Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Δεν έχει σχέση με τον φίλο από πάνω που δεν ενθουσιαστηκε αλλά φαντάζομαι post του τύπου:

Ωραίο το avengers αλλά το μπλε του Kiewslowski ήταν πολύ καλύτερο.

Btw βγήκε και το honest trailer για το Avengers http://www.youtube.com/watch?v=QDajL441mZc

τα ονοματα στο τελος ρε μαλακεεεεεεεες. γκει bane λέει χαχααχαχαχχα

χαχαχα το avengers γαμαει btw!
χθες ειδα και τα 2 kung fu panda!πολυ καλα! :stuck_out_tongue:

…το Αρμαγεδών τώρα:):!:

Μου έκαψε τα μυαλά ολίγον τι…

Εκπληκτική ταινία απλά, η σκηνοθεσία του Sean Penn είναι όλα τα λεφτά…

Η watchlist σήμερον είχε Κυνόδοντα. Είχα ακούσει ακραίες απόψεις και από τις δύο πλευρές - εντελώς δίκαια, όπως αποδείχθηκε.

Η ταινία αυτή λοιπόν είναι ένα πολύ σημαντικό statement για την παραγωγή τέχνης στην Ελλάδα. Υπό την έννοια, ότι μπορείς να την κρίνεις χωρίς να χρειαστεί να βάλεις στην πρόταση σου την πιπίλα “είναι καλή - για ελληνική ταινία”. Στέκεται στο κανονικό κινηματογραφικό επίπεδο, τόσο με αυτά που έχει να πει, όσο και με τον τρόπο που τα λέει. Σκεπτόμενοι πάντα, ότι πλέον οι μεγάλοι Έλληνες κινηματογραφιστές είναι ως επι το πλείστον πεθαμένοι.

Αυτοί που μου είπαν ότι ξετρελάθηκαν - είχαν δίκιο. Εντυπωσιακά “αφυδατωμένη”, μονοκόμματη και απέριττη κινηματογράφηση, σχεδόν σκανδιναβική. Ένα πάντα επίκαιρο όσο και edgy θέμα, το οποίο προσεγγίζεται ωμά και ευθέως. Και την ίδια στιγμή μια καλά κρυμμένη αλληγορία - ουσιαστικά, επέκταση αυτού που βιώνει η έγκλειστη οικογένεια στο επίπεδο της κοινωνίας.

Αυτοί που μου είπαν ότι ήταν μαλακία - δίκιο δεν είχαν βέβαια, αλλά τους καταλαβαίνω. Γιατί πήγαν να δουν μια “ελληνική ταινία”, με το γνωστό σύνδρομο υποτίμησης που μας διακατέχει επειδή είμαστε ανίκανοι να αποδεχθούμε ότι κάποιος άνθρωπος με όμοιες προσλαμβάνουσες και ανατροφή στο ίδιο περιβάλλον με εμάς, πετυχαίνει κάτι σπουδαίο καλλιτεχνικά. Πόσο μάλλον με κάτι που χτυπάει ευαίσθητες χορδές.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τη δείτε και να αποφασίσετε που ανήκετε. Αισθητικά.

χτες ειδα το rashomon… εξαιρετικη…

Με λίγες ημέρες διαφορά, είδα:

[B]’‘Άγριες Φράουλες’’ (Wild Strawberries)[/B]

και

[B]’‘50/50’’[/B].

Τις ποστάρω μαζί γιατί μου φάνηκε ότι πραγματεύονται το ίδιο θέμα από διαφορετική οπτική γωνία. [SPOILER]Έναν άνθρωπο που βρίσκεται, απροσδόκητα, αντιμέτωπος με την προοπτική του θανάτου. Και θέλοντας και μη, όπως τα φέρνουν οι συγκυρίες, αναγκάζεται να βρεθεί αντιμέτωπος και με τη ζωή που έχει χτίσει και ζει ως τώρα.

