Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Αξιώθηκα και είδα το [B]Prometheus[/B] τις προάλλες.
Χμ,ντάξει,καλά άρχισε,ωραία ατμόσφαιρα κτλ,εξελίχθηκε σε sci-fi της σειράς και στο τέλος βαρέθηκα τη ζωή μου βλέποντας μπαμ μπουμ και πυκνούς καπνους και λιλιπούτειους καρναβαλιστές.
Πάμε παρακάτω…

Scourge για ποιο μιλας?
Γιατι η εικονα σε μενα τουλαχιστον δε φαινεται.

Αλήθεια; Σε μένα φαίνεται.

Tωρα οκ φαινεται.
Το εχω δει και εμενα μου αρεσε παααρα πολυ!
Eπισης πολυ καλο ισπανικο ατμοσφαιρικο θριλερ ειναι και αυτο:

Μ’ άρεσε και πέρασε πολύ ευχάριστα η ώρα. Είχε αρκετό χιούμορ, όχι μόνο σάλια.

Ως γνωστόν, ο Spielberg είναι εκτός εποχής πλέον, ειδικά στα 00ς…ακόμα και κάτι αναλαμπές του πχ TinTin αλλά και νωρίτερα, Minority Report και Catch me if you Can δεν σώζουν το γεγονός ότι, κατά τη γνώμη μου, ο κόσμος έχει αλλάξει τόσο ώστε ούτε νέος Indy θα τον σώσει, ούτε το War Horse θα συγκινήσει τα ακροατήρια με την 80ς αφέλειά του, ούτε το Munich με την τσιτάτη σκηνοθεσία και το πολύ δυνατό του κατασκοπευτικό κλίμα αλλά την αφελή ψιλό-απολιτίκ νοοτροπία του θα τον οδηγήσει και σε βραβεία…

Επίσης ο Spielberg είναι γνωστός πλέον για 2 πράματα: τα παραμύθια του -τα οποία εγώ, που είμαι και φανμπόης τα έχω ακόμα ψιλά στη λίστα μου με τις καλύτερες ταινίες που έχω δεί έβερ- και τις πιο σοβαρές του ταινίες τύπου ιστορικά δράματα κτλ, από τις οποίες πρέπει να έχω ξαναγράψει ότι δεν συμπαθώ καμία πρακτικά, από το Purple Color μέχρι τη Λίστα του Σίντλερ και τον Ράηαν… τις θεωρώ κακές ταινίες ως προς την θεματική τους και τον τρόπο που προσπαθεί να την περάσει στο κοινό και να την επιβάλλει καθώς και στις περισσότερες επίσης, δεν συμφωνώ ιδεολογικά με το περιεχόμενό τους και την μεταχείριση που του κάνει κυρίως ο Spielberg…

Εξαίρεση αποτελεί το Empire of the Sun μιας και θεωρώ ότι είναι η μοναδική φορά που διάλεξε ένα δύσκολο θέμα και το είπε με την μοναδική οπτική την οποία ξέρει να χειρίζεται σαν μάστορας, αυτή του μικρού παιδιού…

αλλά στο φινάλε στα @@ μου, για τον Ίντυ, το Jaws, τον ET κτλ του συγχωρώ τα πάντα…

Οπώτε 2012 και βιογραφία Lincoln…

Έκανα μεγάλη εισαγωγή γτ είπα να γράψω 5 μλκίες επειδή εδώ θα είμαι σύντομος:

BΑΡΕΤΟ ΕΡΓΟ.-
Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα προτιμούσα να κοιτάω το γρασίδι να μεγαλώνει, παρά να ξαναπεράσω αυτό το 2+ωρο, ακούγοντας τύπους να μιλάνε ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ για νομικούς όρους και το 13th amendment…κανένα σασπένς και βασικά, καμία βιογραφία, η ταινία εστιάζει σε μια συγκεκριμένη περίοδο της καριέρας του Λίνκολν και αυτό =/…κλασσικά υπάρχουν υπεραπλουστέυσεις σε πολλά γεγονότα και καταστάσεις, κλασσικά η μουσική του Williams είναι πιο cheesy πεθαίνεις και γενικά ΒΑΡΕΜΑΡΑΑΑΑ…
Βέβαια για να μην είμαι άδικος, το θέμα δεν με τράβηξε ούτε στο 1% πριν καν το δώ - πρώτη φορά έκοβα τρέηλερ στη μέση επειδή βαριόμουν τόσο- οπώτε σίγουρα έπαιξε ρόλο και αυτό…

