Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

Tο βρηκα σε μετρια/ικανοποιητικη ποιοτητα,αλλα οχι σε αισχος CAM ποιοτητα. Ηταν αρκετα καλη ωστε να ακους και να βλεπεις καλα. Ας πουμε A: 9 V: 7

All is Bright

Αυτή η ταινία πήρε μέτριες ως κακές κριτικές και στην Ελλάδα νομίζω δεν βγήκε καν στις αίθουσες. Αδύνατον να καταλάβω το γιατί προσωπικά μου φάνηκε πολύ καλή.

Ούτε καθαρή κωμωδία ούτε δράμα περισσότερο μια γλυκόπικρη ιστορία 2 φίλων από τον Καναδά που πάνε στην Νέα Υόρκη να πουλήσουν χριστουγεννιάτικα δέντρα. Ο ένας (Ντένις) μόλις έχει βγει από την φυλακή και ανακαλύπτει πως έχει χάσει τα πάντα, μαζί και την γυναίκα του από τον καλύτερο του φίλο Ρενέ με τον οποίο και θα πάει στην Νέα Υόρκη.

Αν και σε προδιαθέτει για σαπουνόπερα καμιά σχέση ουσιαστικά απλή ιστορία κάποιων ατόμων που ήταν πάντα οι looser της υπόθεσης και προσπαθούν να πιαστούν από κάτι να ορθοποδήσουν, μια υπόσχεση, μια σχέση, μια φιλία. Το δίδυμο Giamati και Rudd είναι εκπληκτικό και το φινάλε είναι απλά υπέροχο.

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη ταινία για φέτος αλλά όχι απαραίτητα χαρμόσυνη.

Την extended έκδοση αυτή τη φορά. 'Ντάξει δεν υπάρχουν λόγια για τέτοια ταινία.

Όλο μαλακίες, δεν έχω τι να δω.:frowning:

Αυτή κανονικά θα τη προσπερνούσα, αλλά έτυχε να τσεκάρω πρώτα το trailer όπου ο πρωταγωνιστής κάνει χρήση ecstasy, και νόμιζα θα είναι όλη έτσι. Τελικά ήταν μόνο μία σκηνή, η ταινία ξεκινά σαν κωμωδία, μπλέκει ο έρωτας με τη μουνάρα Rachel Wood, και καταλήγει σαν περιπέτεια λόγο του πρώην της Mikkelsen. Δε μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε.

Και περνάμε στον Val Kilmer. Που του σκοτώσαν τη γυναίκα και συνεργάζεται με την αστυνομία για να εκδικηθεί. Από τζαζ τρομπετίστας λοιπόν με το όνομα Tom Van Allen, αποκτά νέα ταυτότητα σαν Danny Parker ένα speed freak, για να μπλέξει στους κύκλους των ναρκωτικόφιλων. Γίνεται η ανατροπή όμως και οι ένοχοι δεν ήταν αυτοί που έμοιαζαν. Σαν σενάριο ήταν οκ, οι ερμηνείες και το γενικότερο σύνολο δε μ’αρέσαν τόσο.

[B]Plush - 2013[/B]

Η ταινία ήταν ακριβώς ο λόγος που τη χρησιμοποίησα. Για βοήθεια προκειμένου να κοιμηθώ!

‘’[B]No[/B]’’(2012) του [B]Pablo Larraín [/B]

