Ρε Voider έχω δει κι έχω δει περίεργους users εδώ, αλλά εσύ είσαι για το Γκίνες:-k
[B][U][SIZE=“4”][COLOR=“DarkRed”]Get the Gringo[/COLOR][/SIZE][/U][/B]
[B]http://www.imdb.com/title/tt1567609/[/B]
επαγγελματίας κλέφτης(Mel Gibson) καταδιώκεται στα σύνορα αμερικης-μεξικου. για να γλυτώσει απο τις αμερικάνικες αρχές περνάει τα σύνορα. και πέφτει σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις. συλλαμβάνεται απο διεφθαρμένους αστυνομικούς που τον κλείνουν στην πιο αλλόκοτη φυλακή εβερ. μια φυλακή σαν κωμόπολη με διάφορες ιδιαιτερότητες.
για να τα βγάλει πέρα θα χρειαστεί τις ικανότητες του σαν απατεώνας και την βοήθεια ενος 10χρονου παιδιού.
το παιδί εχει θέματα, τα χρήματα που ειχε κλέψει δεν ειναι οποιουδήποτε, και η φυλακή του βάζει δύσκολα.
πάρα πολύ καλή ταινία δρασης-περιπέτειας με δόσεις χιούμορ οταν χρειάζεται.
όποιον δεν το ψηνει ο μελ γκιμπσον, ας μην κάνει πίσω. η ταινία αξίζει(για το είδος της ειδικά). καλύτερη ταινία που εχει παίξει εδώ και…αιώνες ο γκιμπσον και γενικά απο τις καλύτερες του.
Nope, θα γράφω όποτε νιώσω εγώ ότι χρειάζεται και το αξίζει η ταινία, αν μπορώ και θέλω. Διαφορετικά βάλτους όλους να γράφουν επίσης 10 λέξεις τουλάχιστον αλλιώς να τρώνε ban.
Ναι είμαι περίεργος, και δεν ανέχομαι να μου κάνουν παρατηρήσεις και να μου γκρινιάζουν μόνο εμένα, ενώ τόσοι άλλοι χρήστες κάνουν το ίδιο. Το βρίσκω αδικία!
Τέλος και δε ξαναπαντάω σε παρόμοια ποστς, κάνετε σαν το νηπιαγωγείο παιδάκια που τους στερούν τα σχόλια της ταινιούλας ενώ ούτε πρόκειται να τη δούν.
Να σαν αυτή για παράδειγμα. Ενώ ήταν οκ και είχε ενδιαφέρον παρόλες τις δύο ώρες της, είναι απ’την Ιαπωνία και κανείς δε νοιάζεται. Ούτε κι εγώ θα νοιαζόμουν, την είδα απλά να περάσω τον ελεύθερο μου χρόνο.
Ρε συ Voider ποιος κάνει σαν παιδάκι νηπιαγωγείου όταν το κύριο επιχείρημά σου είναι ‘αφού το κάνουν κι άλλοι, γιατί δεν τους λέτε αυτούς’.
Ο καρβού υπερβάλλει λίγο, δε χρειάζονται 10 λέξεις, ένα ‘γάμησε’ ή ένα ‘γτπ’ να γράψεις που γράφουν πολλοί εδώ μέσα και καλά κάνουν, είναι αρκετό και πολύ πιο ανεκτό από την απλή παράθεση αφίσας.
Στην τελική, αν ήταν τόσο ανούσια η ταινία που δεν χρειάζεται να γράψεις τίποτα, ή αν νιώθεις ότι γράφεις στον τοίχο, γιατί να μπεις στον κόπο να βρεις την αφίσα της να λογκάρεις στο rocking και να την ποστάρεις?
Α, και άσε να κρίνουμε εμείς τι θα δούμε και τι όχι. Όσοι γράφουν έχουν πιθανότητες να επηρεάσουν κόσμο, εμένα τουλάχιστον.
[B]ontopic:[/B]
Είδα το Take Shelter τις προάλλες, και μου άρεσε. Όχι τόσο όσο λέγανε, θα μπορούσε να είναι το πιο όμορφο αδερφάκι του The Happening, αλλά είχε ατμόσφαιρα.
Δε βάζω αφίσα, βαριέμαι, θα γίνω το αντίθετο του Voider
Mαν, δε σου τη λέω…κι άλλοι τα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει καλύτερα. Είναι εντελώς παράλογο να ποστάρεις σκέτες αφίσες. Αν κάνουν κι άλλοι το ίδιο, προφανώς το κλείνουμε το θρεντ γιατί δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ποιος ο λόγος να ποστάρω εδώ μια απλή αφίσα; Ποιος δίνει δεκάρα για το ποια ταινία είδα εγώ, αν δεν έχω να πω και κάτι γι’αυτή; Μην το αναλύσουμε άλλο, τέλος.
