“Δεν είχε χόρτο ο έμπορΑς και μου 'δωσε σκόνη”
Ειμαι ο μοναδικός που το πρωτο The Raid μου άρεσε περισσότερο? Δε λεω παρα πολυ καλη ταινια αλλα δε το αγάπησα οπως το πρωτο! Θα το ξανα δω πάντως καποια στιγμή…
ΑΜΑΛΙΑ;;; ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΧΑΣΙΣΙ;;
Την κάναμε που λέτε και 'σεις.
Πρέπει να βγει σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ, κάθε ατάκα και τίτλος τραγουδιού.
πawρνη
Planet of the Apes
…φουτουριστική ταινιάρα του Franklin J. Schaffner μέναν εκπληκτικό, σπάνιο αυτό, Charlton Heston…οικολογικές αναφορές, όπως και αναφορές στον μονοθεισμό και την δογματικότητά του, αλλά και την μερικές φορές χρησιμότητα αυτής…’‘they dit it…damn them’’
http://www.imdb.com/title/tt006344
:):!:
Επιστροφή στις ταινίες επιτέλους μετά από λιώσιμο σε σειρές.
Locke (2013)
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Steven Wright.
Μια διαφορετική ταινία που κοιτάζει πολύ στην σκηνοθεσία του Heffn στο “Drive” με μια θαυμάσια φωτογραφία.
Αστικό road movie μες την νύχτα με την ταινία να είναι σε σχεδόν αληθινό χρόνο (80 λεπτά) και ο Tom Hardy να αναλαμβάνει αποκλειστικά το βάρος της ταινίας.
Η ανάπτυξη χαρακτήρων γίνεται μέσω των τηλεφωνημάτων που δέχεται στο πολυτελές αμάξι του από τρία καθοριστικά μέτωπα (σπίτι, “ερωμένη”, δουλειά) και καθώς του μονολόγου του ήρωα σχετικά με τα απωθημένα που έχει με τον πατέρα του.
Λιτότατο, ουσιαστικό και ξεχωριστό.
Εννοείται πως αξίζει προβολής.
Green Street Hooligans (2005)
Δεν το είχα δει ποτέ και ντροπή μου.
Είναι ωραία ταινία αλλά έχει και την αμερικάνικη ματιά που δεν μπορεί να παραληφθεί.
Δηλαδή του στυλ “αντί να δείξουμε το δικό μας γκέτο, την δικιά μας συμμορία που λέει και ο Alitiz” ας πάμε απέναντι στον Ατλαντικό να πιάσουμε το soccer.
Πέρα από αυτών έχει δυνατές σκηνές και αυτός που ξεχωρίζει και με εξέπληξε είναι ο Charlie Hunnam, ο οποίος πίστευα είναι ο μόνος πρωταγωνιστής σε σειρά (S.O.A.) που δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ερμηνευτικά. Εδώ είναι εξαιρετικός και μας θυμίζει ότι ήταν κάποτε Άγγλος.
Το Locke μου φαίνεται πολύ καλό. Στα προσεχώς.
Τις τελευταίες μέρες.
The Zero Theorem
Δεν ξέρω αν η ταινία αποτελεί μέρος μιας τριλογίας μαζί με τα brazil και 12 monkeys αλλά σαφώς υπάρχουν αρκετές παρόμοιες θεματικές εδώ και κυρίως με το brazil. Με πιο σύγχρονους προβληματισμούς αλλά με λιγότερο σουρεαλ διάθεση, σε σχέση πάντα με το brazil, ο Gilliam μας έδωσε και πάλι μια καλή ταινία. Στο πρόσωπο δε του Waltz βρίσκει ίσως και τον ιδανικό πρωταγωνιστή του. Δεν φτάνει βέβαια στα επίπεδα των προηγούμενων ταινιών αλλά εδώ έχουμε τον σκηνοθέτη που αγαπήσαμε.
Divergent
Αυτό το περίμενα να είναι κάτι σαν το νέο Hunger Games. Πολύ θα ήθελε αλλά δεν. Ξεκινάει καλά στα πρώτα λεπτά αλλά πολύ γρήγορα αρχίζει ένα ρεσιτάλ σεναριακής μπουρδολογίας, τεράστιων απιθανοτήτων και κακών ερμηνειών που κάνουν τα 140 λεπτά της ταινίας να φαίνονται αιώνας. Ώρες ώρες ήταν τόσο κακό που είχα την εντύπωση ότι οι σεναριογράφοι τρόλαραν το ίδιο το υλικό τους.
