Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Μετά το χθεσινό πραγματικά απορώ με τις βαθμολογίες στο IMDB… Ίσως έχω και πρόβλημα :-k (όσο να’ ναι ένα κάτι τι… :stuck_out_tongue: ) αλλά, η παρακάτω ταινία, [U]για μένα[/U] ήταν και γ@μw… Από τις ΗΘΟΠΟΙΑΡΕΣ που παίζουν (RAY LIOTA, RYAN REYNOLDS, BEN AFFLECK, JEREMY PIVEN, MARTIN HENDERSSON, ANDY GARCIA K.A.),
ειδικά τις ερμηνείες μερικών ( βλ. Jeremy Piven, Chris Pine :!: ) μέχρι την υπόθεση και την καθήλωση μέχρι ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΗΝΗ !

Πληρωμένοι δολοφόνοι, από διαφορετικά αφεντικά και για διαφορετικούς λόγους, ξεκινάνε να βρουν ένα άτομο που αποτελεί το “κλειδί” για κάποια γεγονότα (για ευνόητους λόγους δε λέμε ποια). Καταλήγουν να εντοπιστεί το άτομο αυτό στη σουίτα ενός ξενοδοχείου στο Las Vegas…

Η ταινία τα έχει όλα, πιστολίδι, ψυχάκηδες τρελούς killers, black humour, μυστήριο, ανατροπή…

edit: το τρέϊλερ

…ταινιάρα, πρέπει να την έχω δει τρεις φορές τουλάχιστον…και ο Ίθαν Χοκ είναι καταπληκτικός:):!:

Ε μπορεις να παρεις μια ιδεα απο το imdb δεν παει να πει οτι θα συμφωνουμε ολοι με αυτο.Το Smokin Aces ειναι μια ταινια του 7-8.Ωραια μεν αλλα τιποτα που να σε κανει να την δεις πανω απο 1-2 φορες.Βεβαια υπαρχουν και κατι αλλες που εχουν κατι 8.5 και αναρωτιεσαι τι σκατα υπαρχουν στον ανθρωπινο εγκεφαλο αλλα ξερεις πως πανε αυτα.

Εμενα το before the devil… δεν μου αρεσε.Παιζει να το ειχα σχολιασει και οταν το ειδα.
Τελειωσε και μου αφησε μια περιεργη αισθηση.Λιγο οτι να’ναι…

[B]Ο Τζο Τόι είναι στα πρόθυρα της εφηβείας και νιώθει άβολα που ο εργένης πατέρας του, Φρανκ, προσπαθεί να του χειραγωγήσει τη ζωή. Ως δήλωση προσωπικής ελευθερίας, ο Τζο το σκάει σε ένα ξέφωτο στο δάσος, παρέα με τον κολλητό του, Πάτρικ, και έναν παράξενο νεαρό, τον Μπιάτζιο. Εκεί, τους ανακοινώνει πως θα χτίσουν ένα σπίτι, μακριά από τον έλεγχο των γονέων και τις περιττές ευθύνες. Όταν το προχειροφτιαγμένο τους κατάλυμα είναι έτοιμο, οι τρεις τους γίνονται άρχοντες του πεπρωμένου τους, μόνοι βαθιά στο δάσος. [cine.gr][/B]

Εξαιρετικός κινηματογράφος με καταπληκτική φωτογραφία κι ερμηνείες από τους πιτσιρικάδες, όπως και του Nick Offerman. Ο πρωταγωνιστής θα κάνει ντου λογικά και σε άλλες ταινίες, το Oscar Β’ Ανδρικού όμως το παίρνει αυτός:

[SPOILER][/SPOILER]

Είδα το [B]Great Gatsby [/B]χθες, ωραία ταινία με πολύ καλή σκηνοθεσία και εικόνα και έναν πολύ καλό DiCaprio για ακόμα μια φορά.

Φίσκα κωμεντίνο μενζ. :thumbup:

Βαριόμουν να περιμένω μέχρι να κυκλοφορήσει το dvd (τέλος Νοεμβρίου) και το είδα νωρίτερα. Όπως και στα Expendables, έτσι κι εδώ βλέπουμε κάμποσους γνωστούς ηθοποιούς μαζεμένους, να παίζουν ακολουθώντας σεναριακά υποτίθεται το κόμικ σε λίγο πιο αστεία έκδοση. Freeman και Urban είναι εκτός, Hopkins και Zeta-Jones προστίθενται, και ο ηθοποιός που κάνε τον Storm Shadow στους G.I. Joe (κι εδώ δίνει περισσότερο ξυλάκι). Η ταινία μας ταξιδεύει από Αμερική, Γαλλία, Λονδίνο, Ρωσία και Ιράν, αλλά δε το καταλαβαίνουμε και τόσο. Πιο πολύ ξεχωρίζει για τη δράση της, παρά την ιστορία ή τις ερμηνείες, οι οποίες χαβαλετζίδικες θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι. Άντε και το 3 σύντομα.

