Σχεδιάζω να το κάνω σύντομα! Δε με άφησε ούτε ένα δευτερόλεπτο η ταινία. Καλογυρισμένη, όχι κάποιο πρωτότυπο σενάριο αλλά σερβιρισμένο ακριβώς όπως πρέπει και ηθοποιία που είναι αρκετά παραπάνω από καλή.
Nταφόε όλα τα λεφτά στο Boondock Saints:lol:
‘’[B]Sling Blade[/B]’’(1996) του [B]Billy Bob Thornton[/B]
Τοσο με το φοβερο ‘’[B]What’s Eating Gilber Grape[/B]’’ που ειδα πριν λιγες μερες οσο και με το εξισου καταπληκτικο ‘’[B]Sling Blade[/B]’’ νομιζω οτι εκανα ενα mini-αφιερωμα σε δυο ταινιαρες των 90’s που δεν ξερω γιατι,αλλα τοσο καιρο δεν ειχα δει!
O [B]Bill Bob Thonrton[/B] παιζει εναν διανοητικα καθυστερημενο τυπο ο οποιος βγαινει απο το κρατικο νοσοκομειο οπου κρατουταν για το φονο της μητερας του και του εραστη της.Στη συνεχεια βρισκει δουλεια σε ενα μηχανουργειο και αναπτυσσει φιλικη σχεση με εναν πιτσιρικα που μενει με τη μητερα του και το μεθυσο εραστη της!Ο ηρωας τελικα κατοπιν προσκλησεως μενει στο γκαραζ της οικογενειας και γινεται μαρτυρας καθημερινων ακραιων καταστασεων.
Απο που να ξεκινησω τον επαινο και τους διθυραμβους?Απο την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ερμηνεια του [B]Thronton[/B]?Μου φαινεται οτι ο τυπος εγινε ηθοποιος για να παιξει αυτο το ρολο και να σκηνοθετησει φυσικα τον εαυτο του πανω σε αυτον.Μεστη,ιδιαιτερη,πειστικη ερμηνεια για πολλα χειροκροτηματα και σκηνοθεσια/σεναριο εξαιρετικα δομημενα και παραστατικα.Η ταινια μιλαει για πολλα πραγματα,ειναι δραματικη,αλλα κοντρολαρισμενα δραματικη και με πολυ ρεαλισμο,καθολου επιτηδευμενη και κυλαει με μια φυσικοτητα θαυμαστη.
Ολοι μας ξερουμε απο εντασεις στους τεσσερις τοιχους του σπιτιου μας,ολοι μας,πανω-κατω εχουμε γνωρισει περιεργους κι εκκεντρικους τυπους,αλλα δυσκολα θα μπλεκαμε μαζι τους για να βρουμε διεξοδο απο τα προβληματα μας,καθ’oτι στο πισω μερος του μυαλου μας θα μας απασχολουσε το τι θα πει η κοινωνια.Αν και δυνητικα θα ηταν δυσκολο,υπο φυσιολογικες συνθηκες,να ενταχθει στην κοινωνια ανετα ενας ανθρωπος ο οποιος εχει διαπραξει φονο,μια και σε μια μικρη πολυ οπως αυτη της ταινιας,ο κοινωνικος ρατσισμος υπαρχει σε πολλαπλασιες πσοστητες,εδω τα καταφερνει!Το ‘‘στιγμα’’ που κουβαλαει ο [B]Thornton[/B],ασκει μαλλον μια γοητεια,με την εννοια της διαφορετικοτητας!!!
Ειλικρινα τον [B]Bill Bob Thornton[/B] τον εχω σε τεραστια εκτιμηση και ταινιες οπως το’’[B]Τhe Man Who Wasn’t There[/B]’’ και το ‘’[B]Monster’s Ball[/B]’’ τις λατρευω,αλλα απο την αλλη αδυνατω να καταλαβω γιατι η καριερα του τα τελευταια χρονια εχει παρει την κατιουσα !
[SPOILER][/SPOILER]
Μπράβο jiopas, ταινιάρα το Sling Blade, τα είπες πολύ ωραία !
Η ερμηνεία του Thornton αποτελεί σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου και ο συμπαθέστατος χαρακτήρας που υποδύθηκε μπήκε στο πάνθεον μαζί με άλλους καθυστέρες (Dustin Hoffman στο Rain Man, Sean Penn στο I am Sam κ.α.).