Επίσης, είδα ομοιότητες και στους πρωταγωνιστές σαν χαρακτήρες. Αποτυχημένες σχέσεις, μικρός κύκλος, μανάδες-ροτβάιλερ…

Από κει και πέρα, η προσέγγιση είναι ΚΑΡΓΑ διαφορετική. Σουηδία από τη μία, Αμερική από την άλλη. Από τη μία η πραγματικότητα, από την άλλη το χάπι (κυριολεκτικά χάπι) εντ. Ρεαλιστικοί (και με εξαιρετικά ρεαλιστική ψυχολογία) χαρακτήρες από τη μία, γλυκά στερεοτυπικά χιπστερόπουλα απ’ την άλλη. [/SPOILER]

Η δεύτερη είχε πολύ όμορφο σάουντρακ. Η πρώτη…ε, καλά, Μπέργκμαν στην ωριμότητά του. Βαρύς κι ασήκωτος μεν, εξαιρετικά ρεαλιστικός και εξαιρετικά ατμοσφαιρικός ταυτόχρονα δε.

Personal: [SPOILER]Όταν τα επίπεδα δηθενιάς μου ξεπεράσουν τα όρια του φόρουμ, δέχομαι ευχαρίστως καλοπροαίρετα πιέμ. Γι αυτό είμαστε κομμιούνιτι εδώ μαδαφακαζ.[/SPOILER]

Double post: και το στόρι είναι όλα τα λεφτά.

Γενικοτερα οποιος δεν εχει δει το απο πανω ας κανει τον κοπο,μιλαμε για φοβερη ταινια

Συμφωνω με τους υπολοιπους και μαλιστα λεω να το ξαναθυμηθω υστερα απο καιρο!

…το ‘‘Πάσεντζερς’’, τώρα στον Άλφα:):!:

Για το into the wild που λέτε πολλοί χωρίς να λέω πως είναι κακή ταινία σε καμιά περίπτωση, τώρα που έχει περάσει λίγο ο καιρός, περισσότερο μου φαίνεται σαν σκηνοθετική άσκηση παρά σαν ολοκληρωμένη ταινία. Σεναριακά από ότι θυμάμαι είναι μάλλον φτωχή, βασικά ο Penn ήθελε να πει όλη την ιστορία μόνο με τις εικόνες. Ως ένα βαθμό αυτό έκανε βασικά, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις το χασμουρητό από μια έκφραση δέους στο πρόσωπο απέχει ελάχιστα. Χασμουρητά η ταινία δεν φέρνει αλλά δεν νομίζω πως έχει αυτό το κάτι παραπάνω τελικά που θα την κάνει κλασική. Απλά ο Penn έδειξε πως το έχει γενικά πίσω από την κάμερα (βασικά το έδειξε για μια ακόμα φορά) και ίσως στο μέλλον μας δώσει κάτι τεράστιο. Δεν είναι καν η καλύτερη του ταινία. Για αυτήν ψάξτε το indian runner. Αλλά σαφώς αξίζει μια προβολή.

πφφφ, το Indian Runner ειναι πραγματικα τεραστια ταινια, ωραιος, συμφωνω και με τα παραπανω!!

To να την θεωρήσαμε μαλακλια χωρίς να να είμαστε ανίκανοι για αυτό που λες ότι είμαστε ανίκανοι δεν σου περασε από το μυαλό, ε;

Προχθες:

Εχθες (επιτελους!):

…το ‘‘Κολομβιάνα’’…αρκετά καλό, δεν το περίμενα τόσο καλό:):!:

το κλεισα κανα τεταρτο πριν τελειωσει, αφου ειχα κοιμηθει στο ενδιαμεσο 3-4 φορες…disney φαση για παιδακια

Εξοντωτικά αργό, υπαρξιακό και θεοσκότεινο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) road movie με Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η φωτογραφία και εξαιρετικές, λιτές ερμηνείες. Πανέμορφη ταινία αλλά ο αβάσταχτα αργός ρυθμός της σε συνδυασμό με τη μεγάλη της διάρκεια (2,5 ώρες) με ψιλοκούρασε.