Αν οι moderators δεν έχουν πρόβλημα, συνέχισε, κάνε ότι θες. Απλά θεώρησε τζάμπα κόπο το να ποστάρεις και τις αφίσες. Κανείς δε θα νοιάζεται. Στην τελική όμως ναι, ο καθένας κάνει όπως νομίζει.
Προτείνω να μη ξανασχοληθεί κανείς γιατί το θέμα παρατράβηξε.
Φιλικά.
‘‘Der Amerikanische Freund’’(Aka The American Friend)(1977) του Wim Wenders
Το να μιλησω εγω για το ‘‘Der Amerikanische Freund’’ ειναι σαν να μιλαει ο GRACCHUS για τους Judas Priest,ο Crimson για ΑΕΛ και Fates Warning,o Lupin για Polanski κλπ…Αντιλαμβανεστε οτι μεσα σε ολη την αντικειμενικοτητα υπαρχει και πολλη υποκειμενικοτητα.
Αυτη ηταν η τριτη φορα που εβλεπα μια απο τις αγαπημενες μου ταινιες ever(!!!) και για αλλη μια φορα υποκλιθηκα στο μεγαλειο ενος μεγαλου πραγματικα σκηνοθετη,του Wim Wenders,αλλα και δυο μεγαλων ηθοποιων,του Dennis Hopper και του Bruno Ganz(Miα Αιωνιοτητα Και Μια Μερα,Downfall,The Reader).
H ιστορια ειναι μεταφορα του βιβλιου ''Ripley’s Game ‘’ της Patricia Highsmith και αν και προκειται για tribute στο film noir εχει πολλα μα πολλα ευρωπαικα στοιχεια.Ατμοσφαιρα,αργος ρυθμος,συναισθημα,κορυφαιες ερμηνειες,guest εμφανισεις απο δυο εμβληματικες μορφες του ειδους,τον Samuel Fuller και τον Nicholas Ray και πολυ μα πολυ μυστηριο.
Δεν προκειται για την συνηθισμενη σας αμερικανικη ταινιουλα,αλλα για μια ιδιαιτερη αλλα κορυφαιου καλλιτεχνικου επιπεδου ταινια,με τρομερες εικονες απο το Αμβουργο και το Παρισι,αλλα και λεπτομερειες μεσα στους χωρους,οπως τηλεφωνικους θαλαμους,παιχνιδια,βιβλια και αλλα μικροπραγματα…
Παιδια,απλα must για καθε cinephile για μενα …
Τις τελευταίες μέρες είδα…
[B]You will meet a tall dark stranger[/B]
Στα γνωστά Woody Allen επίπεδα ρομαντικής κομεντί με κωμικά στοιχεία, με τους ήρωες ίδιους θαρρείς. Συγγραφέας που ερωτεύεται μια μικρούλα, μπαρμπας που νιώθει νέος και παντρεύεται μικρούλα. Το μοναδικό που αλλάζει βασικά είναι οι ηθοποιοί του αφού εδώ Μπαντέρας, Χοπκινς και ο Τζος Μπρολιν δεν θυμίζουν του κλασικούς ήρωες ταινιών του Αλλεν στον τρόπο ερμηνείας τους. Και μάλλον κάτι τέτοιο ήθελε και ο ίδιος ο Αλλεν. Όχι και η καλύτερη του πάντως αλλά ενδιαφέρουσα για τους φαν.
[B]Playtime[/B]
Δεν είχα δει ταινία του Τατι μέχρι σήμερα και βλέποντας το Playtime κατάλαβα το τεράστιο λάθος μου.
Ο πρωταγωνιστής είναι ο κ.Ίλο γνωστός χαρακτήρας από προηγούμενες ταινίες του Τατι που θα δω μέσα στις επόμενες μέρες. Ο κ. Ίλο λοιπόν έχει μια μικρή δουλίτσα σε υπηρεσία του Παρισιού. Ένα Παρίσι που το βλέπουμε γυάλινο, γκρίζο, απρόσωπο με τα πάντα να λειτουργούν με μηχανικούς και γρήγορους ρυθμούς και με τις ομορφιές της πόλης να φαίνονται μόνο ως αντανακλάσεις στις τζαμαρίες των κτιρίων, λες και είναι αντικατοπτρισμοί σε μια έρημο από γυαλί και μπετό. Ρυθμούς που δεν μπορεί να ακολουθήσει ο καλόαγαθος και λιγάκι γκαφατζής κ.Ίλο και χάνεται μέσα στην βουή και τον πανικό.
