Τελευταία φορά που θα ασχοληθώ με αυτό το θέμα μιας και τα έχουμε πει 100 φορές. Κανείς δεν περιμένει κριτικές ταινιών εδώ μέσα. Ένα “καλή ήταν μου άρεσε” αρκεί αν δεν θέλεις να γράψεις κάτι παραπάνω. Αν και αυτό σε κουράζει η θεωρείς πως πρέπει να είσαι κριτικός για να γράψεις αν σου άρεσε μια ταινία η όχι, ε οκ μην γράφεις τίποτα. Αυτό που λέω είναι απλό. Όποιον ξέρω ότι το μόνο που κάνει είναι να βάζει εικόνες απλά θα αγνοώ τα ποστ του, ούτε καν το θρεντ θα ανοίγω αφού δεν έχω κανένα ενδιαφέρον απλά να δω μια αφίσα ταινίας, με ενδιαφέρει να διαβάζω απόψεις για τις ταινίες. Εγώ ξέρω πως τα φορουμ υπάρχουν για ανταλλαγή απόψεων, μπορεί να κάνω και λάθος. Δεν θα επανέλθω στο θέμα.
Μόνο εγώ γελάω εδώ και τόσες σελίδες με τις προσπάθειες μερικών (όπως του Dead από πάνω) να εξηγήσουν τα αυτονόητα; Απορώ πραγματικά με το κουράγιο σας.
στην αμερικη του 40 μια πλουσια οικογενεια εβραιων προσλαμβανει για σοφερ εναν αφρο-αμερικανο… παρολες τις ιδιοτροπιες της κυριας νταιζη με το περασμα του χρονου οι σχεσεις της με τον οδηγο βελτιωνονται κλπ…
γενικα αδιαφορο μου φανηκε ευτυχως ηταν μικρη η διαρκεια του…
Ακόμα με τον Voider ασχολείσται; Άντε ξεκόλλα αγόρι μου, μία μαλακία σου είπαν και τη πήρες σοβαρά, λες και σου φάγαν το μπιφτέκι σου.
Θες να γράφεις γράφε, όχι όμως να κάνεις αγγαρεία, κι όπου διαφωνούμε θα σου λέμε μαλακίες. Δε θες να γράφεις βάζε μόνο εξώφυλλα, πάλι μαλακίες θα σου λέμε. Ότι κι αν κάνεις μαλακίες θα βλέπεις. Αφού γι’αυτό είναι τα φλόρουμς, για να μαλακιζόμαστε.
Λοιπόν εδώ αρχικά έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση απαγωγής ενός μικρού κοριτσιού.
Το πρώτο… μισάωρο, να πω? δεν είναι κάτι το αξιόλογο και ίσως ψιλοβαριέσαι Ώσπου μπλέκονται κάπου τα πράγματα και κάποιοι δεν είναι αυτοί που φαίνονται…
Από εκεί και μετά δίνει ρέστα…
Ίσως το “να κάνεις το σωστό” καμιά φορά μπορεί να μην είναι αυτό που πρέπει…
η αληθινη ιστορια του σιντλερ, ενος ναζι (σκετο κ ετσι) κερδοσκοπου που δημιουργησε τεραστια περιουσια απο το εργοστασιο του στο οποιο απασχολουνταν αποκλειστικα φτηνα εβραικα χερια.με το περασμα του χρονου ομως και τις κτηνωδιες που γινονταν σε βαρος τους, η σταση του προς αυτους αρχισε να αλλαζει.
επρεπε εδω και καμποσα χρονια να το εχω δει αλλα ποτε δεν ειναι αργα.
μεγαλος ραλφ φαϊνς - ψυχακι…
φοβερες σκηνες στους διωγμους απο τα γκετο και γενικοτερα απιστευτη φωτογραφια…
Μου ήρθε όρεξη για κωμωδία τελευταία και μιας και δεν βρήκα κάτι πιο ενδιαφέρον από τα καινούργια κατέληξα σε αυτό που διέρρευσε σε WEBrip (ας πούμε κάτι σαν dvdrip ποιότητα για όποιον δεν τα ψάχνει και by the way μόλις είδα πως έχει διαρρεύσει σε ανάλογη ποιότητα και το the world’s end). Κακό δεν το λες ούτε και αστείο όμως. Η Aniston δεν καταφέρνει να επαναλάβει την πολύ καλή παρουσία που είχε με το horrible bosses και γενικά ελάχιστες οι σκηνές που θα γελάσεις πραγματικά. Τηρουμένων τον αναλογιών πάντως η ταινία προσπάθησε να αποφύγει τα γνωστά χοντροκομμένα αστεία που βλέπουμε συνήθως (όχι πως λείπουν εντελώς) και ήθελες να το κλείσεις στα 20 πρώτα λεπτά, εδώ καταφέρνεις να φτάσεις στο τέλος.
ενας αρχιμαφιοζος στηνει με μια ομαδα αγνωστων μεταξυ τους καλοπαιδων. την ληστεια ενος κοσμηματοπωλειου. η κατασταση στραβωνει και τα καλοπαιδα υποψιαζονται ενεδρα που την εστησε καποιος απο αυτους…
λιγο απο πιστολιδι, λιγο απο μυστηριο
in tarantino we trust… το ξανα εβλεπα ευκολα…
Εν τω μεταξύ ντεθάκια σε βλέπω σε επόμενο ποστ σου να αρχίζεις σε στυλ:
“Νονός (1972). - Είμαστε στη δεκαετία του ‘40. Ο Βίτο Κορλεόνε είναι ένας αρχιμαφιόζος και η οικογένειά του βρίσκεται σε πόλεμο με άλλες αντίπαλες οικογένειες της ιταλικής μαφίας. Σ’ αυτόν τον πόλεμο συμμετέχουν πολλοί γιοι και άλλοι συγγενείς του, εκτός από τον Μάικλ, ο οποίος…”
ή
“Καζαμπλάνκα (1942). - Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, σ’ ένα μπαρ στο Μαρόκο είναι μαζεμένοι από τη μία Γάλλοι πολίτες και απ’ την άλλη αξιωματικοί των ναζί, όταν…”
[B][COLOR=“DarkSlateBlue”]remains of the day[/COLOR][/B] by J.Ivory
Συγκίνηση, εκθαμβωτική σκηνοθεσία (κ σκηνογραφία), εκπληκτικές ερμηνείες από το σύνολο (σχεδόν) των ηθοποιών με προεξάρχοντα τον τιτανοτεράστιο Άντονυ Χόπκινς στον ρόλο του κομπλεξικού, βυθισμένου στον περφεξιονισμό του στάτους ενός αρχι-μπάτλερ, που απομονώνει τα συναισθηματά του για χάρη της καριέρας του. Ούτε ο ρόλος της Έμας Θόμσον ώς οικονόμου της οικίας μας αφήνει αδιάφορους, με την αξέχαστη παλέτα της ερμηνείας της. Α, και η Λένα Χένταϊ ([I]προ - 300, Terminator series, Broken, ect. ταινιών [/I].) ομορφούλα, στον σύντομο ρόλο της ερωτευμένης υπηρέτριας που παραιτείται από τη δουλειά της για χάρη ενός νεαρού υπηρέτη. Και φυσικά ο αξέχαστος Κρίστοφερ Ρηβ, πριν το τραγικό ατύχημα που τον άφησε ανάπηρο και το θανατό του. Αξίζει να τη δει κανείς τη ταινία, με ρωτάτε; Αστειεύεστε ασφαλώς! Όχι επειδή είναι στάμπα James Ivory το έργο, αλλά επειδή [B]είναι κ-ο-μ-ψ-ο-τ-ε-χ-ν-η-μ-α με όλη τη σημασία της λέξης.[/B] Και εννοείται: [I]ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ…ΧΘΕΣ[/I]!!!
Εδώ έχουμε ένα μέτριο drama/thriller με θέμα όπως καταλαβαίνουμε το διαδίκτυο και τους κινδύνους του. Το οποίο μας δείχνει ταυτόχρονα 3 καταστάσεις σχετικές: 1) με παιδάκια που κοροϊδεύουν ένα άλλο παριστάνωντας μία κοπέλα, 2) μία κλεμμένη πιστωτική κάρτα, 3) έναν έφηβο μπλεγμένο σε c2c κύκλωμα που τον εκμεταλεύεται. Παρόλες τις καλές κριτικές στο imdb δε με τρέλανε πολύ (ίσως γιατί δεν είμαι σωστός κριτής, δε ξέρω πάντως η norda να μη το δει).
Αυτό πάλι μου άρεσε περισσότερο. Έψαχνα μήνες να το δω λόγο Γαλιφιανάκη. Ο οποίος εξελίχθηκε σε έναν απ’τους αγαπημένους μου ηθοποιούς. Ο ρόλος του εδώ θυμίζει λίγο Alan Garner, αλλά η ταινία δεν είναι τόσο εντυπωσιακή και μπλεγμένη σαν τα Hangover. Ελπίζω αν κάνουν και συνέχεια να έχει κι άλλους χαρακτήρες.
Και τελειώνοντας, αυτό το είδα λόγο πόρωσης απ’το Kick-Ass 2. Έψαχνα τι άλλο έχω αφήσει με παρόμοιο theme, έγραφε Kevin Spacey οπότε λέω εδώ είμαστε. Αν και δεν είναι αυτός πρωταγωνιστής αλλά ένας κινέζος, τον οποίο κατά κάποιο τρόπο καθοδηγεί σαν σουπερήρωα κι όχι μόνο. Δυστυχώς δε μου άρεσε και τόσο, περίμενα να έχει περισσότερη δράση.