Ντάξει ρε συ, έχουν γίνει πολλές και καλές ταινίες για τα ghettos. Boyz N The Hood, Blood in Blood Out, Menace to Society, Training Day στα πρόχειρα. Απλά ναι, έχεις δίκιο, ένα τόσο βρετανικό θέμα το πραγματεύεται κάπως αμερικάνικα η ταινία, όχι ενοχλητικά όμως κατά τη γνώμη μου, κυρίως λόγω του πολύ καλού casting στους δεύτερους ρόλους (π.χ. Tommy της Millwall).
Ναι δεν διαφωνώ καθόλου πόσο καλές ταινίες είναι αυτές.
Την προσέγγισή της (που δεν είναι ξεκάθαρα αμερικάνικη) σχολίασα περισσότερο.
Βεβαίως και κυριαρχεί η αγγλίλα με τα pints της μεν, διακριτική αλλά εμφανής η αμερικάνικη ματιά δε.
Για τα 2 και 3 δεν έχω ακούσει καλά σχόλια και δεν νομίζω να μπω στον κόπο.
Τα 2 και 3 είναι η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Πήγαινε στο The Football Factory αν είναι.
Άλλη μία ταινία μετά το Transcendence που μας δείχνει πώς ένας άνθρωπος φτάνει τη θέωση. Με Freeman σε παρόμοιο ρόλο, και τη Johansson χρήστρια άγνωστων ναρκωτικών ουσιών. Φέρνει του Limitless η ιδέα, όμως σύντομα ξαναβλέπουμε το γνωστό κυνηγητό που συνηθίζει ο σκηνοθέτης. Κι αυτό είναι το αρνητικό του, χρειαζόταν κι άλλο βάθος το σενάριο για να ξεχωρίσει. Τουλάχιστον περνά κάποια μηνύματα περί σκοπού της ζωής και ήταν διασκεδαστικότερο του Under the Skin.
Είδα και το δεύτερο The Purge. Το πρώτο ήταν περισσότερο ταινία τρόμου, αυτό είναι πιο πολύ ταινία δράσης. Το πρώτο ήταν μόνο μέσα σε σπίτι, αυτό είναι σε όλη τη πόλη. Έτσι θυμίζει λιγάκι κάτι από Battle Royale, αμερικανοποιημένο βέβαια όσο δε πάει, αντικαπιταλιστικό και τα λοιπά. Σίγουρα το προτιμώ από το 1. Κι ελπίζω να βγει και 3 πιο περίπλοκο και με καμιά δυνατή ανατροπή.
Byzantium του Neil Jordan
…το καλό με τον Neil Jordan είναι ότι κάνει σπουδαίες ταινίες, οι περρισότερες τουλάχιστον, αλλά και εντυπωσιακά απλές στην πλοκή και τους χαραχτήρες τους…εδώ με τις αναφορές στο παρελθόν, είναι ένα κλικ πιο πολύπλοκη…ατμόσφαιρα σαν αυτές που φτιάχνει περίτεχνα ο Neil Jordan, και κατά την γνώμη μου έχει πολύ καλό φινάλε…μαρέσουν ιδιαίτερα και οι διάφορες ιστορικοπολιτικές αναφορές, που υπάρχουν στην ταινία…πολύ καλή ταινία μετά από κάμποσο καιρό απ’τον Neil Jordan
+1 Κι εμένα μ’ άρεσε περισσότερο από το πρώτο… Κυρίως λόγω του τέλους του πρώτου και όχι σαν ταινία συνολικά… Πχ οι “κακοί” στο 1ο ήταν χαρακτήρες τρελοί (=γαμάτοι στη συγκεκριμένη περίπτωση)
ΟΝ ΤΟΠΙΚ
Αν σας άρεσε το 21 jump street, τότε δείτε το 22 jump street… Καλό γέλιο, γκάφες και αρκετή δράση…
[B]Transcendence[/B]
Ακόμα μια ταινία με Artificial Intelligence. Εδώ οι δημιουργοί προσπάθησαν να πρωτοτυπήσουν και να ξεχωρίσουν από τον σωρό και όπως φαίνεται χρησιμοποίησαν ότι ιδέα τους κατέβαινε στο κεφάλι, όσο γελοία, αρκεί να ήταν διαφορετική και παράξενη. Από ένα σημεία και μετά είναι τόσο εξωφρενικά αυτά που συμβαίνουν επί της οθόνης με το σενάριο και τον σκηνοθέτη να τα παίρνουν τόσο στα σοβαρά, που κοκκινίζει το μέτωπο από τα facepalm.
Χωρίς υπερβολή μια από τις χειρότερες ταινίες που είδα στην ζωή μου. Ευτυχώς που δεν είχα πάει σινεμά όταν την είχε φέρει εδώ. Απορώ πως τόσοι πολλοί και καλοί ηθοποιοί δέχτηκαν να παίξουν σε αυτή την παντόφλα.
