Τα “Άγια των Αγίων” στο soundtrack, αλλά και κάποιες εμφανίσεις-έκπληξη!
Γενικά, ωραίο teen-movie για να περάσει η ώρα, με μερικές σκηνές που βγάζουν γέλιο και γεμάτο με τα εφηβικά κλισέ της “αγέλης” μας. Επιχειρεί να εμβαθύνει σε στιγμές, πάνω σε επίκαιρα ζητήματα της εποχής (bullying, ψυχική υγεία κ.ά.), ωστόσο εκ φύσεως και προσεγγίσεως είναι καταδικασμένο να παραμείνει “επιδερμικό”.
Να σημειώσω εδώ ότι η σκηνή της πρόβας του “War Pigs” μού έφερε αρκετή υγρασία στα μάτια. «Το αίμα νερό δεν γίνεται».
Νταξ πολυ καλο soundtrack, που οπως λεει ο @The_Black_League εχει και εκπληξεις που δε περιμενα, αλλα νταξ ενα teen movie οποτε δεν ειναι να περιμενεις πολλα. Το gig στο τελος παντως ηταν απο τα highlights μαζι με τα credits!
Το θέμα είναι ότι το δίδυμο της συμφοράς ξεκωλιασε το GoT για να κατακτήσουν τον κόσμο και στο τέλος, από τις κατάρες και τα αναθέματα που έφαγαν από σεβαστό ποσοστό του πλανήτη, το μόνο που κατάφεραν από τότε είναι αυτό το teen movie. Not great, rather terrible
Δεν ξέρω από πού «ξεφύτρωσε» αυτό. Προσωπικά, δεν θυμάμαι να έχω ακούσει γι’ αυτό ή να το έχω πετύχει πουθενά απ’ όταν κυκλοφόρησε.
Ευτυχώς, λοιπόν, που η πλατφόρμα το έφερε στο δρόμο μου, διότι αξίζει πραγματικά.
Μαύρη («πίσσα» όμως) κωμωδία, με πλήθος αλλοπρόσαλλων καταστάσεων και τις δέουσες splatter-ιές της, καίρια σχόλια για τον σύγχρονο κόσμο κι ένα απολαυστικό πρωταγωνιστικό δίδυμο (πολύ καλή η πρωταγωνίστρια / εντελώς “χάσιμο” ο χαρακτήρας του θεοσεβούμενου παλιομεταλλά που ερμηνεύει αρτιότατα ο Elijah Wood).
Πριν 2-3 μέρες είδα και το Halloween Kills επιτέλους. Το είχα χάσει σινεμά δυστυχώς και είχα σκάσει. Δεν είχα διαβάσει τίποτα ούτε εδώ μέσα, ούτε πουθενά αλλού. Αλλά είχα δει τις χαμηλές βαθμολογίες και είχα πάρει χαμπάρι μια γενική δυσαρέσκεια που υπήρχε.
Ε καμιά σχέση, η ταινία ήταν εξαιρετική και πάμε ολοταχώς να ολοκληρώσουμε μια γαμάτη τριλογία ταινιών Halloween. Πάνω κάτω συμφωνώ με όσα έχουν γράψει σε όλο thread οι Lupin και Martian. Εδώ ο Green φάνηκε ακόμα πιο φιλόδοξος, έγινε πιο… Carpenter αλλά έμεινε λίγο στην επιφάνεια κάποιων πραγμάτων. Δεν με χάλασε, σε μια ταινία Halloween όλα αυτά λειτούργησαν εξαιρετικά. Michael Myers συνεχίζει να είναι o πιο επιβλητικός μακελάρης σε slasher movie.
Είδα το theatrical cut και άφησα το extended για κάποια άλλη στιγμή. Δεν έχω ιδέα τι αλλαγές υπάρχουν εκεί. Πάντως το Halloween Ends το περιμένω πως και πως πλέον. Εντυπωσιακό 2/2 ως τώρα και το καλύτερο horror franchise revival που έχουμε δει.
Δασκάλα σε ιδιωτικό σχολείο στο Βουκουρέστι έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή του σχολείου και της κοινωνίας όταν διαρρέει στο ίντερνετ βίντεο ερωτικού περιεχόμενου μεταξύ εκείνης και του συζύγου της.
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της ταινίας, η οποία χωρίζεται σε τρία μέρη στα οποία συνδυάζεται ο απόλυτος ρεαλισμός με αστείες σουρεαλιστικές καταστάσεις και τα χώνει στον δήθεν καθωσπρεπισμό και την υποκρισία της συντηρητικής και θρησκόληπτης Ρουμανικής κοινωνίας, η οποία δεν δείχνει να διαφέρει και πολύ από την Ελληνική.
