Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

εναλλακτική μεταφορά του γνωστού παραμυθιού σε κορεατικό horror. Παρόλα τα κουνέλια, είναι πιο πολύ χριστουγεννιάτικη ταινία κι όχι πασχαλινή.

[B]Ben Hur[/B]

Την έβαλα μετά από πολλά χρόνια να την ξαναδώ. Είπα δεν θα την παλέψω ως το τέλος (210 λεπτά είναι αυτά) αλλά τελικά τα κατάφερα.

Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει αυτή η ταινία παραμένει μια από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές που έχει στήσει ποτέ το Hollywood. Τεράστια σκηνικά και κομπάρσοι που σε μερικές σκηνές χάνετε το μάτι σου αλλά και μια εντυπωσιακή κινηματογράφηση με σκηνές που έχουν μείνει πλέον κλασικές όπως αυτή στο ιππόδρομο.

Το στορυ για όσους δεν ξέρουν θέλει πρίγκηπα της Ιουδαίας να έρχεται σε αντιπαράθεση με Ρωμαίο διοικητή και παλιού παιδικού του φίλου και να φυλακίζεται μαζί με την μάνα και αδελφή του. Η μοίρα όμως τον θέλει να επιστρέφει μετά από πολλές περιπέτειες για να εκδικηθεί και να μάθει την τύχη της οικογένειας του.
Background story η σταύρωση του Jesus που σκηνοθετικά χρησιμοποιείται έξυπνα (δεν βλέπουμε ποτέ πρόσωπο και δεν εμφανίζεται στην οθόνη παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα) και μαθαίνει στην ήρωας μας πολύτιμα μαθήματα σε ένα κλασικό μελοδραματικό φινάλε από αυτό που το Hollywood πάντα λάτρευε.

^^ Πωω, χαρά στο κουράγιο σου Dead ! Δεν τις παλεύω αυτές τις ταινίες (και ειδικά τον Χέστον)…
Πιάσε και το Ten Commandments τώρα ;p

[SIZE=“4”][B]Le Havre[/B][/SIZE] (2011)

Είχαν δίκιο αυτοί που μου την πρότειναν. Πολύ ωραία ταινία !
Τοποθετείται στη Χάβρη της Γαλλίας όπου η τοπική αστυνομία ανακαλύπτει στο λιμάνι ένα κοντέινερ γεμάτο με λαθρομετανάστες. Ένα μικρό αγόρι το σκάει και ένας ντόπιος μεσήλικας το συναντά και το περιθάλπει.
Μια πολύ πραγματική ταινία με μινιμαλιστική σκηνοθεσία και ρεαλιστικούς, καθημερινούς χαρακτήρες. Αν και τα ζητήματα που πραγματεύεται είναι δραματικά, η λεπτή αίσθηση του χιούμορ την κάνει πιο ελαφριά, πιο εύπεπτη, χωρίς αυτό να υποβιβάζει τη σημασία των μηνυμάτων που θέλει να περάσει. Αν και δραματική, είναι φωτεινή και αισιόδοξη.
Ανθρωπιά, μια λέξη που πρέπει να θυμόμαστε…
Δείτε την, είναι εξαιρετικά επίκαιρη.

η ταινία αυτή και μόνο λόγο τίτλου φαντάζει αντίστοιχη του Love Exposure. Παρόλαυτα δεν είναι τόσο επική, αλλά πιο απλή. Μας δείχνει την απλή πλευρά της ζωής, μέσα απ’τα μάτια ενός καθυστερημένου αγροτόπαιδου, εθισμένου στο ζιζανιοκτόνο.