Θα ξεκινησω με τον επιλογο:Απο τις πιο ουσιωδεις,περιεκτικες,καλυτερες και συγκινητικες/πραγματικες ταινιες που εχω δει τον τελευταιο καιρο.
Ειναι αληθεια οτι τωρα τελευταια με εχει απασχολησει ιδιαιτερα το θεμα [B]Alliende/Pinochet[/B] στη Χιλη κι εχω δει αρκετες ταινιες με το θεμα αυτο.
Στα 1987 η χουντα του [B]Pinochet[/B] διεξαγει δημοψηφισμα και o λαος θα αποφασισει απλα ΝΑΙ η ΟΧΙ στη συνεχιση της δικτατοριας του [B]Pinochet[/B].Για 27 ημερες η καθε πλευρα θα εχει 15 λεπτα προβολης στη δημοσια τηλεοραση κι ετσι αμφοτερες οι πλευρες προετοιμαζουν την καμπανια τους.
Εμεις την ταινια την βλεπουμε απο την πλευρα ενος διαφημιστη που εχει μεγαλη ζητηση,ειναι αριστερος κι ενω δουλευει για εταιρεια της οποιας ο ιθυνων νους ειναι στο πλευρο του δικτατορα,τον πλησιαζει η πλευρα των κομμουνιστων και χριστιανοδημοκρατων για να αναλαβει τη δικη τους διαφημιστικη εκστρατεια προς τη νικη…
Ντοκουμενταριστικο υφος,αλλα πολυ απλη και λιτη ταινια,με ρυθμο και πραγματικα πολυ καλη εμφανιση απο τον συμπαθεστατο [B] Gael García Bernal [/B].Η ταινια επισης περιεχει αυθεντικα διαφημιστικα spots της εποχης,μαρτυριες και βιντεο απο γεγονοτα που συναβησαν πραγματικα,δεν κουραζει καθολου,αντιθετως ενημερωνει,συγκινει και ψιλοπροπαγανδιζει το αριστερο ιδεωδες,αλλα αφηνει ενα μικρο ερωτηματικο στο τελος για τον διαφημιστη…

[B]Jagten - The Hunt[/B] 2012

Την είδα χθες και πραγματικά είναι πάρα πολύ καλό δράμα. Μου άρεσε η ερμηνεία του Mikkelsen. Γενικά έχει κάτι στο βλέμμα του, στον τρόπο του που σε μαγνητίζει. Επίσης, μου άρεσε που δεν είχε ηλίθιο τέλος, γιατί οι Αμερικάνοι θα μπορούσαν να την καταστρέψουν. Πέρασε πολύ γρήγορα, όλα τα λεπτά της είχαν νόημα και ευτυχώς απέφυγε περιττούς διαλόγους, επεξηγήσεις, τι-πως-γιατί,μπλα μπλα κτλ.

Κάψιμο με time travel στην Ιαπωνία.:wacko:

Travelers: Dimensional Police. Ένα action/sci-fi από τον σκηνοθέτη των Power Rangers. Στο οποίο βλέπουμε 2 μπατσίνες να κυνηγάν οργάνωση κακοποιών (υποτίθεται) σε 4 διαφορετικές διαστάσεις (Original, Retro, Fairy και Lost World). Σαν ιδέα ίσως φανεί ενδιαφέρον, στη πράξη όμως το αποτέλεσμα ήταν κάκιστο. Οι ερμηνείες θύμιζαν σειρά, υπερβολικά ψεύτικα φτωχά εφέ, έμοιαζε χαζή παιδική.

Cyborg She γνωστό και σαν My Girlfriend Is A Cyborg (όχι η δικιά μου, αυτός είναι ο τίτλος :Ρ). Ρομαντική sci-fi κωμωδία με θέμα θηλυκό cyborg που έρχεται απ’το μέλλον με σκοπό να γνωρίσει αλλά και να προστατέψει τον δημιουργό της. Φανταστείτε πώς θα ήταν το Terminator σε love story αλά ιαπωνικά. Μου άρεσε σε βαθμό να ευχηθώ να μου συμβεί το ίδιο, κακώς που δεν την είδα νωρίτερα.

Time Traveller: The Girl Who Leapt Through Time, μία μεταφορά από βιβλίο κι anime με πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι που επιστρέφει πίσω στο χρόνο, στα σχολικά χρόνια της μητέρας της. Δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, αλλά τουλάχιστον βλεπόταν ευχάριστα.