Έχω και τις διάφορες ενστάσεις μου, κλασσικά όπωτε έχει να κάνει Spielberg και πολιτική, αλλά οκ, άμα το δεί κόζμος τα συζητάμε…

Ερμηνείες κομπλέ, προσωπικά δεν με συγκινεί σχεδόν ποτέ ιδιαίτερα η ερμηνεία ενός ηθοποιού που παίζει έναν αληθινό χαρακτήρα, ίσως γιατί, αν το ευτέλιζα τελείως, θα το έλεγα μιμητισμό και όχι υποκριτική…από την άλλη, είναι και η λεγόμενη Μέθοδος της οποίας οι ηθοποιοί που την ακολουθούν και την εστερνίζονται πάντα αξίζουν μια υπόκλιση και ο DDL εδώ ναι, είναι πάρα πολύ καλός αλλά μπροστά σε ερμηνείες τύπου Φοίνιξ στο Master είναι μίλια μακριά, όπως και από άλλες δικές του όπως πχ στο There will be bloοd…

Γενικά προσεγγμένη παραγωγή, θρίαμβος της δημοκρατίας κτλ, όποιος την βρίσκει με Αμερικανική ιστορία να το τσεκάρει, δεν είναι βιογραφία αλλά ένα τύπου δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ θα έλεγα για κάποια σημαντικά γεγονότα της αγιοποιημένης πολιτικής ζωής του Λίνκολν…

αλλά Spielberg, νυσάφι πιά με τα στιβαρά πολεμικά/ιστορικά δράματα, δώστε του ένα Όσκαρ να ξεκαυλώσει μπας και γυρίσει καμιά σωστή περιπέτεια στο προσεχές μέλλον…

Το δευτερο Back To The Future και σημερα κλεινω την τριλογια!

‘‘Le Conseguenze Dell’Amore’’(Aka ‘‘The Consequencies Of Love’’)(2004) του Paolo Sorrentino

Eχοντας δει κι ενθουσιαστει απο το εκπληκτικο ‘‘Il Divo’’ του Paolo Sorrentino,ειπα να ψαξω κι αλλο την φιλμογραφια του και να δω τη δευτερη μεγαλου μηκους ταινια του,που γυριστηκε 4 χρονια πριν το ‘‘Il Divo’’.Μια ταινια του να δεις,καταλαβαινεις ποσο στυλιστας και μαστορας ειναι ο ανθρωπος και ποση απολαυση παιρνει απο το να εχει τη δυνατοτητα να συνεργαζεται με τον φοβερο Toni Servillo,ο οποιος απογειωθηκε και αποθεωθηκε με το ??Ιl Divo’’,αλλα και εδω εντυπωασιζει στο ρολο ενος loner,ενος απροσιτου,εσωστρεφους ανθρωπου που αποστρεφεται τους γυρω του κι απομονωνεται στον εαυτο του και στη μοναξια του.
Ο ανθρωπος που υποδυεται ο Servillo,αφηνει σαν μυστηριο να αιωρειται το επαγγελμα του,σουταρει ηρωινη μια φορα την εβδομαδα,την ιδια μερα και ωρα,ειναι αποκομμενος απο την οικογενεια του,τα παιδια τον αντιπαθουν ,οπως και η γυναικα του, και μενει μονος σε ενα ξενοδοχειο στην Ελβετια.
Ολη του η ζωη ειναι μια ευθια σχεδον,μια μοναξια και μια απομονωση κι ο Sorrentino την αποκαλυπτει σε μας με στυλ,αψογη κινηματογραφιση και μια καμερα που χαιδευει ολες τις λεπτομερεις.
Ασκηση κι επιδειξη υφους θα χαρακτηριζα τον τροπο με τον οποιο σκηνοθετει ο Sorrentino,προσφεροντας στον πρωταγωνιστη ολες τις μορφες διεξοδου,αλλα εκεινος απο τη μια θελει κι απο την αλλη αρνειται να ενδωσει.Το μυστηριο που υπαρχει στο εργο αφορα στο επαγγελμα του πρωταγωνιστη,αλλα και στο τι τον εχει φερει σε αυτην την απομονωση/απομακρυνση απο την οικογενεια του.
Kαι μεσα σε ολη αυτην την κατασταση,υπαρχει το εγkλημα ,αλλα κι ο ερωτας.Ο ερωτας εξαλλου,ειναι ικανος να σε βγαλει απο το τελμα…
Αργη,αλλα ατμοσφαιρικη,με εξοχο στυλ και σκηνοθετικα τερτιπια,πολυ καλη δημιουργια του πορτραιτου του πρωταγωνιστη,απο τον ιδιο και απο τον σκηνοθετη του και μυστηριο μεχρι το τελος…
Αυτη η ταινια,το ‘‘Ιl Divo’’,το ??Gomorra’’ και το ‘‘Io Sono L’Amore’’ αναζωογονησαν καπως τον Ιταλικο Κινηματογραφο…