Πολυ ωραια ταινια παιδια.Δειτε την :wink:

Γενικά με τα έπη του Hollywood έχω ένα κόλλημα. Στο Ten Commandments πάντως ακόμα και εγώ δύσκολα την παλεύω :stuck_out_tongue:

on topic

[B]Intouchables[/B]

Γαλλική κωμωδία-κομεντί που έγινε τεράστια επιτυχία στην Γαλλία εισπρακτικά. Γενικά ωραία ταινία πάντως με καλή ισορροπία δράματος και κωμωδίας. Η συμβίωση ανάμεσα σε τετραπληγικό βαθύπλουτου μεσήλικα και νεαρού μαύρου που μόλις βγήκε από την φυλακή θα καταλήξει σε μια βαθιά φιλία και θα δώσει ευκαιρία για μερικά προβλέψιμα αλλά πετυχημένα αστεία πάνω στις κοινωνικές τους διαφορές.

Το καλό είναι πως όλα σου δίνονται αβίαστα τόσο το αστείο όσο και το δράμα πίσω από τους χαρακτήρες που δεν σε απασχολεί σαν θεατή αν αυτό το έχεις ξαναδεί και είναι κάπως τετριμμένο. Το όμορφο και συγκινητικό και απλό τέλος αποδεικνύει όλα όσα έγραψα παραπάνω.

Σημείωση πως το σενάριο βασίζεται σε πραγματική ιστορία και όπως κατάλαβα αρκετά γνωστή στην Γαλλία αφού έγινε ακόμα και ντοκιμαντερ. Επίσης ο πρωταγωνιστής Ομαρ Σι (ο νεαρός) πήρε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στην Γαλλία από τον Ζαν Ντιζαρνταν του The Artist (υπερβολικό if you ask me πάντως).

[B]Sherlock Holmes game of shadows[/B]

Η πρώτη ήταν αρκετά πετυχημένη και είχε τη φάση της. Εδώ λίγο όμως καταντάει βαρετό ειδικά από την στιγμή που δεν μπορείς παρά να αρχίσεις τις συγκρίσεις με την πρόσφατη σειρά του bbc από την οποία πήρε μάλιστα κάποια δάνεια (η τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε εμένα). Αξίζει μόνο με παρέα και πολύ καλή διάθεση αλλιώς κινδυνεύετε να την παρατήσετε στα μισά.

ταινιαρα!!!

Αντί για να βάλουν καμιά ταινία της προκοπής αυτές τις μέρες, βάζουν (κλασικά) ό,τι μπούρδα τους κατέβει. Πέραν μερικών κλασικών καλών (Μπεν Χουρ,Βαραβάς κλπ) πέτυχα και το [SIZE=“3”][B]Kramer vs Kramer[/B][/SIZE] (δεν έτυχε να την δω ως τώρα) του 1979 με Dustin Hoffman και Meryl Streep και έχω να πω ότι μ’ άρεσε πάρα πολύ! :smiley: Ακόμα και το παιδάκι έπαιζε τέλεια.

Εδώ μία από τις αγαπημένες μου σκηνές, με το παγωτό.Και ποιο παιδάκι δεν έκανε έτσι μικρό :oops: http://www.youtube.com/watch?v=DSrI96jzgDo

Πολύ συμπαθητικό ταινιάκι με ένα αντρόγυνο που πρέπει να χώσει το παιδί του για εγχείρηση καθώς έχει πρόβλημα στην καρδιά και μετά για να μην πετάω spoilers απλά γαμιέται εντελώς το πράγμα…

Χθες ειδα για πρωτη φορα το jacob’s ladder και δεν μπορω να συνειδητοποιησω οτι μου ειχε ξεφυγει αυτο το αριστουργημα.η ταινια ειναι υπαρξιακη και αντιπολεμικη.Καταρχην αναφερεται στην αναγκαιοτητα της συνειδητοποιησης του θανατου και της αποδοχης του εαυτου.ο tim robbins υποδυεται εναν ετοιμοθανατο στρατιωτη ο οποιος βιωνει μια μεταθανατια εμπειρια.μεχρι την τελευταια στιγμη προσπαθει να αποφυγει το θανατο με αποτελεσμα να κατακλυζεται απο τους δαιμονες του παρελθοντος.περα απο τον υπαρξιακο της χαρακτηρα η ταινια ειναι βαθεια αντιπολεμικη καθως μας παρουσιαζει φρικτες εικονες που συμβολιζουν την φρικη του πολεμου και την ανθρωπινη κτηνωδια.τα λογια του φυλακα αγγελου του tim robbins συνοψιζουν ολη τη μαγεια αυτης της ταινιας: If you’re frightened of dying, and you’re holding on, you’ll see devils tearing your life away.[B] If you’ve made your peace, then the devils are really angels, freeing you from the Earth. [/B] Προσωπικα η ταινια με συγκινησε βαθυτατα και σιγουρα τις κατατασσω στο top-ten μου.ο tim robbins απλα καταπληκτικος και πανω απο ολα ανθρωπινος.οσοι δεν την εχετε δει πρεπει να τη δειτε αμεσως

