Αστυνομική περιπέτεια με τον Statham σε ρόλο αστυνομικού που λειτουργεί συχνά εκτός νόμου και βρίσκεται αντιμέτωπος με φονιά αστυνομικών. Ναι το σενάριο έρχεται copy paste από άλλου και φυσικά δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον, το κακό είναι πως η ταινία ούτε αυτή την b movie αισθητική σου βγάζει, ούτε η δράση είναι τόσο καταιγιστική με αποτέλεσμα η προσοχή να δίνεται στην υπόθεση και το ενδιαφέρον να χάνεται πολύ γρήγορα. Εκτός αυτού ο “κακός” χαρακτήρας εδώ είναι μακράν ο πιο βλαμμένος που έχω δει σε ανάλογη ταινία. Αυτός σε άλλες ταινίες είναι το πρώτο τσιράκι που “πέφτει” στο πρώτο τέταρτο.
To The Incredible Hulk είναι πολύ καλύτερο απο το Hulk.
Nτάξει ξέρεις τι θα δεις αλλά περνάει πολύ ευχάριστα η ώρα.
Όπως και το Ironman 1 είναι καλύτερο απο το 2.
Ειδα το 21 Jump Street και γουσταρα τρελα.Η σκηνοθεσια ειχε καποια κενα και ο Channing Tatum κατω των περιστασεων(αν εξαιρεσω 3-4 καλες σκηνες το παλικαρι δεν το εχει…)Απο την αλλη ο Jonah Hill ειναι στο στοιχειο του και δινει ρεστα!Δειτε την!
Xθες στο Στεκι Μεταναστων στο Βολο προβληθηκε η ταινια αυτη που αν και ειχε γινει πολυς ντορος οταν βγηκε,δεν ειχε τυχει να τη δω.Τωρα λοιπον ηταν μια πολυ καλη ευκαιρια και εχω να πω πως η ταινια ειναι πραγματικα καλη,αν και εχω κανα δυο ενστασεις.
Το θεμα ,φανταζομαι,το γνωριζετε οι περισσοτεροι.Ενας καθηγητης αποφασιζει να διδαξει το μαθημα της απολυταρχιας,αν και αντιθετων πολιτικων πεποιθησεων ο ιδιος, και μεσα απο παραστατικους τροπους για να γινει πειστικος καταφερνει ουτε λιγο ουτε πολυ να μυησει τα παιδια στο φασισμο.Αυτο βεβαια γινεται αθελα του αλλα πετυχαινει να δημιουργηθει μια οργανωση η οποια αλωνιζει και εκτος σχολειου ενω οταν ο ιδιος αντιλαμβανεται τι εχει προκαλεσει με αυτον τον παιδαγωγικο τροπο και θελει να το σταματησει,ειναι ηδη πολυ αργα…
Βλεπουμε ποσο επιδραστικος μπορει να ειναι ενας δασκαλος κι ενας παιδαγωγος γενικοτερα,αν καταφερει να ‘‘μιλησει’’ στην ψυχοσυνθεση των μαθητων που για οποιουσδηποτε λογους μπορει να νιωθουν παραμελημενοι ειτε απο το σπιτι,ειτε απο το σχολικο περιβαλλον,ειτε απο την κοινωνια γενικοτερα και να ψαχνουν μια ευκαιρια να αφομοιωθουν απο ενα συνολο με σκοπο την ομοιογενη συμπεριφορα.
Ο καθηγητης,οπως στα φασιστικα καθεστωτα ,καταφερνει να γινει ο απολυτος ηγετης/προτυπο που διαταζει και οι αλλοι σχεδον τυφλα εκτελουν,αλλα οι προθεσεις του δεν ηταν αυτες.
Το θεμα ειναι για μενα οτι αυτο το σχολικο project κραταει μια βδομαδα και απορω με το πως σε μια βδομαδα μπορει καποιος να γινει φασιστας και να δρα εκτος σχολειου με βιαιο κι απολυτο τροπο?
Παντως η ταινια πραγματευεται πολυ μα πολυ επικαιρο θεμα και βλεποντας το μπορει κανεις να κανει συσχετισμους με τη συγχρονη πραγματικοτητα πανελλαδικα και πανευρωπαικα!!!
o Joseph, ενας σχετικά μεγάλος άνδρας σε ηλικία, με πολύ μεγάλη ένταση και θύμο μεσα του, μπαίνει σε ενα μαγαζί για να κρυφτεί απο τον… εαυτό του.
εκει γνωρίζει την Hannah. μια γυναίκα του θεού που προσπαθεί να τον ηρεμήσει.
όσο περνάει η ώρα βλέπουμε οτι ο Joseph δεν είναι ο μόνος που χρειάζεται σωτηρία και βοήθεια.
το θεμα είναι ποιος από όλους θα καταφέρει να σωθεί. και οι 2? ο ενας, και ποιος ειναι αυτός? ή και κανένας?
μια ωραία ταινία για το πόσο μεγάλα είναι τα πρόβλημα του καθενός και πως αυτα φαίνονται οταν τα βάζεις δίπλα σε κατι άλλο.
όταν “θάβεις” στιγμιαία και αναποτελεσματικά τα προβλήματα σου στον κήπο μαζι με εναν νεκρό σκύλο πρέπει να προσέξεις γιατί ο άλλος μπορεί να θάβει έναν τυρανοσαυρο. πάντα καποιος σε ξεπερνάει. και εκει καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις με την ζωή σου
η ταινία έχει ατέλειες αλλά οι ερμηνείες των 2 κεντρικών χαρακτήρων είναι εξαιρετικές.
recommended που λενε και στο χωριο μου
Το “Scream” σε Ιρλανδική/Αγγλική (ή ό,τι σκατά είναι) έκδοση ξέρω’γω; Ε, δεν πολυβγήκε μάλλον. Τουλάχιστον είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου αυτό το θείο πλάσμα που λέγεται Jennie Jacques!
Κινηματογραφικό κακέκτυπο του star wars και του avatar. Το μόνο που το σώζει κάπως είναι η ελαφράδα του και μια κάποια b movie αισθητική. Κατά τα άλλα ανία βαρεμάρα.
[B]Killer Ellite[/B]
Δράση, ξύλο, αγωνία σε μια καλή γενικά ταινία δράσης. Ευπρόσδεκτη η παρουσία του Ντε Νιρο σε ρόλο kick ass πληρωμένου δολοφόνου, έχει κρατήσει λίγη από εκείνη την γυαλάδα στο μάτι που είχε σε παλαιότερες ταινίες, ,κρίμα που είναι τόσο μικρός ο ρόλος του. Σεναριακά είναι λίγο τουρλουμπούκι μιας και προσπαθεί να χωρέσει πολλά μέσα (κατασκοπεία, πόλεμος μεση ανατολή, προσωπικές ιστορίες) αλλά όσο μένει στο action κομμάτι είναι απολαυστική. Το love story κάνω πως δεν υπάρχει μέσα στην ταινία επειδή κρίμα είναι να την θάψω αφού γενικά πέρασα ένα καλό δίωρο.
Την είδα χθες. Η αλήθεια είναι ότι η ταινία μου φάνηκε αρκετά μέτρια. Περίμενα κάτι καλύτερο. Η συγκεκριμένη θεωρώ ότι ανέβηκε πολύ για τους ηθοποιούς της (βλ. Depp, Bale, Cottilard) και για το όνομα του σκηνοθέτη.