Κατ’αρχάς με τιμά η παρατήρηση Δευτερευόντως, το 'χω πάθει άπειρες φορές και πιστεύω ότι η κωλοτούμπα (όχι με την ακριβή απαραίτητα έννοια) στις ταινίες είναι πιο συχνή από ότι σε albums. Οπότε οι δεύτερες ευκαιρίες στο σινεμά είναι must. Κι επειδή είσαι άτομο με αίσθηση του μέσου αυτού, ακόμα κι αν όχι συγκινησιακά, σίγουρα αισθητικά θα σου πει πολλά αυτή τη φορά.
Επιτέλους είδα και γω το [B]The World’s End[/B]
Ευχαριστούμε την τριάδα για τις σπουδαίες ταινίες που μας χάρισαν.
Ενα horror, ένα action και ένα sci fi με το απίστευτο χιούμορ και την 100% προσαρμοσμένη σκηνοθεσία στο σενάριο και στο καταπληκτικό σενάριο κάθε φορά.
Για την ταινία: τρομερά λογοπαίγνια (mayboy, always land on my feet και άλλα ), σκηνές uber-cult, ο Simon Pegg θαυμάσιος, Sisters of Mercy κλπ
Απολαυστικό για μάζωξη αντροπαρέας.
Συγκριτικά με τις άλλες θα λεγα ότι είναι ένα σκαλί κάτω (το Hot Fuzz είναι έτσι και αλλιώς η κωμωδία της δεκαετίας).
Μακάρι να βγάλουνε και άλλες…
Μετά πάμε σε μια άλλη θρυλική τριάδα που έκανε μαζί δύο ταινίες.
George Roy Hill σκηνοθέτης, Paul Newman και Robert Redford στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Δύο καταπληκτικές, διασκεδαστικές ταινίες με μπόλικο χιούμορ.
Απλή σκηνοθεσία, ούτε τεχνικούρες ούτε ταχυδακτυλουργικά κόλπα με την κάμερα, απλά εστιάζει στην χημεία των πρωταγωνιστών.
[B]The Sting [/B]
Μια από τις πιο απολαυστικές και διασκεδαστικές ταινίες που έχω δει.
Ορόσημο και για πολλές αργότερα (ταινίες του Γκάι Ρίτσι πχ), πολύ χιούμορ και απίστευτα cool ερμηνείες. Το σενάριο από τα καλύτερα που έχουν γραφτεί σε τέτοιου είδους ταινίες.
Την ήξερα εδώ και πολλά χρόνια, τώρα αξιώθηκα να την δω για πρώτη φορά και σίγουρα θα την ξαναδώ πολλές φορές ακόμη.
[B]Butch Cassidy & The Sundace Kid[/B]
Φοβερό γουέστερν που διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα.
Πέρα του κωμικού στοιχείου και των απολαυστικών διαλόγων (το σκονάκι που διαβάζει για να ληστέψει μιλώντας ισπανικά :lol::lol:), η ταινία διαφέρει και στους χαρακτήρες.
Ο Νewman είναι το μυαλό, καλοπερασάκιας, κουβαρντάς, δεν θα πείραζε μύγα. Ο Redford είναι ο badass και καλά, ο άσος στο πιστόλι. Και οι δύο κατά βάθος είναι ψυχούλες, που έχτισαν περισσότερο τον μύθο τους να τους φοβούνται όλοι με την εξυπνάδα τους παρά με τον φόβο. Οταν μπλέξουν με τον Νόμο, απλά τρομοκρατούνται και φεύγουν.
Είναι ξεχωριστό western γιατί εστιάζει στους χαρακτήρες περισσότερο από την δράση. Γίνεται κανονική ανάπλαση.
Εξαιρετικό.
Ειδα προσφατα Red 2 και Machete Kills,και τα 2 τα βρηκα (επιεικως) υπο του μετριου.
Ελπιζω να μην ειναι τοσο χαλια κ το αλλο σηκουελ που σκοπευω να δω συντομα, το Kick Ass 2.
το the sting το ειδα προσφατα…
ακριβως οπως τα λες…
θα το ξαναδω συντομα
Εξαιρετικό, και μου θύμισε πάρα πολύ το βιβλίο Looking for Alaska. Ενας πρωτοετής προσπαθεί να προσαρμοστεί στο σχολείο ενώ παλεύει με τους δαίμονές του και βρίσκει στήριγμα στην παρέα 2 τελειόφοιτων. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο χωρίς σπόιλερ, δείτε το όμως. ή διαβάστε το Looking for Alaska. =)
Αυτό το πέτυχα τυχαία στο imdb ψάχνοντας το The perks… και το κατέβασα επειδή είχε καλό trailer και κυρίως επειδή Elizabeth Banks, χωρίς όμως να περιμένω πολλά. Ευτυχώς διαψεύστηκα και δεν ήταν άλλη μια ρομαντική κομεντί, ένας τύπος χάνει τον πατέρα του και μαθαίνει ότι έχει και μια αδερφή (E.Banks) που με τη σειρά της έχει έναν γιο, και αποφασίζει πριν τους δώσει τα λεφτά που δικαιούνται από τη διαθήκη να τους γνωρίσει καλύτερα χωρίς να τους πει ποιος είναι. Πολύ ευχάριστη ταινία γενικά, παίζει και η Pfeiffer σε έναν ενδιαφέρον ρόλο.
θα με έψηνε ενα άλλο τέλος ρε γαμώτο(κοντινό πάντως). γενικά πολύ ωραία αισθητική και ταχύτητες οι ταινία
Αυτά τα τεκνολότζικ είν’του διαόλου να ξέρετε. :x
Βιογραφία του Steve Jobs της Apple. Απ’τα φοιτητικά του χρόνια που προσπαθούσε να υλοποιήσει διάφορες απλές ιδέες, στον ανταγωνισμό της IBM και το κλεμμένο λογισμικό του Bill Gates, μέχρι που τον πετάξαν εκτός εταιρείας και ξαναεπέστρεψε. Αν και συμπάθησα λιγάκι την ιστορία, για κάποιο λόγο μοιάζει να τελειώνει ξαφνικά, και γι’αυτό μάλλον πήρε κακές βαθμολογίες.
2ώρη διαφήμιση της Google που λεει ότι είναι κωμωδία, χωρίς να έχει τίποτα το αστείο. Πρωταγωνιστές οι δύο αυτοί γερομπαμπαλήδες, που καταφέρνουν και περνάνε στην εταιρεία μαζί με τα υπόλοιπα φοιτητρόνια εκεί, τα οποία ανταγωνίζονται κι όλας με τις ανύπαρκτες γνώσεις τους για να μη χάσουν τη θέση τους. Δεν αξίζει παρά μόνο για μία σκηνή με τον Ferrell.
In The Mouth Of Madness
:):!:
[B]Kontroll (2003)[/B]
Διαμανταρα απο την Ουγγαρια που διαδραματιζεται στο μετρο της Βουδαπεστης και δειχνει μια σειρα απο περιστατικα με τα οποια ερχονται αντιμετωποι οι ελεγκτες του μετρο, απο συμμοριες και χουλιγκαν μεχρι τυπους που πετανε αλλους στις ραγες… Μαυρο χιουμορ, ωραια αμοσφαιρα και γαματη μουσικουλα :thumbup:
Oντως πολυ αξιολογο το ‘’[B]Kontrol[/B]’’…
Η ταινία αυτή είναι παιδική. Την είδα πρώτον γιατί είχα δει τη προηγούμενη, και δεύτερον γιατί παίζει ένα γκομενάκι καλό. Η προηγούμενη βλεπόταν κάπως και γι’αυτό πήρε θετικές βαθμολογίες. Αυτή ψιλοαρπαχτή μου φάνηκε, με πολλά χαζά εφέ. Μόνο οι χαρακτήρες μ’αρέσαν λίγο επειδή θυμίζαν role playing game, αλλά και πάλι wtf μ’αυτόν τον κύκλωπα;
Αυτή την είδα λόγο του αφιερώματος. Η αλήθεια είναι ότι το The Other Guys δε μου άρεσε και τόσο, ίσως λόγο Wahlberg, οπότε έπρεπε να δω κάτι καλύτερο από Ferrell. Και τι άλλο φτάνει κοντά στο επίπεδο του Ron Burgundy; Μα φυσικά ο Ricky Bobby! Η ταινία ήταν όπως έπρεπε, μαζί με όλα τα κλισέ της Αμερικής, μόνο διαφήμιση της Coca Cola δεν είδαμε. Το σενάριο μου θύμισε λιγάκι και το αγαπημένο μου Speed Racer. Τελικά ο Ferrell είναι απ’τους ελάχιστους κωμικούς που τα καταφέρνουν.
Μετά το μακελειό του 2046, έπρεπε να ηρεμήσει κάπως το κεφάλι μου και το έκανε με μια τίμια επαναπροβολή του High Fidelity. Από τις ελάχιστες μέηνστρημ ταινίες που προσεγγίζουν το θέμα “σχέσεις” με τρόπο τόσο οικείο που δε σου φαίνεται ξερνάντερο.
Και μετά αρχίζει η εμμονή με τα top 5, που βλέπω να κρατάει πάλι ένα μήνα σίγουρα.