Μάλλον η πιο συγκλονιστική ταινία που έχω δει ως τώρα. Πέρα απ’ την εκπληκτική ερμηνεία του Nicholson (που του χάρισε και το Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου), το μεγαλύτερο ατού της ταινίας είναι το πώς μπορεί σε 2 ώρες και 13 λεπτά να σου αλλάξει όλη την εικόνα που είχες σχετικά με τα άτομα που πάσχουν από ψυχασθένειες και να καταλάβεις ότι δεν είναι (μόνο) οι τρελοί απ’ τα ανέκδοτα που βγάζουν βόλτα την οδοντόβουρτσά τους και στην ερώτηση “Πόσο κάνει 1+1?” απαντάνε “Μπλε”. Είναι λίγο πολύ άνθρωποι όπως όλλοι οι άλλοι με ευρηματικότητα, χιούμορ, όρεξη για ζωή, προσωπικότητα κλπ που απλά πάσχουν από ασθένειες οι οποίες δεν προσβάλλουν το σώμα αλλά το μυαλό. Και όπως λέει και ο Nicholson σε ένα σημείο, δεν είναι περισσότερο τρελοί από πολλούς μαλάκες που κυκλοφορούν εκεί έξω. Ακόμη, ένας διεστραμμένος σαν κι εμένα, θα εντόπιζε μια ελαφρά και υποδόρια πολιτική αλληγορία, με την πάλη ανάμεσα στον πιο οξυδερκή και με πιο καθαρό μυαλό τύπο (Nicholson) που βλέπει τα κακώς κείμενα και προσπαθεί να τα διορθώσει ενάντια στην άρχουσα και εξουσιάζουσα τάξη (νοσοκόμα-επιστάτες) που καταφέρνει να κυριαρχεί αποβλακώνοντας, ταπεινώνοντας και υποβάλλοντας σε γελοία ρουτίνα τις μάζες (ασθενείς). Στα καθαρά τεχνικά του ζητήματος τώρα, η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή, λιτή και με φυσικά γυρίσματα όπως ακριβώς πρέπει να είναι για να φανεί αληθοφανής η υπόθεση, ενώ ακόμα καλύτερο είναι και το σενάριο που με μερικές ωραίες ατάκες διαλόγους και καταστάσεις, χαρίζει ακόμα και γέλιο σε σημεία, διατηρώντας όμως στο ακέραιο τη φόρτιση και τον προβληματισμό. Όποιος έχει κάνει το έγκλημα και δεν την έχει δει να την δει χτες.

‘’[B]Tetro[/B]’’(2009) του [B]Francis Ford Coppola[/B]

Ειναι αληθεια οτι τα τελευταια χρονια,μετα το ‘’[B]Dracula[/B]’’ συγκεκριμενα,η πορεια του [B]Coppola[/B] εχει παρει ελαφρως την κατιουσα…Στο ‘‘Tetro’’ ομως τα πραγματα δεν ειναι τοσο ασχημα.Γυρισμενο στην [B]Αργεντινη[/B] και στην [B]Ισπανια[/B] σε ασπρομαυρο film,η ταινια αποτελει ενα οικογενειακο δραμα,πισω απο το οποιο κρυβονται επτασφραγιστα μυστικα τα οποια οταν αποκαλυπτονται δημιουργουν ισχυρες εντασεις…
Βασικο ατου της ταινιας ειναι η ατμοσφαιρα της,η για μενα πολυ καλη ερμηνεια του αδικημενου απο τους κριτικους και απο το κοινο,[B]Vincent Gallo[/B],που πραγματικα τον μισεις με την κακια και την πικρια που βγαζει,οντας αδικος απεναντι στον αδερφο του…
Οι ηρωες εχουν κατι το τραγικο και το δραματικο,το οποιο ναι μεν τους ταιριαζει,αλλα θα μπορουσε να γινει καποια εκπτωση στην τραγικοτητα τους,Απο την αλλη αυτο ταιριαζει με τη θεατρικοτητα της ταινιας η οποια φερει στοιχεια θεατρου τοσο σε καποιες original σκηνες οσο και σκηνοθετικα.
Μειονεκτημα της ταινιας ειναι ο αργος ρυθμος της,ο οποιος καπου κανει την ταινια να πλατιαζει,αλλα στο τελος με ολες τις αποκαλυψεις και την ταση για κορυφωση μας μενει μια παργματικα πολυ καλη γευση για την ταινια αυτη του [B]Coppola[/B],που αναμφιβολα ειναι οτι καλυτερο μας εχει προσφερει μετα το ‘’[B]Dracula[/B]’’ …

Copola τον έχω βάλει στην μαύρη λίστα μετά τις 2 τελευταίες του ταινίες (youth without youth, twixt) που με έκανε να αναρωτιέμαι αν αυτός είναι ο ίδιος άνθρωπος που μας έδωσε αριστουργήματα όπως ο Νονος, Η συνομιλία και η Αποκάλυψη.

