Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Ξεκινάω λοιπόν ανάλαφρα να δω παιδική ταινία καρτούν -παλιμπαιδισμός κιετς- και στο πρώτο τέταρτο μου έχει γαμηθεί η ψυχολογία.

Up [2009]

Απ’ τα ωραιότερα πράγματα που έχω δει.

Όπως και ο φίλςο παραπάνω θα συμφωνήσω και θα προσθέσω πως δεν υπάρχει γενικά κανένας λόγος να το δείτε. Μπλεγμένη μυθολογία, ένας πρωταγωνιστής που με έπεισε ποτέ και ανούσιο εφεδιλίκι.

‘’[B]Aguirre, Der Zorn Gottes[/B]’’(Aka [B]Aguirre,The Wrath Of God[/B])(1972) του [B]Werner Herzog[/B]

Οσοι λοιπον δεν θελετε να χασετε το χρονο σας με μετριοτητες τυπου ‘’[B]Wrath Of Titans[/B]’’ οπως λενε και οι φιλοι παραπανω,αλλα σιγουρα θελετε να δειτε και να απολαυσετε μια ταινια που εχει στον τιτλο της τη λεξη ‘’[B]Wrath[/B]’’,δειτε την ταινια αυτη.
Θυμαμαι να εχω τρεξει απο Βολο στο φεστιβαλ Θεσσαλονικης το 2009 που εκανε πληρες αφιερωμα στον [B]Herzog[/B] για να δω το ‘’[B]Aguirre[/B]’’ σε μεγαλη οθονη και σημερα μετα απο καιρο εβαλα να το ξαναδω…
Η ταινια,που περιμενω να μπει και να απαοθεωσει ο ομωνυμος user του forum,ειναι ουσιαστικα one man show για τον τεραστιο ηθοποιο [B]Klaus Kinski[/B].Mια ισπανικη αποστολη ταξιδευει στα βαθη του Αμαζονιου για να κατακτησει τη γη του [B]El Dorado [/B].Μεσα σε αυτην τη χαμενη προσπαθεια παρακολουθουμε προδοσιες,μιση, ακαρπες φιλοδοξιες και σφετερισμο εξουσιας ,ολα υποκινουμενα απο τον υπερφιλοδοξο,μοχθηρο,υστεροβουλο και κακεντρεχη Don Aguirre που τον ενσαρκωνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ο [B]Klaus Kisnki[/B].Θες δεν θες σε αυτην την ταινια τον Kinski τον μισεις και τον λατρευεις συναμα,καθως το υφος και το παιξιμο του ειναι πολυ ταιριαστα συνυφασμενα με το ρολο που καλειται να φερει εις περας.
Ακομη κι οταν ολοι ,εξουθενωμενοι και πεινασμενοι εχουν συνειδητοποιησει το ματαιο της υποθεσης,εκεινος ακομη οραματιζεται τη Βασιλεια Των Ουρανων με αυτον ηγετη!!!
Η ταινια κατεχει περιποτη θεση στην ιστορια του παγκοσμιου κινηματογραφου και αναμφιβολλα ο [B]Herzog[/B] ειναι ενας μεγαλος και ιδιαιτερος δημιουργος.
Σας αφιερωνω την τελευταια σεκανς οπου η σχεδια κατακλυζεται απο πιθηκους κι ο [B]Kinski[/B] μονολογει…

‘’[B]Ι’m The Wrath Of God.Who else is with Me[/B]???’’

Ηighly Recommneded!!!

Πωωω, ωραίος! Το είχα δει αυτό πριν λίγα χρόνια!

To up ειναι εξαιρετικο, το ειδα μαλιστα και δευτερη φορα και γενικα οι ταινιες της Pixar παιζουν αλλου μπαλα ! Αν ειναι καπου που το χολλυγουντ κραταει αρκετα καλο επιπεδο σημερα , αυτο ειναι το animation , αν και το up πιστευω οτι ειναι εκτος συναγωνισμου στην κατηγορια του! Φυσικα πηρε το οσκαρ στη χρονια του και ειχε παρει κα υποψηφιοτητα και για καλυτερο εργο ( το δευτερο animation μετα το Beauty and the Beast που εχει επιτυχει κατι τετοιο !)

Τωρα περι του Aguirre, περαν της εξαιρετικης ερμηνειας του Kinski ( ναι αξιζει να το δει καποιος μονο για αυτο το λογο! ) και της πολυ καλης σκηνοθεσιας του Herzog ( o Κοπολα επηρεαστηκε σε μεγαλο βαθμο στο Apocalypse Now απο το Aguirre και νομιζω οτι ειναι φανερο! ) , πιστευω οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα εργα με θεμα την ανθρωπινη ματαιοδοξια, με παραλληλισμους για το χιτλερ και τη ναζιστικη γερμανια και γενικοτερα με βαθια νοηματα που ο σκηνοθετης στα περναει μεσα απο πολυ δυνατες σκηνες ( το παραληρημα του Κinski στο τελος πx) που τουλαχιστον εμενα μου εχουν μεινει ακομα!

