Η προηγούμενη ταινία που το πήρε από την αρχή μου άρεσε πάρα πολύ. Η μυθολογία ήθελε ένα καλό νέο ξεκίνημα και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο με την ταινία του 209 χωρίς μάλιστα να αγνοεί εντελώς όσες έχουν προηγηθεί. Αυτή εδώ επαναλαμβάνει την επιτυχία της πρώτης. Τρέχει με χίλια βέβαια αλλά καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον στους χαρακτήρες και ειδικά στην φιλία Κερκ Σποκ. Ο κακός της ταινίας είναι γαμάτος κυρίως λόγω της τρομερής παρουσίας του Benedict/Sherlock αλλά προϋποθέτει και γνώση παλιότερων επεισοδίων για πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Όπως και να έχει για 2 ώρες και δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από την οθόνη και αυτό σπάνια γινόταν με τις παλιότερες ταινίες (τις οποίες πάντως έχω ψηθεί να ξαναδώ).
Από τον σκηνοθέτη του Interview With The Vampire άλλη μία ταινία με βρυκόλακες. Η οποία θα μπορούσαμε να πούμε έχει το πιο ολοκληρωμένο σενάριο που είδαμε μετά το Let The Right One In (τα Underworld δε μετράνε γιατί είναι περισσότερο δράσης, ενώ τα Twilight καταντήσαν τόσο γλυκανάλατα που δε ξέρω αν έχουν βρυκόλακες πλέον). Δείχνωντας μας την ιστορία πουτάνας-μάνας και 16χρόνης κόρης, οι οποίες ζούνε πάνω από 200 χρόνια από εδώ κι από εκεί, μέχρι που νόμιζαν ότι βρήκαν το κατάληλο μέρος. Η ταινία εστιάζει πιο πολύ στη σχέση μεταξύ τους και με άλλους ανθρώπους, χωρίς πολλά ψεύτικα στοιχεία ή εφέ.
Ψυχολογικό θριλλεράκι με θέμα 5 νέους να πηγαίνουν σε σπίτι στην εξοχή, αλλά η μία απ’αυτούς να μη μπορεί να κοιμηθεί. Δοκιμάζουν και υπνωτισμό και χάπια και καταλήγει με παραισθήσεις και να τρελαίνεται. Όχι και τόσο πρωτότυπο σενάριο αλλά κράτησε το ενδιαφέρον μου, ίσως γιατί λατρεύω τη πρωταγωνίστρια και τη Browning. Ο Cera πάλι έκανε σαν σπαστικός gay, έχει αφήσει και μπουκλέ το μαλλί. Το τέλος ήταν μαλακία αλλά γενικά βλέπετε ευχάριστα.
Δεν είναι καλύτερο απ’το Interview With The Vampire, ούτε απ’το Let The Right One In, αλλά σαν ιστορία και μόνο (γιατί δεν έχει και τόση δράση) θα έλεγα αξίζει να τη δει κάποιος που γουστάρει βρυκόλακες.
Nine Queens.
Αρκετά καλή ταινία,με δυο απατεωνίσκους που πάνε να κάνουν μια γερή μπάζα,πουλώντας ένα fake σπάνιο γραμματόσημο.Αν και το πρώτο μισάωρο το βρήκα αρκετά μονότονο,το φινάλε είναι καλό,αν και το ψιλομαντεύεις από νωρίτερα.
Έχωντας πετύχει με τους Πειρατές Της Καραϊβικής ο σκηνοθέτης μάλλον είπε να δοκιμάσει κι ένα Western πάλι με τον Τζόνι Ντεπ, σε ρόλο ινδιάνου. Το οποίο ναι μεν βλέπετε αλλά δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το Django δυστυχώς ή ευτυχώς το οποίο είναι το καλύτερο για φέτος. Ούτε το True Grit θα έλεγα, αν και είναι εξίσου μεγάλο και περιπετειώδες, αυτό φάνηκε ελαφρώς πιο κουραστικό.
Αντιθέτως αυτό αν και επίσης μεγάλο φάνηκε πιο διασκεδαστικό και μου άρεσε περισσότερο. Είναι μία απ’τις εκπλήξεις του καλοκαιριού και το προτείνω. Θυμίζει λιγάκι τα Ocean’s 11-12-13 μόνο που εδώ έχουμε μάγους που κλέβουν ενώ κάνουν σόου, οπότε είναι πιο εντυπωσιακό. Το μόνο αρνητικό είναι η αποκάλυψη στο τέλος που το χαλάει λίγο, όπως και το ότι ορισμένες φορές οι μάγοι κάνουν υπερβολική “φασαρία” για το τίποτα. Ευτυχώς θα βγει και συνέχεια.
Και τελειώνοντας εδώ έχουμε μία ταινία που θυμίζει prequel των Men In Black. Αντί για εξωγήινους όμως είναι με νεκρούς οι οποίοι για κάποιο λόγο παραμένουν στη γη. Με τον Τζεφ Μπρίτζες να κάνει τη διαφορά, όπως πάντα είτε παίζει σοβαρά είτε αστεία. Η ταινία βέβαια δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, και σαν παιδική θα μπορούσε να μετρήσει.
Για δοκιμασε κατι απο τα παρακατω
Old School
Role Models
Step Brothers
Pineapple Express
Superbad
Wedding Crashers
Horrible Bosses
Knocked Up
Forgetting Sarah Marshall
The 40-Year Old Virgin
Tommy Boy
The Other Guys
Ace Ventura
Billy Madison
Happy Gilmore
The Waterboy
Ευχαριστω, Mika!
Δεν υπηρχε περιπτωση να κανω λαθος στην εκτιμηση, ξερεις, εχω κριτικο στο περιβαλλον μου που τον συμβουλευομαι! Αν και ειναι μικρουλης ακομα, εχει μελλον, γιατι τον αγαπαει τον κινηματογραφο και τα ψαχνει…
Εγώ, πάντως, σκέφτομαι να δω ή το Eternal Sunshine of the Spotless Mind ή το Volver του Αλμοδοβάρ, την τελευταία την χρωστάω στο βίντεοκλαμπ εδώ και τρεις εβδομάδας…ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι να τη δουν κ έτσι δε με πιέζει ο χρόνος. Με ποια να αρχίσω;