Η ερμηνεία του ίδιου του Τατι ως Ίλο είναι ένας θρίαμβος της γλώσσας του σώματος, κάτι που μπορείς να πεις για τον τρόπο που έχει στήσει όλους τους ηθοποιούς του και κορυφώνεται στο δεύτερο μέρος στο εστιατόριο που βγαίνει και το περισσότερο γέλιο με τα κωμικά γκαγκς να διαδέχονται το ένα το άλλο ειδικά όσο μέσα σε αυτά εμπλέκεται ο κ. Ίλο. Και είναι αυτές οι γκάφες και η χαλαρότητα που θαρρείς καταφέρνουν να αλλάξουν το επόμενο πρωινό το Παρίσι και να του δώσουν λίγο χρώμα.
Απλά μια εκπληκτική ταινία. Ακολουθούν οι επόμενες ταινίες με πρωταγωνιστή τον κ.Ίλο.
[B]Modern times[/B]
Επηρεασμένος λιγάκι από το Playtime έβαλα να δω και αυτό μετά από χρόνια. Ομολογώ δεν την θυμόμουνα και τόσο. Από τις καλύτερες του Τσαπλιν πάντως, προσωπικά την προτιμώ από το great dictator. Σαφής επιρροή του Τατί o αλητάκος του Τσάπλιν που δεν μπορεί να απορροφηθεί από το σύστημα και συνεχώς χάνει την δουλεία του και καταλήγει συνεχώς στην φυλακή μετά από διάφορες γκάφες του.
Λοιπον προσωπικη αποψη παντα:
1)’’[B]You’ll Meet A Tall Dark Stranger[/B]’’ η χειροτερη του Woody μαζι με το ‘’[B]Anything Else[/B]’'
2) και 3)ταινιαρες!!!
…το ‘‘Ντεσπερέσιον’’ του Στίβεν Κινγκ, που είναι καλή ταινία και θά’ταν πολύ καλύτερη αν είχε μισή ώρα λιγότερη:):!:
Βασικά χειρότερο για μένα ήταν εκείνο με τον Χιου Τζακμαν που ούτε τον τίτλο δεν θυμάμαι. Αυτό δεν ήταν τόσο άσχημο. Το anything δεν το έχω δει :p.
To ‘‘Scoop’’ λες!Οχι,διαφωνω,προσωπικα…
Μια χαρα ταινια ηταν το ‘‘Scoop’’,αλλα και παλι ειναι θεμα πως καθεται στον καθενα.
Ειδα το Boondock Saints.Πολυ δυνατο με ομορφες εκπληξουλες.Στα πολυ θετικα της ταινιας το δεσιμο των δυο πρωταγωνιστων που ειναι εφοδιασμενοι με μπολικο αερατο στιλ,χωρις ομως να γινονται οι γνωστες καρικατουρες που εχουμε δει σε εκατομμυρια ταινιες του ειδους…
Υπόθεση:
Στην καρδιά της Τζακάρτα, υπάρχει ένα αδιαπέραστο, εγκαταλελειμμένο οίκημα που λειτουργεί ως καταφύγιο για τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους και γκάγκστερ της πόλης. Το κτήριο θεωρείται απροσπέλαστο ακόμα και για την αστυνομία. Μια ειδική ομάδα ελίτ αστυνομικών θα προσπαθήσει να καταλάβει το κτήριο και να συλλάβει τον βαρόνο των νακρωτικών που το διοικεί. Οι άντρες μπαίνουν με πλήρη κάλυψη, η οποία όμως αποκαλύπτεται. Τότε, όλα τα φώτα μπλοκάρουν και μαζί με αυτά όλες οι έξοδοι. Η ομάδα έχει αποκλειστεί στον έκτο όροφο και πρέπει να δώσει μάχη τόσο για την αποστολή, όσο και τη ζωή τους.
http://www.youtube.com/watch?v=PkULMOFpuCo
[SPOILER]Ξύλο,πιστολιδι,ξύλο,ξύλο,πιστολίδι,ξύλο,ξύλο,ξύλο και πολύ ξύλο
Της [B]ΠΟΥΤΑΝΑΣ[/B][/SPOILER]
To είδα και εγώ. Ντάξει είχε τόσο πολύ ξύλο και πιστολίδι που προς το τέλος με κούρασε.
Κλασικη 90s αμερικανικη “κωμωδια” για κρετινους,απ’τις χειροτερες του ειδους.
