ο χαρακτηρας στην ταινια δεν εμοιαζε και τοσο με τον χαρακτηρα του στο κομικ, τον παρουσιαζουν πιο βλακα και αφελη.
Οποτε καλη σαν ταινια, κακη για μπασταρδεμενη ιστορια του Τεν Τεν.
Ειδα επισης το Machine Gun Preacher
το οποιο ειναι αληθινη ιστορια με εναν πρωην μηχανοβιο χωμενο στα ναρκωτικα που γινεται born again christian και παει και βοηθαει παιδια στην Αφρικη και οργανωνει μια αντισταση εναντιον του Kony ενος δικτατορα απο την Ουγκαντα. Σαν ταινια ειναι πολυ καλη και φοβερη η ερμηνεια του Gerard Butler.
Το αρνητικο ειναι οτι υπαρχει σαφης προπαγανδα πισω απο την ταινια και το γιατι βγηκε τωρα. Πολλοι θα ξερετε για το βιντεο “Kony 2012” που εχει βγει εδω και λιγο καιρο και εχει κανει μεγαλο ντορο στο internet. Το οποιο μιλαει για τον Kony εναν δικτατορα απο την Ουγκαντα που ειναι υπευθυνος για 30.000 απαγωγες παιδιων τα οποια στρατολογει ή τα καθιστα σεξουαλικους σκλαβους, ενω εχει διαπραξει πολλες δολοφονιες και ακρωτηριασμους. Αυτος δρα εδω και πολλα χρονια αλλα τωρα αρχισε να γινεται ευρεως γνωστη η ιστορια του. Γινεται προσπαθεια να γινει παγκοσμιως γνωστος και σε αυτο συμβαλλουν και πολλοι διασημοι που με τον τροπο τους μιλανε για τον Kony και προωθουν την καμπανια που εχει οργανωθει με σκοπο να δραστηριοποιηθουν οι “ισχυροι” και να προχωρησουν στον εντοπισμο και την συλληψη του.
Και εδω αναρωτιεμαι. Γιατι ενω το θεμα ειναι γνωστο εδω και χρονια ξαφνικα τετοιο ενδιαφερον? Μηπως επειδη οι Η.Π.Α. θελουν να πανε στην Αφρικη για “ανθρωπιστικους” λογους και ταυτοχρονα να βαλουν χερακι και στα εκει αποθεματα πετρελαιου? Μηπως το βιντεο το οποιο ειναι τρομερα καλογυρισμενο και “inspiring” εχει ως σκοπο ο κοσμος να απαιτησει στρατιωτικη επεμβαση στην χρονια βασανισμενη και ξεχασμενη Αφρικη και να φαει οτι οι “καλοι αμερικανοι” πανε να βοηθησουν και να κανουν ανθρωπιστικο εργο? Και βγαινει και αυτη η ταινια που ειναι αληθινη ιστορια να προστεθει σε ολα αυτα… Τυχαιο?
Τελος ειδα και το J. Edgar
που ειναι η βιογραφια του J. Edgar Hoover που ηταν Director of the Federal Bureau of Investigation (FBI) για σχεδον 50 χρονια. Καλη ταινια, καθαρα βιογραφικη, σε βαζει αρκετα μεσα στα πραγματα χωρις να σου δινει ομως το κατι παραπανω.
Ευχαριστώ τους αποπάνους για τις οδηγίες-κατευθύνσεις-προτάσεις τους. Από τις ταινίες που αναφέρει ο angus7pl έχω στα υπόψην το The Grey και το J. Edgar.