Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Ευχαριστω, δεν το ηξερα το συγκεκριμενο, θα το δω μαλλον σημερα :slight_smile:

Edit: Μολις το ειδα το Harvey Krumpet και θα συμφωνησω πως αξιζει, πολυ καλη ταινια (μικρου μηκους για οσους διαβαζουν). Στα ιδια χναρια με το Mary And Max και με παρομοιο σχεδιασμο (που προσωπικα μου αρεσει). Αξιζει επισης!

Μια συγκινητική ανθρώπινη ιστορία της φιλίας ενός δεκάχρονου κοριτσιού με έναν φτωχό, περιθωριακό κηπουρό σε μια suburban περιοχή των ΗΠΑ. Η πολιτική αλληγορία δε χρειάζεται ρητορική ή βαθείς συμβολισμούς, την ίδια στιγμή που καθηλώνεσαι από την ειλικρινέστατη και πεντακάθαρη απεικόνιση της ανθρώπινης φύσης σε κάθε καλή ή κακή πτυχή της. Υπέροχη ταινία, δυο φανταστικές ερμηνείες από Mischa Barton και Sam Rockwell, ακραία συγκινητικό φινάλε.

Υπ’όψιν, η ταινία δεν είναι αυτό που θα έλεγε κάποιος σινεφίλ (αν και σιχαίνομαι τον όρο) όντας απόλυτα γραμμική και πολύ απλά γυρισμένη. Αν σκοπεύατε να την αποφύγετε ως πολύ “κουλτουριάρικη”, μην το κάνετε.

Χθες πάλι ξεμείναμε από ιδέες…
Μετά από ένα εντυπωσιακά σύντομο τηλεφώνημα το πρόβλημα λύθηκε…

[B][SIZE=“2”]Notes on a Scandal (2006)[/SIZE][/B]

Kαταπληκτική ταινία, όσο και πρωτότυπη με τη Judi Dench να δίνει ρέστα υποκριτικής. Δείτε τη όσοι την αγνοούσατε, όπως εγώ. Η έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και το μυστήριο που διατηρείται καθόλη τη διάρκεια είναι αρκετά για να την απολαύσει κανείς.

[SPOILER]Jiopa έχεις 2/2. Αν το παρομοιάσουμε με μπασκετική δυσκολία, ήταν και τα 2 [B][U]κάτι τέτοιο[/U][/B].[/SPOILER]

[SPOILER]Και μπήκαν το ίδιο άνετα και εύκολα…[/SPOILER]

Χαρα μου…
Στις υπηρεσιες σας…

[CENTER][/CENTER]

Ήθελα καιρό να το δω, χθες επιτέλους τα κατάφερα. Ωραίο ανεξάρτητο ταινιάκι, στο κλασικό στυλ του Γουές Άντερσον. Απ’ τις καλύτερές του θα έλεγα.

απο την αφισα και μονο θα την λατρεψω φαινεται:)

Μετρια πραγματα, σε 2-3 σημεια ειχε γελιο αλλα σε γενικες γραμμες περασε η ωρα απλα ευχαριστα (σχετικα).

Είναι λίγο περίεργο - μόλις την τελείωσα και θέλω να γράψω πάρα πολλά. Αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να την προτείνω σε άνθρωπο.

Δεν έχει νόημα να αναφερθώ καθόλου στο σενάριο ή την πλοκή: υπάρχει ελάχιστο κι από τα δύο άλλωστε. Σχεδόν αυτοσχεδιαστική στους τρόπους της, η ταινία αυτή είναι ένα από τα σκληρότερα και πιο μηδενιστικά trips που υπάρχουν εκεί έξω. Όση ώρα την έβλεπα έκανα γεμάτες προσπάθειες να δικαιολογώ τον ήρωα - έναν αντιήρωα βασικά, παραστρατημένο, απόβλητο κοινωνικά, απελπισμένο, πικρό και κυνικό απέναντι στους πάντες. Προσπαθούσα να του δώσω μια διάσταση αναζήτησης ανθρωπιάς, μόνο και μόνο για να αντέξω τη βόλτα του μέσα στο χάος της μοντέρνας ζωής, προσπαθώντας να μην καταπιώ την τόση ματαιότητα.

Δεν μου έκανε το χατίρι. Καμία σωτηρία - μόνο ωμή πραγματικότητα. Στο φόντο μιας Αγγλίας δηλητηριασμένης από τον Θατσερισμό κυκλοφορούν μόνο τυφλωμένοι, αποκτηνωμένοι αρουραίοι που περνιούνται για άνθρωποι. Πάντα δενόμαστε με αυτούς που μας πληγώνουν. Κάθε άνθρωπος που αρχικά μοιάζει φιλικός στο τέλος θα σε πετάξει έξω στο κρύο, απλά γιατί έτσι του αρέσει. Πάντα αυτοί που εκμεταλλεύονται τους άλλους θα έχουν ό,τι θελήσουν και κάθε καλή πρόθεση καταλήγει στη χωματερή. “Το καλό υπάρχει στον κόσμο για να μπορεί τελικά το κακό να υπερισχύει πάνω του”, λέει ο Johnny στην ταινία. Ξεμπρόστιασμα της μισανθρωπίας μας. Αδιέξοδα. Τόσο αδιέξοδα.