Το μονο που αξιζε ηταν το 5λεπτο που εμφανιζονται οι Mudhoney.
‘’[B]Μοdern Times[/B]’’(1936) του [B]Charlie Chaplin[/B]
Πριν απο λιγες μερες ο Dead ειχε αναφερει αυτην την ταινια και μου εδωσε ενα πολυ ωραιο εναυσμα να την ξαναδω μετα απο πραγματικα πολλα χρονια.Κατα την αποψη μου μιλαμε για ενα επιτευγμα του κινηματογραφου,μια εξαιρετικα ρηξικελευθη ταινια με ακρως επικαιρη απηχηση και προφητικο υφος.
Ο [B] Chaplin[/B] στο ρολο του αλητη που αλλαζει τις δουλειες σαν τα πουκαμισα μην μπορωντας να στεριωσει πουθενα,ενω παραλληλα γνωριζεται με ενα φτωχο κοριτσι και αποφασιζουν να διαγουν κοινο βιο μεσα απο περιπετειες και δυσκολιες.
Παντα ελεγα οτι οι καλυτερες ταινιες του απιστευτου [B]Chaplin[/B] ηταν οι βουβες του και η συγκεκριμενη ειναι κατα 95% βουβη.Σκηνοθετικα ειναι αρτια,το παιξιμο του εκφραστικοτατο και σπινταριστο,οπως παντα,το μονταζ ασυλληπτο και ο ρυθμος παροιμιωδης.Η ταινια διαθετει καποιες σκηνες καταπληκτικες οπως αυτες στο εργοστασιο,οπου βλεπουμε απιστευτους συμβολισμους που δειχνουν και καταδεικνυουν τη μαζοποιηση στην εργασια,την ελλειψη πρωτοβουλιας,τη μηχανοποιηση ,εννοιες δλδ που αρχιζαν σιγα σιγα να κανουν την εμφανιση τους στον παραγωγικο τομεα διεθνως ,στις αρχες του 20ου αιωνα.
Η κατωθι σκηνη ειναι ισως η πιο φημησμενη της ταινιας και πραγματικα αν τη δει κανεις ενταγμενη μεσα στην ταινια καταλαβαινει αυτο που λεμε οτι μια εικονα ισουται με χιλιες λεξεις…
Εχω λοιπον να προτεινω και να παροτρυνω ολους οσοι αρεσκονται στη θεαση κινηματογραφικων αριστουργηματων αεναης αξιας να σπευσουν να αφεθουν στη μαγεια ενος επιτευγματος,αν φυσικα δεν το εχουν κανει ηδη.
Ετοιμάζω μέσα στις επόμενες μέρες να δω City Lights και τις υπόλοιπες του Τατί με πρωταγωνιστή τον κ.Ίλο.
Μέσα στο Σ/Κ είδα…
[B]Man on the ledge[/B]
[B]Safe House[/B]
Ταινίες braindead δράσης με πρωταγωνιστή και στις 2 περιπτώσεις το… μοντάζ. Δεν αναφέρω υπόθεση και τα λοιπά αφού είναι πολύ εύκολο να βρεθεί οπουδήποτε μια σύνοψη ενώ και από τις αφίσες μπορείς να καταλάβεις αρκετά πράγματα. Το Safe house από τα 2 αξίζει περισσότερο αφού και καλύτερους πρωταγωνιστές διαθέτει και σε κρατάει στην τσίτα σε όλη την διάρκεια της. Μπυρες, κρέας, πατατάκια και είσαι ready to go.
Απίστευτος ο Τατί! Τοσο αθωες και συναμα αστειες ΚΑΙ παντα επικαιρες ταινιες δυσκολα βρισκεις… Εχω δει το Ο Θειος μου ( Mon Oncle ) και το Οι Διακοπες του κυριου Ιλο ( Les Vacances de M. Hulot) και μαλιστα τα ειχα δει με τη μανα μου και τα μικρα μου αδερφια
Dead δεν θα το μετανοιωσεις δες τες! Θελω και γω καποια στιγμη να δω τισ υπολοιπες του
Είδα το playtime λίγες μέρες πριν (έχω κάνει σχετικό ποστ μερικές σελίδες πίσω) και έπαθα την πλάκα μου μιας και ήταν η πρώτη επαφή με ταινία του. Τα έχω κατεβάσει και τα υπόλοιπα που εκτός από αυτά που έχεις αναφέρει είναι και το traffic
μη το δείτε παρά μόνο άν ψάχνετε κάτι ψευτοελληνικό με πολλά εφέ.