Ο τίτλος μού θύμισε το “τρέξε Λόλα, τρέξε”. Έχει και 7.8 στα 10…
[SPOILER]Δεν το έχω δει φυσικά. :p[/SPOILER]
Ο τίτλος μού θύμισε το “τρέξε Λόλα, τρέξε”. Έχει και 7.8 στα 10…
[SPOILER]Δεν το έχω δει φυσικά. :p[/SPOILER]
Μετά από πολύυυ καιρό ξαναείδα ταινία και συγκεκριμένα αυτή
Γενικά έχω μια συμπάθεια προς ταινίες που αφορούν φυλακισμένους και διαπραγματεύονται καταστάσεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Η εν λόγω αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικάνου που φυλακίζεται στο Περού σε μια φυλακή με πολιτικούς κρατούμενους. Δεν ήταν άσχημη, αλλά δεν ήταν και τίποτα το εξαιρετικό. Απλά πέρασε ευχάριστα η ώρα.
Ένας επιστήμονας, έχει εφεύρει μια συσκευή, με την οποία μπορεί να μπει στο μυαλό κάποιου και να δει τις αναμνήσεις του, αναπαριστώντας μάλιστα αυτές, σε οθόνη Η/Υ. Όταν όμως καλείται να την δοκιμάσει, για 1η φορά, σε έναν κατάδικο ναρκωμανή για να δουν αν όντως δουλεύει, κάτι πάει στραβά. Ο κατάδικος “επανέρχεται” μετά τη διαδικασία, ενώ ο επιστήμονας συνεχίζει να μένει σε κώμα (ουσιαστικά εγκλωβισμένος στο μυαλό του άλλου) για 14 χρόνια… Ψάχνοντας τρόπο να βγεί…(να ξυπνήσει δηλαδή)…
“Τρελό” έργο κυριολεκτικά και μεταφορικά… ειδικά η σκηνή που… Άντε δε θα το πώ… Ανατρίχιασα!!! 8O
MUST SEE για μένα… :!:
Α, μόλις 6.1 στα 10, μας τα χάλασε στη βαθμολογία.
Το ξέρω… Πιστεύω πως είναι αδικημένη…
Α, δεν ξέρω… Νομίζω ότι παραπέμπει λίγο σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας και δε μου αρέσουν γενικώς αυτά… Δώσ’ μου δράματα εμένανε, δώσ’ μου κλάμα, ταυτίζομαι και με τους ήρωες και κλαίω- κι άλλο- μαζί τους. Όχι ντάξει, γενικότερα δεν είμαι και πολύ φίλη των ταινιών…
Για να είμαι και λίγο ‘ον τόπικ’. Αυτές τις μέρες, προχθές για την ακρίβεια, είδα το [B]Good bye, Lenin![/B]. Ντάξει, πιστεύω ότι αν ήσαν όλες οι ταινίες σαν κι αυτή θα είχα φάει άσχημο σκάλωμα. Αριστούργημα. Ξετρελάθηκα. Αχ και αυτός ο Tiersen, τί μουσική γράφει, πολύ νοσταλγική! Και ναι, μην απορείτε, δεν είχα αξιωθεί τόσα χρόνια να τη δω, ο βλάκας!
Η αληθεια ειναι οτι με τοσα που ειχα ακουσει το περιμενα πολυ καλυτερο.Δεν με ενθουσιασε
Δεν είμαι η καταλληλότερη να μιλήσω για τέχνη. :Ρ Και ίσως ναι, ίσως κάποιοι να περίμεναν περισσότερη πλοκή και ένταση, αλλά η ταινία καθ’ όλη τη διάρκεια κυλούσε αρκετά…χμ, ομαλά να το πω; έτσι θα το πώ… Δεν επιφύλασσε κάποια έκπληξη για το τέλος, σα να φαινόταν το πράγμα απ’ την αρχή.Τέλος πάντων, πιο πολύ εμμένω στα νοήματα και μηνύματα που περνάει η ταινία που αφορούν κυρίως την αγάπη και τις ανθρώπινες σχέσεις. Γι’ αυτό και την αγάπησα, γιατί δεν ήταν καθαρά ιστορική ταινία, ούτε στο ελάχιστο, ναι μεν έκανε αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της εποχής και στο πώς αυτά επηρέασαν τη ζωή των απλών ανθρώπων, αλλά δεν υπήρχαν ήρωες και αντιήρωες!
Παίζει να είναι το καλύτερο σκουπίδι της χρονιάς, καλύτερο κι από το The Last Stand για 2 λόγους:
[SPOILER]Α. Δείχνει Dax Riggs σε live[/SPOILER]
[SPOILER]Β. Ο Στέηθαμ ακυρώνει την Λόπεζ δυο φορές. Πόσο θέουλας…[/SPOILER]
Στο star;;;Χαρας το κουραγιο σου.Ποσο κρατησε η ταινια κανα πενταωρο;;
ταινιαρα ειναι
…15.30 με 19.30 όπως και το Μπεν-Χουρ την Παρασκευή…πάλι καλά:p :!:
το Μπεν Χουρ παντα το βλεπω κι ας κραταει παρα πολυ
επος επος:!:
Ποιος νγκεη ακυρωνει αυτη την γυναικα 2 φορες ? Εκτος αν ειναι βυζακιας οποτε να του
πουμε να κανει εγγραφη στο φορουμ μπας και μας φτασετε καααποτε.
Σοβαρά τώρα όμως, πότε θα μας τελειώσει αυτό το κακόγουστο ανέκδοτο που λέγεται “Τζέισον Στέιθαμ”;
Όταν βγάλει το Crank 3.
προχθές είδα για πρώτη φορά ολόκληρο…
[B]The Ten Commandments[/B]
Το έχω δει όλο βασικά όταν ήμουν πιο πιτσιρικάς άλλα μόνο κομμάτια, μέσα σε 4-5 ξεχωριστές περιόδους του πάσχα πρέπει να έχω δει όλη την ταινία αποσπασματικά. Anyway αυτή είναι μια από τις πιο πλούσιες και εντυπωσιακές παραγωγές του hollywood ever. Χάνετε το μάτι σου ώρες ώρες με τους χιλιάδες κομπάρσους τα σκηνικά ακόμα και με τα εφέ και μιλάμε για ταινία του 1956, η σκηνή που η θάλασσα χωρίζεται στα 2 συνεχίζει να είναι πολύ εντυπωσιακή.
Το σενάριο βέβαια είναι σαν να έχει γραφτεί για ταινία εκπαιδευτικού χαρακτήρα που είναι να προβληθεί σε κατηχητικά και είναι αδύνατον να το πάρεις στα σοβαρά έστω και για μερικά δευτερόλεπτα, ειδικά στο δεύτερο μέρος όταν και ο Μωυσής έχει δει τον θεό φαντάρο και αρχίζει τα κηρύγματα.
Πάντως σκεφτόμουν καθώς την έβλεπα ότι αν κάποιος έμπαινε σε μια χρονομηχανή, πήγαινε πολύ πίσω στο χρόνο και αντικαθιστούσε την παλαιά διαθήκη με τα βιβλία του… game of thrones ίσως αυτή η ταινία σήμερα να ήταν ένα old time classic αριστούργημα φαντασίας που ακόμα και οι ερμηνείες που θυμίζουν Τζοι Τριμπιάνι από τα φιλαράκια στις οντισιον του, θα φαίνονταν cult. Θέλει βέβαια αρκετή υπομονή για κάτσεις για 4 γεμάτες ώρες να την δεις όλη. Νιώθω λίγο ήρωας :!: