Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Mar adentro - 2004

:bow2:
και αυτο βασισμενο σε πραγματικη ιστορια…
ισπανικη παραγωγη… φοβερη ερμηνεια απο bardem…
δινει μπολικη τροφη για σκεψη… τελικα η ζωη ειναι δικαιωμα ή υποχρεωση…

Ωραία ταινία το mar adentro και αν ήταν λιγότερο μελό θα ήταν ακόμα καλύτερη. Επίσης brein.d3d με έχεις ψήσει να αρχίσω να ξαναβλέπω Kurosawa αφού τον έχω αφήσει στα πολύ γνωστά του εδώ και καιρό (και τώρα που το σκέφτομαι ένα thread για αυτόν δεν θα ήταν άσχημη ιδέα).

on topic

[B]Bernie[/B]

Ο Bernie έρχεται σε μια μικρή πόλη του texas ως βοηθός σε γραφείο κηδειών και γίνεται σε χρόνο ρεκόρ αγαπητός από όλους. Καταφέρνει να μαλακώσει ακόμα και την καρδιά της Μαρτζορι που όλοι την έχουν ως τον ίδιο τον διάβολο. Η Μάρτζορι όμως σταδιακά κάνει την ζωή του Bernie κόλαση με αποτέλεσμα να βγει ένα άλλο πρόσωπο του συμπαθητικού πρωταγωνιστή. Μαύρη κωμωδία του Linklater. Πολύ καλός ο Jack Black σε έναν από τους καλύτερους ρόλους που έχει αναλάβει. Σκηνοθετικά το story ξετυλίγεται ωραία με τις συνεντεύξεις των κατοίκων on camera να μιλάνε για τον Bernie και την σχέση του με την Μαρτζορι. Γενικά καλή ταινία που δεν έχει το κάτι παραπάνω που θα την ξεχωρίσει.

Ήταν ένα χορταστικό κι ενθουσιώδες δυωράκι, παρ’όλο που το περίμενα κάπως αλλιώς. Καταρχήν δεν γίνονται συγκρίσεις με τα τελευταία Μπάτμαν, αυτό δεν είναι τόσο σκοτεινό όσο εκείνα, και ενώ δείχνει περισσότερο τον άνθρωπο Τόνυ στη προσπάθεια του να σώσει το κόσμο, δε προλαβαίνει να καταντήσει καθόλου δράμα. Η μοναδική ίσως ομοιότητα με το Rises ήταν η χρησιμοποίηση του κακού, που θύμιζε τη φάση Bane/Talia al Ghul, έτσι κι εδώ ο πραγματικός κακός δεν είναι ο Μανδαρίνος. Στο τέλος ήλπιζα να εξελιχθεί σε κάτι άλλο ο Τόνυ, παίρνωντας στοιχεία απ’το κόμικ του Extremis, και να τον κάνει μηχανάνθρωπο και να μεταμορφώνεται όχι να κολλάει πάνω του η στολή. Ορισμένους ίσως να τους απογοητεύσει καθότι χαλάει κάπως σεναριακά, αλλά γενικά ήταν καλοφτιαγμένη.

Eίχα καιρό και είπα να δώ λίγο κουλτούρα…

Νταξ… Η ψυχεδέλεια η ίδια… 8O
Πω πω πω, τί ήταν αυτό… ακόμη και για Almodovar… :-s

Δεν μπορώ να πω, του βγάζω το καπέλο του Ρομάν. Δεν του το χα ότι ήταν ικανός να γυρίζει ακόμα τόσο δυνατές ταινίες.

Πολύ ευχάριστο βράδυ μ’ αυτή εδώ. Σαν ταινία μυστηρίου, πρακτικά αψεγάδιαστη. Όλα ήταν σωστά.

[SPOILER]
[/SPOILER]
The Interrogation of Michael Crowe - 2002

The Ghostwriter λεγεται η ταινια; γιατι δε μπορω να τη βρω; :-k

The Ghost (2010)
“The Ghost Writer” (original title)

Εγω, αν θυμαμαι καλα, το ψιλοβαρεθηκα το Ghost Writer παντως.

Εσύ, αν θυμάμαι καλά, είσαι γατάκι.

Το Ghost Writer πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, σε ρουφάει με την ατμόσφαιρα της. Μαζί με το Zodiac είναι ότι πιο κολλητικό έχω δει στο είδος.

Kαι εμενα μου αρεσε πολυ.
Πολυ ομορφες σκηνες και καλοστημενο σεναριο.

[SPOILER]Και με ξαφνικό τέλος! :–[/SPOILER]

Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τον ένα και μοναδικό Οz, oύτε την ιστορία δεν ήξερα. Τη ταινία δε θα την έβλεπα γιατί διάβαζα Disney και πίστευα είναι πολύ παιδική, αλλά απ’το τρέηλερ είδα πολλά κι έντονα χρώματα που μπορείς να τριπάρεις κι όλας, και μου άνοιξε την όρεξη. Τελικά θύμισε κάτι μεταξύ της τελευταίας Χιονάτης, Αλίκης και Δόκτορα Παρνάσους.

loipon gorgones k magkes 8a sas kapsw ligo,
alla 8a 8esw k merika psiloerwthmata:
phga prox8es sena magazi me metaxeirismena
k agorasa mia teleiws skoteinh tainia apo thn etairia dark vision (8ygatrikh ths dark side mallon):

me ellhniko titlo: o arlekinos,
me diaforetiko exwfyllo aptou imdb: ( http://tc.ioffer.com/i/harlequin-robert-powell-special-edition-all-reg-dvd-490108076 )

k gia prwtagwnisth,ton h8opoio pou epaize ton jesus apo thn nazaret,o opoios ypodyetai enan magistro-xeiropraktiko pou mplekei se diafores ‘‘satanikes’’ ypo8eseis.
kalh alla allokoth tainia.

[U]psiloerwthmata:[/U]
.xerei mhpws kaneis an ontws exei sxesh auth h etairia me thn dark side k an exei vgalei alles tainies (poies nanai autes)?
.epishs, xerei kaneis mhpws poses tainies eixe vgalei synolika h dark side k an mporoume na tis vroume kapou?

Δεν νομίζω να έχουν κάποια σχέση οι δύο εταιρίες. Δεν ξέρω ακριβώς πόσες έχουν βγάλει, πάντως εγώ έχω περίπου είκοσι ταινίες από την καθεμία. Κάποιες από αυτές που έχει βγάλει η Dark Vision είναι τα Nekromantik, Class Of 1984, Beyond, Re-Animator, Zombie Lake κ.α. Μπορείς να βρεις κάποιες ταινίες και από τις δύο εταιρίες στο videosun-gr.

[B]Imaginarium [/B]

Αυτή εδώ είναι η ταινία των Nightwish. Δεν γνωρίζω σε ποιό βαθμό το σενάριο έχει σχέση με το τελευταίο άλμπουμ τους πάντως, Η ταινία μια φορά είναι αρκετά συμπαθητική. Η υπόθεση θέλει έναν γέρο μουσικό και ποιητή που αργοπεθαίνει να προσπαθεί να ανακτήσει τις αναμνήσεις του που χάνονται, μέσα από τον φανταστικό παιδικό του κόσμο και να προλάβει να συμφιλιωθεί με την κόρη του πριν φύγει. Οι Nightwish εμφανίζονται σε 2 μόνο σκηνές να παίζουν μέσα στο ονειρικό κόσμο του γέρου μουσικού ενώ αρκετές φορές στο background ακούγεται η μουσική τους. Πάντως σε κανονικούς ρόλους μόνο ο Tuomas Holopainen εμφανίζεται σε μερικές σκηνές.

Σκηνοθετικά κινείται σε video-clip λογική που πάντως δίνει μερικές πανέμορφες σεκάνς στις περιηγήσεις του γέρου μέσα στις αναμνήσεις του. Οι ηθοποιοί είναι όλοι αρκετά καλοί αν και μου ήταν όλοι άγνωστοι. Δεν είναι καμιά φοβερή ταινία αλλά τα 85 λεπτά περνάν χωρίς να σε κουράζουν. Επίσης δεν χρειάζεται να είναι κανείς φαν των Nighwish για να την δει.

ειδα το source code…
συγκλονιστικη μλκια :roll:
μεχρι που βρισκει τον βομβιστη ειχε ενα ενδιαφερον, μετα το χασε κι αυτο…
στα μπετα

Ενώ καθώς την έβλεπα μου άρεσε το σενάριο και το βρήκα έξυπνο, στην πορεία βαρέθηκα και με πήρε ο ύπνος. Δεν θέλησα να την τελειώσω την επόμενη μέρα. Δεν είχε αυτό το κάτι που μπορούσε να την κάνει καλή ταινία. Δεν ξέρω τι έφταιγε.

Κι αφού είδαμε τη νέα ταινία του Άρνολντ, έπρεπε να δούμε και του Σταλλόνε. Ο ένας έχει τη δύναμη, ο άλλος τη χάρη. Έτσι κι εδώ μπορεί να μην είναι με τόση δράση όσο το Last Stand, αλλά προσπαθεί να δείξει κάτι πιο περίπλοκο σεναριακά. Μπλέκει κι ο πουτάνας γιός ο Μόμοας μέσα. Αλλά τελικά δε καταφέρνει να ενθουσιάσει και τόσο. Η εκδίκηση μάλλον γέρασε.