…μετά από καιρό κιαυτό
…είχε διχάσει, και δω μέσα…εγώ ήμουν και είμαι απ’αυτούς που τους άρεσε-αρέσει και αυτή η ταινία του Clint Eastwood…πόσο συγκλονιστικός είναι ο Matt Damon εδώ…δεν το κάνει συχνά…τι εκπληκτική σκηνοθεσία στο τζουνάμι…τι υπέροχο σενάριο
Δεν την είχε πάρειτο μάτι μου τόσα χρόνια. Αρκετά συμπαθητική ταινία με μία 50άρα χήρα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα μετά την αυτοκτονία του άντρα της. Ε αποφασίζει να τα αντιμετωπίσει καλλιεργώντας χόρτο. Όλα τα λεφτά οι γιαγιάδες φίλες της.
είδα και εγώ το [B]blue is the warmest color[/B].
αδικαιολόγητα μεγάλη σε διάρκεια, ερωτικές σκηνές παρμένες από λεσβιακό σκληρό πόρνο(δεν ξέρω καν αν είναι καλό ή κακό αυτό :lol:), ακατανόητο γιατί θεωρείται τόσο καλή ταινία ή γιατί έχει γίνει τόσος ντόρος…
παρόμοια ταινία που είδα είναι το [SIZE=4][B]Fucking Amal (show me love)[/B] [/SIZE]http://www.imdb.com/title/tt0150662/
πιο συμμαζεμένη και στοχευμενη απο την από πάνω ταινία. 2 κορίτσια με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες και ζωές, σε μια μικρή και βαρετή πόλη στην σουηδια , θα βρεθούν κοντά παρότι με την πρώτη μάτια έχουν και διαφορετικές ερωτικές προτιμήσεις.
αληθοφανές, και παρότι είμαι μακριά να χαρακτηριστώ μικρο κορίτσι που του αρέσει ο ομοφυλοφιλικός ερωτάς, με άγγιξε.
[SIZE=4][B]Locke [/B][/SIZE]
εργολάβος κατασκευών. σύζυγος και πατέρας, εχει πάρει την απόφαση να αναλάβει ευθύνες που δημιούργησε ο ίδιος. μπαίνει στο αυτοκίνητο του και πρέπει να ενημερώσει τους πάντες, να επιληφθεί όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, να υποστεί τις συνέπειες, αλλά να παλέψει και με φαντάσματα του παρελθόντος που μοιάζουν να “κινούν” τις αποφάσεις του. και ξανά…ΟΛΑ μέσα απο το αυτοκίνητο με ένα τηλέφωνο.!
πολύ καλή ταινία που παρά τους αναμενόμενους περιορισμούς σε σκηνοθεσία και εξέλιξη, σε κρατάει κολλημένο εκεί.
[B]ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ [/B]tom hardy σε κάνει να συμπασχεις σε όλη την ταινία και σε πείθει οτι αυτός ο χαρακτήρας είναι αληθινός.
είδα και το[SIZE=4] [B]Only Lovers Left Alive[/B][/SIZE] του τζαρμους.
χωρίς να είναι η καλύτερη ταινία εβερ, είναι ενα μικρο διαμαντάκι . οι μποεμ εικονες και ο ανάλογος ρυθμός δεν σε κοιμίζουν, αλλά σε βάζουν περισσότερο στο κλίμα που είναι κάπως δύσκολο να σε κάνει κάποιος να ταυτιστείς. τζαρμους δηλαδή…
μεγάλη εντύπωση μου έκαναν σουιντον και χίντλστον(ο λοκι ντε!) που μου έβγαλαν/έδειξαν με το παίξιμο τους τα χρόνια που κουβαλάνε στις πλάτες τους και οτι βλέπουμε μια αγάπη με παρελθόν που πηγαίνει πίσω στους αιώνες. με έπεισαν οτι και οι 2 είναι τουλάχιστον 500 ετών.
[SIZE=4][B]
Mientras duermes (sleep tight)[/B][/SIZE]
μια πολυκατοικία στην ισπανια έχει τον πιο καλό και ευγενικό θυρωρό.
προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, και έχει μια αδυναμία σε μια ενικό.
πίσω απο αυτήν την φαινομενικά απλή αδυναμία κρύβονται όμως άλλα πράγματα.
λιγο χορρορ χωρίς χορρορ, λίγο δράμα, και (πολύ)περισσότερο θριλερ με τον [B]ΘΕΟ[/B] [B]Luis Tosar[/B](celda 211) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
βλέπουμε άφοβα.
είδα και τα τελευταία [B]spiderman [/B]Και [B]captain america[/B]. χωρίς να είναι κακά, μου φάνηκαν και τα 2 μια ευθεία γραμμή. ειδικά ο υφαντουλης.