Μια ανθρώπινη, προσγειωμένη ταινία με εξαιρετική ροή και ατμόσφαιρα που όλοι πρέπει να δουν.
Γενικά οι ρόλοι σαν του Thorton στο sling blade είναι λίγο επικίνδυνοι. Μπορούν εύκολα να καταντήσουν κακή μίμηση συμπεριφοράς και όχι ερμηνεία. Παρόλα αυτά ο Thorton τα πάει καταπληκτικά και σε σύγκριση με άλλες ανάλογες ερμηνείες (στα γρήγορα μου έρχονται ο Sean Pean στο κακό I am Sam και ο Dustin Hoffman στο υπερτιμημένο Rain man) κερδίζει με διαφορά.
Mια και πιασαμε κουβεντα για ταινιες με διανοητικα καθυστερημενα ατομα,τσεκαρετε κι αυτην την ταινιαρα…
Dead, ισχύει αυτό που λες περί ερμηνείας, αλλά γιατί τόσο αυστηρός με το I am Sam ?
Δεν το λες ούτε αριστούργημα αλλά ούτε και κακό. Ωραίο ταινιάκι είναι (έχει και cool soundtrack με συμπαθητικές διασκευές Beatles).
Ειδικά το I am Sam το βάζω στην κορυφή των κακών ερμηνειών, ίσως να περίμενα και περισσότερο από ένα ηθοποιό σαν τον Pean και να απογοητεύτηκα. Το μόνο που μου έχει μείνει από αυτή την ταινία είναι ο μεγάλος μου έρωτας Φαιφερ :roll: κατά τα άλλα δεν μου άρεσε, βαρύ κοινωνικό θέμα που έχει προσεγγιστεί με την λογική του εκβιαστικού συναισθηματισμού και την κακής μίμησης.
Το soundtrack δεν το πολυθυμάμαι να σου πω
Διαφωνω εντελως για το I Am Sam, το οποιο θεωρω φοβερη ταινια οπως επισης και την ερμηνεια του Penn (για τη οποια ηταν και υποψηφιος για οσκαρ αν θυμαμαι καλα)
το I am Sam δεν κατορθωσα να το δω ολοκληρο ποτε, στηριζω Ντεντ
…ταινία που πλημιρίζει τόσα συναισθήματα, δεν σε κάνει και βαριέσε…απλά απαιτεί κάποιο βαθμό προσοχής την ώρα που την βλέπεις:):!:
Safe: Jason Statham, ναι πάλι δέρνει το σύμπαν αλλά το κάνει καλά ο άτιμος.
Haywire: Οκ, Σοντεμπεργκ είσαι και με τη βούλα ο πλέον υπερτιμημένος -βύσμα σκηνοθέτης του Hollywood που ευνουχιζεις γνωστούς ηθοποιούς για ακόμη μια φορά. Εγωισταρος και αμπαλεουρας…
Hara-kiri: Επος…
Headhunters: Νορβηγικό θρίλερ, υποψήφιο για το επόμενο αμερικανικό remake. Τόσο καλό…
(Συμπρωταγωνιστει ο μορφονιος/αιμομικτης του Game of Thrones)
Κρίμα που δεν την είχα δει τόσο καιρό. Από τις πιο γαμάτες ταινίες που έχω δει. Μπήκε άνετα με τη μία στο τοπ 5 μου. Γαμάτο στόρι (είναι και αληθινή ιστορία), γαμάτη σκηνοθεσία και ακόμη πιο γαμάτο σάουντρακ απο τον υπέρτατο Eddie Vedder
Ισχύει ότι το σάουντρακ ειναι πολύ καλό, η αλήθεια ειναι ότι μου έχει μείνει περισσότερο αυτο παρά η ίδια η ταινία.
ποτε δεν την ειχα δει ολοκληρη
αρκετα καλη!!!
…και τα δυο καλές ταινίες, για την ημέρα και την ώρα προβολή τους:):!:
Σκουπίδι ?
τι εννοεις?
Εννοεί ότι δεν του άρεσε και την θεωρεί για πέταμα.
αλλα εχει βαλει ερωτηματικο,αρα με ρωταει αν την θεωρω σκουπιδι.
Δεν θα το ελεγα αλλα δεν τρελαθηκα κιολας.