Ταινία που δύσκολα θα αρέσει σε όσους έχουν ταυτίσει τον κινηματογράφο με το Hollywood, ειδικά το μεσαίο μέρος της, αλλά αξίζει να την δείτε αν αναζητάτε το κάτι διαφορετικό, προσωπικά την λάτρεψα!
Υπόψιν ότι το επίμαχο video προβάλλεται ολόκληρο στην αρχή της ταινίας, δείχνει τα πάντα όπως συμβαίνουν και η σκηνή έχει γυριστεί κανονικά από την ίδια την πρωταγωνίστρια με την συμμετοχή Ρουμάνου πορνοστάρ στον ρόλο του άνδρα της
Σε ορεινό χωρίο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μάγισσα βάζει στο μάτι κοριτσάκι και στην προσπάθεια της να το προστατέψει, η μητέρα του το κρύβει και το μεγαλώνει σε σπηλαίο.
Φυσικά μετά από χρονιά το αναπόφευκτο θα συμβεί και η κοπέλα πλέον θα μετατραπεί και αυτή σε μάγισσα, όμως λόγω του τρόπου που μεγάλωσε δεν μιλάει και δεν γνωρίζει τίποτα για την ζωή. Έχοντας όμως την ικανότητα να παίρνει την μορφή των ανθρώπων/ζώων που σκοτώνει προσπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο γύρω της προσποιούμενη κάποιον άλλον.
Περίμενα κάτι σε ατμοσφαιρικό folklore horror όπως στο The Witch αλλά τελικά η προσέγγιση του σκηνοθέτη είναι περισσότερο ποιητική/ονειρική και έμμεσα καυτηριάζει την πατριαρχεία.
Το promotion την πλασάρει ως ταινία που πρωταγωνιστεί η Noomi Rapace (Millenium trilogy) αλλά είναι ζήτημα αν παίζει πάνω από δέκα λεπτά.
Αξίζει πάντως!
Ισπανική, ελαφρώς καμμένη ανθολογία τεσσάρων σουρεαλιστικών ιστοριών γύρω από ιδιαίτερους χαρακτήρες, άκρως απολαυστική και αστεία ότι πρέπει για ένα χαλαρό βράδυ!
ότι πιο μίζερο, άχαρο, βαρετό και ανούσιο έχω δει σε επίπεδο blockbuster εδώ και καιρό, έχει 1-2 καλά στοιχεία (Τζούντ Λό, ένα κομμάτι πριν το φινάλε στο Hogwarts) αλλά σε γενικές γραμμές, βγάζει διαρκώς μια μιζέρια και μια σοβαροφάνεια που επουδενί δεν δικαιολογείται σε ένα franchise που ξεκίνησε με τόσα χρώματα, όρεξη, φαντασία και ζωντάνια…πολύ δύσκολη η παρακολούθησή του, σχεδόν ψυχαναγκαστική
Γενικά, σ κ α τ ά
μάλλον το τελευταίο της σειράς, μιας και πάτωσε εμπορικά από ότι είδα
Τον τελευταίο καιρό έχει αναβιώσει η τρέλα μου με τις κλασσικές ταινίες πολεμικών τεχνών. Έχοντας πρόσφατα δει το Supercop (Police Story 3) του Jackie Chan αναρωτήθηκα πού βρίσκεται η έτερη πρωταγωνίστρια του στην ταινία αυτή, Michelle Yeoh (Τιγρης και Δράκος) . Προς μεγάλη μου εκπληξη διαπιστώνω πως πρωταγωνιστεί σε μία ταινία που παίζεται αυτό το διάστημα και έχει πάρει και πολύ καλές κριτικές.
Εverything Everywhere all at once, λοιπόν και η ταινία είναι απλά ένας θρίαμβος! Η Michelle παίζει το ρόλο μιας μεσόκοπης συνηθισμένης γυναίκας που η καθημερινότητα την έχει κουράσει σωματικά και κυρίως ψυχικά. Υπάρχουν προβλήματα οικονομικά και οικογενειακά και η ίδια έχει αρχίσει να σπάζει. Μέχρι που - και εδώ ξεκινά η παράνοια! Το μόνο που θα πω είναι ότι η ταινία θυμίζει στο concept το Matrix αλλά το πάει σε άλλο επίπεδο. Σε πολλά αλλα επίπεδα για την ακρίβεια. Έχει δράση-προφανώς-, συγκίνηση, θετικά μηνύματα και φυσικά πολύ μα πολύ τρελό χιούμορ. Έχει την Jamie Lee Curtis σε ρόλο έκπληξη, έχει τον James Hong (ο μπάρμπας στον Χαμό στην China Town-δεν περίμενα να παίζει ακόμα σε ταινίες!) και τον Κe Huy Quan ( Το παιδάκι από το δεύτερο Indiana Jones !) να πλαισιώνουν άψογα την Michelle και να δίνουν ψυχή στην ταινία.