Αληθινο αριστουργημα του παγκοσμιου κινηματογραφου, πιαστε ενα best 1000 films, θα ναι μεσα σιγουρα, προτεινετε ανεπιφυλακτα! Ευχαριστω το jiopa που κραταει τη σημαια του ποιοτικου κινηματογραφου ψηλα και μου δινει βημα για αποθεωση τετοιων εργων τεχνης! :thumbup:

indie comedy το οποίο αργείς να πιάσεις λίγο το μήνυμα αλλά ήταν συμπαθητικό.

το aguire ειναι η καλυτερη ταινια του Herzog για μενα, μαζι με το Where the Green Ants Dream-καθαρο προσωπικο κολλημα, γιατι ξερω ατομα που δεν το παλευουν με τη καμια-…οπως τα λεει ο φιλος απο πανω…

ε για το Up και την Pixar, ειναι γνωστες οι αποψεις μου:p… μακρυα και αγαπημενοι:razz:

Ψόφος στις γλυκανάλατες και τέρμα κλισεδιάρικες πίπες των Πίξαρ και Ντίμγουορκς. Μόνο οι Γουάλας και Γκρόμιτ αξίζουν από τη δεύτερη. Από εκεί και πέρα, εμετός.

και μιας και πιάσατε τον Herzog

[SPOILER]

ΕΠΟC!![/SPOILER]

Καλούνται οι χρήστες Keyser και Lupin να συνέλθουν σε ότι αφορά την pixar.

…αυτά είναι:):!:

Ρε αδερφε τι περιμενεις gore story? Για παιδια ειναι! Και ενω η Dream works εχει βγαλει πολλες σαχλαμαρες εχει βγαλει και πολλα αριστουργηματα: Antz με W. ALLEn να παιζει το μερμιγκα που θελει ψυχοθεραπεια(!), το πρωτο shrek με πολυ γελιο, wallace and grummit οπως αναφερεις επισης εξαιρετικο, Κung Fu panda η αποθεωση του χαβαλε, Ηοw to train your dragon βλεπετε ιδιαιτερα ευχαριστα, και το πολυ προσφατο Puss in Boots με αναφορες σε τοσα εργα (oχι και οπως και το υπερτατο Rango δα αλλα ειχε τις πολύ καλες στιγμες του).
Της pixar τωρα περα απο τα cars και το bugs life ειναι ολο πολυ ωραια ως αριστουργηματα, αλλα βαριεμαι να γραφω αλλα!
Οποιος δεν εχει δει Antz εφυγε και τα ξαναλεμε! :wink:

δλδ εσυ συμπερανες οτι κραζει/ουμε pixar επειδη δεν βγαζει ‘‘gore stories’’!!!:-k

Αν τις κρίνουμε ως “ταινίες για παιδιά”, ίσως είναι καλές. Το animation όμως, δεν είναι ένα είδος που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά.
Για μένα animation είναι [B][U]αυτό[/U][/B], [B][U]αυτό[/U][/B], [B][U]αυτό[/U][/B] και [B][U]αυτό[/U][/B].

Και οι Pixar και Dreamworks αν σήκωσουν το χέρι, ίσα που μπορούν να γαργαλήσουν τα παπαράκια αυτών των αριστουργημάτων.

@Lupin ειρωνικα το ειπα! Νομιζω οτι ειναι προφανες…
@Κeyser Συμφωνω μαζι σου, ως ταινιες για παιδια τις θεωρω καλες, σκεψου τι αλλο κυκλοφορει στο χωρο ταινια ποκεμον, ταινια χελωνονιτζακια και δεν συμμαζευεται! Τα εχω δει αυτα που λινκαρες εκτος απο το μαιρη και μαξ που το ακουω και πρωτη φορα και πραγματι ειναι εξαιρετικα αλλα δεν μπορεις να βαλεις το ακιρα σε ενα 10 χρονο.
Νταξει τριο της μπελβιλ, spirited away , grave of the fireflies κλπ μπορει να τα πεις καταλληλα αλλα τους συμβολισμους τους δεν ξερω ποσο μπορει να τα καταλαβει ενα πιτσιρικι (αν και τα δυο πρωτα τα χω δει με τα μικροτερα αδεφια μου και τους ειχαν αρεσει πολυ :p)
Δες Antz, Rango και θα εκτιμησεις το ειδος περισσοτερο 8)

Μα δεν με ενδιαφέρει ρε μαν, να αρέσουν σε παιδιά. Εμένα που είμαι 30 χρονών μαντράχαλος, θέλω να αρέσουν. Ξαναλέω: Το ανιμέισον δεν είναι αποκλειστικότητα των παιδιών.