Για μενα ειναι λιγο overrated το High Fidelity …
Καλη ταινια, ευχαριστη, με ωραιο καστ και ετσι γλυκερη ιστορια, αλλα απλα “οκ”. Δε καταλαβαινω κοσμο που την εχει στις καλυτερες του, ειναι λιγο ταινια μοδα.
Δε θα διαφωνήσω, κινηματογραφικά είναι απλώς ευχάριστη, απλά φέρνει και στην επιφάνεια τον φετιχισμό/ψυχαναγκασμό των μουσικόφιλων σε συνδυασμό με όλο το ρομάντσο. Με τίποτα στις καλύτερες έβερ, μην τρελαθούμε κιόλας.
Πόσο μπροστά ήσουν μωρή Ιαπωνία!:dance:
Shield of Straw. Η καινούργια ταινία του Takashi Miike. Ένα καλογυρισμένο αστυνομικό/θρίλλερ, με θέμα δολοφόνο που σκότωσε την εγγονή ενός δισεκατομμυριούχου γέρου yakuza, ο οποίος προσφέρει αμοιβή για το κεφάλι του δολοφόνου με αποτέλεσμα όλοι να τον κυνηγάνε. Ο δολοφόνος παραδίνεται στην αστυνομία, που με τη σειρά της προσπαθεί να τον προστατεύσει, φτάνωντας κυριολεκτικά στα άκρα. Θα μπορούσε να είναι και πιο άρρωστο αλλά δικαιολογείται γιατί μοιάζει με blockbuster.
Platinum Data. Άψογο αστυνομικό/μυστηρίου με λίγα sci-fi στοιχεία που θυμίζουν Minority Report, στην Ιαπωνία του 2017 όπου όλων το DNA είναι καταγεγραμμένο απ’τις αρχές για την ασφάλεια τους. Μέχρι που συμβαίνει το αναπάντεχο και κατηγορείται ένας δικός τους, ο οποίος φυσικά προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του, και μπλέκει σε μία ιστορία πιο περίπλοκη απ’αυτό που φαίνεται.
τι είδα τελευταία…
[SIZE=3]
[B]Natural Born Killers (1994)[/B][/SIZE]
Αγέραστη ταινία. Ομοιά της ακόμα δεν βγήκε στα '00ς ([I]ακόμα -στα στάνταρτς της[/I]). Δυναμικές ερμηνείες (α ρε Τομμυ Λη Τζοουνς!!!) απ όλους. Ντελιριακό μοντάζ. Δυναμική σκηνοθεσία επίσης. Απ τις καλύτερες του Στόουν…Όποιος/οια δεν την είδε ακόμη, να πάψει να αποκαλεί εαυτόν σινεφίλ και να τη δει…χθές!!!
][B][SIZE=3]Case 39[/SIZE][/B]
Ξέρω…ξέρω…Προβλέψιμη, ανιαρή και τα λοιπά. Ε λοιπόν, η μικρή στη ταινία αυτή, τα χώνει γερά! Κάνει τάβλα τα λοιπά “λαμπρά” ονόματα του καστ. Έχει αξιομνημόνευτες σέκανς, που ενώ δεν διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας ([I]δεν ανακάλυψε δα ο σκηνοθέτης τον τροχό[/I]…), εντούτις αποτελούν <<μάθημα-σεμινάριο για επίδοξους σκηνοθέτες έργων θρίλερ>>. Δεν είναι the conjuring, evil dead και τα ρέστα, αλλά και δεν βαρέθηκα βλεποντάς την…Αν θα την ξανάβλεπα; Σόρρυ, ήδη μέτρησα 11 θεάσεις της… :roll:
Εγώ πάλι αυτό το Natural Born Killers το μίσησα από την πρώτη φορά που το είδα σινεμά. Μιλάμε βέβαια για love/hate περίπτωση ταινίας δεν υπάρχει ενδιάμεσο στάδιο. Δεν ξέρω κανέναν που να την θεωρεί απλά οκ ταινία ας πούμε.
Εμένα είναι απ’τις αγαπημένες μου ταινίες το Natural Born Killers, είμαι συναισθηματικά συνδεδεμένος μαζί της γιατί μου θυμίζει μία παλιά γκομενοκατάσταση (σκοτώναμε κι ανθρώπους στο Μοναστηράκι).
Είδα [B]The Hunger Games[/B] χθες.
Πάρα τα πολλά λεπτά του δεν με κούρασε αλλά δεν με ενθουσίασε κιόλας. Περισσότερο ιστορία αγάπης ήταν παρά επιβίωσης. Κρίμα που οι περισσότεροι δεν θα ανακαλύψουν το Battle Royale και θα μείνουν σε αυτό το σενάριο.