Anyway εγώ χθες είδα αυτό

[B]The Shop Around the Corner[/B]

Ρομαντική κομεντί του '40 που έχει γίνει remake το 1998 με τίτλο You’ve gor mail (Tom Hanks, Meg Ryan). Μόνο που αυτή εδώ είναι πολύ καλύτερη βέβαια. Θυμίζει αρκετά θεατρικό, αφού σχεδόν όλη η ταινία εξελίσσεται μέσα σε ένα μαγαζάκι της Βουδαπέστη όπου παρακολουθούμε τους υπαλλήλους και τις σχέσεις που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Η προσοχή πολύ γρήγορα θα πέσει στους Alfred και Klara υπαλλήλους που συνεχώς την μπαίνουν ο ένας στο άλλον και σχεδόν μισιούνται αν και έχουν επικοινωνία μεσώ ταχυδρομείου (χωρίς να γνωρίζουν την ταυτότητα ο ένας του άλλου) όπου εκεί ερωτεύονται (hardly a spolier). Ακούγεται λίγο χαζοχαρούμενο μεν αλλά οι διάλογοι είναι σπαρταριστοί με αρκετό χιούμορ, οι χαρακτήρες πολύ ζωντανοί και γενικά σου βγάζει μια ζεστασιά η ταινία αντί για χαζοροματζάδες όπως θα περίμενε κανείς με τέτοιο story.

καλο ητανε… ειχε κ τζειμς κερκ… :wink:

…απ’τα καλά αυτής σειράς ταινιών…όμορφο το πέρασμα του Κάπτεν Κερκ:):!:

Χθες είδα το [B]Thor[/B] το οποίο μου φάνηκε υπερβολικά κακό. Σίγουρα δεν δικαιολογείται το 7 στο Imdb αλλά μικρής σημασίας για μένα. Ωραίο παλικάρι αυτός ο Hemsworth.

Τη ταινία αυτή την είδα λόγο του θανάτου του Paul Walker. Είναι η τελευταία του πριν το Fast & Furious 6. Δεν έχει να κάνει με αμάξια, δείχνει το δράμα ενός πατέρα που προσπαθεί να σώσει το νεογέννητο παιδί του, ενώ το νοσοκομείο βρίσκεται στη μέση του τυφώνα Κατρίνα. Αγχωτική και κλειστοφοβική, μία μάχη ενάντια στο χρόνο ουσιαστικά, αφού ο πρωταγωνιστής αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται σε ένα δωμάτιο. Μου άρεσε απλά και λόγο πρωτότυπης ιδέας.

Nicolas Cage σαν μπάτσος, εναντίον του John Cusack στο ρόλο του Robert Hansen, ενός serial killer στην Αλάσκα. Μαζί τους και η Hudgens σαν ανήλικο πουτανάκι, κι ο 50 Cent σαν μακρυμάλλης νταβάς. Η ταινία όπως καταλαβαίνουμε κι απ’το τίτλο είναι παγωμένη, βλέπουμε χιονισμένα βουνά, νιώθουμε το κρύο ακόμα και μέστη πόλη. Σε συνδιασμό με τις αρκετά καλές ερμηνείες, δίνει μία ατμόσφαιρα. Δε φτάνει βέβαια το πρόσφατο Prisoners, αλλά πιστεύω αξίζει και σαν εναλλακτικό.

…δεν την έχω δει…μοιάζει καθόλου με το Insomnia?:):!:

Ναι στο χιονισμένο καιρό, επίσης έχει και αυτό κανά δύο βόλτες με αεροπλάνο πάνω από βουνό. Η υπόθεση του όμως βασίζεται σε serial killer που υπήρξε πραγματικά, ενώ του Insomnia όχι.

άκυρον. Στο άλλο θρεντ πάει…#-o

Μαζί και τα χτεσινά.