Και το ανιμέσιον το έχω σε μεγάλη εκτίμηση, έχω δει σχεδόν τα πάντα από Πίξαρ και Ντρίμγουορκς, περνάει η ώρα ευχάριστα με κάποια (μέχρι εκεί στην καλύτερη), ενώ με άλλα εκνευρίζομαι.
To Ants το βρίσω μετριότητα, το Rango καλύτερο, αν και δεν τρελάθηκα κιόλας (το οποίο, παρεμπιπτόντως δεν είναι ούτε της Πίξαρ, ούτε της Ντριμγουορκς αλλά της Νικελόντεον).

Keyser, το να συγκρίνεις ταινίες της Pixar ας πούμε με το (φοβερό) τρίο της μπελβιλ επειδή είναι και τα 2 ανημεσον είναι σαν να συγκρίνεις το Requiem For A Dream με το Ξέρω Ποιον Ξεπέταξες Πέρυσι Το Καλοκαίρι επειδή και στα δύο παίζουν αληθινοί άνθρωποι :Ρ Ή να συγκρίνεις το (περιοδικό) μικυ μαους με το εικονογραφημένο v for vendetta επειδή είναι κα τα δύο κομιξ

Επίσης “Ψόφος στις γλυκανάλατες και τέρμα κλισεδιάρικες πίπες των Πίξαρ και Ντίμγουορκς” + “έχω δει σχεδόν τα πάντα από Πίξαρ και Ντρίμγουορκς”

wtf Εκτός αν σε έσερνε καμιά γκόμενα οπότε πάω πάσο. :lol:

Για το Up συγκεκριμένα ποια είναι η γνώμη σας;

Προσωπικά μου αρέσουν όλες οι ταινίες της pixar. Άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο. Δεν την καταλαβαίνω την λογική Keyser με τίποτα. Επειδή υπάρχει δηλαδή το τριο της μπελβιλ και το Akira όλα τα άλλα να καούν επειδή είναι γλυκανάλατα; Δηλαδή το Αμελί είναι κακή ταινία επειδή είναι γλυκανάλατο; I don’t get it. Η σύγκριση Μπελβιλ με Up ξέρω γω είναι σαν να συγκρίνεις την Αμελί με το tree of life.

Το Up δεν με ενθουσίασε και τόσο αν και άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η αρχή της ταινία δεν ξέρω πόσο παιδική και γλυκανάλατη μπορεί να χαρακτηριστεί. Μόνο ως τέτοια δεν την είδα. Αυτό που με χάλασε είναι που έγινε πολύ ελαφρύ action movie από την μέση και μετά και χάθηκε το ενδιαφέρον. Περίμενα κάτι πιο νοσταλγικό.

το up ειναι καταπληκτικο.το χω δει δυο φορες μαλιστα.αγγιζει και καποια εαισθητα θεματα οπως η μοναξια της τριτης ηλικιας η τα παιδια που ειναι παρατημενα απο τους γονεις τους.

συμφωνω επισης με μανο.δηλαδη ακυρη η συγκριση ταινιων της pixar με τον θαυματοποιο πχ.

κατα τη γνωμη λιγες κανονικες ταινιες εχουν πραγματευτει τον ερωτα τοσο ομορφα οσο το wall e.και ας ηταν για τον ερωτα δυο ρομποτ.

Συμφωνώ με την οπτική του Dead και νομίζω πως το να κράζει κανείς την Pixar γίνεται μόνο από υπερβολική αγάπη σε έργα τύπου Μπελβίλ, Spirited Away και δε συμμαζεύεται. Άλλο σινεμά το ένα άλλο το άλλο όμως. Η Pixar είναι η καλύτερη δυνατή έκφραση του εμπορικού animation. Aγγίζει το τέλειο.

Προσωπικά, το Wall E ήταν το έργο της Pixar που μου άρεσε λιγότερο. Οι λόγοι είναι ότι α) δύσκολα μπορείς να ταυτιστείς με τον έρωτα 2 ρομπότ και δε νομίζω πως πολυπέτυχε σαν ιδέα β) ήταν αρκετά φιλόδοξο/ματαιόδοξο σαν concept (αν θυμάμαι καλά πήγε να χώσει και οικολογικά ή αντικαταναλωτικά μηνύματα) και γ) λόγω των παραπάνω έχανε πάρα πολύ στο ψυχαγωγικό κομμάτι.

Το Up ωραίο, με επιτηδευμένο συναίσθημα που και που, αλλά γενικά αρκετά αξιόλογο. Θυμάμαι ότι μου άρεσε περισσότερο μέχρι τη μέση, μετά έκανε κοιλιά το στόρι. Η επιτομή είναι το Toy Story κατά τη γνώμη μου.