http://www.imdb.com/title/tt0349683
…την είχα δει όταν βγήκε, αλλά τώρα μαρέσει περρισότερο
:):!:

Παιδες ξερει κανεις αν το Hugo του Σκορτσεζε λεει?

Εμένα μάρεσε. Είναι λίγο παραμυθάκι αλλά είναι πολυ καλό.

Ευφάνταστο “παραμύθι” με έντονες σινεφιλικές αναφορές.
Ευκαιρία για τον Μεγάλο να καταθέσει ένα κινηματογραφικό σέβας σε μια σπουδαία μορφή που έβαλε τα θεμέλια του πρώιμου σινεμά του φανταστικού: του [I]Ζωρζ Μελιές[/I].

[U]Αν αξίζει να το δεις; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ 100%[/U]. Θα απολαύσεις και Σάσα Μπ. Κοεν (απολαυστικός στο ρόλο του…μπάτσου :lol:) αλλά και καμεο εμφάνιση Κρίστοφερ Λη!

[B][U][SIZE=“4”][COLOR=“DarkRed”]Moonrise Kingdom[/COLOR][/SIZE][/U][/B]
[B]http://www.imdb.com/title/tt1748122/[/B]

1965.νησί. 12χρονος το σκάει απο κατασκήνωση μαζι με ενα κορίτσι που ειχε γνωρίσει ενα χρόνο πριν και μένει στην περιοχή. στην αναζήτηση τους θα τρέξουν οι γονείς της κοπέλας(Bill Murray+Frances McDormand), ενας υπεύθυνος κατασκήνωσης(Edward Norton), ο αστυνομικός της περιοχής(Bruce Willis), μια ομάδα προσκόπων, μεχρι και μια κοινωνική λειτουργός.

μέσα στην ταινία θα δούμε οτι στην ουσία, κυνηγημένοι και χαμένοι, είναι όλοι οι άλλοι εκτός απο αυτά τα δυο παιδιά… όλοι μέσα απο καταστάσεις που έχουν χτίσει για τους εαυτούς τους,μετα την σκανδαλιά των 2 παιδιών, θα αναγκαστούν να δουν κατάματα τα λάθη τους.

οκ… η ταινία τα έχει όλα… χαρακτήρες, εικόνες, μουσικές, γέλιο, ατσουτμπαλες πρώτες αγάπες, κεραυνούς, καταιγίδες, και τους γνωστούς ηθοποιούς να είναι οτι πρέπει για τους ρόλους τους.(murray ή willis for the win?ή νορτον… ).
θα ηθελα να δω την ιδια ιστορία και τέρμα σοβαρή, αλλά τοτε δεν θα ηταν ταινία του αντερσον, και θα ήταν μια ακομη που πραγματεύεται το ιδιο θέμα και γέμιζε κλισε.
όμορφα

*ναι. βαριέμαι να γράψω και να σκεφτώ. καταραμένα μελομακάρονα…
(όλοι μέσα απο καταστάσεις που έχουν χτίσει για τους εαυτούς τους,μετα την σκανδαλιά των 2 παιδιών, θα αναγκαστούν να δουν κατάματα τα λάθη τους, ειναι η σωστη προταση. βαριεμαι…)
edit. δεν βλαζει νοημα τιποτα.χαχαχα

Εγώ έκατσα και είδα αυτά τα δύο μιας και δεν είχε τύχει ποτέ να τα δω. Συμπαθέστατα με μια μικρή προτίμηση στο “Άσπρο Άλογο”.