1. Eastern Promises του David Cronenberg

Κατά πάσα πιθανότητα το καλύτερο crime drama-μαφιόζικο της τελευταίας 15ετίας (πριν πεις “Donnie Brasco” θυμίσου ότι βγήκε πριν το ‘98 ). Τεράστιο ατού ο, πάντα εκπληκτικός στις ερμηνείες του και πάντα υποτιμημένος σε σύγκριση με συνομιλήκους του, Viggo Mortensen στο ρόλο ενός χαμηλόβαθμου στελέχους της ρώσικης μαφίας του Λονδίνου που σταδιακά ανελίσσεται σε ψυχρό εκτελεστή και μέλος του πυρήνα της οργάνωσης. Κρύβει όμως ένα μυστικό ενώ παράλληλα προσπαθεί να βοηθήσει και να διελευκάνει ένα θέμα στο οποίο είναι μπλεγμένος ο “πατερούλης” της φαμίλιας. Σίγουρα άξιζε το Oscar του Α’ ανδρικού ρόλου ο Δανός, ενώ πολύ καλή στην ερμηνεία της ήταν και η Naomi Watts. Must για κάθε fan του είδους. Προσοχή όμως σε όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι ή/και έχουν φάει λίγο πριν την ταινία. Σκηνοθετεί ο Cronenberg οπότε η βία είναι αρκετή και ωμή.

1. A Perfect Murder του Andrew Davis

Εδώ βρίσκουμε τον Michael Douglas στο ρόλο του πολυεκατομμυριούχου Steven Taylor ο οποίος αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, πληρώνει αδρά τον εραστή της γυναίκας του Emily (Paltrow) και επαγγελματία ζιγκολό David Shaw (Mortensen) για να την δολοφονήσει με σκοπό ο ίδιος να κληρονομήσει την τεράστια περιουσία της. Κλασική σουπιά ο ρόλος του κυρίου Douglas και του πηγαίνει πάααααρα πολύ :-k :p. Πολύ καλή και η Paltrow ως απελπισμένη, διχασμένη, φοβισμένη και δυστυχισμένη σύζυγος ενώ ο Mortensen παρά το ρόλο του ζιγκολό που υποδύεται, καταλήγει να γίνει συμπαθέστατος (εν μέρει και επειδή τα τρώει απ’ τους λεφτάδες) σε βαθμό που λες ότι δεν του πάει ο ρόλος. Πολύ όμορφη και η σκηνοθεσία, με χαμηλές εντάσεις, αρκετό σκοτάδι-μουντάδα, χαμηλόφωνους διαλόγους ως επί το πλείστον και τις απαιτούμενες ανατροπές στο σενάριο.

1. The Thin Red Line του Terence Mallick

Αυτή η ταινία παρουσιάζει τη μάχη του Guadalcanal κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τα μάτια των Αμερικάνων στρατιωτών. Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο επιλοχίας Welsh (Sean Penn), ο αντισυνταγματάρχης Tall (Nick Nolte), o λοχαγός Staros (Elias Koteas) και οι στρατιώτες Witt (Jim Caviezel) και Bell (Ben Chaplin). Ο Mallick κάνει σε γενικές γραμμές εκπληκτική δουλειά στη σκηνοθεσία, ειδικά στις σκηνές των μαχών οι οποίες έχουν αποδοθεί με τον απαιτούμενο ρεαλισμό. Οι μόνες μου παρατηρήσεις είναι αφ’ ενός η λίγο τραβηγμένοι διάλογοι κατά τη διάρκεια της μάχης και τα αφόρητα κουραστικά λόγω αριθμού και διάρκειας flashbacks που μας δείχνουν τον στρατιώτη Bell με τη γυναίκα του. ΟΚ το καταλάβαμε ότι την αγαπάει, ότι του λείπει και ότι θέλει να γυρίσει πίσω αλλά μας τα ζάλισες με flashback και κόντρα flashback ειδικά σε σημεία που η πλοκή εξελίσσεται και θέλεις να δεις παρακάτω :p.

1. Appaloosa του Ed Harris

Αντιγράφω απ’ το θρεντ του αμερικάνικου western

ΥΓ μαλάκα τρεις ταινίες με τον Mortensen συν μία εμφάνιση κάτι κλασμάτων που κάνει και στο “The Thin Red Line”…η Stargazer-εια Mortensen-ιάς…:stuck_out_tongue: