Τι dvd/ταινία στην tv είδατε σήμερα...;;;

To phantom carriage το είδα πέρυσι. Το είχα ψάξει μόνο και μόνο επειδή κάπου στα άδυτα του twitter είχα πέσει σε ένα gif-ακι από την ταινία που μου έκανε τεράστια εντύπωση.

Για Lord σε 4Κ πες εντυπώσεις λίγο. Αξίζει τον κόπο το upgrade? Έχω διαβάσει πολλές κριτικές ως τώρα αλλά περισσότερο με έχουν μπερδέψει παρά με βοήθησαν.

1 Like

Σου άρεσε; Την θεωρώ εντυπωσιακή ταινία.

Υποψιάζομαι για ποιά σκηνή, αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Πάντως αξίζει να αναφέρω πως ο Μπέργκμαν στις “Άγριες Φράουλες” έφτιαξε γράμμα λατρείας προς την ταινία, όχι μόνο για τις ομοιότητες της πλοκής και της δομής, όσο και γιατί πήρε τον γερασμένο τότε Victor Sjöström να πρωταγωνιστήσει. Δηλαδή αν λατρεύετε αυτή την ταινία, δείτε το Carriage.

Έκανα περίπου 20 λεπτά να συνηθίσω γιατί νόμιζα πως έβλεπα άλλη ταινία, αν σου έχουν αποτυπωθεί αυτούσιες όλες οι σκηνές τότε η διαφορά είναι εμφανής.

Εγώ θα πω πως του έλειπε η βρωμιά και το fog of war, δεν ξέρω, πολύ γυαλισμένο και έχανε αρκετά (αυτό βέβαια με ενοχλεί στα πάντα πλέον), δεν με απογοήτευσε όμως πέρασα υπέροχα γιατί έπεισα τον εαυτό μου πως βλέπω άλλη ταινία.

Σε μερικές σκηνές πάντως όπως στο Forest Of Fangorn μέτρησε πολύ. Γενικά δεν με έβγαλε πολύ off από την εμπειρία. Μάλιστα, επειδή πλέον καλώς ή κακώς η τριλογία δείχνει τα χρόνια της, ίσως να μου ήταν και πιο εύκολο να κάνω μαραθώνιο σε αυτή τη μορφή και να μην τα δω αποσπασματικά. Σε μπέρδεψα λογικά, συγγνώμη.

Δεν θεωρώ το “House Of Flying Daggers” braindead ταινία πάντως, και ούτε θεωρώ κακή την πλοκή, ίσα ίσα. Επίπεδη μπορεί, κλισέ ναι, προβλέψιμη όχι τόσο. Είναι συμπληρωματική στο γενικότερο κομμάτι, που συνειδητά πατάει στο over-the-top που εξήγησα, αλλά το κάνει με ένα τρόπο που (για μένα) δεν είναι κιτς αλλά τίγκα αποδοτικός. Για μένα πάντα.

edit: Επίσης, ξαναλέω (ο οπαδός):

Είναι και πως τα συνδέει ο καθένας μες το μυαλό του.

4 Likes

Α οχι, δεν πηγαινε για το Daggers το brain dead ταινια. Απλα θεωρω οτι οντως, οπως και οι υπολοιπες που ηταν της μοδας για το ασιατικο σινεμα εκεινης της εποχης, βασιζεται πολυ περισσοτερο στο οπτικοακουστικο παρα σε καποια σοβαρη υποθεση. Δεν θυμαμαι καν την υποθεση να φανταστεις…

1 Like

Εν μέρει ναι και δεκτό, απλά θεωρώ πως ξεχωρίζει για διάφορους λόγους.

Εν τω μεταξύ η πλοκή είναι παρμένη από ποίημα, αλλά αυτό δεν λέει απαραίτητα κάτι, ενισχύει την απόδοση των themes όμως :stuck_out_tongue: :

The film features the theme of a beautiful woman who brings woe to two men. This theme is borrowed from a famous poem written by the Han Dynasty poet Li Yannian (李延年)

Το Shadow of the Vampire το θεωρώ μια εξαιρετική ταινία-love letter σε ένα άλλο σινεμά. Πανέξυπνη ιδέα, καλή υλοποίηση, έχει περισσότερη σχέση με το ευρύτερο σινεμά του φανταστικού και δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε horror fans, είναι μια ταινία για όλους.

Πρέπει επιτέλους να δω το Nosferatu του Herzog.

3 Likes

Ωραίο το phantom, η διάρκεια με κούρασε ελάχιστα αλλά γενικά μου άρεσε. Θα το ξαναέβλεπα.

Για Lord βασικά πάνω κάτω μου είπες όσα έχω διαβάσει και στις κριτικές, άρα ναι με μπέρδεψες :stuck_out_tongue: Βασικά περισσότερο με νοιάζει το Fellowship, στα bluray είναι η μόνη από τις 3 που υστερεί λιγάκι, ειδικά στα χρώματα που μου φαίνονται λίγο παράξενα. Το πιο καθαρό το περίμενα πάνω κάτω.

1 Like

Συμφωνώ 100% για το SotV.

Κάνει τόσα πολλά με τόσα λίγα ο γίγαντας που δεν αδικώ όσους το προτιμούν από το αυθεντικό (οι βλάσφημοι).

Χαίρομαι που η ταινία δεν έμεινε στην σκιά της αυθεντικής, έχει (πάρα) πολύ ψωμί.

Όχι, το Fellowship δικαιώνεται, γενικά έχει γίνει καλή δουλειά στα χρώματα κα στο enhancement γενικότερα (σκέφτομαι τώρα τα χρώματα του Χόμπιτ και υποφέρω), δεν φαίνεται κάτι εξώφθαλμα άσχημο πέραν των σκηνών μάχης και των Νάζγκουλ κλπ, που είναι τα μόνα που νιωθω πως έχασαν λίγη από τη μαγεία τους με το ρετούς.

2 Likes

Herzog είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά όταν ήρθε να μιλήσει στην Στέγη. Πραγματικά σπουδαία προσωπικότητα και δεν είμαι καν ο πρώτος φαν.

Εδώ για όποιον ενδιαφέρεται η πλήρης συζήτηση:

ΥΓ. Στο 2020 έκανα ποδαρικό με Fitzcarraldo και ιδού τα αποτελέσματα :stuck_out_tongue_closed_eyes:

7 Likes

ιιιιι ξέχασα το black christmas στο κολλαζ, τι ντροπή!

οι αγαπημενες μου ταινιες που ειδα το 20

3 Likes

Ολες πρωτη φορα τις εβλεπες?

• American History X απλα 10 στα 10 ταινια
  • American Psycho μοναδικο, το ειδα μια φορα στο σινεμα και το θυμαμαι πολυ καλα ακομα
  • Blue οπως και ολη η τριλογια του Κισλοφσκι αριστουργηματικη
  • Psycho υπερκλασικο
  • Groundhog Day τελειοτητα, ακομα ενα κλασικο

No Country For Old Men δεν το εχω δει ρε γμτ

Τα υπολοιπα δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι :stuck_out_tongue:

portrait of a lady on fire
i, daniel blake
i’m thinking of ending things

2 Likes

στο Psycho το μονο που δεν μου αρεσε ειναι το ποσο τα εξηγει ολα στο τελος
το No Country for Old Men εχει καταπληκτικο Μπαρδέμ και δεν ημουν ποτε τρελος φαν του
στο κοκκινο εβαλα 4 αστερακια και στο ασπρο 3 (ποσο ομορφη η julie delpy εκει;). Τα προτεινω και αυτα, απλά δεν με κρατησαν οσο το μπλε που εχει και υπεροχο soundtrack
Απο τοτε που ειδα το Groundhog Day συνεχεια πινω στην παγκοσμια ειρηνη

Glengarry Glen Ross ειναι το αλλο

2 Likes

Εξαιρετικό

1 Like

Λενε τιποτα αυτα? Εχω ακουσει τα καλυτερα για το τελευταιο, αλλα μου φαινεται μιζερο

I, Daniel Blake αριστούργημα αλλά υπό δύο προϋποθέσεις. Πρώτο και κύριο να σου αρέσει ο Loach, δεύτερον να είσαι σε κατάλληλο mood γιατί είναι πολύ βαριά ταινία.

2 Likes

Εχω δει κυριολεκτικα μια ταινια του, αυτη με το κριθαρι, και δε θα προτιμησω :stuck_out_tongue:

καταπληκτικό το Ι, Daniel Blake, το ξανάβλεπα άνετα

3 Likes

περί ορέξεως. είναι βαρύ και απαισιόδοξο, αλλά αριστουργηματικό.

Εδω να πω οτι Η Μπαλαντα της Τρυπιας Καρδιας απλα γαμησε. Ειμαι φαν Οικονομιδη γενικα βεβαια αλλα το βρηκα εξαιρετικο χωρις να πεφτει στην παγιδα του “εχουν γινει κομματια των ταινιων μου unintentionally funny οποτε παω να βγαλω κατι intentionally funny και βγαινει απλα κακο”, θα τολμησω να πω πως ειναι ο,τι πιο κοντα σε ενα ελληνικο Pulp Fiction εχω δει.

4 Likes