Έχετε υπόψη καμια έξυπνη κωμωδία να προτείνετε;
Ξεκινάει σαν μια απαίσια ταινία με ζόμπι σε μονοπλάνο. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά πέφτουν οι τίτλοι τέλους και αισθάνεσαι αποκαρδιωμένος/η. “Μα τι 86 στο Metascore ; Καλά χαζοί είναι ;” σκέφτεσαι. Και μετά σε όλη την υπόλοιπη ταινία όλα αποκτούν νοήμα. Τρελό γέλιο και πραγματικά ευφυέστατο σενάριο. One of a kind ταινία.
Αυτό πρέπει να το είχα κλείσει κάπου στο 18’-19’
Αν και με χαλάνε τα ζόμπι, θ’ αφεθώ να εμπιστευτώ το γούστο σου όσο και στα μουσικά δρώμενα. Σ’ ευχαριστώ αγορίνα, welcome back to the jungle!
Είναι ακριβώς η ταινία που δεν πρέπει να κλείσεις.
Τώρα έπαθα και έμαθα
Τρία σεντς μου
- What We Do In The Shadows
Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο σου έχει ξεφύγει. Ήδη κλασική. Ατάκες και καστ τελειότητα. Ντουέτο Waititi & Clement * σκίζει πτυχία *. Με μπόνους σειράρα. (Τρίτη σαιζόν από σεπτέμβρη!)
- Little Miss Sunshine
Ο Michael Scott, ο Walter White μαζί με τον Hank Schrader, ο πάστορας του There Will Be Blood, η μαμά από το Hereditary κι ένα μικρό, παράξενο κοριτσάκι μπαίνουν σε έναν παιδικό διαγωνισμό ομορφιάς.
- Waking Ned
Κάτοικος μικρού, μικρού όμως, χωριού της ιρλανδίας κερδίζει το λαχείο και πεθαίνει επί τόπου. Οι συγχωριανοί του συνεργάζονται για να μη χαθεί το έπαθλο. Ίσως όχι τόσο προφανής/εύκολη κωμωδία, αλλά πραγματικά υ π έ ρ ο χ η.
Πολλά ευχαριστώ για το Waking Ned που δεν γνώριζα. Δείχνει κωμωδία ταμάμ για εμένα, ακριβώς ότι ψάχνω λέμε!
Double post, αλλά επειδή το είδα (βρέθηκε επιτέλους!) και το βρήκα εξαιρετικό, θα προτείνω και θα πω δυο λόγια για το…
Έχετε δει το Deliverance? Πιθανολογώ ναι (αν όχι κάντε το χθες). Ε το Ritual είναι το λίγο πιο horror, ίσως πιο διεστραμμένο αδερφάκι του. Μια παρέα 5 γιατρών πάνε για camping στη μέση του πουθενά και, αναμενόμενα (:Ρ), όλο το πράγμα πάει κατά διαόλου όταν ένας πανέξυπνος, μα άγνωστος, θηρευτής τους βάζει στο στόχαστρό του. Αρχίζει λοιπόν ένα παιχνίδι επιβίωσης, στο οποίο οι γνώσεις των γιατρών λίγο τους βοηθούν και που σταδιακά, όταν φτάνει ο καθένας στα όριά του, βγαίνει το πραγματικό του ποιόν προς τα έξω. Μια θεοσκότεινη ταινία (και μεταφορικά και κυριολεκτικά, πολύ σκοτάδι!) που παίζει στα άκρα, με πολύ καλές ερμηνείες, απειλητική ατμόσφαιρα και έχει την σκηνοθεσία που της πρέπει για να αναδειχθεί η αξία της. Ένα low budget διαμαντάκι που δεν πρέπει να αγνοηθεί από κανέναν, ειδικά από φαν του τρόμου και του σασπένς. Είναι από αυτές τις ταινίες που παρουσιάζουν περιεκτικά και με οικονομία το θέμα τους, αλλά έχουν τόσα πολλά πράγματα να τρέχουν από πίσω, υποσυνείδητα, σε δεύτερο πλάνο, σε δεύτερη σκέψη. Υπάρχει μπόλικο ζουμί και τρανή απόδειξη αυτού είναι το πόσο μαεστρικά και πόσο απλά ξεδιπλώνεται ο κάθε χαρακτήρας, χωρίς καν exposition και μαλακίες. Είναι ανθρωποκεντρικό έργο, δεν υπάρχουν τόσο σκηνοθετικά ακροβατικά, μα οι άνθρωποι λένε όσα λένε και τίποτα δεν πάει χαμένο. Η τελευταία σεκάνς είναι ένα κέντημα και καλό παράδειγμα όσων λέω, μια γαμημένη ανατριχίλα. Σόρρυ αν είμαι λίγο ασαφής, δεν θα μπω στον κόπο να δώσω σπόιλερ, μακάρι να ψήσω κάποιον να το δει. Επίσης, Dan Holbrook λατρείας!
Καταιγισμός ταινιών λέμε. Το Waking Ned με ψήνει κι εμένα άγρια, ήδη μαζί με το What We Do in the Shadows τα πρόσθεσα στη λίστα και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι αύριο θα έχουν κατέβει.
Ευτυχώς, που έχω δει και το Little Miss Sunshine και δε νιώθω τελείως ξέμπαρκη.
Επίσης, γελάω και με το στυλ του Άντερσον, ελπίζω να μην είμαι η μόνη. :Ρ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ!!!
Είδα το Split
10/10
Τελικά ο Σιαμαλαν είναι ή του ύψους ή του βάθους.
μου αρεσε και το επομενο…
αλλα ειναι για μενα το χειροτερο της τριλογιας
Δεν ανοίγω το σποιλερ γιατί θα το δω σήμερα, αλλά ο θεούλης έκανε τρελή στροφή στην καριέρα του.
Μετά τα πιο μπλοκμπαστερικα (και εντελώς σκατα) Lady In The Water, The Happening & After Earth που ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο, διάβασα ότι τα The Visit (2015), Split (2016) και Glass (2019) είχαν συνολικό budget $30 μυρια και έβγαλαν $625 μύρια… Ωραίος ο Σιαμαλαν. Θα ξεκινήσω και το Servant
χμμμμ. Αρτιο σκηνοθετικά το σπλιτ, δεν εχω οποιοδήποτε παράπονο από φωτογραφία, σενάριο κτλ, ΑΛΛΑ. Αν δεν ήταν τέτοια η ερμηνειάρα του Μακαβοι, θα μιλούσαμε για φιάσκο μεγατόνων. Πήρε όλη την ταινία στους ώμους του και την ύψωσε στα ουράνια
Χωρις να διαφωνω σε τιποτα για την υπερερμηνεια του Μακαβοη, δεν γινεται να ειναι μια ταινια φιασκο αν δεν εχεις κανενα παραπονο απο σκηνοθεσια, φωτογραφια, σεναριο κτλ
Ναι με καποιον αλλον στον ρολο πιθανοτατα να μην ηταν οσο καλη τελικα βγηκε, αλλα οκ αυτο ισχυει για καθε ταινια με καλους ηθοποιους. Η σκηνοθεσια παντως ηταν φανταστικη για μενα παντως, ο Σιαμαλαν δημιουργησε ατμοσφαιρα απο το πρωτο εως το τελευταιο δευτερολεπτο.
ετυχε και εγω τωρα τελευταια να την δω και ειναι απο τις ταινιες που θεωρω αψογη απο την αρχη ως το τελος…
Πολύ καλό το Split για το είδος του, δεν το περίμενα καθώς ο τύπος πριν έχει κάνει τρελό σερί με μερικές από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών (σας ξέφυγε και το The Last Airbender, 5% στο rottentomatoes ), σε σημείο που ο κόσμος πήγαινε σινεμά για τον χαβαλέ και για να κράξει. Προσπαθεί με το ζόρι να κάνει ταινίες με ανατροπή στο 90. Δεν είδα ακόμη το Glass ούτε το Οld που παίζεται τώρα, αλλά κρατάω μικρό καλάθι.
Καλα ο Μακαβοι ειναι θεουλης, στο Filth εδωσε ρεστα
Και όπως έχω καταλάβει συνεχίζω να είμαι ο μόνος άνθρωπος στο σύμπαν που λατρεύει το Lady in the Water.
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ πάνω κάτω.
Το Lady In The Water ΗΘΕΛΑ πολυ να το γουσταρω, γιατι το Village μου αρεσει πολυ, και ειναι μεχρι και σημερα μια ταινια που απλα δεν καταφερα ποτε να τελειωσω.