Μετά την επιτυχία του The World’s End, είπα να τσεκάρω τι άλλο έπαιξε τελευταία το δίδυμο Frost-Pegg. Κι έπεσα στον Paul τον εξωγήινο, από τον σκηνοθέτη του Superbad, και με τη φωνή του Rogen. Που είναι ένα κυνηγητό-κωμωδία στην ουσία, χρησιμοποιώντας και διάφορα στοιχεία από σχετικές ταινίες (όπως πχ Men in Black ή ο E.T. κ.α.). Αν και δεν έχει σχέση με αυτά που φτιάχνει συνήθως ο Wright, εκτός του ότι είναι εξίσου διασκεδαστική, δίνει κι ένα χτύπημα κατά του χριστιανισμού. Εννοείται ότι αξίζει.

Αυτή ενώ μου άρεσε σαν ιδέα, με το ζωντανό αρκουδάκι και τον 35χρόνο, δυστυχώς βρήκα πως ασχολήθηκε υπερβολικά με τα γκομενικά του, ε και με κούρασε λιγάκι. Τα ρομαντικά στοιχεία σε συνδιασμό με τον Ted, τη κάνουν γλυκανάλατη, σε βαθμό να αναρωτηθώ γιατί τα βλέπω μόνος όλα αυτά; Είναι μία ταινία κατάληλη για να τη δείτε μαζί με το γκομενάτσι σας, να παραδειγματιστεί κι όλας μη σας πρίζει πολύ τ’αρχίδια και σας χωρίζει για ασήμαντες αφορμές.

Les neiges du Kilimandjaro

Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο είναι ο ελληνικός τίτλος της ταινίας. Ένας ηλικιωμένος εργάτης στα ναυπηγεία που επίσης ήταν και πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων χάνει την δουλειά του μαζί με άλλους 19 συναδέλφους του. Λόγω ηλικίας καταφέρνει να βγει σε πρόωρη σύνταξη. Μερικές μέρες αργότερα 2 τύποι θα μπουν στο σπίτι του και θα τον ληστέψουν αφού τρομοκρατήσουν αρκετά την οικογένεια και τους φίλους του. Σύντομα θα μάθει πως η ληστεία έχει γίνει από ένα νεαρότερο συνάδελφο του που είχε απολυθεί μαζί με αυτόν (δεν αποτελεί spolier για την ταινία, η ταυτότητα του δράστη γίνεται γνωστή κατευθείαν αφού εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αστυνομική πλοκή). Ωραία στιβαρό δράμα που φέρνει τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες του αντιμέτωπους με πολλά ερωτήματα αδιέξοδα και διλήμματα που καλούνται να δώσουν λύσεις.

Salvation Boulevard

Πρώην οπαδός της ροκ βρίσκει τον θεό τον αληθινό με την βοήθεια ενός πάστορα. Όταν ο τελευταίος πυροβολήσει κατά λάθος έναν καθηγητή που τον αμφισβητεί σε μια συνάντηση των 3 τους και προσπαθήσει να το καλύψει ως αυτοκτονία (αφού αυτό θέλει ο θεός) ο ροκάς μας θα αρχίζει να αμφιβάλει για τις επιλογές του για μιας ακόμα φορά. Από εκεί και πέρα ξεκινάν διάφορες εξωφρενικές καταστάσεις με παλαβούς θρησκόληπτους που θέλουν να σώσουν τον πάστορα, μεξικανούς μαφιόζους εκβιαστές που βλέπουν κέρδος και πρώην στρατιωτικούς που προσπαθούν να βγάλουν άκρη από όλα αυτά. Στην μέση ο Carl ( ο ροκάς μας) που προσπαθεί να γλυτώσεις από όλους. Θέλει να είναι κωμωδία και λέω θέλει γιατί παρά τις παλαβές καταστάσεις και τους πολύ καλούς ηθοποιούς που δίνουν καλές ερμηνείες κάτι λείπει. Στα χέρια των Κοεν θα είχαμε κάτι πολύ ξεχωριστό, τώρα μοιάζει με επεισόδιο μέτριας τηλεοπτικής σειράς.

ειδα το the bourne Legacy σμρ και δεν μπορω να καταλαβω γτ τοση απογοητευση για αυτη τη ταινια γενικα απο κριτικες και τα λοιπα…μεγαλη ξενερα που αλλαζει ο πρωταγωνιστης αλλα αυτο ειναι στην αρχη μονο… δε πλησιαζει τις προηγουμενες τρεις αλλα εμενα μου φανηκε μια χαρα δλδ το 6,7 πιστευω την αδικει λιγο…πολλες ωραιες σκηνες δρασης προτεινω να τη δειτε…!

(με βαρια καρδια το λεω)Εχασα 1:32:00 απο τη ζωη μου.

Donnie Darko

νομιζω οτι επιασα τον εαυτο μου να ψιλοβαριεται σε καποιες φασεις…
επισης θεωρω καπως υπερβολικο το 8.1 στο imdb…
τεσπα γουστα, νομιζω οτι σε οσους πχ αρεσει ο stephen king μπορουν να ριξουν μια ματια βρε αδερφε…

Three Days of the Condor

…:!:

Απο τι κορυφαιες ταινιες εβερ ξερω γω.Αλλα οκ.

Και εμενα μου αρεσει πολυ… Τοπ 20 !

ανετα μεσα στις καλυτερες ταινιες εβερ!!!
ισως να αγγιζει περισοτερο καποιο συγκεκριμενο κοινο
μιας και εχει αρκετες pop culture αναφορες
αλλα και παλι εχει γαματη σκηνοθεσια
γαματο στορυ
και εναν γαματο τζεικ γκιλενχααλ!!

Πάντως είναι όντως υπερβολικό το 8,1 του imdb. Υπερβολικά χαμηλό.

και εγώ το βάζω πολύ ψηλά το Donnie Darko.

Σήμερα στον Αντέννα είδα την άλλη ταινιάρα. Το Mean Girls.

μπράβο μπράβο

Μεγάλη.Ταινία. Μπαίνει και στα cult, αλλά αφού σε καμιά βδομάδα βγαίνει στο video club της γειτονιάς σας, δικαιωματικά εδώ:

Συμμορία στην Άγρια Δύση κλέβει χρυσό από πόλη και σκοτώνει τον αρχηγό της (Ντάνυ Τρέχο) ο οποίος κάνει deal με τον Lucifer (Μικυ Ρουρκ, σε φάση εκδίκησης του Λούις Σάιφερ) να ζωντανέψει και μέσα σε ένα 24ωρο να σκοτώσει ο ίδιος και μόνο τα μέλη που τον πρόδωσαν, προκειμένου να σωθεί η ψυχή και το σώμα του. Παίζει και η καθηγήτρια-μιλφ που αποπλάνησε τον Μπράντον στο Μπέβερλι Χιλς. Στυλιζαρισμένο του κερατά με όλα τα κλισέ που μας αρέσουν και slow motion σε πλουσιοπάροχες δόσεις.

Γουέστερν.Της.Χρονιάς.

Η Σιωπή, 1963

Η δύσκολη ώρα όταν απογοητεύεσαι πρώτη φορά από κάποιον που λατρεύεις. Ο μάστερ είναι και θα παραμείνει ένας από τους αγαπημένους, αν όχι Ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης. Στη “Σιωπή” όμως τον έχασα. Ταινία με ελάχιστους διαλόγους και τεράστιες σιωπές (συνειδητά, προφανώς) που πραγματεύεται την κατεστραμμένη σχέση δύο αποξενωμένων γυναικών-αδερφών. Στη μέση του “πολέμου” βρίσκεται ο γιος της μίας, και η θανατηφόρα ασθένεια της άλλης.

Αισθητικά είναι, αναμενόμενα, κορυφή. Είναι όμως πολύ πολύ κουραστικά γυρισμένη - και αν σκεφτείς ότι είναι, στα πρότυπα των τότε ταινιών του, 90λεπτη, είναι παράξενο να σε κουράζει. Τα θέματα της “Σιωπής” επανεμφανίστηκαν επίσης, σε επόμενα χρόνια, στην “Persona” και στο “Κραυγές και Ψίθυροι”, δηλαδή δύο από τις κορυφαίες ταινίες στην ιστορία της έβδομης τέχνης. Σαφέστατα προτιμώ τις κατοπινές προσεγγίσεις, οπότε δύναμαι να θεωρήσω τη “Σιωπή” σαν… προσχέδιο, προπομπό καλύτερα, των πλέον ψυχαναλυτικών ταινιών του Bergman που ακολούθησαν. Νομίζω ότι εδώ το παράκανε με τον μινιμαλισμό. Προτείνεται μόνο για diehard fans, αυστηρά.

Α, και όλα αυτά χωρίς να έχω δει τις άλλες δύο ταινίες της τριλογίας Winter Light/Through a Glass Darkly/Silence (αν και δε νομίζω ότι επηρεάζονται θεματικά).

Δεν θα συμφωνήσω για την σιωπή. Δύσκολα συναντάς σε ταινία τέτοια υπόγεια ένταση, ο Bergman εδώ κάνει θαύματα με την κάμερα. Από το εσωτερικό του ξενοδοχείου στην σύγκρουση των 2 αδελφών είναι άψογος.

Κατεβαινει ΤΩΡΑ :’)

Ειδα και το Kings of Summer που ανεφερες λιγες σελιδες πριν, παρα πολυ ωραια ταινια.

Εισαι λατρειας,ΔΩΣΕ ΠΡΑΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.

Ειδα αυτο
Η Βιολέτα Πήγε Στον Ουρανό (Violeta Went to Heaven / Violeta se fue a los cielos) του Αντρές Γουντ (2011)

http://www.jazzbluesrock.gr/i_violeta_pige_ston_ourano_792

Το ειδα στο cinema, αλλα μιας και ειναι ταινια του 2011 καπου θα υπαρχει και σε DVD…Η ταινια ειναι οπως τα γραφει το αρθρο…Αν σας δοθει ευκαιρια να το δειτε