Παραδέχομαι ότι δεν βλέπω ταινίες με σουπερ ήρωες αλλά μια από τις μεγαλύτερες κριτικές που έχουν δεχτεί οι ταινίες αυτές είναι ότι η χρήση τωνοπτικών εφέ αποπροσανατολίζει τον θεατή και είναι σαν να βλέπεις video game. Εδώ ωστόσο η χρήση της τεχνολογίας γίνεται με ιδανικό τρόπο.
Tέλος θα έλεγα ότι η ταινία είναι καθαρά για τις κινηματογραφικές αίθουσες και πως λυπάμαι που είδα πρώτα την ταινία στον υπολογιστή. Οι αντιδράσεις του κοινού στο σινεμά θα απογείωναν την εμπειρία.
Μην την χάσετε!
Cinema το είδα εγώ, προσυπογράφω τα πάντα, η ταινία είναι θρίαμβος σχεδόν σε κάθε επίπεδο, μια παραπάνω το 2022 που έχουμε πήξει σε μαρβελομπλοπαστερς, remakes κτλ… άχαστη ταινία, αν την προλάβετε ακόμα στις αίθουσες μην το σκεφτείτε καν, ούτε trailer μην δείτε
Δεν έχω δει ακόμα το Everything αλλά η αποθέωση που έχει πέσει με έψησε άγρια. Σινεμά δεν πρόκειται δυστυχώς άρα…
Meanwhile είδα μερικές ωραίες ταινίες και μιας και δεν έχω κάτι να κάνω…
Το Palm Springs το είχα ακούσει πολλές φορές και εδώ μέσα και αλλού. Η Groundhog Day φάση όμως χρησιμοποιείται τόσο πολύ τελευταία και όχι πάντα με επιτυχία, που με έκανε να μείνω μακριά. Κακώς. Παίζει να είναι και η καλύτερη αμερικάνικη κωμωδία του 21ου αιώνα. Κάτι που δεν λέει πολλά από μόνο του αφού το επίπεδο της αμερικάνικης κωμωδίας τα τελευταία 20+ χρόνια έχει πιάσει μόνιμο πάτο. Τούτο εδώ όμως είναι τρομερά διασκεδαστικό, με έξυπνο χιούμορ, ωραίους πρωταγωνιστές με καλή χημεία και χωρίς καθόλου νεκρούς χρόνους. Δεν βαρέθηκα ούτε δευτερόλεπτο. Μεγάλη έκπληξη.
3 ιστορίες αγάπης. Όχι όμως ροματζάδες. Ο σκηνοθέτης του πρόσφατου Drive my Car περισσότερο ψάχνει την απουσία της αγάπης και το ψυχολογικό αντίκτυπο στους πρωταγωνιστές του. Εγωισμοί, ανεκπλήρωτοι έρωτες, απογοητεύσεις, όλα περνάν από εδώ. Και οι 3 ιστορίες στηρίζονται αποκλειστικά στους διαλόγους, με ατού ένα εξαιρετικό σενάριο. Η μια ιστορία είναι καλύτερη και ομορφότερη από την άλλη. Πάρα το ότι έχουμε μικρές ιστορίες δωματίου δεν λείπουν οι ανατροπές, είναι αδύνατον να προβλέψεις που θα καταλήξει κάθε διάλογος που ανοίγει μεταξύ των χαρακτήρων, ακριβώς επειδή ούτε οι ίδιοι ξέρουν καλά καλά.
Anime time. Σύγχρονη διασκευή του Beauty and the Beast. Δεν ακολουθεί πιστά την ιστορία όμως, κάθε άλλο αφού από την αρχή είναι δύσκολο να δεις στοιχεία της κλασικής πλοκής. Το main story τοποθετείται μέσα σε ένα online κόσμο με 5 δις χρήστες!! Όπως είναι φυσικό θεματικές όπως η έλλειψη επικοινωνίας, η απομόνωση των νέων απασχολούν αρκετά το σενάριο και καταφέρνουν να προσαρμοστούν αρκετά έξυπνα στο main story. Και φυσικά εδώ έχουμε τον σκηνοθέτη του συγκλονιστικού αριστουργήματος Wolf Children.