^ ναι ταινιαρα

…το ‘‘Darkest Hours’’ είδα, και μου θύμισε αρκετά το ‘‘28 Days Later’’ με κάτι σαν εξωγήινους ή κάτι τέτοιο…μια χαρά ταινία ήταν όμως:):!:

Βλεπετε αλλα οχι και τιποτα το ιδιαιτερο

…είδα και το '‘Gone’'

…σαχλαμάρα
:):!:

Παίδες δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί (εάν ναι σόρι) το [B]Exit Through the Gift Shop[/B] το οποίο είναι κάτι σαν ντοκιμαντέρ και κάτι σαν κωμωδία, αλλά κυρίως θα αρέσει σε αυτούς που γουστάρουν την street art, γιατι έχει μέσα τους καλύτερους του κόσμου αλλά και τον καλύτερο όλων (τον μυστηριώδη κύριο Banksy) δείχνοντας τα έργα τους, τον τρόπο δουλεία τους αλλά και κυνηγητά με μπάτσους κ.α.
Νταξ οι τύποι είναι απίστευτοι κάνουν τρελά πράγματα.

Υπόθεση:
Ο Τιερί, ένας εκκεντρικός Γάλλος ιδιοκτήτης ενός μικρού μαγαζιού, πείθει τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του δρόμου να κινηματογραφηθούν στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που υποτίθεται πως ετοιμάζει. Η αλήθεια όμως απέχει μίλια μακριά καθώς ο Τιερί στην πραγματικότητα δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να επεξεργαστεί το μαγνητοσκοπημένο υλικό και να του δώσει ενιαία μορφή. Τότε αναλαμβάνει δράση ο σπουδαιότερος street art καλλιτέχνης του κόσμου, ο περίφημος κουκουλοφόρος Banksy, του οποίου τα έργα κοσμούν τοίχους σε κάθε μεριά του πλανήτη: απ την Ορλεάνη της μετα-Κατρίνα εποχής μέχρι τους συνοριακούς φράχτες στη δυτική όχθη της Παλαιστίνης.

και το τρειλερ http://www.youtube.com/watch?v=gsnX63KK2y0

ΥΓ Ο τύπος που κινηματογραφεί είναι λίγο σπαστικός αλλά αξίζει τον κόπο νομίζω.

Συμπαθητικό θριλεράκι που σε κρατάει στην τσίτα.

Άλλο ένα συμπαθητικό θριλεράκι που μόλις είδα…

ειχα δει τυχαια καποια κλιπακια τους απο adult swim με πιο θεικο το child clown outlet:lol:
’‘τρυπια’’ ταινια σε σημεια σπασαρχιδικη με αρρωστο χιουμορ και τζουρες σουρεαλισμου…με αλλα λογια γελασα απο τις καλυτερες κωμωδιες που εχω δει προσφατα

[SPOILER][/SPOILER]
απο την αρχη σε ‘‘καιει’’ και ωραια γκεστ απο διαφορα υπερκουμασια.

Εξαιρετικος Smith!

^^την εχω δει 3 φορες.συγκινητικη ταινια.ο τυπος που περναει απο πισω του στο τελος ειναι ο ανθωπος που πανω του βασιστηκε η ταινια(ειναι πραγματικη ιστορια).
και ο σμιθ τζουνιορ μορφαρα.