Η ταινία είναι αριστουργηματική αλλά συνεχίζω να μην ξέρω αν σας την προτείνω. Εϊναι τόσο disturbing που μπορεί και να μην εύχομαι να το πάθετε.

το απο πάνω το εχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό. και απο οτι λες δεν έχω πέσει έξω… ωραία θα περάσουμε…

Τώρα να πω ότι είναι η καλύτερη ταινία των 90s ή θα φανώ υπερβολικός; Ας κάνω κράτει και ας περιοριστώ στο ότι σίγουρα είναι η αγαπημένη μου.
Το σκοτάδι και μηδενισμός πάνω στο προσχηματικό σενάριο, συνιστούν το Naked ως το ακριβώς αντίστροφο του Pierrot Le Fou. Για κάποιο λόγο κάτι τέτοιο μου βγάζει.
Ταινία που αλλάζει ζωές, όχι αστεία.

μην μου λες τέτοια ρε και θελω να βρω χρόνο που να είμαι σε συγκεκριμένη κατάσταση να το δω

Δε θα είσαι υπερβολικός ό,τι κι από τα δύο να πεις - ασχέτως που δε συμφωνώ τελικά σε κανένα :lol: Είμαι μάλλον πολύ ρομαντικός ως άνθρωπος για να δεχτώ ότι μπορεί και να υπερβαίνει τη Μπλε του Κισλόφσκι. Ή ίσως όχι όσο κυνικός θα ήθελα και θα με εξυπηρετούσε.

Αλλάζει ζωές, όπως το πες. Είχα εφιάλτες όλο το βράδυ. (Και τώρα, μπάλα. Που είναι το ίδιο.)

εχει δει κανεις το silent souls?

Nameless κανόνισε ε ! Έχω καμιά 50ριά ταινίες που με περιμένουν να πατήσω play κι εσύ έρχεσαι και μεγαλώνεις την ουρά κάθε φορά… ;p

Που λέτε, χτες είδα αυτό:

[SIZE=“4”][B]Spoorloos[/B] (aka “The Vanishing”)[/SIZE] [1988]

Το περίμενα πολύ καλύτερο ρε γαμώτο, βαρέθηκα λίγο.
Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει με αυτοκίνητο από την Ολλανδία στη Γαλλία για διακοπές.
Όλα φαίνονται να κυλούν ομαλά μέχρι που σε μία στάση τους για ανεφοδιασμό, ένας περίεργος τύπος απαγάγει την κοπέλα. Για τρία χρόνια δεν υπάρχει ούτε ίχνος, μέχρι να συμβεί κάτι αναπάντεχο…
Γενικά αυτό το θέμα με τις απαγωγές πρέπει να είναι ο χειρότερος εφιάλτης ε.
Κάποιος να εξαφανίσει ένα αγαπημένο σου πρόσωπο κι εσύ να μη γνωρίζεις τίποτα, ούτε να είσαι σε θέση να κάνεις κάτι.
Πολύ καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές (καλά ο σύζυγος είναι κλώνος του Jean Claude Van Damme ε…) αλλά γενικά η ταινία κάνει κοιλιές. Θα μπορούσε να έχει πιο πολύ σασπένς.
Το τέλος της βέβαια είναι μοναδικό, κάνει μια ξαφνική ντρίμπλα και σε “αποζημιώνει” με τον χειρότερο τρόπο…
Έχει γίνει και ρημέηκ λέει με Jeff Bridges, Reefer Sutherland και Sandra (το)Bullock αλλά έχει διαφορετικό, happy ending και δεν ψήνομαι να το δω.
Επίσης μεγάλο μείον για μένα ήταν το αισχρό, κάργα 80’s (με την κακή έννοια) soundtrack.

Α και κάτι άσχετο, αγαπάμε Criterion Collection ! :smiley:

Έτσι είναι όποιος μπλέκει ρε φίλε. Αλλιώς μένεις Avenger και ξενοιάζεις. :stuck_out_tongue:

Λιγα λογια για τη Σαντρα να μη γινουμε μπιλιες εδω μεσα

Έλα ρε Τζοκεράκο και φαινόσουνα και μερακλής να πούμε

[B]friday the 13th[/B] -reboot film by Marcus Nispel.

λατρεψα οπως περιμενα.αν και θα το θελα λιιιγο πιο μικρο.
καιρο ειχα να δω μια τοσο γλυκοπικρη ταινια,με ολη τη σημασια της λεξεως.

[SPOILER]εκει που το κυμα παιρνει τον πατερα της μαιρης,και στο τελος θαβουν τον ανιχνευτη μεταλλων,σκας ενα χαμογελακι δεν γινεται[/SPOILER].
κριτικη στην απομονωση των πολεων,σε καθε ειδους ανθρωπινη σχεση και κυριως στη δυσκολια της φιλιας.να το δειτε.

[CENTER][/CENTER]

Ωραίο ήταν αυτό ρε!