Μαλακια.Το παλιο με Σβαρτζενεγκερ ηταν κλασεις ανωτερο!!!

Εκλεισε τριλογια Back To The Future.

Clint Eastwood λεμε :lol:

Χθες βράδυ είχε αυτό στο Σταρ:

Για τα δεδομένα του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής είναι μια καλογυρισμένη ταινία, με έξυπνη σεναριακή ιδέα, στρωτούς διαλόγους, καλές ερμηνείες, δίχως να πέφτει σε εύκολες λύσεις. Δυστυχώς όμως λέει πολύ λιγότερα πράγματα από όσα θα μπορούσε. Το τέλος είναι ανούσιο.
Μου άρεσε η χρήση των χαρακτήρων της Λούφας ως “εύρημα”, γιατί ουσιαστικά η μία ταινία δεν έχει καμία σχέση με την άλλη.
Βεβαίως το φιλμ είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από ό,τι έκανε αργότερα ο σκηνοθέτης…

Trouble with the curve

Αρχικά νόμιζα πως ήταν σε σκηνοθεσία του Eastwood αλλά μετά που έψαξα πληροφορίες στο imdb είδα πως σκηνοθέτης είναι ο βοηθός του σε προηγούμενες ταινίες του. Ούτε που θυμάμαι την τελευταία φορά που ο Eastwood πάντως συμμετείχε σε ταινία μόνο ως ηθοποιός. Όπως και να έχει εδώ έχουμε να κάνουμε με μετριότητα, με τον dirty harry να παίζει τον ίδιο ακριβώς ρόλο που είχε στις 2 τελευταίες του ταινίες ως ηθοποιός (million dollar baby, grand torino) με ελάχιστες παραλλαγές. Το χειρότερο είναι πως η ταινία μοιάζει να θέλει να δώσει μια απάντηση στο moneyball, τονίζοντας πως ο παλιός είναι αλλιώς. Εγώ θα πρότεινα να προτιμήσετε το τελευταίο πάντως.

Somewhere

Επιστροφή της Κόπολα μετά το στραβοπάτημα με την Αντουανέτα. Εδώ προσπαθεί να ξαναπιάσει την ατμόσφαιρα του lost in translation. Και πάλι πρωταγωνιστής ηθοποιός του hollywood που ζει μια βαρετή ζωή παρά της δημοσιότητα, και βρίσκει νόημα μόνο δίπλα στην 10χρονή κόρη του. Το μόνο που αλλάζει σε σχέση με το lost είναι πως αντί για ερωτικό ειδύλλιο έχουμε σχέση πατέρας κόρη, όλες οι υπόλοιπες θεματικές του lost είναι εδώ. Συμπαθητική μεν, αλλά ο Dorf δεν είναι Bill Myrray και η Ιταλία δεν είναι Τόκιο. Δεν νομίσω πως θα το ξαναδώ.

Καλά γάμησε. Sci-fi western με καταπληκτικό Λεβιτ και σε τρομερή φόρμα ο Γουίλυς. Ιδιοφυές σενάριο και τρομερή σκηνοθεσία. Ταινία που αξίζει να δεις όσες φορές θέλει να μάθεις όλα τα μυστικά της.

Δεν μπαίνω στον κόπο καν να το βάλω στα θρίλερ. Ενα αναμάσημα ειδών ταινιών που πτάει γκάζι στο τέλος αλλά και πάλι δεν σου αφήνει κάτι. Αν ακούσετε για συγκλονιστικό τέλος και σοκαριστικό κλπ μην δώσετε σημασία. Αν έχετε χρόνο αξίζει την προβολή του. Εμένα δεν μου πε κάτι.

Mόλις είδα το Cabin In The Woods.
FUCKIN’ EPIC.-